Έξι επιτυχημένες γυναίκες σου προτείνουν τα αγαπημένα τους βιβλία

Έξι επιτυχημένες γυναίκες σου προτείνουν τα αγαπημένα τους βιβλία

Από την Meghan Markle στην Beyonce. Αυτά είναι τα βιβλία της... επιτυχίας!

Η επιλογή βιβλίων που κάνεις, φανερώνει πολλά στοιχεία του χαρακτήρα σου, καθώς και το ένα θα πετύχεις στη ζωή σου. Για παράδειγμα, σύμφωνα με έρευνες που γίνονται κατά καιρούς, ο μέσος CEO διαβάζει περίπου 60 βιβλία τον χρόνο. Αυτό σημαίνει, περίπου πέντε βιβλία τον μήνα και πάνω από ένα την εβδομάδα. Κι αυτά είναι σίγουρα περισσότερα από όσα διαβάζει ο μέσος αναγνώστης.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι όμως, ξέρουν πως το συστηματικό διάβασμα και η ανάγκη τους να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, δεν μπορεί να λείπουν από τη «συνταγή» που θα τους φτάσει στην κορυφή. Μυθιστορήματα, βιογραφίες, βιβλία αυτοβελτίωσης. Δεν έχει σημασία τι θα επιλέξεις να διαβάσεις, διότι όλα τα παραπάνω θα σε αφήσουν να ταξιδέψεις σε μαγικούς κόσμους που έχουν να προσφέρουν τόσα πολλά στην ζωή σου, χωρίς καν να το καταλαβαίνεις.

Η πραγματική έμπνευση κρύβεται στην καθημερινότητα των επιτυχημένων γυναικών του σήμερα. Meghan Markle, Beyoncé, Jessica Alba και πάρα πολλές ακόμη γυναίκες που έχουν φτάσει στο απόγειο της καριέρας τους, έχουν δηλώσει πως διαβάζουν τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά καθημερινά. Αυτά είναι τα βιβλία που επιλέγουν.

Emily Weiss, ιδρύτρια του IntoThe Gloss

Το βιβλίο που προτείνει: Shoe Dog του Phil Knight

Η Emily είναι ιδρύτρια και CEO της εταιρείας καλλυντικών Glossier και της ιστοσελίδας Into The Gloss. Πριν φτάσει σε αυτή τη θέση και στο να κάνει κάτι τελείως δικό της, ήταν fashion assistant στην Vogue για έναν χρόνο.

Ο λόγος που προτείνει το βιβλίο Shoe Dog, είναι γιατί την ενέπνευσε να συνεχίσει να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Στις σελίδες του γράφεται η ιστορία του δημιουργού της Nike και πως έφτασε σε αυτό το κορυφαίο brand του 21ου αιώνα. Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο My Domaine, η Emily δήλωσε πως, «ήταν σοκαριστικό για μένα να δω πόσα εμπόδια χρειάστηκε να προσπεράσει. Αλλά αυτό που αγαπώ περισσότερο στο βιβλίο, είναι ο τρόπος που δεν το έβαλε κάτω».

MeghanMarkle, ιδρύτρια του The Tig, ηθοποιός και Δούκισσα του Sussex

Το βιβλίο που προτείνει: The Motivation Manifesto του Brendan Burchard

Η Meghan, πριν αποκτήσει τον ρόλο της ως Δούκισσα του Sussex (και γυναίκα του Πρίγκιπα Harry), ήταν η δημιουργός του The Tig και το κορίτσι του πρωταγωνιστή στο Suits.

Στην ιστοσελίδα της είχε γράψει πως, «εάν έχεις δεύτερες σκέψεις για αυτό που είσαι και αυτό σε κρατάει πίσω από το να πετύχεις, δεν είσαι η μόνη. Συμβαίνει σε όλες μας. Ακόμη και στις πιο καλές μας ημέρες, θα υπάρχει πάντα μια φωνούλα να σου λέει πως: “Δεν είμαι σίγουρη αν μπορείς να το κάνεις ή αν είσαι αρκετά καλή για αυτό”». Αυτός είναι και ο λόγος που διάλεξε αυτό το βιβλίο. Διότι, το The Motivation Manifesto του Brendon Burchard είναι μια πολύ καλή αρχή για να διώξεις αυτή τη φωνούλα από το κεφάλι σου. Εξάλλου, το βιβλίο αυτό έχει δημιουργηθεί για να σε εμπνεύσει να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Tyra Banks, μοντέλο και επιχειρηματίας

