Πώς να μην πέσεις με τα «μούτρα» σε μια σχέση

Πώς να μην πέσεις με τα «μούτρα» σε μια σχέση

Ένας οδηγός επιβίωσης για να παραμείνεις chill

Σίγουρα έχεις περάσει κι εσύ από τη φάση του να χρειάζεται να πιέσεις τον εαυτό σου ώστε να δείξεις πως είσαι χαμηλών τόνων, αλλά και αρκετά διασκεδαστική ώστε να εξάψεις την περιέργεια του άντρα που θέλεις να κατακτήσεις. Διότι, πιστεύεις πως εκείνος είναι πάρα πολύ χαλαρός και δεν θέλει καμία πίεση, διαφορετικά θα τον χάσεις. Όμως, η αλήθεια είναι πως, το «manchill» σταματάει, όταν το κορίτσι που έχει απέναντί του, του αρέσει πολύ.

Όταν κάποιος σου αρέσει πολύ, τείνεις να γίνεσαι ολοένα και λιγότερο χαλαρή. Συμβαίνει σε όλες μας, ακόμη και στις καλύτερες κοπέλες στον κόσμο. Σε μια προσπάθειά μας να μην χαλάσει κάτι στην πορεία, είτε παραείμαστε chill, είτε απλώς πέφτουμε με τα μούτρα σε μια (εν δυνάμει) σχέση. Διότι από τη μία δείχνουμε οριακή αδιαφορία, ενώ από την άλλη «πιέζουμε» και μας πιέζουν αντίστοιχα με καθόλου χαλαρά μηνύματα. Μην αγχώνεσαι καθόλου όμως, καθώς ο παρακάτω οδηγός είναι εδώ για να σε συντροφεύσει βήμα-βήμα στον νέο σου έρωτα και να σε βοηθήσει να μην... τινάξεις τα πάντα στον αέρα. Chill αυτός, chill κι εσύ. Όσο πρέπει, δηλαδή.

Όλα ξεκινούν από την εντελώς χαλαρή του πρόσκληση

Αρχικά, πρέπει να ξεκινήσεις με το σκεπτικό πως η φάση σας θα πάει… χαλαρά! Θα βγείτε μερικά ραντεβού, θα πας και σπίτι του και όλα θα γίνουν. Όμως, πρέπει να περιμένεις τη δική του πρόσκληση. Όχι γιατί ζούμε στο 1970 αλλά γιατί αυτά καλό είναι να γίνονται από την αντρική πλευρά. Εσύ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αράξεις, να χαλαρώσεις, να δείξεις ότι σου αρέσει και να περιμένεις το μήνυμά του. Εάν δεν σου στείλει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, μπορείς να του στείλεις να «κάνετε παρέα» αλλά τίποτα που να εκδηλώνει το dating.

Μήνυμα που περιμένεις: Τι θα κάνεις σήμερα;

Μήνυμα που μπορείς να στείλεις: Σήμερα θα είμαι προς Παγκράτι, θες να κάνουμε παρέα;

Συνεχίζουν σε ένα chill ραντεβού…

Από τη στιγμή, λοιπόν, που θα πάρεις ή θα στείλεις το μήνυμα και κανονίσετε να βγείτε, πρέπει το ραντεβού σας να είναι όσο πιο χαλαρό γίνεται. Σινεμαδάκι, ποτάκι και βλέπουμε πώς θα κυλήσει. Ιδανικά, θα μπορούσατε να κάνετε και κάτι απρόσμενα διασκεδαστικό. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να διώξεις τη νεκρική σιγή ανάμεσα στα θέματα συζήτησης και να πας με το flow. Θυμήσου πως οι ερωτήσεις είναι ο καλύτερός του φίλος, ενώ οι απαντήσεις ο δικός σου. Κρύψε λίγο ενθουσιασμό και άσε τον να καθοδηγήσει την κουβέντα. Φρόντισε, βέβαια, οι απαντήσεις σου να είναι γεμάτες και να ανοίγουν πόρτες και σε άλλα θέματα.

Προσοχή: Στα «Ναι» και τα «Όχι». Με άλλα λόγια, ξέχασέ τα. Εκτός αν καταλήξετε κάπου μαζί.

…αλλά και στο after ενός chill ραντεβού

Δεν υπάρχουν κανόνες για τα μηνύματα που σου στέλνουν μετά το ραντεβού. Δεν υπάρχει ούτε πολύ νωρίς, ούτε πολύ αργά για το follow up. Εάν σου στείλει την επόμενη ημέρα το απόγευμα, είναι ΟΚ. Όπως, και να σου στείλει μετά από δύο ημέρες ή ακόμη και δύο ώρες. Απλώς, δεν χρειάζεται να κάνουμε υπερβολές και να μιλάτε όλη μέρα και όλη νύχτα. Εκτός αν έχετε σκοπό να ξαναβρεθείτε άμεσα. Έχε στο μυαλό σου πως το επόμενο ραντεβού, καλό θα ήταν να κανονιστεί μετά από τέσσερις με πέντε ημέρες, ώστε να κάνετε και οι δύο κάτι ενδιαφέρον στη ζωή σας, ξεχωριστά.

Προσοχή: Χαλάρωσε και προσπάθησε να απολαύσεις το αρχικό στάδιο της σχέσης σας. Μην πιέσεις τίποτα, θα κυλήσουν όλα όπως πρέπει.

Ενώ, γενικά, πολύ chill επικοινωνία χρειάζεται η φάση

Σε γενικές γραμμές, πρέπει να υπάρχει επικοινωνία ανάμεσά σας. Είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για να μην καταλήξετε σε friends with benefits (FWB), αλλά και για να κυλάει η σχέση σας προς κάτι πιο ουσιαστικό. Είναι ΟΚ να δείξεις ότι θέλεις να περάσεις χρόνο μαζί του, αλλά δεν είναι ανάγκη να ανοίξεις όλα σου τα χαρτιά. Το παν είναι να ξεκινήσεις χαλαρά, ακόμη και στη μεταξύ σας επικοινωνία. Δείξε του πως δεν θα αλλάξεις τη ζωή σου επειδή ερωτεύτηκες, διότι την αγαπάς υπερβολικά πολύ για να την αφήσεις (αλλά και γιατί αυτό πιέζει τον άλλον σε πολύ μεγάλο βαθμό). Έχεις φίλους, οικογένεια και hobbies. Ο υπόλοιπος χρόνος είναι για τον άνθρωπο που ξεκίνησες να βγαίνεις. Τουλάχιστον όσο είναι ακόμη αρχή.

Προσοχή: Εάν δεν είσαι ευχαριστημένη με τον τρόπο που κυλάει η φάση μεταξύ σας, πες του το. Μετά τα πρώτα τέσσερα ή πέντε ραντεβού θα μπορείς να καταλάβεις πόσο και πώς σε θέλει. Δεν χρειάζεται να συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από αυτό που σε κάνει ευτυχισμένη.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, το να «πέφτεις» με τα μούτρα σε μια σχέση δεν θα σου κόστιζε τη συνέχειά της. Θα λειτουργούσε ως boost στο να προχωρήσει. Στο δικό μας σύμπαν όμως, όταν δείχνεις πως είσαι έτοιμη να αλλάξεις το πρόγραμμα και τη ζωή σου για κάποιον, είναι αρκετά πιεστικό. Για αυτό χαλάρωσε και απόλαυσε κάθε στιγμή της διαδικασίας. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, αλλά μην κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια. Διότι τότε, δεν θα γίνει ποτέ τίποτα.