Η DIY εμπειρία που αξίζει να ζήσεις αυτή την εβδομάδα!

Η DIY εμπειρία που αξίζει να ζήσεις αυτή την εβδομάδα!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η εποχή αυτή με βρήκε να… δίνω στον εαυτό μου τη μία μεγάλη υπόσχεση μετά την άλλη. «Φέτος θα φτιάξω, επιτέλους, το σπίτι μου», «Αυτό το Φθινόπωρο θα παρακολουθήσω τα πιο τέλεια σεμινάρια, θα αποκτήσω ένα δημιουργικό χόμπι, θα μάθω να φτιάχνω με τα χεράκια μου DIY κατασκευές», «Αυτή τη χρονιά θα αποκτήσω όσες περισσότερες θετικές εμπειρίες μπορώ».

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα λόγια που είπα σε φίλους και γνωστούς και… έταξα στον εαυτό μου, μόλις «καλωσόρισα» τον Σεπτέμβρη. Σε αντίθεση με τα περασμένα έτη, ωστόσο, φέτος αισθάνθηκα πραγματικά αποφασισμένη να πετύχω τους στόχους μου -και ήδη αισθάνομαι πως βρίσκομαι σε πολύ καλό δρόμο. Αν ενδιαφέρεσαι και εσύ, λοιπόν, να ξεκινήσεις δυναμικά τη νέα σεζόν, τότε σίγουρα αξίζει να δώσεις προσοχή σε όλα όσα βίωσα αυτή την εβδομάδα και θέλω να μοιραστώ μαζί σου!

Αξιοποίησε την Εθνική Εβδομάδα ΕξυπηρέτησηςΠελατών!

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η οργάνωση. Εγώ ετοίμασα τη λίστα με όλα ήθελα να βρω ή να κάνω και ξεκίνησα την έρευνά μου. Είχα κάθε μέρα τα μάτια μου ανοιχτά για να ανακαλύψω τα προγράμματα, τις εκδηλώσεις και τα σεμινάρια που «παίζουν» στην πόλη και τα οποία θα με βοηθούσαν να περάσω ευχάριστα τον χρόνο μου. Γνώριζες, για παράδειγμα, πως από την 1 έως τις 6 Οκτωβρίου γιορτάζουμε στην Ελλάδα την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών; Εγώ το έμαθα «σερφάροντας» στο Διαδίκτυο πριν από μερικές ημέρες και η πληροφορία αυτή στάθηκε η αφορμή για να εκπληρώσω όχι έναν, αλλά τρεις από τους στόχους που είχα καταγράψει στη λίστα μου!

Αξίζει απλώς να αναφέρω πως αυτές τις ημέρες, σε όλα τα καταστήματα Praktiker -και το b2b Center της εταιρείας στην Ανθούσα- μπορείς να παρακολουθήσεις δωρεάν DIY σεμινάρια και παρουσιάσεις, να κερδίσεις δώρα, να απολαύσεις γευστικές εκπλήξεις και φυσικά να κάνεις τις βόλτες σου για να ανακαλύψεις όλα όσα χρειάζεσαι για το σπίτι σου! Γιατί να αφήσεις αυτή την ευκαιρία να χαθεί;

Βρες -και κλείσε θέση- στα καλύτερα δωρεάν workshops της πόλης

Αφού έκανα την έρευνά μου και ανακάλυψα τις δράσεις που γίνονται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, σήκωσα το τηλέφωνό μου και έκλεισα δύο θέσεις -για εμένα και τη φίλη μου- σε ένα από τα δωρεάν DIY workshops που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες σε όλα τα καταστήματα Praktiker. Είναι το Νo.1 Δίκτυο καταστημάτων DIY και Home Improvement στην Ελλάδα και πραγματοποιεί ξεχωριστές δράσεις και events καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, οπότε… περιμέναμε ότι κάτι καλό θα μας περίμενε! Σίγουρα αξίζει να εκμεταλλευτείς και εσύ την ευκαιρία και μέχρι το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, να αξιοποιήσεις δημιουργικά τον χρόνο σου, μαθαίνοντας κάτι καινούριο και ανανεώνοντας παράλληλα το σπίτι σου!

Μπορείς, για παράδειγμα, να δεις και να φτιάξεις με τα χεράκια σου ένα ξύλινο φωτιστικό, έναν κάθετο κήπο ή έναν διακοσμητικό δίσκο σερβιρίσματος. Την περασμένη Τρίτη, όταν και επισκέφτηκα το κατάστημα Praktiker του Ταύρου, δημιούργησα ένα στοπ πόρτας από τσιμέντο. Και ναι, σε αυτή την after work συνάντηση γελάσαμε πολύ, κάναμε νέες γνωριμίες, μάθαμε πώς να δημιουργούμε από την αρχή κάτι χρήσιμο και δώσαμε στα σπίτια μας μια «νότα» βιομηχανικού design!

Ο πάγκος ήταν έτοιμος και όλη η ομάδα περίμενε με ανυπομονησία να ξεκινήσει να δημιουργεί! Φορέσαμε, λοιπόν, τα γάντια μας και αρχίσαμε! Λίγο τσιμέντο, λίγο νεράκι, ένα σχοινάκι, ένα ποτήρι και φυσικά, τα κατάλληλα χρώματα αρκούσαν για να ετοιμάσουμε αυτή την όμορφη DIY κατασκευή και η υπέροχη ομάδα του καταστήματος ήταν εκεί για να μας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα!

