Πέντε ζεστά ροφήματα για κάθε ώρα της ημέρας!

Πέντε ζεστά ροφήματα για κάθε ώρα της ημέρας!

Από τα «δύσκολα» πρωινά στο γραφείο μέχρι τα χαλαρωτικά απογεύματα με τις φίλες σου...

Οι «μαγικές» ιδιότητες του καφέ είναι λίγο πολύ γνωστές. Είτε προτιμάς έναν απλό γαλλικό, είτε καπουτσίνο, είτε latte, χωρίς αυτόν η καθημερινότητα θα ήταν σαφώς δυσκολότερη. Ωστόσο, όσο ακόμη έχουμε χειμώνα, ένα ρόφημα ζεστό που θα κρατάει τον οργανισμό σου ενυδατωμένο, είναι το λιγότερο απαραίτητο. Για να μην το παρακάνεις με τον καφέ, παρακάτω έχουμε πέντε εναλλακτικές συνταγές για σπιτικά ζεστά ροφήματα, που μπορείς να τα απολαύσεις όλες τις ώρες της μέρας.

Ρόφημα με γάλα αμυγδάλου και κουρκουμά

Για εσένα που έχεις αρχίσει να στρέφεσαι με μία πιο φυτική διατροφή, η συγκεκριμένη επιλογή θα μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια ακόμη και τον καθιερωμένο καπουτσίνο που δεν μπορείς να αποχωριστείς. Όχι μόνο είναι γευστικό αλλά το κύριο συστατικό του, ο κουρκουμάς, έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενισχύοντας συγχρόνως το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού σου. Με άλλα λόγια, είναι η επιλογή που θα σε «γλιτώσει» από το ανεπιθύμητο κρύωμα που απειλεί να διαταράξει την καθημερινότητα σου. Για αρχή, σιγουρέψου πως διαθέτεις τα εξής:

2 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου

2 κουτ. σούπας μέλι

2 κουτ. σούπας κουρκουμά, σκόνη

1 ξυλάκι κανέλα

3-4 γαρύφαλλα

½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

Τοποθέτησε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα αμυγδάλου, τον κουρκουμά, τα γαρύφαλλα, την κανέλα και το τζίντζερ. Ανακάτεψε καλά το μείγμα σου και άφησέ το να βράζει σε χαμηλή φωτιά για δέκα λεπτά. Έπειτα, σούρωσε το περιεχόμενο, ώστε να απομακρύνεις τα μπαχάρια από το γάλα και σέρβιρε το ρόφημα, ρίχνοντας στην κάθε κούπα από μία κουταλιά μέλι. Μπορείς αν θέλεις να διακοσμήσεις την κούπα σου με ένα ξυλάκι κανέλα, δίνοντας μία πιο πικάντικη γεύση στο ρόφημα.

Chocovelvet

Αν το στομάχι σου «παραπονιέται» και ζητάει απεγνωσμένα κάτι γλυκό, η ζεστή σοκολάτα που σου προτείνουμε είναι το πιο απολαυστικό ρόφημα για τα κρύα βράδια που θα σε βρουν αγκαλιά στον καναπέ με το αγαπημένο σου βιβλίο. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι τα παρακάτω υλικά -που πιθανότατα ήδη διαθέτεις στην κουζίνα σου:

1 συσκ. λευκή σοκολάτα ή κουβερτούρα

κρεμά γάλακτος

1 φλιτζ. γάλα

ζάχαρη και καφέ (προαιρετικά)

Ξεκινάς, «χτυπώντας» την κρέμα γάλακτος μέχρι να μετατραπεί σε σαντιγί και αν θες προσθέτεις λίγη ζάχαρη. Έπειτα, τοποθετείς σε ένα μπρίκι τη σοκολάτα και τη ζεσταίνεις ρίχνοντας ένα φλιτζάνι από τη σαντιγί που δημιούργησες νωρίτερα. Σε αυτό το σημείο προσθέτεις το γάλα,μέχρι να πετύχεις την πυκνότητα που θες. Στο μεταξύ, ανακατεύεις καλά το μείγμα σου και περιμένεις να λιώσει η σοκολάτα. Όταν λιώσει, την αφήνεις για λίγα λεπτά πάνω στο αναμμένο μάτι, ώστε να ζεσταθεί. Μπορείς να ρίξεις και μία κουταλιά καφέ για μία πιο γλυκόπικρη γεύση και να στολίσεις το ποτήρι σου με κανέλα και μικροσκοπικά marshmallow.

