Πώς θα γίνεις πιο παραγωγική στον ελεύθερό σου χρόνο

Πώς θα γίνεις πιο παραγωγική στον ελεύθερό σου χρόνο

5 χρήσιμα tips!

Περνάς πολλές ώρες στο γραφείο. Πιέζεσαι για να παραδώσεις τα πάντα εντός των προθεσμιών, προσπαθείς να είσαι συνεπής και να θέλεις τα πάντα να λειτουργούν τέλεια. Το άγχος και το στρες σε καταβάλλουν και υπάρχουν φορές που δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου. Για αυτό, μην ξεχνάς ότι χρειάζεσαι λίγο χρόνο αποκλειστικά για εσένα.

Μην περιμένεις το Σαββατοκύριακο για να κάνεις όλα όσα αγαπάς! Τα απογεύματα, αμέσως μετά τη δουλειά μπορείς να αξιοποιήσεις κατάλληλα τον χρόνο σου προκειμένου να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν. Πώς μπορείς να γίνεις πιο παραγωγική;

Μείνε μακριάαπό τον υπολογιστή σου

Ακόμη και αν έχεις αφήσει κάποια εκκρεμότητα που πρέπει να κάνεις από το σπίτι, μην ανοίξεις αμέσως μόλις επιστρέψεις τον υπολογιστή. Σίγουρα θέλεις να τελειώνεις, αλλά έτσι μπορεί να καταλήξεις να δουλεύεις για ώρες χωρίς να το καταλάβεις.

Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ, για αυτό δοκίμασε να χαλαρώσεις όταν επιστρέψεις στο καταφύγιό σου. Τελείωσε τις υποχρεώσεις σου πριν φύγεις από το γραφείο, και μετάτρεψε το σπίτι σου σε έναν ζεν χώρο, όπου τα επαγγελματικά emails απαγορεύονται!

Εξίσου σημαντικό είναι να μείνεις και μακριά από τα social media. Χωρίς να το καταλάβεις μπορεί να περάσεις ώρες σκρολάροντας στο facebook, το Instagram και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, θα «χάσεις» το απόγευμά σου, χαζεύοντας τις ψηφιακές ζωές των διαδικτυακών σου φίλων, χωρίς να κάνεις οτιδήποτε δημιουργικό.

Αφιέρωσε χρόνοστα αγαπημένα σου πρόσωπα

Εδώ πρέπει να επαναλάβουμε να μείνεις μακριά από τον υπολογιστή σου! Μην δοκιμάσεις να επικοινωνήσεις με τους φίλους από τα social media, τσατάροντας για ώρες… Απλώς, προτίμησε να τους δεις από κοντά και να περάσεις ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

Τα αγαπημένα σου πρόσωπα θα κάνουν πιο όμορφη την ημέρα σου, καθώς μαζί θα μοιραστείτε συζητήσεις, προβλήματα και νέες εμπειρίες. Κάνε λίγο πιο fun την καθημερινότητά σου, μαζί με τα άτομα που σε κάνουν να χαμογελάς. Για παράδειγμα, αντί να δεις μόνη σου μία σειρά, πάρε την κολλητή σου και πηγαίντε στο θερινό!

Κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

Μην κάνεις ένα γρήγορο ντους, για να τελειώνεις με την διαδικασία. Γέμισε την μπανιέρα με νερό, αιθέρια έλαια και δημιούργησε το απόλυτο σκηνικό χαλάρωσης. Απόβαλλε το άγχος και το στρες με χαλαρωτική μουσική, διώξε τις αρνητικές σκέψεις και αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου.

Απόλαυσε την ησυχία και μείνε για λίγο μόνη σου με τις σκέψεις σου. Διάβασε ένα βιβλίο, το αγαπημένο σου περιοδικό ή οτιδήποτε σε ευχαριστεί. Έτσι, θα ξεχάσεις τις επαγγελματικές υποχρεώσεις που σε απασχολούν και θα επικεντρωθείς στον εαυτό σου… Αφού τελειώσεις, πιες μία κούπα τσάι ή κάποιο άλλο ρόφημα που θα σε ενυδατώσει και περιποιήσου την επιδερμίδα σου με φυσικά προϊόντα, που θα σε αναζωογονήσουν και θα σε τονώσουν. Αμέσως θα αισθανθείς γεμάτη ευεξία, καθαρή και έτοιμη να συνεχίσεις το απόγευμά σου!

Εξέφρασε τη δημιουργικότητά μέσα από τη μαγειρική

Μην βλέπεις την προετοιμασία του τάπερ σαν μία ακόμη αγγαρεία που πρέπει να γίνει. Προσπάθησε να δοκιμάσεις νέες πρωτότυπες συνταγές που θα ενθουσιάσουν και θα σε κάνουν λίγο πιο δημιουργική. Ετοίμασε νόστιμα, πολύχρωμα και απλά πιάτα που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη φόρμα σου και να παραμείνεις υγιής και γεμάτη ενέργεια! Στο internet θα βρεις άπειρες πρωτότυπες συνταγές που θα σε εμπνεύσουν να φτιάξεις τα δικά σου γαστρονομικά αριστουργήματα. Άλλωστε, δεν χρειάζεται να μαγειρεύεις κάθε ημέρα. Με λίγη οργάνωση μπορείς να ετοιμάσεις νόστιμα πιάτα για δύο και τρεις ημέρες!

Κατάγραψε τις υποχρεώσεις σου!

Προκειμένου να περιορίσεις το άγχος που αισθάνεσαι προσπάθησε να οργανώσεις το πρόγραμμά σου, ώστε να αισθάνεσαι ήρεμη. Ένα σημειωματάριο θα σε βοηθήσει να καταγράψεις όλα όσα θέλεις να χωρέσεις μέσα στη μέρα σου. Καταγράφοντας τις υποχρεώσεις σου θα μπορέσεις να ξεχωρίσεις τις σημαντικές από τις λιγότερες σημαντικές. Παράλληλα, δεν θα ανησυχείς μήπως ξέχασες κάτι. Έτσι, θα αισθάνεσαι περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Είναι κάτι απλό, αλλά θα σε βοηθήσει πολύ να παραμένεις οργανωμένη!