Τα trends του 2019 που αξίζει να ακολουθήσεις

Τα trends του 2019 που αξίζει να ακολουθήσεις

Το 2019 είναι -επιτέλους- εδώ και μαζί του έφερε μία σειρά από κορυφαία beauty και wellness trends τα οποία, σύμφωνα με τους ανά τον κόσμο ειδικούς, αναμένεται να επικρατήσουν τους επόμενους δώδεκα μήνες και να φέρουν αλλαγές στην καθημερινότητά σου.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που επιθυμείς να υποδεχθείς τη νέα χρονιά ανανεωμένη και καλά «διαβασμένη», αξίζει να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου για να μελετήσεις τις πιο hip τάσεις της σεζόν σε ό,τι αφορά στους τομείς της ομορφιάς και της ευεξίας και φυσικά, όλα εκείνα τα trends τα οποία -ευτυχώς- βγαίνουν φέτος… εκτός. Το αν θα ακολουθήσεις τις νέες αυτές τάσεις, εξαρτάται από εσένα. Το σίγουρο είναι πως τις συναντήσεις στον δρόμο σου.

Προπονήσου στο σπίτι με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες τάσεις του 2018 η οποία κερδίζει ακόμη περισσότερο έδαφος αυτή την χρονιά και σε καλεί να την ακολουθήσεις. Το 2019 δεν χρειάζεται να στριμώχνεσαι στο γυμναστήριο, να τρέχεις να προλάβεις την Tabata και να πληρώνεις συνδρομή για να ιδρώνεις σε έναν χώρο που δεν σε καλύπτει. Και αυτό διότι φέτος θα φτιάξεις κορμί στο σπίτι σου. Τι την έχεις την τεχνολογία αν δεν την αξιοποιείς; Χρησιμοποίησε το YouTube για να βρεις τα κατάλληλα για εσένα προγράμματα γυμναστικής, «κατέβασε» στο κινητό σου εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την άσκηση «παιχνιδάκι» και βρες μαθήματα γυμναστικής μέσω live-streaming.

Φτιάξε κορμί ακολουθώντας τηνκετογονική δίαιτα (αλά vegan)

Κετογονική δίαιτα, ή αλλιώς keto diet. Πολλοί από τους πλέον δημοφιλείς celebrities στον κόσμο -μεταξύ των οποίων και η Kim Kardashian- «ορκίζονται» στο όνομά της. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως προτού αποφασίσεις να ακολουθήσεις και εσύ αυτό το trend, καλό είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό. Σε κάθε περίπτωση, εμείς οφείλουμε να σε ενημερώσουμε για την νέα αυτή διατροφική τάση που συνεχώς εμφανίζεται στο timeline μας. Στο άρθρο μας για τα trends του περασμένου έτους, είχαμε γράψει πως το 2018 θα ήταν η χρονιά των vegan. Το 2019, λοιπόν, θα είναι η χρονιά των… keto vegans. Η κλασική κετογονική δίαιτα, λοιπόν, συναντά φέτος τη vegan εκδοχή της και οι ανά τον κόσμο food bloggers και influencers σπεύδουν να φωτογραφίσουν τα πράσινα και ομολογουμένως εντυπωσιακά πιάτα τους. Τα στοιχεία που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι πως οι vegans δεν τρώνε ψάρι, μέλι, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα και ότι η keto diet, είναι κατά βάση μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και μέτρια πρόσληψη πρωτεϊνών. Επί της ουσίας, στην κετογονική δίαιτα βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό είναι τα λιπαρά αντί για τους υδατάνθρακες, όπως συμβαίνει συνήθως. Κατάλαβες;

Φόρεσε «έξυπνα» κοσμήματα

Από τα «έξυπνα» κινητά, το 2019 περνάμε στα «έξυπνα» κοσμήματα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το κολιέ, το δαχτυλίδι, το βραχιόλι, το ρολόι και τα σκουλαρίκια σου θα είναι στυλάτα και παράλληλα, τεχνολογικά εξελιγμένα -σε βαθμό που θα μπορούν να σου αποκαλύψουν πόσα βήματα κάνεις σε μία ημέρα, πόσο γρήγορα χτυπά η καρδιά σου ή πόσο στρεσαρισμένη είσαι. Αν θέλεις να είσαι το πιο high tech κορίτσι του γραφείου και της σχολής, σιγουρά αξίζει να τα αναζητήσεις και να τα αποκτήσεις. Όπως φαίνεται, το «αύριο» είναι ήδη εδώ -σε πολλούς τομείς.

