Πώς θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση;

Πώς θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση;

Τέσσερα tips για να πιστέψεις επιτέλους στον εαυτό σου!

Όπως είχε πει η Eleanor Roosevelt κάποτε, κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι κατώτερη, χωρίς τη συγκατάθεσή σου. Επομένως, είναι σημαντικό να πιστεύεις στον εαυτό σου και σε όλα όσα μπορείς να καταφέρεις…

Σίγουρα, η αυτοπεποίθηση εκφράζεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Είναι η ικανότητα να μπορείς να κάνεις κάτι ντροπιαστικό, χαμογελώντας! Να μπορείς να περπατάς με το κεφάλι ψηλά και να αισθάνεσαι περήφανη για τον εαυτό σου και τα επιτεύγματά σου, χωρίς να υπερεκτιμάς την πραγματικότητα. Να βλέπεις τα εμπόδια που προσπέρασες και άφησες πίσω και να συνεχίζεις να προχωράς.

Αυτοπεποίθηση είναι όλα τα μεγάλα και τα μικρά πράγματα που σε κάνουν να πιστεύεις στον εαυτό σου, όπως να μπορείς να συζητάς με άγνωστους, να φοράς οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα χωρίς να φοβάσαι ότι θα σε κρίνουν, να χορεύεις σαν να μη σε βλέπει κανείς και να ζεις όπως σου ακριβώς σου αρέσει.

Προσπάθησε να θυμηθείς την τελευταία φορά που πίστεψες στον εαυτό σου. Μήπως ήταν τότε που πήγες κομμωτήριο ή όταν που σου έκαναν ένα κομπλιμέντο; Αυτοπεποίθηση είναι το συναίσθημα που κάνει το πρόσωπό σου να ακτινοβολεί και η ευτυχία αυτή μεταφέρεται σε όλους γύρω σου. Δεν θα ήταν ωραία να αισθανόσουν έτσι καθημερινά; Αλλάζοντας μερικές συνήθειες, μπορείς να αποκτήσεις περισσότερη σιγουριά και να περπατάς πιο συχνά με το κεφάλι ψηλά!

Πρώτο βήμα: Ξεκίνα από τα βασικά

Πού βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή; Πώς κατάφερες να φτάσεις μέχρι εκεί; Σκέψου απλώς τι έκανες πέρυσι αυτή την περίοδο και πόσο άλλαξαν τα πράγματα από τότε. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάς όλα όσα έχεις καταφέρει και τα βήματα που έχεις κάνει μέχρι να φτάσεις στο σημείο που είσαι σήμερα.

Μάλλον έχεις κάνει περισσότερα βήματα από ό,τι μπορεί να φανταζόσουν. Μπορεί να μην θεωρείς ότι έχεις κάνει κάτι σπουδαίο, αλλά ακόμη και τα μικρά βήματα προς ένα καλύτερο μέλλον πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Ξεκίνα μία λίστα, στην οποία κάθε εβδομάδα θα γράφεις τα επιτεύγματά σου και τους λόγους για τους οποίους αξίζει να γιορτάζεις και να πιστεύεις στον εαυτό σου και στις ικανότητές σου. Σύντομα θα αισθανθείς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα πετύχεις ακόμη περισσότερους στόχους σου.

Βήμα δεύτερο: Θέσε μικρούς στόχους

Το να έχεις έναν μεγάλο στόχο να πετύχεις δεν θα σε βοηθήσει να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου. Για αυτό προσπάθησε να θέσεις μικρούς στόχους, για να αισθάνεσαι διαρκώς ότι επιτυγχάνεις και να μπορείς να συνεχίζεις με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έτσι, σιγά σιγά θα φτάσεις πιο κοντά σε ένα μεγάλο επίτευγμα, χωρίς να διστάζεις. Απλώς σχεδίασε με προσοχή τα βήματά σου μέχρι να φτάσεις στην κορυφή. Έτσι, η διαδρομή θα σου φανεί πιο εύκολη.

