Ο απόλυτος οδηγός για διακοπές της τελευταίας στιγμής!

Ο απόλυτος οδηγός για διακοπές της τελευταίας στιγμής!

Tips για εσένα που θέλεις να φύγεις από την Αθήνα εδώ και τώρα

Βόλτες στην Πλάκα, after work κοκτέιλ με τις φίλες, δροσιστικές περατζάδες στα πάρκα και ρομαντικά ηλιοβασιλέματα κάτω από την Ακρόπολη. Ναι, η καλοκαιρινή Αθήνα είναι όμορφη… αλλά μόνο μέχρι τα τέλη Ιουνίου! Διότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η ελληνική πρωτεύουσα μετατρέπεται σε μια ομολογουμένως μίζερη… πόλη.

Οι βόλτες με τις φίλες σίγα σιγά περιορίζονται -αφού η μία μετά την άλλη φεύγουν για διακοπές - και ο υδράργυρος που συνεχώς ανεβαίνει -παρά τις φετινές βροχές- δεν σου επιτρέπουν να απολαύσεις ακόμη και την αγαπημένη σου shopping εξόρμηση.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που δεν αντέχεις να βλέπεις στο Facebook και το Instagram τις φωτογραφίες των διαδικτυακών σου φίλων από τα στενά και τις παραλίες των Κυκλάδων ή, δεν έχεις σχεδιάσει ακόμη τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις, τότε σίγουρα αξίζει να «μελετήσεις» τον δικό μας, απόλυτο οδηγό για διακοπές της τελευταίας στιγμής!

Υπάρχουν «έξυπνοι» τρόποι να χαρείς το Καλοκαίρι σου και να… εξαφανιστείς από την Αθήνα εδώ και τώρα! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πάρεις μαζί σου μια φίλη και να φροντίσεις να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένη για ένα ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι με το αυτοκίνητο!

Κάθε Σαββατοκύριακοκαι άλλο… εξοχικό

Τους προηγούμενους μήνες παραπονιόσουν ότι δεν είχες χρόνο να δεις φίλους, φίλες, συμφοιτητές και παλιούς συναδέλφους. Τι και αν εκείνοι σε «βομβάρδιζαν» με μηνύματα στο Messenger και το Viber; Εσύ τους ζητούσες συγγνώμη και ισχυριζόσουν ότι είχες πολύ… «τρέξιμο». Επειδή, όμως, δεν θέλεις να καταστρέφεις παλιές φιλίες και να χάνεις επαφές, αυτό το Καλοκαίρι ήρθε η ώρα να… επανορθώσεις. Όχι, δεν είναι θέμα καιροσκοπισμού, είναι απλώς ζήτημα… timing. Τώρα έχεις χρόνο και διάθεση να ταξιδέψεις και θα πας να τους συναντήσεις στα εξοχικά τους!

Τα απαραίτητα tips: Φρόντισε απλώς να επικοινωνήσεις από τώρα μαζί τους για να οργανωθείς και να βγάλεις ένα καλό πρόγραμμα για κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τον Σεπτέμβρη. Σίγουρα θα υπάρξουν άτομα που θα απορρίψουν την… πρότασή σου. Το πιο πιθανό είναι, όμως, ότι οι περισσότεροι θα θέλουν να απολαύσουν την παρέα σου. Αν όλοι σου ρίξουν «άκυρο», να θυμάσαι ότι πάντα υπάρχει το πατρικό, το σπίτι των θείων ή οικία της γιαγιάς και του παππού στο χωριό. Μήπως ήρθε η ώρα για family bonding;

Οργάνωσε τα πιοτέλεια (και safe) roadtrips

Πάντα ονειρευόσουν να κάνεις ένα τέλειο, γυναικείο ταξίδι με το αυτοκίνητο, όπως οι σταρ των αγαπημένων σου Χολιγουντιανών ταινιών. Γέμισε, λοιπόν, το φετινό Καλοκαίρι, με πολλά roadtrips! Είναι η καλύτερη επιλογή για να φύγεις ASAP από την πόλη, έστω και για μερικές ώρες. Ακόμη και αν φτάσεις μέχρι το Λουτράκι, σίγουρα θα ξεφύγεις από τη ρουτίνα της πόλης.

