Οκτώ πράγματα που πρέπει να μάθεις στο πρώτο ραντεβού

Οκτώ πράγματα που πρέπει να μάθεις στο πρώτο ραντεβού

Είσαι τελικά, vegan;

Γράφει η Μαργαρίτα Γραμματικού

Το να βγαίνεις ραντεβού είναι πραγματικά δύσκολο. Δύσκολο, από την άποψη ότι μπορεί πολύ εύκολα ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου να σε παραπλανήσει για τη φάση του, αλλά και εσύ η ίδια να την… πατήσεις! Διότι, πάνω στην ανάγκη σου να δείξεις τον καλύτερό σου εαυτό, ξεχνάς να δείξεις τον πραγματικό εαυτό σου. Χωρίς βέβαια, αυτό να είναι απαραίτητα «λάθος» ή «κακό». Ένα πρώτο ραντεβού βλέπεις, δεν είναι η ώρα να βγάλεις τα άπλυτά σου στη φόρα, αλλά είναι κάποια πράγματα που πρέπει να πεις.

Όπως, θα ήθελες εσύ να ξέρεις μερικά πράγματα για τον άλλον, έτσι κι αυτός θα ήθελε για εσένα. Κυρίως για να μπορείς να δεις τι θα περιμένεις, πόσες προσδοκίες να έχεις και φυσικά, εάν αξίζει ένα δεύτερο ραντεβού. Εκτός λοιπόν, από τη μεταξύ σας χημεία, οι παρακάτω οκτώ ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να δεις μέχρι που πάει αυτή η βαλίτσα. Ή μάλλον, μέχρι που δεν θα πάει και εάν καταλήξετε να χαθείτε στο...modern love slang.

Τι σκοπεύει να επιτύχει μέσα από αυτό το ραντεβού;


Αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς εύκολα να ρωτήσεις. Για αυτό και θα το καταλάβεις από τα συμφραζόμενα. Δεν ζητάς να μάθεις το πλάνο της ζωής του για τα επόμενα πέντε χρόνια, ούτε εάν θέλει παιδιά σε αυτή τη ζωή. Το μόνο που «ζητάς» είναι να γίνει ένα μικρό ξεκαθάρισμα για το αν βρίσκεστε στην ίδια σελίδα. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως και οι δύο ψάχνετε για σχέση. Μπορεί να ψάχνετε κάποιον για να περάσετε καλά και να ξεχαστείτε, απλώς η μεταξύ σας διαφάνεια για όλα αυτά, σας κάνει ενήλικες. Διότι, στον κόσμο των ραντεβού μπορεί να είναι δύσκολο να «προλάβεις» τα συναισθήματα που θα έρθουν, αλλά μπορείς να μάθεις μέχρι που και τι να περιμένεις.

via GIPHY

Εάν σου «κρύβει» κάποιο παιδί

Ακόμη κι αν η φάση μεταξύ σας φαίνεται να καταλήγει σε Friends With Benefits (ή αλλιώς FWB), οφείλεις να ενημερώσεις τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου εάν έχεις παιδιά. Δεν χρειάζεται να φτάσετε στο σημείο να ψάχνετε σπίτι να πάτε μετά το ραντεβού για να του πεις «Δεν μπορώ στο δικό μου, κοιμούνται τα παιδιά», όπως δεν θα ήθελες να γίνει το αντίθετο.

via GIPHY

Μήπως ψάχνεις για… «partner in crime»;

Η φράση «Partner in crime» είναι ίσως η πιο συχνή φράση στο βιογραφικό των τελευταίων dating apps της αγοράς και είναι πολύ σημαντικότερο από όσο νομίζεις. Διότι, το να έχεις hobbies είναι ένα πράγμα, αλλά το να ψάχνεις άνθρωπο για να τα κάνετε μαζί είναι ένα άλλο. Ειδικά, εάν αυτός ο άνθρωπος δεν θέλει καθόλου.

via GIPHY

Εσύ, πόσο ακολουθείς το «παραδοσιακό» μοτίβο σχέσης;

Γιατί να περιμένεις το δεύτερο ραντεβού για να εκφράσεις ότι δεν κάνεις μονογαμικές σχέσεις; Όπως επίσης, και γιατί να περιμένεις το δεύτερο ραντεβού για να παραδεχτείς ότι δεν πιστεύεις στον γάμο, εκτός αν είναι open. Σαν τα parties, ένα πράγμα, αλλά με το κρεβάτι σας. Μπορεί να είναι relationship anarchist ή απλώς πολυγαμικός, και αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, αρκεί να στο πει την ώρα που πρέπει.

via GIPHY

Περίπου… που μένεις;

Για παράδειγμα, εάν σου απαντήσει «Απέναντι» ή είναι κατά συρροή δολοφόνος ή απλώς ψάχνει ένα ONS. Οπότε αυτά θα ήταν καλό να μη γίνονται. Όπως επίσης, και το αν δουλεύει και ζει στο Λονδίνο ας πούμε και έχει γυρίσει πίσω για το Σαββατοκύριακο. Είσαι διατεθειμένη να πηγαινοέρχεσαι;

via GIPHY

Eίναι η εποχή που κάνεις σημαντικές αλλαγές στη ζωή σου;

Εάν η φάση του περνάει έναν χωρισμό, αλλαγή καριέρας, ή μια μεγάλη μετακόμιση, τότε ίσως πρέπει να τρέξεις μακριά. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις λοιπόν, εάν ο άνθρωπος που έχεις βγει περνάει τώρα μια «κρίση» ταυτότητας, ώστε να… μην μπλεχτείς!

via GIPHY

Μήπως είσαι... vegan;

Φτάσαμε λοιπόν, στην πιο σημαντική «ερώτηση» ενός πρώτου ραντεβού. Μια ερώτηση που δεν πρέπει να γίνει ποτέ αλλά θα την καταλάβεις αμέσως. Κανονίστε λοιπόν, το πρώτο σας ραντεβού να είναι σε κάποιο εστιατόριο, ώστε να δεις εάν είναι vegan ή εάν δεν πίνει. Μην πάτε για καφέ, διότι αυτό δεν ωφελεί κανέναν και μάθε εύκολα και γρήγορα με τι άνθρωπο έχεις να κάνεις. Δεν σε μεγάλωσαν εσένα οι γονείς σου με γαλλικά, πιάνο και Bukowski για το τίποτα!

via GIPHY

Τώρα εμείς έχουμε βγει… ραντεβού;

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Υπάρχουν τύποι που σου ζητούν να βγείτε, χωρίς να το ζητούν όντως. Είναι οι ίδιοι που «περιμένουν να τους καλέσεις στο στέκι σου» και οι ίδιοι που λένε «θα είμαι με την παρέα μου εκεί, πέρνα». Ακόμη κι αν καταλήξετε να αφήνετε τις παρέες σας για να βρεθείτε, αυτό δεν είναι ραντεβού. Όπως επίσης, δεν είναι ραντεβού και το να δεις έναν παλιό συμμαθητή σου και να κανονίσετε να πάτε για ποτό να τα πείτε. Δεν ξέρω γιατί ο κόσμος πιστεύει πως αυτό είναι ραντεβού. Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, πρέπει να βρεις τον τρόπο να το κάνεις ραντεβού, κάπως… ξεκάθαρα! Μπορείς και να ρωτήσεις.

via GIPHY