Ο απόλυτος οδηγός για να ετοιμάσεις την τέλεια road-trip playlist

Ο απόλυτος οδηγός για να ετοιμάσεις την τέλεια road-trip playlist

Η αφορμή που έψαχνες για να φύγεις από την πόλη, επιτέλους ήρθε!

Το Φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσεις μικρές αποδράσεις από στην πόλη. Διότι, οι καλοκαιρινές διακοπές έφτασαν στο τέλος τους και κανείς δεν θέλει να δεχτεί πως τώρα πρέπει να… μαζευτεί. Αντί αυτού, γεμίζουμε βενζίνη το αυτοκίνητό μας και ψάχνουμε την πιο γραφική διαδρομή για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Μαζί με την τέλεια διαδρομή, βρίσκουμε και την κατάλληλη παρέα. Είτε αυτή είναι ο νέος σου έρωτας που ξέμεινε από το Καλοκαίρι και γλυκοκοιτάζει τον Χειμώνα που έρχεται, είτε είναι οι φίλες σου από τη σχολή, είτε απλά αποφασίζεις να το κάνεις για τον εαυτό σου.

Όμως, ένα road-trip χωρίς την κατάλληλη μουσική υπόκρουση, είναι σαν ένα cupcake χωρίς το frosting. Λίγο… άνοστο. Για αυτό λοιπόν, κι εμείς αποφασίσαμε να μην αφήσουμε τις μουσικές επιλογές στην τύχη του τοπικού ραδιοφώνου, αλλά με τη βοήθεια των ειδικών να σε οδηγήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Ακόμη κι αν χαθείς στο road-trip σου.

via GIPHY

Βρες τον σωστό ρυθμό

Σύμφωνα με τον Guy Fieri, παρουσιαστή, συγγραφέα, σεφ και ιδιοκτήτη εστιατορίου, «οι καλύτερες συμβουλές για να δημιουργήσεις την κατάλληλη playlist είναι να εμπεριέχει μια ποικιλία ειδών μουσικής. Ξεκίνα με λίγο καταθλιπτική classic country το πρωί, συνέχισε με classic rock λίγο πριν το μεσημέρι και τη στάση για φαγητό και κλείσε το βράδυ σου με λίγο '80s rock. Εγώ κάποιες φορές κλείνω και με Sinatra». Με άλλα λόγια, πρέπει η ώρα της ημέρας να συνοδεύεται με την πιο ταιριαστή μουσική υπόκρουση.

via GIPHY

Διάλεξε ένα «θέμα»

O Andrew Zimmern, από την άλλη, προτείνει να βρεις ένα συγκεκριμένο θέμα. «Μην ξεχνάς πως πρέπει να κρατήσεις τη διάθεση όλων όσο πιο καλή γίνεται. Παρόλα αυτά, δεν θέλεις να κουράσεις με beats, καθώς δεν είναι όλοι στην ίδια φάση όταν ξεκινούν το road-trip με δύο ώρες αργότερα. Μπορείς λοιπόν, στο ενδιάμεσο να βάλεις κάποιο podcast που θα σας ενδιαφέρει όλους».

via GIPHY

Ρώτησε τους συνταξιδιώτες σου

Για την Shanon Cook, Spotify Trends Expert, είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην ξεχνάς πως δεν οδηγείς μόνη σου, αλλά με παρέα. Επομένως, δεν πρέπει να έχεις στο μυαλό σου μόνο όσα αρέσουν σε εσένα αλλά όσα θέλουν να ακούσουν και οι γύρω σου. Σκέψου, πως η φίλη σου που ακούει μόνο trance δεν θα μπορούσε να ακούσει το καινούργιο τραγούδι της Ελένης Φουρέιρα και αυτό πρέπει να το δεχτείς. Όσο κι αν κόλλησες με αυτό.

«Όταν είμαι συνοδηγός σε ένα road-trip ξεκινάω και ρωτάω τους υπόλοιπους φίλους μου τι θα ήθελαν να ακούσουν. Έτσι, το παίζω deejay και όλοι ακούν αυτά που θέλουν. Έτσι, είμαστε όλοι χαρούμενοι».

via GIPHY

Κάνε ένα mix

Η διάσημη performer και τραγουδίστρια Charli XCX, πιστεύει στη μίξη πολλών ειδών μουσικής. «Ξεκίνα με κάτι που σε βάζει στο κλίμα και σε κάνει ένα με τη Φύση. Όσο συνεχίζει το road-trip βάλε ένα crowd pleaser και στη συνέχεια, ένα rave anthem. Κάνε τους συνεπιβάτες σου να μην έχουν ιδέα τι θα βάλεις μετά και έτσι θα διασκεδάζουν συνεχώς! Βάλε ένα podcast και μετά ρίξε ένα Macarena. Κατέβασε τα παράθυρα και άσε τη μουσική και την παρέα να σε συνεπάρει!».

via GIPHY

Μερικές φορές η μουσική πρέπει να κλείνει

Λίγη ησυχία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Ο John Porcellino είναι μεγάλος υποστηρικτής της σιωπής. «Άνοιξε τα παράθυρα και άκου τη Φύση. Ανάμεσα στα χωριά και τα δύσβατα μονοπάτια, η σιωπή θα σε κάνει να εκτιμήσεις το κάθε λεπτό που αναπνέεις. Στη συνέχεια, βάλε λίγη μελαγχολική μουσική και απόλαυσε τον χρόνο που περνάς στο αμάξι σου».

via GIPHY

Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη

Η Shanon Cook προσθέτει πως «πρέπει να φροντίσεις για τη μουσική πριν το road-trip. Δημιούργησε τρεις με τέσσερις playlists αναλόγως τον χρόνο που θα είστε στο αυτοκίνητο. Έτσι, εάν βαρεθείτε την πρώτη, θα έχετε έτοιμες επιλογές. Με προσοχή βέβαια, να μην έχουν τα ίδια κομμάτια. Διαφορετικά, θα αναγκαστείς να ψάχνεις WiFi για να κατεβάσεις άλλα τραγούδια. Δεν θα ήθελες».