Τρεις συντάκτριες αποκαλύπτουν τις δικές τους διατροφικές επιλογές

Τρεις συντάκτριες αποκαλύπτουν τις δικές τους διατροφικές επιλογές

Τρεις συντάκτριες αποκαλύπτουν τις δικές τουςδιατροφικές επιλογές

Κάθε τέλος Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη, αρχίζουμε στο γραφείο μία άτυπη ανασκόπηση της χρονιάς που αφήνουμε πίσω. Η κάθε μία από εμάς μετράει τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του έτους, τα συν και τα πλην, ενώ θέτει τους στόχους της επόμενης. Τελικά κατάφερε να διαβάσει όσα βιβλία ήθελε; Είχε ένα πιο δημιουργικό οκτάωρο στο γραφείο; Παρέμεινε πιστή στο ραντεβού με το διάδρομο του γυμναστηρίου; Αυτό που όλες μας «έκαιγε» βέβαια, ήταν το φλέγον ζήτημα της διατροφής. Είπαμε επιτέλους «αντίο» στις ατασθαλίες του παρελθόντος; Υιοθετήσαμε έναν πιο φυτικό τρόπο διατροφής, όπως προτείνουν οι σύγχρονες διατροφικές τάσεις;

Φυσικά, καμία από εμάς δεν περίμενε ότι θα ξυπνήσει την 1η του Γενάρη και ξαφνικά θα έχει μετατραπεί στην πιο fit queenette του γραφείου. Κάνοντας όμως μικρά βήματα και ευεργετικές για τον οργανισμό επιλογές στη διατροφή μας, εντέλει μπήκαμε στο σωστό δρόμο και τείνουμε να ανακηρυχτούμε σε βασίλισσες του wellbeing!

Τρεις από εμάς, με αφορμή τη δική μας ετήσια ανασκόπηση, θα σου αποκαλύψουμε πόσο άλλαξε το πρόγραμμα διατροφής μας τον τελευταίο ένα χρόνο. Ποιες γευστικές και θρεπτικές απολαύσεις έγιναν αληθινοί σύμμαχοι, «απογείωσαν» τα γεύματά μας και έκαναν την επιθυμία μας για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής πραγματικότητα;

Η Σοφία ξέρει από διατροφή όσα δεν ξέρει οκόσμος όλος!

Μπορώ με σιγουριά να σας πω πως κάθε χρόνο είμαι όλο και πιο περήφανη για τους στόχους που θέτω και πετυχαίνω. Ναι, ναι. Το αρνητικό είναι πως έπρεπε να περάσω τα 30 για να βάλω στόχους που θα βελτίωναν την καθημερινότητά μου. Έτσι, πριν δύο χρόνια ξεκίνησα τη γυμναστική, έκοψα το κρέας και αποφάσισα να μου φέρομαι καλά. Να μην ξενυχτάω πολύ, να μην τρώω ανθυγιεινά, να μην ταλαιπωρώ την υγεία μου, αλλά αντίθετα να με αγαπώ και να με προσέχω όλο και περισσότερο. Και τους μήνες που πέρασαν μπορεί να μην κατάφερα να «σπάσω» το στόχο που είχα βάλει στο μυαλό μου για τις καθημερινές μου προπονήσεις στο cross training, όμως φέτος κλείνω τρία περήφανα χρόνια ως pescatarian. Για όσους δεν γνωρίζουν τον όρο, αυτό σημαίνει πως η διατροφή μου είναι χορτοφαγική που περιλαμβάνει όμως στο «menu» και τα θαλασσινά. Ήταν μία επιλογή που όταν την πήρα δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο θετικά θα άλλαζε τη ζωή μου.

Κι αν αναρωτιέσαι πώς ζω χωρίς κρέας, θα σου απαντήσω πως έχω βάλει στη ζωή μου τη σόγια. Η σόγια μπορεί να παράγει τουλάχιστον διπλάσια πρωτεΐνη ανά στρέμμα από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη καλλιέργεια φυτών ή δημητριακών, 5 έως 10 φορές περισσότερη πρωτεΐνη ανά στρέμμα από την παύση καλλιέργειας για τη βόσκηση των ζώων να κάνουν το γάλα, και μέχρι και 15 φορές περισσότερη πρωτεΐνη ανά στρέμμα από τα γήπεδα παύσης καλλιέργειας για την παραγωγή κρέατος. Επίσης, καθημερινός σύμμαχός μου πλέον και το λατρεμένο ρόφημα Βιτάμ με σόγια. Δίνει γεύση, ενέργεια και βιταµίνες στο πρωινό μου ξεκίνησμα, καθώς είναι πηγή φυτικής πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, πλούσιο σε ω3 και ω-6, ενώ έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Είναι αλήθεια, εγώ και η φυτική διατροφή είμαστε φίλες και αν δεν το δοκιμάσεις δεν ξέρεις τι χάνεις!

