Δεν κανόνισες διακοπές; Σου έχουμε λύσεις!

Δεν κανόνισες διακοπές; Σου έχουμε λύσεις!

Πέντε έξυπνες ιδέες για εσένα, από εμάς

Είναι τέλη Ιουλίου και δεν έχει κανονίσει ακόμη τις διακοπές σου. Είτε γιατί χώρισες πρόσφατα, είτε γιατί τα οικονομικά σου δεν είναι ιδιαίτερα καλά, δεν έχει σημασία, εμεί είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε «λύσεις της τελευταίας στιγμής» ώστε να μη σε βρει ο Δεκαπενταύγοτσος (με άδεια) στην Αθήνα. Διάβασε τις προτάσεις μας και σίγουρα κάπου θα απολαύσεις στιγμές ξεκούρασης και ανάπαυλας.

#1 «Φορτώσου» σε μια φίλη

Σίγουρα έχεις μια φίλη που έχει εξοχικό σε κάποια νησί ή παραθαλάσσιο μέρος. Έστω ένα σπίτι λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Μην ντρέπεσαι και σκέφτεσαι πως θα της «φορτωθείς». Ναι, αυτό θα γίνει, όμως δεν έχει καμία σημασία. Γιατί η φίλη ξέρει. Και συμπονάει. Και δεν θα σε αφήσει ξεκρέμαστη. Εμείς προτείνουμε να μην της «φορτωθείς» για πολλές μέρες, τρία βράδια αρκούν.

Η συμβουλή μας: Προμηθεύσου με δύο μπουκάλια αλκοόλ (μην πας και με άδεια τα χέρια), με πολλά πολλά φρούτα, εξασκήσου με YouTube tutorials στο καρπούζι με αλκοόλ και είσαι έτοιμη να πείσεις τη φίλη σου πως έκανε τη σωστή επιλογή (που σε καλοδέχτηκε).

#2 Στο χωριό με τον παππούκαι τη γιαγιά

Ναι, μπορεί άλλες χρονιές να ήταν η τελευταία σου λύση όμως φέτος θα δεις πως θα το απολαύσεις (αν το κάνεις όπως σου πούμε). Οι επιλογές εδώ είναι πολλές: Καταρχάς μπορείς να προσκαλέσεις όποιον θέλεις, αλλά και κανείς να μη θέλει να σε ακολουθήσει, ακόμα καλύτερα. Αν το σπίτι είναι σε παραθαλάσσιο μέρος, είσαι τυχερή. Αν δεν είναι και πάλι μην τα «βάψεις μαύρα». Γέμισε μία βαλίτσα με βιβλία (καλύτερα μυθιστορήματα), γέμισε βενζίνη το αυτοκίνητό σου και βάλε μπρος για το χωριό. Και μην ξεχνάς, η γιαγιά θα σε περιποιείται κάθε μέρα με το ζεστό φαγητό που σου κάνει όρεξη (και τόσο σου έχει λείψει). Άσε που είναι μια καλή ευκαιρία να περάσεις λίγο χρόνο μαζί τους (και θα τους δώσεις απεριόριστη χαρά).

Η συμβουλή μας: Να βγάλεις μία φορά τον παππού και τη γιαγιά για φαγητό. Να τους περιποιηθείς και να τους κεράσεις. Θα τους εκπλήξεις ευχάριστα.

#3 Κάμπινγκ στη Γαύδο

Το γνωρίζουμε πως είναι μακριά, όμως είναι το απόλυτο hot spot για να γυρίσεις με γεμάτο το καρνέ σου. Πάρε τη σκηνούλα σου, τα βιβλία σου, το σκύλο σου, το καπέλο και τα μαγιό σου και μια εβδομάδα ελευθερίας σε περιμένει. Γιατί στη Γαύδο; Διότι θα συναντήσεις πολλούς μοναχικούς τύπους, σαν εσένα, και θα έχετε πολλά να μοιραστείτε. Φρόντισε να το απολαύσει, γιατί θα είναι πραγματικά μια εμπειρία ζωής (και δεν θα χρειαστείς και πολλά χρήματα).

