8 χαρακτήρες που συναντάς στο Instagram

8 χαρακτήρες που συναντάς στο Instagram

και τι σημαίνει αυτό για την προσωπικότητά τους.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται συστηματικά με την εικόνα τους στα social media. Επιτέλους, ο τρόπος που θα σε βλέπουν οι άλλοι εξαρτάται από εσένα και μόνο. Μπορείς να δράσεις στρατηγικά ή να μην σε νοιάζει ιδιαίτερα. Μπορείς να κρατήσεις ένα συγκεκριμένο ύφος, να βάζεις την σωστή λεζάντα και το σωστό φίλτρο, ή να μην ασχολείσαι καθόλου με το προφίλ σου παρά μόνο όταν ταξιδεύεις. Αυτοί βέβαια, είναι μερικοί από τους τρόπους που μπορείς να κάνεις το δικό σου προσωπικό promo, αλλά και μερικά από τα σημάδια που δείχνουν στοιχεία του χαρακτήρα σου.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι όταν βαριούνται είναι να τσεκάρουν το Instagram. Είτε είσαι στη σχολή, είτε απλώς προσπαθείς να κοιμηθείς το βράδυ, ανοίγεις την εφαρμογή σχεδόν μηχανικά. Έτσι, θα καταφέρεις να δεις μερικές σκηνές από τη ζωή των γύρω σου, ώστε να αποδράσεις λίγο από τη δική σου. Ακόμη και για ένα δευτερόλεπτο. Όμως, καθώς εσύ scrollάρεις στα social media των άλλων, αναρωτήθηκες ποτέ τι λέει το δικό σου προφίλ για τον χαρακτήρα σου;

Παρακάτω, θα βρεις οκτώ τύπους ανθρώπων που μπορούμε να αναγνωρίσουμε μέσα από τις φωτογραφίες που ανεβάζουν.

Ο πολυταξιδεμένος

Όλοι μας έχουμε εκείνον τον τύπο ανθρώπου που μας κάνει να ξυπνάμε κάπως… στραβά! Διότι, κάθε πρωί που ανοίγουμε το Instagram εκείνος ήδη θα έχει ανεβάσει κάποιο story από το road-trip που κάνει στα παραθαλάσσια ιταλικά χωριά, τη χαλαρή βόλτα στην έρημο, ή την πρωινή του βουτιά σε κάποιο κυκλαδονήσι. Αυτός ο άνθρωπος έχει ένα προφίλ γεμάτο με φωτογραφίες από ταξίδια, διακοπές και φίλους από όλο τον κόσμο. Το πιο πιθανό είναι να κάνει ένα study abroad πρόγραμμα στο Λονδίνο ή απλώς συνεχείς διακοπές. Μερικές φορές και τα δύο. Όπως και να έχει, ο πολυταξιδεμένος είναι ο άνθρωπος που όλοι θα θέλαμε να είμαστε μα λίγοι το καταφέρνουμε.

Η «τέλεια» λεζάντα του: Haters are just confused admirers.

Ο (γεννημένος) φωτογράφος

Τα τοπία μοιάζει να μονοπωλούν το προφίλ του. Ηλιοβασιλέματα, ανατολές, αστικά τοπία και πολλή θάλασσα, είναι τα βασικά στοιχεία τα οποία δημιουργούν ένα εξαιρετικά... αδιάφορο Instagram για να ακολουθήσεις. Διότι, όλες οι φωτογραφίες μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους που είναι... βαρετές. Συνήθως, ο γεννημένος φωτογράφος πιστεύει ότι έχει όλα τα skills που θα τον κάνουν καλλιτέχνη, ενώ τα φίλτρα είναι κομμάτι του εαυτού του. Κοινώς, δεν θα τον χαρακτήριζε κανείς ως φωτογράφο, παρά μόνο η μαμά του. Αγαπημένη μανούλα, σε βλέπει ως την τέλεια ύπαρξη.

Η «τέλεια» λεζάντα του: Ένα (καθόλου) ψαγμένο quote που θα έχει να κάνει με τον ουρανό και την ομορφιά της Φύσης.

Ο serial selfie killer

Πραγματικά, λίγο έλεος κάπου. Πόσες διαφορετικές γωνίες του προσώπου σου μπορούμε να αντέξουμε σε ένα news feed; Αυτός ο άνθρωπος έχει στο προφίλ του μόνο τον εαυτό του. Στη θάλασσα, το βουνό, το γραφείο, καθώς διαβάζει, καθώς περπατάει, καθώς ξαπλώνει. Δεν υπάρχει σημείο που να έχει πατήσει το πόδι του και να μην έχει βγάλει selfie. Εντάξει, έχεις το στυλ, την ομορφιά, και από ό,τι φαίνεται και την αυτοπεποίθηση. Βασικά, μόνο την αυτοπεποίθηση. Κρατήσου όμως, λίγο, διότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα να μοιραστείς με τους ακόλουθούς σου εκτός από το πρόσωπό σου (από την μπροστινή κάμερα του κινητού σου).