Το βιβλίο που προτείνει: Negotiation Genius των Deepak Malhotra και Max H. Bazerman

Η Tyra Banks έγινε γνωστή ως ένα από τα καλύτερα μοντέλα του ’90. Δημιούργησε όμως, και τη σειρά reality America’s Next Top Model, την οποία και παρουσίαζε για 15 χρόνια. Πλέον, μπορείς να πεις ότι είναι και συγγραφέας.

Η ίδια πιστεύει πως είναι πολύ σημαντικό να έχεις τη δύναμη της διαπραγμάτευσης κι αυτό το βιβλίο την έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό. Εξάλλου, οι δύο αυτοί συγγραφείς έχουν στηρίξει τα πάντα που αναφέρουν στην ψυχολογία της συμπεριφοράς, και τις εμπειρίες χιλιάδων ανθρώπων. Αυτό που τράβηξε την Tyra σε αυτό, είναι πως της έμαθε τον τρόπο να ζητάει όλα εκείνα που της άξιζαν και να μην σπαταλάει τον χρόνο της.

Jessica Alba, ιδρύτρια της The Honest Company

Το βιβλίο που προτείνει: Purple Cow του Seth Godin

Η Jessica Alba ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός, όμως κατέληξε ως μια από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες σήμερα. Πλέον, είναι μια από τις ιδρύτριες της εταιρείας ομορφιάς και baby care, The Honest Company. Τα αγαπημένα της βιβλία είναι του Seth Godin, διότι θεωρεί πως είναι μια μικρή ιδιοφυία στον τομέα του Marketing. Η Jessica Alba, θεωρεί πως ο Godin μπορεί να σου μάθει να πουλάς τα πάντα και να σε εμπνεύσει σε καινούργιες στρατηγικές στον τρόπο που λειτουργεί η επιχείρησή σου.

Jen Atkin, Ιδρύτρια της OUAI

Το βιβλίο που προτείνει: The Career Code των Hillary Kerr και Catherine Power

Η hairstylist των σπουδαιότερων celebrities σήμερα, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Η Jen Atkin όμως, είναι κάτι περισσότερο από απλώς η κομμώτρια της Kim Kardashian και της Jessica Alba. Είναι και ιδρύτρια της εταιρείας ομορφιάς Ouai. Μόλις διάβασε το The Career Code είπε πως, «αυτό το βιβλίο είναι τόσο μεγάλη έμπνευση για να κυνηγίσεις τα όνειρά σου σήμερα. Περιέχει φανταστικές συμβουλές καριέρας και προσωπικές ιστορίες που θα σε κάνουν να γίνεις το επόμενο #girlboss!».

Beyoncé, τραγουδίστρια και στιχουργός

Το βιβλίο που προτείνει: What Will It Take to Make a Woman President? της Marianne Schnall

Η Beyonce Knowles είναι από μόνη της ένα είδωλο. Ξεκίνησε ως μέλος του συγκροτήματος των Destiny’s Child, αλλά τη μεγάλη καριέρα την έκανε μόνη της. Λέγεται πως είναι μια από τις μεγαλύτερες γυναικείες επιρροές του 21ου αιώνα. Αγαπά να διαβάζει βιβλία που την εμπνέουν να γίνει καλύτερη «ηγέτης» και της μαθαίνουν να δημιουργεί ένα καλύτερο μέλλον μέρα με τη μέρα.

«Θα ήθελα πολύ οι νεότεροι fans μου να διαβάσουν το βιβλίο με τίτλο "What Will It Take to Make a Woman President?" της Marianne Schnall, καθώς περιέχει ένα σύνολο συνεντεύξεων και εκθέσεων μεγάλων γυναικών, όπως οι Maya Angelou, Gloria Steinem, και Melissa Etheridge. Εκείνες εμπνέουν εμένα και ελπίζω και αυτούς».