Η συμβουλή μας: Για μία εβδομάδα μπορείς να αποχωριστείς τις κρέμες και τα serum σου. Αλλά μόνο για μία εβδομάδα…

#4 Με αυτόν που σε «έπρηξε»στο Messenger

Όλο το Χειμώνα ήταν εκείνος που σε καλημέριζε και σε καληνύχτιζε. Που σε είχε «ανάγκη». Αλλά εσύ ούτε να τον κοιτάξεις. Έλα που έφτασε η στιγμή που «έπεσες στην ανάγκη» του. Έφτασε η στιγμή να του πεις να πάτε μαζί διακοπές. Θα του το προτείνεις και δεν θα το πιστεύει. Πρόσεξε, δεν είναι ανάγκη να κάνεις κάτι που δεν θέλεις. Αρκεί να είσαι ξεκάθαρη από την αρχή. Πίστεψέ μας, αυτός και μόνο που θα του πεις να πάτε διακοπές μαζί, ακόμη και σαν φίλοι, θα πετάξει από τη χαρά του. Έχε πάντα υπόψη σου πως σε αυτές τις διακοπές μπορεί να τον γνωρίσεις καλύτερα και να αλλάξεις γνώμη…

Η συμβουλή μας: Αν αυτός ο τύπος έχει και εξοχικό, ακόμη καλύτερα, πρότεινέ του να πάτε στο εξοχικό του. Έτσι και παραπάνω από ένα δωμάτια θα έχει (άρα δεν θα χρειαστεί να κοιμηθείτε μαζί) και θα μπορείς να απομονώνεσαι και πολλά χρήματα δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις.

#5 Κάνε το χαϊλίκι σου στοκλεινόν άστυ

Δεν είναι ανάγκη να πάρεις πλοία, αεροπλάνα και τρένα για να νιώσεις πως πήγες διακοπές. Κλείσε ένα δωμάτιο για τρεις μέρες στο κέντρο της Αθήνας και διασκέδασέ το. Ξεκουράσου, κοιμήσου, χαλάρωσε, κολύμπησε στην πισίνα, κάνε εξορμήσεις στο κέντρο της Αθήνας και ανακάλυψε την πόλη σου σαν τουρίστρια. Το βράδυ γύρνα στο ξενοδοχείο και πιες τα κοκτέιλς σου δίπλα στην πισίνα. Το μαύρισμά σου θα γίνει τροπικό (εξαιτίας της αντανάκλασης) και το σώμα σου θα ξεκουραστεί πραγματικά, αφού δεν θα ταλαιπωρηθείς καθόλου. Θα νιώσεις με βεβαιότητα ανανεωμένη και πού ξέρεις; Μπορεί να κάνεις και κάποια γνωριμία που να αξίζει…

Η συμβουλή μας: Εντόπισε ένα ξενοδοχείο και δύο μέρη στην Αθήνα που δεν έχεις περπατήσει/επισκεφθεί ποτέ και βγάλε πρόγραμμα τριών ημερών, όπως ακριβώς θα έκανες αν ήσουν στο εξωτερικό. Έτσι θα νιώσεις σαν πραγματική τουρίστρια.

Tip: Αν δεν σου κάνει τίποτα από τα παραπάνω, έχουμε για εσένα μία ιδέα. Μη σπαταλήσεις τα χρήματά σου, κράτα τις οικονομίες που προγραμμάτιζες να ξοδέψεις αυτό το Καλοκαίρι και κλείσε τις διακοπές σου μέσα στα Χριστούγεννα σε ένα… εξωτικό μέρος. Μπαλί, Μαλδίβες ή Κόστα Ρίκα; Κάνε την έρευνά σου από τώρα και σίγουρα θα βρεις συμφέρουσες τιμές, για να γεμίσεις με υπέροχες εικόνες το Instagram σου!