Beauté την Κυριακή!

Beauté την Κυριακή!

Για να νιώθεις βασίλισσα... από την κορυφή μέχρι τα νύχια!

Το πιεστικό πενθήμερο από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και η λίστα των υποχρεώσεων που νομίζεις ότι δεν θα τελειώσει ποτέ, δεν σου επιτρέπουν να δώσεις την προσοχή που θέλεις στον εαυτό σου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Το Σάββατο συνήθως είναι η μέρα που αφιερώνεις στις φίλες και τα αγαπημένα σου πρόσωπα και η Κυριακή, σε βρίσκει ξαπλωμένη στον καναπέ με ένα καλό βιβλίο, να γεμίζεις τις μπαταρίες σου για την αβάσταχτη Δευτέρα που ακολουθεί.

Καθημερινά, νιώθεις ότι μαζί με εσένα το πρόσωπο και τα μαλλιά σου ταλαιπωρούνται εξίσου. Θα ήθελες πολύ να μπορούσες να κλείσεις ραντεβού σε κάποιο κέντρο αισθητικής αλλά τη μόνη μέρα που εσύ διαθέτεις, εκείνοι είναι κλειστά. Έχεις σκεφτεί λοιπόν να μεταφέρεις το κέντρο αισθητικής σπίτι σου; Γιατί όχι φίλη μου! Δεν είναι τόσο απίθανο όσο νομίζεις.

Παρακάτω καταγράψαμε για σένα έξι DIY φυσικές συνταγές περιποίησης για το πρόσωπο, τα μαλλιά, τα χέρια και τα πόδια σου. Κάλεσε τις κολλητές σου, ετοίμασε τσάι, τα απαραίτητα υγιεινά snack και ετοιμάσου να περάσεις μία Κυριακή… like a queen, αφού θα σε περιποιηθείς -επιτέλους- όπως σου αξίζει, από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Οι τρεις από αυτές αφορούν στην περιοχή του προσώπου, για να διαλέξεις αυτή που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου. Πάρε χαρτί και μολύβι και κράτα σημειώσεις!

Ενυδάτωση απόαβοκάντο

Για να ετοιμάσεις το μείγμα θα χρειαστείς ½ αβοκάντο, 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι και άλλο ένα μέλι. Βάζοντας όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ, θα σε έχεις τη smoothie κρέμα που θα φέρει πίσω τη λάμψη στο πρόσωπό σου. Εφάρμοσε την με απαλές κινήσεις και περίμενε 20’. Το αβοκάντο, διαθέτει τα λιπαρά οξέα που θα ενυδατώσουν το δέρμα σου χωρίς να το ερεθίσουν, μειώνοντας δραστικά τις φλεγμονές που προκύπτουν στην επιφάνειά του.

Γάλα, μοσχοκάρυδο, μέλι... για να λάμπεις!

Σε ένα μπολάκι, ρίξε μία κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο, μία μέλι και ένα δάχτυλο γάλα. Ανακάτεψε το μείγμα σου και με ένα πινέλο, άπλωσε όσες στρώσεις εσύ επιθυμείς στο πρόσωπό σου. Ξέπλυνε την κρούστα με χλιαρό νερό 10-15’ αργότερα. Το γάλα σε συνδυασμό με το μοσχοκάρυδο, θα απολεπίσουν με τον πιο φυσικό τρόπο το πρόσωπό σου, απομακρύνοντας όλους αυτούς τους παράγοντες που το κάνουν να δείχνει ταλαιπωρημένο. Επιπλέον, είναι ένας τρόπος να χαρίσεις φυσική λάμψη σε μία θαμπή επιδερμίδα.

Βαθύς καθαρισμός με μαγειρική σόδα και πορτοκάλι

Αυτά τα δύο υλικά που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου, είναι αρκετά για να σε απαλλάξουν από πόρους και ενοχλητικά μαύρα στίγματα. Δύο κουταλιές τις σούπας σόδα και ένα κουτάλι στυμμένο πορτοκάλι, θα δημιουργήσουν ένα παχύρευστο μείγμα. Αν όχι, πρόσθεσε λίγη σόδα επιπλέον και άπλωσε ομοιόμορφα τη συνταγή στο πρόσωπό σου, επιμένοντας λίγο παραπάνω στην περιοχή της μύτης. 10-15’ αρκούν για να αποκτήσεις την καθαρή όψη που επιθυμούσες.

Πίλινγκ ποδιών μελεμόνι

Βάλε σε ένα δοχείο μιάμιση κούπα ζάχαρη, 1/4 της κούπας ελαιόλαδο, μισή «κούπα» στυμμένο λεμόνι και ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Μούλιασε τα πόδια σου για 5’ και στην συνέχεια άπλωσε μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα στα πόδια σου, κάνοντας απαλό μασάζ. Επέμεινε στις πατούσες και στις φτέρνες. Οι κόκκοι της ζάχαρης θα απολεπίσουν το δέρμα και το κιτρικό οξύ του λεμονιού θα «εξομαλύνει» την υφή του. Το ίδιο μείγμα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν μαλακτικό, όταν ξυρίζεις τα πόδια σου.

Μάσκα μαλλιών απότον Alfredo Lewis

Αν δεν γνωρίζεις τον κύριο που προαναφέρθηκε, να σε ενημερώσω πως είναι ο προσωπικός hairstylist της Adriana Lima και σύμφωνα με τον ίδιο η diy συνταγή μαλλιών που ακολουθεί παρακάτω, είναι το επαγγελματικό του μυστικό εδώ και χρόνια. Ψιλοκόβεις μία ολόκληρη μπανάνα, ένα ολόκληρο αβοκάντο και με δύο κουταλιές μαγιονέζα τα αναμειγνύεις σε ένα μπλέντερ. Εφαρμόζεις το μείγμα στα μαλλιά σου και 45’ μετά θα έχεις τα εντυπωσιακά απαλά μαλλιά που ήθελες!

Μπανάνα και μέλιγια… βελούδινο άγγιγμα

Ανακατεύοντας σε ένα μπολ, μία κουταλιά της σούπας μέλι, χυμό από ένα ολόκληρο λεμόνι, μια κουταλιά βούτηρο και μίση μπανάνα θα έχεις δημιουργήσει την πιο «θρεπτική» λοσιόν για τα άκρα σου. Άπλωσε το μείγμα κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Άφησε τη μπανάνα να «καθαρίσει» το δέρμα σου και ξέπλυνε τα χέρια σου 20’ αργότερα.