Η «τέλεια» λεζάντα του: Sending my selfie to NASA, because I’m a star.

Το μοντέλο του διπλανού… tab!

Αυτή η κοπέλα (συνήθως) θεωρεί πως η καριέρα που την περιμένει στη γωνία είναι αυτή της influencer. Ούτε καν blogger, αλλά influencer. Εκείνη δηλαδή που θα της εξασφαλίσει εύκολα χρήματα, μια καλή ζωή και φυσικά, να καταφέρει η γνώμη της να επηρεάζει τους γύρω της. Προς το παρόν, τη βλέπουμε (εγώ κι εσύ), να φωτογραφίζεται σε πισίνες, σοκάκια, τοίχους και όπου αλλού πιστεύει πως θα αναβαθμίσει το Instagram της.

Η «τέλεια» λεζάντα του: Some infinities are bigger than other infinities. Τόσο άσχετο.

H food blogger του Instagram

Φαγητό εδώ, φαγητό εκεί. Πού είναι τελικά, το φαγητό της; Ένα προφίλ που σου ανοίγει την όρεξη, σε παραπέμπει σε όλα τα νέα hotspots της πόλης και σε κάνει να ξεκινήσεις να αγαπάς το μαγείρεμα. Αυστηρώς ακατάλληλο για ανθρώπους που κάνουν δίαιτα.

Η «τέλεια» λεζάντα του: Joey does not share food.

Ο τύπος που ζει την «η ζωή μου είναι τέλεια» (ήέστω καλύτερη από τη δική σου)

Πάρτι, ταξίδια, βόλτες και κανένα στιγμιότυπο μιζέριας στο γραφείο. Η ζωή αυτού του ανθρώπου μοιάζει να είναι τέλεια. Κι αυτό είναι κάτι που φροντίζει να μας το θυμίζει και ο ίδιος μέσα από τις λεζάντες του. Ενός λεπτού σιγή, για όλους τους φίλους που χάνει μετά από κάθε φωτογραφία. Διότι είναι εριστικός.

Η «τέλεια» λεζάντα του: If you’re changing the world, you’re working on important things. You’re excited to get up in the morning. Σιγά εσύ, άσε και κάτι να πέσει κάτω.

Ο «σχεσάκιας»

Αυτός ο τύπος που σε χτυπάει εκεί που πονάς. Αυτός είναι ο τύπος που έχει πάντα σχέση και κάνει το απόλυτο show off. Εάν είσαι κι εσύ ερωτευμένη, καλώς. Εάν όχι, θέλεις απλώς να κάνεις hide τις φωτογραφίες του μέχρι νεοτέρας. Ύστερα, απλώς τον κοιτάς και δεν πιστεύεις στα μάτια σου πως αυτός ο άνθρωπος έχει πάντα φωτογραφίες με την κοπέλα του. Να ξέρεις, είναι ένα βήμα πριν τον κοινό λογαριασμό και στο Facebook.

Η «τέλεια» λεζάντα του: Love you to the moon and back! Με τα απαραίτητα hashtags.

Ο «αλκοολικός» που το φωνάζει

Μπορεί να μην είναι όντως αλκοολικός αλλά έχει ένα Instagram γεμάτο στιγμές από πάρτι ή άραγμα και είναι πάντα με ένα ποτό στο χέρι. Στα stories, πάλι πίνει. Γενικά, μόνο πίνει και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Αναρωτιέσαι αν κάνει κάτι άλλο στη ζωή του, εκτός από το να πίνει. Το ξανασκέφτεσαι, μάλλον όχι. Όμως, το Instagram δεν εφευρέθηκε για να ποστάρει μόνο το ποτό του και την έξοδό του. Δεν μπορεί να εφευρέθηκε μόνο για αυτό.

Η «τέλεια» λεζάντα του: That's the problem with drinking, I thought, as I poured myself a drink. If something bad happens you drink in an attempt to forget; if something good happens you drink in order to celebrate; and if nothing happens you drink to make something happen. Bukowski, τι άλλο;!

Εάν πιστεύεις ότι βρίσκεσαι σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις για τον τρόπο που χρησιμοποιείς το Instagram. Στη συνέχεια, απόλαυσε τη δημοτικότητά σου να ανεβαίνει!