Θέλεις να κάνεις σχέση; Είναι η χρονιά σου!

Θέλεις να κάνεις σχέση; Είναι η χρονιά σου!

Πώς να μην είσαι πλέον single

Το 2019 σε βρήκε single; Κατάφερες να περάσεις με μεγάλη επιτυχία μόνη σου τις γιορτές, να διασκεδάσεις και να απολαύσεις όμορφες στιγμές με φίλους. Παρόλα αυτά, αισθάνεσαι έτοιμη να αναζητήσεις το ταίρι σου! Σίγουρα, το να βρεις τον έρωτα αποτελεί ένα από τα resolution σου, αλλά φρόντισε να μην το καταγράψεις απλά στην ατελείωτη λίστα με τους στόχους της χρονιάς. Τι πρέπει να κάνεις; Είναι σημαντικό, να κάνεις τον στόχο σου λίγο πιο συγκεκριμένο, και να σχεδιάσεις τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να τον πετύχεις.

Για να σε βοηθήσουμε συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες που μπορεί να σε βοηθήσουν να δεις τα πράγματα λίγο πιο αισιόδοξα και να αποκτήσεις τον έλεγχο της ζωής σου!

Βρες χρόνο για τον εαυτό σου

Όπως λένε, για να σε αγαπήσουν οι άλλοι, πρέπει πρώτα να μάθεις εσύ να αγαπάς τον εαυτό σου. Κάνε, λοιπόν, τον εαυτό σου προτεραιότητα και φρόντισέ τον με τον καλύτερο τρόπο. Μην τον παραμελείς για τον σύντροφό σου, αλλά και για κανέναν. Βρες χρόνο για να κάνεις όλα όσα αγαπάς και σε κάνουν χαρούμενη.

Μπορεί να σου αρέσει να διαβάζεις, να απολαμβάνεις μία μάσκα προσώπου, να μαγειρεύεις ή απλώς να τεμπελιάζεις στον καναπέ. Φρόντισε στο πρόγραμμα να υπάρχουν αυτά που πραγματικά θέλεις και σημείωσε στην ατζέντα σου τις δραστηριότητες που σε ενδιαφέρουν, σαν να είναι «υποχρεώσεις». Έτσι, θα αισθανθείς όμορφα και θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση, που θα σε κάνει ακόμα πιο ελκυστική!

Για τις παλιές αγάπες, μη μιλάς

Ξέχνα παλιούς έρωτες! Άσε τους πρώην σου στο παρελθόν και μην αναπολείς σχέσεις που δεν λειτούργησαν. Αναζήτησε κάτι νέο και συναρπαστικό. Σκέψου τη ζωή σου τώρα! Υπάρχει κάποιος που σε δεσμεύει ακόμη συναισθηματικά; Επανεξέτασε τις σχέσεις σου, είτε σκέφτεσαι διαρκώς το crush σου είτε έναν πρώην που βρίσκεστε ακόμα συχνά… Πόσο σε ικανοποιεί μία τέτοια «συμφωνία»; Μήπως είναι απλώς ένα ακόμη πρόβλημα που σε γεμίζει άγχος και απογοήτευση;

Δεν υπάρχει λόγος να επιστρέφεις στα λάθη του παρελθόντος. Άλλωστε, δεν γίνεται να προχωρήσεις, αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσεις κάποιες καταστάσεις στο μυαλό σου.

Σκέψου τι πραγματικά θέλεις από μία σχέση

Σκέψου και κατάγραψε όλα τα στοιχεία που θέλεις να έχει ο σύντροφός σου. Φαντάσου πώς θα μοιάζει η μελλοντική σου σχέση. Για παράδειγμα, αν αγαπάς πολύ την επικοινωνία και σου αρέσει να στέλενις μηνύματα διαρκώς μέσα στη μέρα σου, σημείωσέ το. Τίποτα δεν είναι ασήμαντο. Πρέπει να σκεφτείς πώς θα ήθελες να σε κάνει να αισθάνεσαι ο σύντροφός σου, ώστε να μπορείς να κάνεις την κατάλληλη επιλογή.