Το να έχεις έναν μεγάλο στόχο να πετύχεις δεν θα σε βοηθήσει να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου. Για αυτό προσπάθησε να θέσεις μικρούς στόχους, για να αισθάνεσαι διαρκώς ότι επιτυγχάνεις και να μπορείς να συνεχίζεις με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έτσι, σιγά σιγά θα φτάσεις πιο κοντά σε ένα μεγάλο επίτευγμα, χωρίς να διστάζεις. Απλώς σχεδίασε με προσοχή τα βήματά σου μέχρι να φτάσεις στην κορυφή. Έτσι, η διαδρομή θα σου φανεί πιο εύκολη.

Καθημερινά μπορείς να θέτεις έναν μικρό στόχο. Αν για παράδειγμα θέλεις να γράψεις ένα μυθιστόρημα, ξεκίνα αφιερώνοντας μισή ώρα την ημέρα. Αν θέλεις να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου, κάνε μία μικρή έρευνα και σχεδίασε το πλάνο με τις επόμενες κινήσεις μέχρι να κλείσεις την πρώτη σου συνέντευξη. Βάλε προθεσμίες στον εαυτό σου. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να πετύχεις τους στόχους σου και να αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι.

Βήμα τρίτο: Εκφράσου με τη γλώσσα του σώματος

Η αυτοπεποίθηση εκφράζεται και με τη γλώσσα σου σώματος. Οι κινήσεις μας μαρτυρούν τα αισθήματά μας. Όταν παίζουμε με τα μαλλιά μας ή με τα χέρια μας, δείχνουμε ότι μπορεί να αισθανόμαστε άβολα. Εκφράζουμε την ανασφάλειά μας ακόμα και με τον τρόπο που καθόμαστε. Για παράδειγμα, όταν η πλάτη μας είναι τεντωμένη δείχνουμε σιγουριά, ενώ όταν καμπουριάζουμε, καταλαμβάνουμε λίγο χώρο και είμαστε μαζεμένοι δείχνουμε ανασφαλείς.

Πρέπει λοιπόν να «δουλέψεις» τον τρόπο που κινείσαι, προκειμένου να μάθεις να στέκεσαι σωστά αυτόματα, χωρίς καν να χρειάζεται να προσπαθείς.

Βήμα τέταρτο: Μεταμόρφωσε το σώμα σου

Είναι αποδεδειγμένο πως η αυτοπεποίθηση σου αυξάνεται, όσο πιο fit γίνεσαι. Οι αλλαγές που συντελούνται με την άσκηση δεν αφορούν μόνο στο σώμα σου αλλά και στην ψυχολογία σου. Όσο περισσότερο επενδύεις στη γυμναστική, τόσο καλύτερα θα αισθάνεσαι. Θα εντυπωσιαστείς και εσύ η ίδια με τις αντοχές σου και με το πού μπορείς να φτάσεις. Θα ξεπεράσεις τα όριά σου, πιο γρήγορα από ό,τι μπορεί να φανταζόσουν ποτέ!

Το σώμα σου είναι δυνατό και εσύ γίνεσαι πιο δυνατή κάθε ημέρα. Και μόνο αυτό το γεγονός θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σου. Επιπλέον μην ξεχνάς τις ενδορφίνες. Οι «ορμόνες της ευτυχίας», όπως είναι γνωστές, απελευθερώνονται κάθε φορά που ασκείσαι και θα σε κάνουν να αισθάνεσαι χαρούμενη! Αυτό με τη σειρά του θα βοηθήσει στο να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου.

Κάνε ένα βήμα καθημερινά για να πετύχεις τους στόχους σου και να αλλάξεις προς το καλύτερο. Πίστεψε σε εσένα λίγο περισσότερο και «δούλεψε» με τον εαυτό σου, προκειμένου να κινείσαι γεμάτη σιγουριά και αυτοπεποίθηση!