10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν τη νέα χρονιά

10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν τη νέα χρονιά

Είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις την αλήθεια;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες τον προσωπικό σου απολογισμό; Αρκετές φορές, οι υποχρεώσεις μας στερούν χρόνο από τον εαυτό μας. Κάπως έτσι, ξεχνάμε τους στόχους μας, αποπροσανατολιζόμαστε και απομακρυνόμαστε από τα όνειρά μας.

Και επειδή η νέα χρονιά πλησιάζει, τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία για να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου. Θα δεις ότι θα ανακαλύψεις πράγματα που ίσως σε εκπλήξουν! Σκέψου και απάντησε με ειλικρίνεια. Όλοι έχουμε προτερήματα και αδύναμα σημεία, τα οποία μπορούμε να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε. Μικρές αλλαγές αρκούν για να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας με τη νέα χρονιά!


Ποια δραστηριότητα σε κάνει χαρούμενη;

Προσπάθησε να απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση όσο πιο γρήγορα μπορείς. Αυτό θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τι σε ευχαριστεί πραγματικά και πώς θα εξελιχθείς και θα μεταμορφωθείς σε μία επιτυχημένη επαγγελματία. Ίσως αυτό είναι το «κλειδί» για να βρεις τις απαντήσεις που αναζητάς, ακόμα και για να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση. Μπορεί να πρέπει να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο σε αυτό που θεωρείς το χόμπι σου!

Αν μία σχέση ή μία δουλειά σε κάνει δυστυχισμένη, μένειςή φεύγεις;

Μπορείς να μένεις πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε σε μία δουλειά, μία ερωτική ή φιλική σχέση και αυτό να σε γεμίζει με αρνητικά συναισθήματα. Μερικές φορές μένουμε σε θέσεις που μας κάνουν δυστυχισμένους. Παρόλα αυτά, πρέπει να δράσουμε άμεσα και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, μένοντας μακριά από οτιδήποτε δεν μας γεμίζει και δεν μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα.

Τι σε κρατάει μακριά από την ευτυχία;

Σκέψου ποιες καταστάσεις σου προκαλούν θλίψη. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα που πρέπει να λύσεις. Ξεπέρνα τα εμπόδια που βρίσκονται στον δρόμο σου προς την επιτυχία. Η ευτυχία πρέπει να είναι πάντα προτεραιότητά σου. Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από το να αισθάνεσαι χαρούμενη, για αυτό προσπάθησε με κάθε τρόπο να πεις «όχι» σε οτιδήποτε σε απομακρύνει από αυτήν.

Πόσο ψηλά μπορείς να φτάσεις;

Αυτή η ερώτηση είναι μία πρόκληση για να κάνεις πραγματικότητα ακόμα και τα πιο τρελά σου όνειρα. Όλες έχουμε όνειρα που μας δίνουν δύναμη για να προχωράμε, που μας κινητοποιούν και γίνονται το κίνητρο και η αφορμή για να φτάσουμε στην κορυφή. Όταν απαντήσεις την παραπάνω ερώτηση, μην αφήσεις τίποτα σε να κρατήσει πίσω. Κάνε πραγματικότητα όλα όσα ονειρεύεσαι. Πίστεψε στον εαυτό σου και σκέψου ότι για σένα υπάρχει μόνο ένας προορισμός και προς αυτόν πρέπει να κατευθυνθείς.

Πώς θα κάνεις το σύμπαν ένα καλύτερο μέρος;

Σίγουρα αυτή είναι μία δύσκολη ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου. Μερικές φορές η προσωπική μας ζωή μας απορροφά τόσο πολύ που δεν δίνουμε σημασία σε οτιδήποτε άλλο. Ξεχνάμε να προσφέρουμε στους γύρω μας. Μερικές μικρές και απλές χειρονομίες αρκούν για να αλλάξεις αυτόν τον κόσμο και να τον κάνεις ένα καλύτερο μέρος.

Πώς θέλεις να σε βλέπουν οι γύρω σου;

Έτσι, θα μπορέσεις να διαμορφώσεις την προσωπικότητά σου και να μεταμορφωθείς στη γυναίκα που πάντα ήθελες να γίνεις. Φαντάσου τι θέλεις να λένε οι άλλοι για εσένα όταν δεν βρίσκεσαι μπροστά.

Πώς πραγματικά σε αντιλαμβάνονται οι γύρω σου;

Αυτή η ερώτηση μπορεί να σε βοηθήσει να μάθεις πολλά για τον εαυτό σου, να καταλάβεις τις αδυναμίες σου και τα ελαττώματά σου. Προσπάθησε να κάνεις την αυτοκριτική σου και να μετατρέψεις τις αδυναμίες σου στα δυνατά σου σημεία.

Αν είχες μία ελεύθερη ημέρα, πώς θα την αξιοποιούσες;

Το πώς περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο, λέει πολλά για εσένα. Αν έχεις ένα ελεύθερο απόγευμα ξαφνικά θα έτρεχες στο κρεβάτι σου; Θα έκανες κάτι δημιουργικό; Δοκίμασε να ζήσεις νέες εμπειρίες στον ελεύθερό σου χρόνο, που θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και τα ταλέντα σου! Έτσι, θα αισθανθείς αμέσως πιο χαρούμενη.Αν είχες μία ελεύθερη ημέρα, πώς θα την αξιοποιούσες;

Τι θα σου έλεγε ο 80χρονος εαυτός σου;

Φαντάσου ότι ταξιδεύεις στο μέλλον. Τι θα ήθελες να αλλάξεις; Κανείς δεν θέλει να μετανιώνει για πράγματα που δεν έκανε, όταν μεγαλώνει. Για να μη σου μείνουν λοιπόν απωθημένα, επίτρεψε στον εαυτό σου να κάνει όλα όσα θέλει. Αξιοποίησε τον χρόνο σου, όσο καλύτερα μπορείς.Τι θα σου έλεγε ο 80χρονος εαυτός σου;

Τι θα έκανες αν είχες περισσότερη ενέργεια;

Πολλές φορές παραπονιόμαστε ότι είμαστε πολύ κουρασμένες και ότι δεν μπορούμε να τα χωρέσουμε όλα στο πρόγραμμα. Βάζουμε περιορισμούς και δεν βρίσκουμε χρόνο για όλα αυτά που ιδανικά θα θέλαμε να κάνουμε. Προσπάθησε να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση και να δεις πως θα μπορούσες να οργανώσεις την ημέρα σου για να προλάβεις να κάνεις τις αγαπημένες σου δραστηριότητες.Τι θα έκανες αν είχες περισσότερη ενέργεια;