Μην ξεχνάς να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Ξέρεις καλύτερα τι σου ταιριάζει και τι όχι. Γνωρίζοντας τι πραγματικά θέλεις από μία σχέση, θα αποφύγεις ανεπαρκείς συντρόφους και θα μπορείς να εντοπίσεις αμέσως τον κατάλληλο άνθρωπο, όταν έρθει στον δρόμο σου.

Προσπάθησε να είσαι ανοιχτή

Έχουμε μάθει να μην κρίνουμε ένα βιβλίο, μόνο από το εξώφυλλό του. Όταν όμως μιλάμε για σχέσεις, και κυρίως για πιθανούς συντρόφους που γνωρίζουμε στο διαδίκτυο, κάτι τέτοιο μας φαίνεται δύσκολο. Παρόλα αυτά, αν θέλεις να βρεις την πραγματική αγάπη, μην βιάζεσαι να κρίνεις και μην μένεις μόνο στην πρώτη εντύπωση.

Προσπάθησε να είσαι πιο ανοιχτή στα ραντεβού σου και στο να δοκιμάσεις μία σχέση. Δες τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου, όπως πραγματικά είναι και δώστου την ευκαιρία να σε κερδίσει!

Βγες στον πραγματικό κόσμο!

Αν κάνεις μόνο διαδικτυακό dating, μάλλον φέτος είναι μία καλή στιγμή για να σταματήσεις. Δεν είναι ο μοναδικός τρόπος για να κάνεις γνωριμίες. Βρες στον πραγματικό κόσμο, και απλά κάνε όλα όσα αγαπάς. Άλλωστε, εκεί είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις κάποιον με τα ίδια ενδιαφέροντα! Επίσης, να σου θυμίσουμε ότι δεν πρόκειται να γνωρίσεις κάποιον στον καναπέ σου. Προσπάθησε να βγαίνεις πιο συχνά έξω, να βρεις το «στέκι» σου και να δοκιμάζεις νέες εμπειρίες!

Εκτίμησε όλα όσα έχεις καταφέρει

Σίγουρα τα ραντεβού σήμερα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μπορεί να είσαι έτοιμη για να μπεις στην επόμενη σχέση, αλλά να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο και εσύ να απογοητεύεσαι. Μπορεί να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τις φίλες σου και να αναρωτιέσαι γιατί κανείς δεν σου προτείνει να βγείτε. Μην αγχώνεσαι, δεν πάει κάτι στραβά, είναι απλώς μία φάση που περνούν όλοι.

Εκτίμησε όλα όσα έχεις, καθώς κάτι τέτοιο θα σε βοηθήσει να είσαι πιο αισιόδοξη και θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σου και τον τρόπο που επικοινωνείς με τους άλλους. Αγαπώντας τον εαυτό σου και γιορτάζοντας τις επιτυχίες σου σε κάθε τομέα, θα κάνεις μία καλή αρχή για να ξεκινήσεις μία νέα σχέση το 2019.

Μην ξεχνάς όλα όσα έχεις κατακτήσει μέχρι τώρα. Κατάγραψε τις επιτυχίες αλλά και όλα όσα σε κάνουν χαρούμενη καθημερινά. Όταν δεν έχει καλή διάθεση ανέτρεψε στο σημειωματάριό σου και διάβασε όσα έχεις γράψει, ώστε να βελτιώσεις τη διάθεσή σου.

Ζήσε τη στιγμή!

Όταν συναντάς κάποιον που σου αρέσει, είναι εύκολο να σκέφτεσαι το μέλλον και να κάνεις σχέδια. Αλλά όταν κάνεις κάτι τέτοιο, απλώς δημιουργείς μη ρεαλιστικές προσδοκίες από τον άνθρωπο που μόλις ξεκίνησες να βγαίνεις. Επίσης, χάνεις το όμορφο κομμάτι της γνωριμίας σας, κατά την οποία θα μάθεις περισσότερα για εκείνον.

Απλώς απόλαυσε τη στιγμή κάθε φορά που βγαίνεις ένα νέο ραντεβού. Πέρνα όμορφα έστω για μία νύχτα, έναν μήνα ή… πολλά χρόνια!