No (more) Drama Sundays. «Ανοίγουμε διάθεση» στην απόλαυση.

No (more) Drama Sundays. «Ανοίγουμε διάθεση» στην απόλαυση.

Τρεις συντάκτριες μοιράζονται την κυριακάτικη γκρίνια τους μαζί σου

Μπορεί η Κυριακή για μερικούς να λέγεται πως είναι «κοντή γιορτή», όμως για τις περισσότερες από εμάς, είναι απλά… ένα δράμα. Ένα δράμα χωρίς καλό τέλος, αφού η επόμενη ημέρα είναι η πιο βασανιστική όλων και η πιο σύντομη ιστορία τρόμου: Η Δευτέρα. Είτε επειδή, μας έχουν μείνει «αποθέματα γκρίνιας» από την παιδική μας ηλικία, είτε λόγω μιας απαιτητικής Δευτέρας, οι Κυριακές μας είναι ένα μικρό «μαρτύριο». Σαν σωστές υποστηρίκτριες ενός Drama Queen (#διπλής) φαινόμενου που θέλει τις Κυριακές να κλείνουμε παντζούρια, να βλέπουμε σειρές και ταινίες στο κρεβάτι, αλλά και να scrollάρουμε ασταμάτητα στα social media, αποφασίσαμε για μια ακόμη Κυριακή, να μην αλλάξουμε απολύτως τίποτα. Να συνεχίζουμε να «μισούμε» τους εαυτούς μας που αγαπάμε την γκρίνια της ημέρας και να μην προσπαθούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Τουλάχιστον, όχι μέχρι τη στιγμή που πέσαμε πάνω στο πρώτο επεισόδιο των «The Radlers».

«No Drama Sundays» και το βίντεο ξεκίνησε με τον Διονύση Ατζαράκη και τον Θωμά Ζάμπρα να φέρνουν την απόλυτη ανατροπή στις πιο θρυλικές σκηνές από τις πιο σπουδαίες και δημοφιλείς ταινίες που… συνηθίζαμε να βλέπουμε τις Κυριακές, αλλά και στη δική μας δραματική Κυριακή. Τότε ήταν που αποφασίσαμε πως… τέρμα της Κυριακής τα δράματα. Πρώτα όμως, θα «ανοίξουμε διάθεση» και θα σε κεράσουμε μια, καθώς ακούς την παρακάτω και τελευταία ανάλυση γκρίνιας της δικής μας Κυριακής. Κι αυτό είναι γεγονός.

Η Μαργαρίτα ζει μια... μαύρη Κυριακή

Είναι ευρέως γνωστό πως η Κυριακή είναι η πιο «καμένη» ημέρα της εβδομάδας. Διότι, ξεκινά μετά τις δώδεκα το μεσημέρι και με αρκετή κούραση που "μαζέψαμε" το Σάββατο. Βρίσκεις, λοιπόν, τον εαυτό σου να μην κάνει απολύτως τίποτα (ή βασικά, να μην μπορεί να κάνει τίποτα). Κάπως έτσι, οι ώρες περνούν βλέπεις ταινίες back-to-back, κάνεις μαραθώνιους σειρών, γελάς μόνη σου με τα κωμικά βίντεο που πέφτουν μπροστά σου καθώς scrollάρεις και η ζωή κυλά πολύ ευτυχισμένα στην οικία σου μέχρι που φτάνει εκείνη η ώρα, αργά το απόγευμα, που συνειδητοποιείς πως στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ. Εκεί αρχίζει η δική μου κυριακάτικη γκρίνια για το πώς την ημέρα πριν τη Δευτέρα, την πέρασα στον καναπέ του σαλονιού μου. Εάν υπήρχε κάποιο παράλληλο σύμπαν όμως, τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Την Δευτέρα δεν θα πήγαινα στο γραφείο, το Σάββατο δεν θα μου άφηνε κανένα hangover και τις Κυριακές θα έβγαινα από το πρωί για brunch μέχρι το βράδυ για μπίρες. Επειδή όμως, το παράλληλο σύμπαν που ψάχνω σε αυτή τη ζωή δεν υπάρχει, ας βάλω ξανά το επεισόδιο του Matrix από τους «The Radlers», κι ας συνεχίσω να τα βλέπω όλα «μαύρα».

