Οκτώ ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου

Οκτώ ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου

Αν θέλεις να ζήσεις όπως ονειρεύεσαι

Λένε πως το «κυνήγι» της τελειότητας δεν μπορεί να σε οδηγήσει στην ευτυχία. Δεν είναι, όμως, λάθος να αναζητάς πάντα το κάτι καλύτερο για εσένα και να κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου για να αποκτήσεις τη ζωή των ονείρων σου.

Ποια είναι, όμως, η ζωή που θέλεις πραγματικά να κάνεις; Πώς μπορείς να ξεκινήσεις να «χτίζεις» τη δική σου ονειρική πραγματικότητα; Τι μπορείς να κάνεις για να επιτύχεις σε κάθε τομέα της ζωής σου; Οι απαντήσεις είναι απλές, βρίσκονται μέσα σου και θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις βήμα-βήμα τη ζωή που θέλεις. Αρκεί να κάνεις τις κατάλληλες ερωτήσεις στον εαυτό σου, για να τις πάρεις!

Πάρε μια βαθιά ανάσα, κλείσε το smartphone σου για λίγα λεπτά της ώρας, πάρε μολύβι και χαρτί και άρχισε να γράφεις τις απαντήσεις στις παρακάτω εύκολες αλλά στοχευμένες ερωτήσεις. Φρόντισε απλώς να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου!

1. Ποια δραστηριότητα σε γεμίζει με χαρά;

Προσπάθησε να απαντήσεις στην παραπάνω ερώτηση όσο πιο γρήγορα μπορείς (ακόμη και μέσα σε ένα δευτερόλεπτο). Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να συνειδητοποιήσεις ποια είναι τα πράγματα που σου δίνουν χαρά στη ζωή αλλά και τι πρέπει να κάνεις για να εξελιχθείς. Μπορεί να μην το είχες σκεφτεί, αλλά ίσως ήρθε η ώρα να πας το χόμπι σου σε επαγγελματικό επίπεδό. Αν δυσκολεύεσαι πολύ να απαντήσεις στο συγκεκριμένο ερώτημα, τότε μάλλον πρέπει να έρθεις πιο κοντά με τον εαυτό σου και να αρχίσεις να δοκιμάζεις καινούριες δραστηριότητες.

2. Αν η σχέση ή η εργασία σουσε κάνουν δυστυχισμένη, θα πεις «αντίο» ή θα μείνεις;

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως όταν τα πράγματα σε μια δουλειά ή μια σχέση δεν πηγαίνουν καλά, έχεις μέσα σου τη δύναμη να λες «αντίο». Αν βρίσκεσαι για μεγάλο χρονικό διάστημα εγκλωβισμένη σε μια κατάσταση που σε δυσαρεστεί ή δεν σε ικανοποιεί, τότε πρέπει να φύγεις -ακόμη και αν πιστεύεις ότι δεν διαθέτεις το σθένος να το κάνεις. Στην πορεία για τη ζωή των ονείρων σου, δεν πρέπει να υπάρχουν «εμπόδια».

3. Τι σε εμποδίζει από το να φύγεις όταν κάτι δεν σε ευχαριστεί;

Αφού κάνεις τη δεύτερη ερώτηση στον εαυτό σου, πήγαινε στην τρίτη για να κατανοήσεις τους λόγους οι οποίοι σε εμποδίζουν να προχωρήσεις στη ζωή σου και να αφήσεις πίσω σου τα πράγματα που σε κάνουν δυστυχισμένη. Κατέγραψε τους φόβους και τις ανησυχίες σου και θα δεις ότι στην πραγματικότητα, εσύ βάζεις τα εμπόδια στον εαυτό σου.

4. Πόσο μακριά πιστεύειςότι μπορείς να φτάσεις στη ζωή σου;

Το να ονειρεύεσαι είναι όμορφο. Ακόμη πιο ωραίο, όμως, είναι το να πιστεύεις στα όνειρά σου και να επενδύεις σε αυτά. Μην φοβάσαι να κάνεις το επόμενο, μεγάλο ή διαφορετικό βήμα στη ζωή σου επειδή πιστεύεις ότι οι επιθυμίες σου είναι ουτοπικές ή, ότι όλα όσα ονειρεύεσαι είναι αδύνατον να επιτευχθούν. Στη ζωή σου μπορείς να πας όσο μακριά το επιθυμείς, ανεξαρτήτως «προορισμού».

5. Με ποιον τρόπο κάνεις τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος;

Η πέμπτη ερώτηση είναι ενδεχομένως η πιο δύσκολη. Ναι, ομορφαίνεις τον κόσμο κάθε μέρα και τις περισσότερες φορές, το κάνεις δίχως να το αντιλαμβάνεσαι. Από την αγάπη που προσφέρεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα, μέχρι το «καλημέρα» που λες κάθε πρωί στον ηλικιωμένο που συναντάς στη γειτονιά σου. Να θυμάσαι ότι όσο επιβαρυμένο και αν είναι το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σου, καλό είναι να βρίσκεις πάντα λίγο χρόνο για να κάνεις το καλό. Με τον τρόπο αυτόν θα κάνεις τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος για όλους και παράλληλα, θα εξελίσσεσαι σε προσωπικό επίπεδο.

6. Τι θα ήθελες ναπιστεύουν οι γύρω σου για εσένα;

Το να γνωρίζεις πώς αντιλαμβάνονται την παρουσία σου οι γύρω σου είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο στο οποίο αξίζει να εστιάσεις, διότι θα σε βοηθήσει να διαμορφώσεις την εικόνα που εσύ θέλεις για τον εαυτό σου. Πώς θα ήθελες να σε βλέπουν οι γύρω σου; Τι θα ήθελες να λένε οι φίλοι και οι γνωστοί σου για εσένα όταν δεν βρίσκεσαι μαζί τους; Απάντησε σε αυτά τα ερωτήματα και γίνε η υπέροχη γυναίκα που θέλεις να είσαι.

7. Πώς πιστεύειςπως σε βλέπουν οι άλλοι;

Από το πώς θα ήθελες να σε βλέπουν οι γύρω σου περνάμε στο τι πιστεύουν πραγματικά για εσένα. Προσπάθησε να απαντήσεις στην παραπάνω ερώτηση και θα δεις πως θα αντιληφθείς πολλά πράγματα για τον εαυτό σου. Κατέγραψε τα σχόλια που κάνουν συχνά για εσένα οι φίλοι και οι γνωστοί σου για να ανακαλύψεις τις αδυναμίες σου και να τις μετατρέψεις στις μεγαλύτερές σου δυνάμεις.

8. Πιστεύεις στο πεπρωμένοή θεωρείς πως η τύχη βρίσκεται στα χέρια σου;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι πεποιθήσεις σου επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία που ακολουθείς στη ζωή σου. Αν πιστεύεις, λοιπόν, ότι η μοίρα σου είναι καθορισμένη, τότε δεν θα πάρεις ποτέ την ευθύνη για ό,τι αρνητικό συμβεί και δεν θα προσπαθήσεις πολύ να αλλάξεις τα κακώς κείμενα της ζωής σου. Στην περίπτωση, ωστόσο, που θεωρείς ότι εσύ -και μόνο εσύ- καθορίζεις τη «μοίρα» σου, τότε έχεις ήδη περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσεις τη ζωή των ονείρων σου. Αποδέχεσαι τις ευθύνες των πράξεων σου και προσπαθείς πιο σκληρά να εκπληρώνεις τις επιθυμίες σου!

Απάντησες σε όλες;