Τράβα… κουπί

Ναι, καλά διάβασες, το 2019 θα χρειαστεί να τραβήξεις πολύ κουπί αν θέλεις να θεωρείσαι trendy και fit. Και αυτό διότι, με βάση τις τάσεις στη γυμναστική για τη νέα χρονιά, οι κωπηλατικές μηχανές θα έχουν την «τιμητική» τους. Το indoor rowing είναι το νέο spinning οπότε, φέτος ίσως χρειαστεί να κατέβεις από το στατικό ποδήλατο και να πιάσεις το κωπηλατικό. Το ομολογουμένως υποτιμημένο αυτό μηχάνημα του γυμναστηρίου αναβαθμίστηκε και επέστρεψε για να πάρει την «εκδίκησή» του. Το σίγουρο είναι πως αν το δοκιμάσεις, θα ιδρώσεις πολύ.

«Άνοιξε» τα φρύδια σου (…ή μήπως όχι;)

Για εμάς, οποιαδήποτε μεγάλη και παράξενη παρέμβαση στα φρύδια αποτελεί ένα μεγάλο «don't». Σύμφωνα, ωστόσο, με αρκετούς beauty experts, το 2019 το eyebrow bleaching θα κάνει μία «δυναμική» επιστροφή. Αυτό σημαίνει πως πολλές γνωστές σου και ακόμη περισσότερες διάσημες influencers, θα αποφασίσουν να «ανοίξουν» φέτος το χρώμα των φρυδιών σου κατά έναν ή δύο τόνους -σε σχέση με το φυσικό τους χρώμα. Γιατί θα το κάνουν αυτό; Διότι έτσι θα στρέψουν την προσοχή των γύρω τους αποκλειστικά στα μάτια τους.

Γίνε πιο όμορφη με τη δύναμη της Φύσης

Η εν λόγω τάση στον τομέα της ομορφιάς δεν είναι καινούρια. Το σίγουρο είναι, όμως, ότι το 2019 θα παρατηρήσεις μία σημαντική άνοδο σε ό,τι αφορά στη χρήση φυτικών καλλυντικών. Το καθαριστικό προσώπου σου, η ενυδατική σου κρέμα και το σέρουμ σου θα περιέχουν πολύτιμα στοιχεία από φρούτα, φυτά και βότανα, ενώ πλέον θα είσαι περισσότερο προσεκτική αναφορικά με τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείς. Αυτό σημαίνει πως θα διαβάζεις με προσοχή τις ετικέτες και θα φροντίζεις να μην περιέχουν πολλά χημικά και βλαβερά για την επιδερμίδα και τον οργανισμό σου συστατικά.

Ταξίδεψε και προστάτεψε το περιβάλλον

Τέλος, ένα ακόμη trend που αναμένεται να σε «κερδίσει» το 2019 και εντάσσεται στην κατηγορία των wellness εμπειριών αφορά στα ταξίδια που είναι… φιλικά προς το περιβάλλον. Από τα «πράσινα» καλλυντικά, δηλαδή, θα περάσεις στα «πράσινα» ταξίδια. Την επόμενη φορά που θα ταξιδέψεις, λοιπόν, δεν θα χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητο αλλά θα νοικιάσεις ένα ποδήλατο για να απολαύσεις μία μοναδική εμπειρία και παράλληλα, να προστατέψεις το περιβάλλον. Θα προτιμήσεις, επίσης, την κατανάλωση τροφίμων που προέρχονται από οικολογικές, τοπικές φάρμες και θα διαμείνεις σε ένα eco-friendly κατάλυμά.

... και τα trends που βγαίνουν εκτός!

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε όλα εκείνα τα trends τα οποία το 2019 αναμένεται να εξαφανιστούν σταδιακά από τη ζωή μας! Η έρευνά που πραγματοποιήσαμε, μας οδήγησε στις παρακάτω τάσεις τις οποίες και παρουσιάζουμε συνοπτικά. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να πούμε «αντίο» στα εξής:

Στο cleansing με χυμούς: Ναι, η αποτοξίνωση μέσα από την αποκλειστική κατανάλωση χυμών από φρούτα και λαχανικά (το γνωστό σου juice cleanse) φαίνεται πως θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποβάλλεις τις τοξίνες από τον οργανισμό σου.

Στον υπολογισμό των θερμίδων: Το 2019 θα πάψεις -επιτέλους- να υπολογίζεις τις θερμίδες που καταναλώνεις. Χαλάρωσε, άκουσε το σώμα σου, ακολουθήσε μια υγιεινή διατροφή και γυμνάσου.

Στο λεοπάρ: Δεν θέλουμε να σε απογοητεύσουμε, όμως, το animal print που είδες παντού το 2018, δεν αναμένεται να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Το φόρεσες, το αγάπησες και δεν μπορείς να σταματήσεις να αγοράζεις outfits και αξεσουάρ τα οποία περιλαμβάνουν λεοπάρ στοιχεία. Πρόσεχε, απλώς, μην το παρακάνεις και… δεν έχεις τι να φορέσεις σε λίγους μήνες.