Έξι συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις πριν τα 30!

Έξι συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις πριν τα 30!

Ξεκίνα από τώρα!

Τα 30 αποτελούν μία ηλικία «σταθμό» για κάθε γυναίκα. Είναι η στιγμή που νιώθουμε ότι περνάμε από την ανεμελιά των 20 σε μία νέα πιο ώριμη φάση. Όλες έχουμε φανταστεί τον μελλοντικό εαυτό μας και έχουμε μία συγκεκριμένη εικόνα. Πώς, λοιπόν, θα πετύχουμε όλα όσα θέλουμε μέχρι την «κρίσιμη» δεκαετία της ζωής μας;

Επειδή τα 30 είναι πιο κοντά από ότι φαντάζεσαι, ξεκίνα να προετοιμάζεσαι ψυχολογικά! Προκειμένου να μην αισθάνεσαι απογοητευμένη για όλα όσα δεν πρόλαβες να κάνεις όταν έρθει η ώρα να σβήσεις τα κεράκια, κάνε από σήμερα θετικές αλλαγές. Υιοθέτησε νέες καλές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να βελτιώνεσαι, να πετυχαίνεις τους στόχους σου και να ακολουθείς τα όνειρά σου.

Για να σε εμπνεύσουμε να προχωρήσεις στις δικές σου αλλαγές, κάναμε μία σύντομη λίστα, με συνήθειες που θα κάνουν την καθημερινότητά σου λίγο πιο εύκολη!

Οργανώσου!

Μία ώρα την ημέρα είναι αρκετή για να οργανώσεις το πρόγραμμά σου και να προλάβεις όλα όσα θέλεις. Με τη σωστή προετοιμασία, θα είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου, ενώ παράλληλα θα έχεις χρόνο και για τον εαυτό σου. Ξεκίνα από το πρωί, και δοκίμασε να καταγράψεις τι έχεις σκοπό να κάνεις μέσα στην ημέρα σου, ακολουθώντας ένα χρονοδιάγραμμα που δεν είναι πιεστικό. Δεν χρειάζεται να «παραφορτώνεις» το πρόγραμμά σου, καθώς έτσι μπορεί σύντομα να απογοητευτείς και να τα παρατήσεις. Χώρεσε στη μέρα σου μόνο τα απαραίτητα!

Μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις στη λίστα σου τις δουλειές του σπιτιού και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες… Οργάνωσε την γκαρνταρόμπα σου, το διατροφικό σου πρόγραμμα, τα meeting σου! Έτσι, θα αποκτήσεις τον έλεγχο της ζωής σου και θα αγχώνεσαι λιγότερο. Άσε πίσω σου το χάος και σχεδίασε κάθε σου βήμα προς την επιτυχία!

Γίνε ειλικρινής με τον εαυτό σου

Αν αισθάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά, μην «κολλάς» και προχώρα παρακάτω. Πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να μάθεις να παραδέχεσαι με θάρρος τα λάθη σου. Εντόπισε τις αδυναμίες σου και δούλεψε, προκειμένου να γίνεις καλύτερη. Αξιοποίησε τα «δυνατά» σου σημεία και ανάδειξε τα ταλέντα σου με κάθε τρόπο. Αφιέρωσε χρόνο σε εσένα, ώστε να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου. Έτσι, θα καταφέρεις να εξελίσσεσαι όσο μεγαλώνεις!

Μάθε να διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου

Προκειμένου να μπεις δυναμικά στον κόσμο των «ενηλίκων», πρέπει να μάθεις επιτέλους να διαχειρίζεσαι τα χρήματά σου. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις την οικονομική σου κατάσταση και να κάνεις έξοδα σύμφωνα με το budget σου, ώστε να μην ξεμένεις πάντα στο τέλος του μήνα. Ποια είναι η οικονομική σου κατάσταση; Εξέτασε τους λογαριασμούς σου και δες τα έσοδα και τα έξοδά σου. Τι αλλαγές μπορείς να κάνεις, προκειμένου να εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα; Πώς μπορείς να αυξήσεις το εισόδημά σου; Αν δεν μπορείς να οργανωθείς μόνη σου, μπορείς πάντα να ζητήσεις τη βοήθεια ενός λογιστή που θα συμβουλέψει ώστε να κάνεις τις σωστές επιλογές.

Φρόντισε τον εαυτό σου

Το να φροντίσεις τον εαυτό σου, δεν σημαίνει απλώς να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο. Αντίθετα, σημαίνει ότι πρέπει να αποφασίσεις για ποια πράγματα ακριβώς χρειάζεσαι χρόνο. Μπορεί να πρέπει, για παράδειγμα, να μειώσεις τον χρόνο που περνάς στα social media και να βγάλεις τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου.

Φυσικά, οι στιγμές που φοράς τη μάσκα ομορφιάς σου, διαβάζεις το βιβλίο που σου αρέσει και βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά είναι το καλύτερο «φάρμακο» για να περιποιηθείς τον εαυτό σου. Παρόλα αυτά, το πιο σημαντικό είναι να καταλάβεις τις ανάγκες σου και να φροντίσεις να τις ικανοποιήσεις με κάθε τρόπο.

Γυμνάσου

Φρόντισε το 2019, η άσκηση να μην παραμείνει απλώς ένα resolution, μία υπόσχεση που έδωσες στον εαυτό σου και δεν κατάφερες να κρατήσεις. Φρόντισε το πνεύμα αλλά και το σώμα σου. Έτσι, θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Η γυμναστική θα σε βοηθήσει όχι μόνο να διατηρήσεις τη φόρμα σου και τη φυσική σου κατάσταση, αλλά και να μειώσεις το άγχος και το στρες που σε καταβάλλουν καθημερινά. Βρες χρόνο για να κάνεις τα αγαπημένα σου αθλήματα και απόφυγε τις δικαιολογίες. Είναι σημαντικό η γυμναστική να γίνει προτεραιότητα και να αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς σου. Φρόντισε από νωρίς τον εαυτό σου και στα 30 το σώμα σου θα σε ευχαριστεί!

Κάνε την αυτοκριτική σου

Κατέγραψε την πρόοδο που κάνεις. Σημείωσε, τους στόχους που κατάφερες να πετύχεις κάθε μήνα, καθώς και όλα τα εμπόδια που συνάντησες στον δρόμο σου. Παράλληλα, σκέψου όλα όσα θα μπορούσες να βελτιώσεις. Μην απογοητεύεσαι με τις αποτυχίες και μην ξεχνάς να γιορτάζεις τις μικρές σου «νίκες» και να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για όλα όσα πέτυχες. Παρατήρησε την πρόοδο σου και πάρε θάρρος για να γίνεις ακόμα καλύτερη!