Πώς να κάνεις «επανεκκίνηση» στο μυαλό σου

Πώς να κάνεις «επανεκκίνηση» στο μυαλό σου

Κάνε restart σήμερα!

Μπορείς να κάνεις restart στο μυαλό σου; Ο τρόπος που σκέφτεσαι και αντιμετωπίζεις τα πράγματα είναι η απάντηση στα προβλήματά σου. Αν αφήσεις τις σκέψεις σου να σε κυριεύσουν, θα δυσκολευτείς να πάρεις αυτό που θέλεις. Αν όμως, καταλάβεις πώς λειτουργεί το μυαλό σου, μπορείς να αποκτήσεις τον απόλυτο έλεγχο. Γίνε το αφεντικό του εαυτού σου και προσπάθησε να καταλάβεις πώς λειτουργεί, προκειμένου να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σου.

Η δύναμη της συνήθειας και πώς θα τηνκαταπολεμήσεις!

Οι συνήθειες αποκτώνται όταν μία συμπεριφορά συμβαίνει αυτόματα. Για παράδειγμα, αν τρως τα νύχια σου κάθε φορά που αισθάνεσαι αγχωμένη, ή καπνίζεις ένα τσιγάρο κάθε πρωί μόλις ξυπνάς, έχεις μία κακιά συνήθεια. Είναι δύσκολο να τη σταματήσεις, όχι όμως ακατόρθωτο.

Πρέπει να μελετήσεις τη συμπεριφορά σου και τον τρόπο αντιδράς. Πώς ξυπνάς το πρωί; Ποιες είναι οι διατροφικές σου συνήθειες; Είσαι ακατάστατη; Όλες γνωρίζουμε τις κακές μας συνήθειες, και αρκετές προσπαθούμε να τις καταπολεμήσουμε καθημερινά. Παρόλα αυτά, η αναγνώριση του προβλήματος, με πολλή δουλειά, υπομονή και επιμονή μπορεί να οδηγήσει πιο κοντά στη λύση του.

Η λύση: Δοκίμασε νέα πράγματα!

Μην κολλάς στη ρουτίνα σου. Μπορεί να μην το έχεις συνειδητοποιήσει, αλλά το πιθανότερο είναι ότι κάνεις τα ίδια πράγματα κάθε ημέρα. Προκειμένου να κάνεις «επανεκκίνηση» στο μυαλό σου, πρέπει να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Δραστηριότητες όπως ο χορός, η μουσική, οι εκδρομές και οποιαδήποτε εμπειρία θεωρείς συναρπαστική θα σου δώσουν την ευκαιρία να αναπροσαρμόσεις τη ζωή σου και να την αλλάξεις προς το καλύτερο. Όταν ανακαλύψεις τι σε συναρπάζει, δοκίμασέ το και ενσωμάτωσέ το στην καθημερινότητά σου, προκειμένου να βελτιώσεις τις συνήθειές σου και την ποιότητα της ζωής σου.

Μην αφήνεις τα αρνητικά συναισθήματα να σεκυριεύουν!

Είναι εύκολο να «κολλάς» σε καταστάσεις που σε γεμίζουν με αρνητισμό και σε κρατούν πίσω. Θεωρείς ότι οι «ιοί» έχουν κυριεύσει το λογισμικό σου και δεν θα καταφέρεις να τους αντιμετωπίσεις. Όταν αυτό συμβαίνει με τον υπολογιστή μας, ξέρουμε ότι δεν έχει την καλύτερη απόδοση. Αλλά δεν υπάρχει λόγος για να αγχώνεσαι, καθώς μπορείς να καθαρίσεις το μυαλό σου, όπως και τον υπολογιστή σου.

Η λύση: Άντλησε έμπνευση

Όπως είχε πει ο Αϊνστάιν: «Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που επιλέξαμε για να τα δημιουργήσουμε». Πρέπει να προσπαθήσεις να δεις τα πράγματα από μία άλλη οπτική γωνιά και για να γίνει αυτό πρέπει να είσαι ανοιχτή στις αλλαγές και να μην σταματάς να προσπαθείς.

Δες πώς αντιμετωπίζουν οι γύρω σου τα προβλήματα και τα αρνητικά συναισθήματα και προσπάθησε να δεις αν ο δικός τους τρόπος σου ταιριάζει. Οι δικές τους ιστορίες μπορεί να σε εμπνεύσουν…

Μάθε να λύνεις τα προβλήματά σου!

Πώς λύνεις τα προβλήματα; Επαναπροσδιόρισε τον τρόπο που σκέφτεσαι. Κάνε έναν εσωτερικό διάλογο και ρώτα τον εαυτό σου αν λύνεις τα προβλήματά σου με τη διαίσθησή σου, αν δοκιμάζεις διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις, αν αναζητάς συμβουλές ή αν δρας με βάση τη λογική σου.

Όταν καταλάβεις ποια είναι η προσέγγισή σου, θα μπορέσεις να αναγνωρίσεις και να καταλάβεις τους περιορισμούς που θέτεις στον εαυτό σου.

Η λύση: Βρες έναν μέντορα

Μην τρελαίνεσαι προσπαθώντας να βρεις λύση στο πρόβλημά σου. Η διαδικασία της επίλυσης προβλημάτων γίνεται πιο εύκολη με την εμπειρία. Μπορείς να μάθεις να σκέφτεσαι διαφορετικά, μιλώντας με ανθρώπους με εμπειρία. Αναζήτησε έναν μέντορα, κάποιον που μπορεί να σου πει όλα όσα έχει περάσει, να σε συμβουλέψει και να σε καθοδηγήσει. Θα σε βοηθήσει να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα αλλά και να επιλύσεις τα ζητήματα που σε απασχολούν.

Δες τον κόσμο λίγο πιο αισιόδοξα

Ποιες είναι οι πληροφορίες που αντιλαμβάνεται πρώτα το μυαλό σου; Τι είναι σημαντικό για εσένα; Πόσο επηρεάζεσαι από τη γνώμη τρίτων; Προσπάθησε να κατανοήσεις τον τρόπο που λειτουργεί το μυαλό σου, προκειμένου να είσαι σε θέση να προχωρήσεις στις αλλαγές που επιθυμείς. Μπορεί να μην είναι μία εύκολη διαδικασία, αλλά αξίζει να κάνεις μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σου, προκειμένου να καταλάβεις τον τρόπο που αντιδράς σε διάφορα ερεθίσματα.

Η λύση: Διάβασε!

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά αυτό είναι το μυστικό για να διευρύνεις τη σκέψη σου και να σχηματίσεις μία πιο ολοκληρωμένη άποψη για τον κόσμο. Μην διαβάζεις μόνο τα αγαπημένα σου μυθιστορήματα, αλλά επίλεξε και εκείνα που δεν θα προτιμούσες. Θα εντυπωσιαστείς όταν συνειδητοποιήσεις πόσο διαφορετικά θα αρχίσεις να σκέφτεσαι…