Αποφασίσαμε να κάνουμε, λοιπόν, την κράτησή μας και για τα υπόλοιπα σεμινάρια που θα λάβουν χώρα στα καταστήματα τις επόμενες ημέρες. Με λίγα λόγια, εκμεταλλευτήκαμε τη μοναδική αυτή ευκαιρία και γεμίσαμε δημιουργικά και ποιοτικά την εβδομάδα μας, δίχως να χάσουμε χρόνο. Αυτό ακριβώς είναι το «μυστικό» για να εκπληρώσεις τους στόχους σου. Να αξιοποιείς στο έπακρο τις ευκαιρίες που σου δίνονται -πόσω μάλλον όταν αυτές είναι free.

Φύγαμε από το κατάστημα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, παίρνοντας μαζί μας τις τσιμεντένιες δημιουργίες μας, ένα υπέροχο δωράκι και την εμπειρία που αποκτήσαμε. Φυσικά, δεν παραλείψαμε να λάβουμε και μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό που «τρέχει» τώρα στα Praktiker και δίνει σε όλους την ευκαιρία να κερδίσουν δωροεπιταγές αξίας 100 ευρώ. Άραγε, θα είμαστε και εμείς ανάμεσα στους 80 τυχερούς και τυχερές; Σίγουρα αξίζει, λοιπόν, να εκμεταλλευτείς την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών για να παρακολουθήσεις κάποιο δημιουργικό DIY σεμινάριο κατασκευών και να επωφεληθείς από τις μοναδικές προσφορές που «παίζουν».

Μάθε step by step πώς να φτιάξεις τη DIY δημιουργία μας

Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, λοιπόν, μπορείς και εσύ να παρακολουθήσεις μια σειρά από δημιουργικά σεμινάρια. Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και μπορείς να το δεις με ένα «κλικ» εδώ! Την Πέμπτη, για παράδειγμα, θα μάθεις να κατασκευάζεις μόνη σου ένα ξύλινο φωτιστικό το οποίο και θα βάψεις με ό,τι χρώμα θέλεις, την Παρασκευή θα δημιουργήσεις μαζί με την ομάδα των Praktiker τον δικό σου κάθετο κήπο από ξύλο και γυάλινα βάζα, ενώ το Σάββατο θα φτιάξεις έναν διακοσμητικό δίσκο σερβιρίσματος από ξύλο και πλακάκι. Δες τι περιλαμβάνει το DIY «μενού», κάνε την επιλογή σου και στην περίπτωση που λυπάσαι που «έχασες» το σεμινάριο που παρακολουθήσαμε εμείς και θέλεις να μάθεις πώς να δημιουργείς ένα στοπ πόρτα από τσιμέντο, συνέχισε να διαβάζεις! Θα δεις step by step τη διαδικασία!

Βήμα 1ο: Φόρεσε τα γάντια σου, ρίξε τσιμέντο ταχείας πήξεως σε ένα μπολ, πρόσθεσε νερό και ανακάτεψε πολύ καλά! Αν παρατηρήσεις ότι το μείγμα δεν έχει την όψη που χρειάζεται, πρόσθεσε περισσότερο νερό ή τσιμέντο, ανάλογα με την περίπτωση. Να θυμάσαι πως το μείγμα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ υγρό. Θέλεις να θυμίζει κάπως το μείγμα του… αγαπημένου σου κέικ!

Βήμα 2ο: Πάρε ένα πλαστικό ποτήρι, άνοιξε μια τρύπα στο πίσω μέρος του και στο μπροστινό, κάλυψέ το με αλουμινόχαρτο. Με ένα κουτάλι ή μια ειδική σπάτουλα, ρίξε το τσιμέντο μες στο ποτήρι.

Βήμα 3ο: Βρες ένα κομμάτι σχοινί, δημιούργησε έναν κόμπο, όπως αυτόν που θα δεις στην παρακάτω φωτογραφία. Τοποθέτησε το σχοινί στο πίσω μέρος του ποτηριού, πιέζοντας το τσιμέντο και στη συνέχεια, με ένα κουτάλι ή το χέρι σου, κάνε όσο πιο λεία μπορείς τη συγκεκριμένη επιφάνεια.

Βήμα 4: Άφησε το μείγμα να στεγνώσει για περίπου μισή ώρα. Όταν είναι έτοιμο, αφαίρεσε με ένα κοπίδι ή ένα ψαλίδι (να είσαι προσεκτική) το πλαστικό ποτήρι από το τσιμεντένιο στοπ σου. Στη συνέχεια, με ένα γυαλόχαρτο προσπάθησε να κάνεις λεία την επιφάνεια της DIY δημιουργίας σου και να της δώσεις το σχήμα που θέλεις!

Βήμα 5ο: Πέμπτο, τελευταίο και άκρως διασκεδαστικό βήμα. Πάρε ένα σπρέι κιμωλίας ή ό,τι άλλο χρώμα εσύ επιθυμείς και είναι κατάλληλο για τη συγκεκριμένη επιφάνεια και άρχισε να χρωματίζεις το στοπ σου. Μπορείς, επίσης, να «ντύσεις» τη δημιουργία σου με ύφασμα ή οποιοδήποτε υλικό προτιμάς.

Μπορεί να υπήρξαν πιο όμορφα στοπ από τα δικά μας στην ομάδα, ωστόσο, το σίγουρο είναι πως απολαύσαμε τη διαδικασία και δώσαμε ξανά ραντεβού στα Praktiker για νέες, DIY εμπειρίες. Να θυμάσαι πως το σημαντικό είναι να μην αφήνεις τις ευκαιρίες να χάνονται και η Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών είναι σίγουρα μια ευκαιρία που αξίζει να αξιοποιήσεις, αν θέλεις να γεμίσεις δημιουργικά τον ελεύθερό σου χρόνο -και να μάθεις και κάτι καινούριο!