Τα απαραίτητα tips: Για να έχεις ένα ξεκούραστο, ασφαλές και διασκεδαστικό ταξίδι αξίζει σίγουρα να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές. Το πρώτο βήμα είναι να φροντίσεις να είναι πάντα το αυτοκίνητό σου σε… ετοιμότητα! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις την κατάλληλη προετοιμασία για να μην «πονοκεφαλιάσεις» στο roadtrip. Πίστεψέ μας ένα κατεστραμμένο λάστιχο και μερικά τηλέφωνα στην οδική βοήθεια μπορούν να σου δημιουργήσουν εκνευρισμό!

Ξεκίνα, λοιπόν, εξοπλίζοντας το αυτοκίνητό σου με ελαστικά που μπορείς να εμπιστευτείς πάντα και παντού (εμείς λέμε σίγουρα «ναι» στα Goodyear)! Να θυμάσαι πως χρειάζεσαι λάστιχα αξιόπιστα και ποιοτικά που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα στον δρόμο και θα σε κρατήσουν ασφαλή.

Αφού φροντίσεις τα ελαστικά του αυτοκινήτου, σκέψου όλα όσα μπορεί να συμβούν στον δρόμο και κάνε τις κινήσεις σου. Η άδεια μπαταρία και μια βλάβη στον κινητήρα μπορούν να καταστρέψουν το ταξίδι σου οπότε μια επίσκεψη στο συνεργείο κρίνεται απαραίτητη! Μην ξεχάσεις, επίσης, να έχεις πάντα στο ΙΧ σου τα απαραίτητα έγγραφα (άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια αυτοκινήτου), ένα ζευγάρι δεύτερα κλειδιά και φυσικά, την κατάλληλη μουσική (διότι roadtrip με φίλες δίχως τα αγαπημένα σου καλοκαιρινά hit δεν γίνεται)!

Τέλος, για εμάς, δύο ακόμη must tips (μετά τα premium Goodyear ελαστικά) είναι το να αποφύγεις να ταξιδέψεις κατά τη διάρκεια των πολυσύχναστων Σαββατοκύριακων και να μην ξεχνάς να κάνεις συχνές στάσεις για να… τεντώνεις τα πόδια σου! Η οδηγός πρέπει να αισθάνεται πάντα ξεκούραστη!


Πες «ναι» στοκάμπινγκ

Μπορεί να μην το είχες σκεφτεί, ωστόσο, μάθε πως το κάμπινγκ αποτελεί μια υπέροχη λύση για διακοπές της τελευταίας στιγμής. Από το να ξεμείνεις στην πόλη, σίγουρα είναι προτιμότερο να περάσεις μερικές ημέρες σε μια σκηνή δίπλα στο κύμα! Θα γνωρίσεις κόσμο, θα χαλαρώσεις και κυρίως, θα έρθεις πιο κοντά με τον εαυτό σου και τη Φύση. Αν δεν «το έχεις» με το ελεύθερο κάμπινγκ, επισκέψου κάποιο οργανωμένο. Θα βρεις πολλά κοντά στην Αθήνα αλλά και σε αρκετά νησιά.

Τα απαραίτητα tips: Για να είσαι έτοιμη ανά πάσα στιγμή, βάλε από τώρα στο αυτοκίνητό σου μια μικρή σκηνή, έναν υπνόσακο, ένα μίνι ψυγείο και φυσικά ένα καλό αντικουνουπικό προϊόν! Σε περίπτωση δε που λατρεύεις τη δράση, βρες και μια αιώρα.

Ό,τι και αν επιλέξεις να κάνεις, να θυμάσαι πως το σημείο στο οποίο αξίζει να εστιάσεις περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο αφορά στην ασφάλειά σου. Η σωστή προετοιμασία ταξιδιού, οι συμβουλές για ασφαλή οδήγηση, ο κατάλληλος έλεγχος και φυσικά τα ελαστικά Goodyear θα σου χαρίσουν τις ευχάριστες διακοπές που ονειρεύεσαι, ακόμη και αν είσαι κορίτσι της… τελευταίας στιγμή! Όλα γίνονται, αρκεί να υπάρχει πλάνο και η σωστή παρέα!