Η Ειρήνη έχει ένα μυστικό «κρυμμένο» στο γραφείο

Μπορώ να σας εξομολογηθώ πως είμαι αρκετά ικανοποιημένη με τη φετινή μου απόδοση σε όλους τους τομείς. Τα συν στη λίστα μου είναι πολλά παραπάνω από ότι τα πλην! Μετά τα περσινά μαθήματα φωτογραφίας που παρακολούθησα, εξοικειώνομαι όλο και περισσότερο με τη φωτογραφική μηχανή και τη μαγεία της λήψης, πηγαίνω τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για το -αναγκαίο πλέον για μένα- τρέξιμο και η βιβλιοθήκη μου… χρειάζεται πλέον καινούργια ράφια! Μαζί με το αυστηρό πρόγραμμα στην καθημερινότητα μου, ήρθαν και οι αλλαγές στη διατροφή. Μαγειρεύοντας πλέον όλο και πιο τακτικά, και έχοντας πιο συχνή επαφή με την κουζίνα, υιοθέτησα ένα πιο υγιεινό διατροφολόγιο. Όλοι γνωρίζουν πόσο προσέχω τη διατροφή μου, προσπαθώντας ταυτόχρονα να μη στερούμαι τίποτα.

Ο σύμμαχός μου σε όλο αυτό, είναι φυσικά το νέο 100% φυτικό ρόφημα της Βιτάμ με γεύση Φουντούκι Κακάο! Με «μπουστάρει» με τα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μου, ενώ συγχρόνως δεν χάνει τίποτα από την πλούσια γεύση του, που προκαλεί «εκρήξεις» στον ουρανίσκο! Και θρεπτικό και ακαταμάχητο! Το έχω πάντα στο ψυγείο του γραφείου και έτσι έχω αντικαταστήσει τον καφέ, με κάτι φυσικό και θρεπτικό! That’s my secret!

Η Μάτα είναι και in fashion και πιστή στα trends

Μπορεί η συνδρομή στο γυμναστήριο να έληξε άδοξα, όμως τη χρονιά που μας πέρασε, ανακάλυψα επιτέλους αυτό που από πάντα ισχυριζόταν η μαμά μου: «Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της μέρας». Μέχρι να βρω τυχαία το νέο ρόφημα της Βιτάμ με γεύση Αμυγδάλου, έφευγα από το σπίτι βιαστική και νηστική, περιμένοντας υπομονετικά το lunch break για να «καθησυχάσω» το άδειο στομάχι μου. Βουτώντας όμως τις απαραίτητες νιφάδες μούσλι με φρέσκα κομμάτια φρούτων (που έχω ψιλοκόψει από βραδύς) στο ρόφημα Αμυγδάλου ή τολμώντας να πειραματιστώ δημιουργώντας ένα λαχταριστό κέικ καρότου, το πρωινό και το δεκατιανό μου στη δουλειά απέκτησαν τη βελούδινη υφή και τη λεπτή απαλή γεύση του αμυγδάλου, αλλάζοντας εξ ολοκλήρου, όχι μόνο τη διατροφική μου ρουτίνα αλλά και την καθημερινή μου διάθεση. Λαμβάνοντας τις απαραίτητες βιταμίνες D, B2, B12 και αποφεύγοντας επιμελώς λακτόζη, γλουτένη, χρωστικές και τεχνητές αρωματικές ουσίες, ξέρω στα σίγουρα ότι με το νέο ρόφημα Αμυγδάλου της Βιτάμ, έχω κάνει την πιο θρεπτική επιλογή για τον οργανισμό μου! Όλα αυτά ενώ παραμένω in fashion και πιστή στο νέο trend που λέγεται φυτική διατροφή.