ΗΕιρήνη την Κυριακή κάνει την… Κινέζα

Κυριακή ή αλλιώς Sunday, αγγλιστί. Η μέρα του ήλιου για τους Βρετανούς, η πιο αντι-σόσιαλ (όχι στα social) ημέρα της εβδομάδας για εμένα. Δεν χρειάζεται να με γνωρίζει κάποιος καλά για να κατανοήσει ότι η αγαπημένη μου κυριακάτικη συνήθεια είναι να… κάνω την Κινέζα. Τάζω πολλά μες στην εβδομάδα αλλά μόλις ξημερώνει Κυριακή τα παίρνω όλα πίσω και αντιδρώ σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Κανένα μπραντς, κανένα απεριτίφ και κανένα δράμα. Δεν θέλω αβγά μπένεντικτ, δεν θέλω γουακαμόλε, δεν θέλω χυμό με ράσμπερι ούτε πάνκεϊκ με σιρόπι σφένδαμου (το maple syrup μήπως το ξέρεις;). Με λένε αντικοινωνική, με «απειλούν» πως την επόμενη φορά που θα τους ζητήσω να βολτάρουμε στην πόλη δεν θα είναι κανείς εκεί για εμένα, με κατηγορούν για… αδυσώπητο ghosting. Κατά βάθος, όμως, οι φίλοι μου ξέρουν -και καταλαβαίνουν- ότι την Κυριακή θέλω να τα λέω μόνο με τον εαυτό μου.

Η φάση είναι άραγμα στο καναπέ, δροσερή AMSTEL Radler, smartphone στο άλλο και η τηλεόραση μπροστά να παίζει Καράτε Κιντ (για εκατοστή φορά). Διότι Κυριακή δίχως κύριο Μιγιάγκι είναι σαν… σούσι χωρίς σάλτσα σόγιας. Δηλαδή, άνοστη. Όταν δε η Κυριακή έχει και τους «The Radlers» στον ρόλο του Μίστερ Μιγιάγκι και του «Ντάνιελ Σαν», τότε κάνω την Κινέζα χωρίς ενοχές και είμαι έτοιμη να υποστώ τις συνέπειες των (αντι-σόσιαλ) επιλογών μου. Με λίγα λόγια, η φάση για εμένα είναι «No Drama Sundays» και ναι, γκρινιάζω σαν να μην υπάρχει αύριο όταν κάθε Κυριακή οι φίλες μου με «βομβαρδίζουν» με μηνύματα με τα οποία προσκαλούν στα αγαπημένα τους στέκια για καφέ και μπραντς, όταν ξέρουν πως όσο ήλιο και αν έχει αυτή την ημέρα, εγώ θα προτιμήσω τον εαυτό μου και τους Radlers (κολλήματα είναι αυτά) με μια AMSTEL Radler στο χέρι. Γιατί η AMSTEL Radler δεν σβήνει απλά τη δίψα, αλλά «ανοίγει διάθεση» και τις Κυριακές! Πιάνω λοιπόν μια παγωμένη AMSTEL Radler και αφήνω τους «The Radlers» να κάνουν τη δουλειά! Δεν είμαι αντικοινωνική. Απλώς χρειάζομαι μια ημέρα για να coolάρω.

Κυριακή και τη Σοφία καλύτερα να τη... σκοτώσεις

Κυριακή και δεν θα σου πω ψέματα: Καλύτερα να με σκοτώσεις. Η χειρότερή μου μέρα από παιδί. Τι κι αν τραγουδούσε η Βουγιουκλάκη "Κυριακή, γιορτή και σχόλη, να 'ταν η βδομάδα όλη;", εγώ την Κυριακή γκρινιάζω. ΜΟΝΟ. Και βλέπω παλιές ταινίες. Εντάξει, θα σου την πω και την αμαρτία μου: Ζηλεύω την όμορφη ζωή των άλλων και όλα αυτά που ποστάρουν στα social media. Φαγητά, παραλίες, ηλιοβασιλέματα. Αλλά και τι να κάνεις; Έτσι κι αλλιώς, εγώ για τις μπίρες θα πήγαινα. Και μπίρες πίνω και στο σπίτι.

Πλέον οι Κυριακές μου άλλαξαν. Τέρμα της Κυριακής τα δράματα. Έχω βρει τη λύση, να μένω σπίτι, να ζηλεύω την όμορφη ζωή των άλλων και να περνάω και φανταστικά. Αρχικά, γελάω με τους «The Radlers». Και αν είναι να με σκοτώσει κάποιος, ας με σκοτώσει ο ντετέκτιβ Μιλς όσο θα πρωταγωνιστώ στο SE7EN. Γιατί ο Θωμάς Ζάμπρας που παριστάνει με... άλλη χάρη τον Μπραντ Πιτ και ο Διονύσης Ατζαράκης τον Κέβιν Σπέισι στο ρόλο τουτ Τζον Ντο, με έπεισαν πως οι Κυριακές δεν είναι πια για δράματα. Γιατί μία AMSTEL Radler λύνει τα πάντα. Ακόμα και τα άπλυτα πιάτα στην κουζίνα. Ακόμα και τις χειροπέδες. Τα τρία χιουμοριστικά βίντεο, που έχουν γυρίσει ως «The Radlers», με επικές σκηνές από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών (μας) είναι μόνο μια γεύση από τα οκτώ συνολικά επεισόδια που θα απολαύσουμε. Γέλιο μέχρι δακρύων και μπίρα AMSTEL Radler δροσερή όπως το Καλοκαίρι...

Εσύ έχεις δει τους «The Radlers»; Μπορείς να μαντέψεις... WHAT’S IN THE BOX; Δες το βίντεο και άνοιξε διάθεση!