Cinnalmond για όνειρα... γλυκά

Αν οι έντονοι ρυθμοί της ημέρας εξελίσσονται τα βράδια που πέφτεις να κοιμηθείς σε μία ενοχλητική υπερένταση και δυσκολεύεσαι να χαλαρώσεις, έχουμε μία… λαχταριστή λύση για σένα. Επιβεβαίωσε ότι διαθέτεις τα παρακάτω υλικά και διάβασε τη συνταγή για το ζεστό ρόφημα που υπόσχεται τα πιο… γλυκά όνειρα! Θα χρειαστείς:

1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

1 κουτ. γλυκού μέλι

2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

1 κουτ. γλυκού κανέλα

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι τα τοποθετήσεις όλα τα παραπάνω σε ένα κατσαρολάκι και να ανακατεύεις μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους. Στη συνέχεια, όταν το γάλα θα έχει «πάρει» βράση, θα μπορείς να σερβίρεις το ρόφημα προσθέτοντας ένα ξυλάκι κανέλας στην κάθε κούπα.

Extra tip: Μια διστάσεις να τρίψεις και λίγο φρέσκο πιπέρι στο ρόφημα, δίνοντας μία πιο πικάντικη απόχρωση στη γεύση!

Spicy chai latte

Μία παγκοσμίως γνωστή συνταγή είναι το λίγο πιο πικάντικο και ταυτόχρονα γλυκό ρόφημα spicy chai latte. Το έντονο άρωμα από τα μπαχάρια που εμπεριέχει και η γεμάτη γεύση του, μπορούν εύκολα να συνοδεύσουν τα κρύα απογέματα του χειμώνα που αποφασίζεις να τα περάσεις στο σαλόνι με τις φίλες σου. Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς τα παρακάτω υλικά:

3 φλιτζάνια μαύρο τσάι

2 ποτήρια γάλα

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

γαρίφαλο

ξηρό τζίντζερ

2 κομμάτια κάρδαμο

μισή κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

Για αρχή θα πρέπει να βράσεις το τσάι σου και να το αφήσεις να κρυώσει. Έπειτα θα το ρίξεις σε μία κατσαρόλα προσθέτοντας τη ζάχαρη το γάλα και τα μπαχάρια. Ανακατεύεις καλά το μείγμα σου και περιμένεις μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Τότε, αφαιρείς το κατσαρολάκι από το μάτι, σουρώνεις το μείγμα από τα μπαχαρικά και το ζεστό σου ρόφημα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Appletea

Πρόκειται για μία κλασική συνταγή, ιδιαίτερα δημοφιλή για τις αντιοξειδωτικές τις δράσεις. Είναι το ρόφημα με το οποίο μπορείς να γεμίσεις το θερμό σου πριν φύγεις για το γραφείο και να κρατάς τον οργανισμό σου ενυδατωμένο όλη μέρα! Θα χρειαστείς:

1 μήλο

5 εκ. φρέσκο τζίντζερ

γαρύφαλλο

1 κουτ. γλυκού μέλι

5 ξυλάκια κανέλας

Γεμίζεις ένα μικρό κατσαρολάκι μέχρι τη μέση νερό. Ρίχνεις το μήλο που έχεις ψιλοκόψει σε φέτες, τα μπαχάρια και το τζίντζερ το οποίο θα το έχεις τρίψει νωρίτερα. Βράζεις το νερό σε χαμηλή φωτιά ενώ σταδιακά εκείνο θα αρχίσει να παίρνει ένα ελαφρώς καφέ χρώμα. Στο σημείο αυτό, μπορείς να αδειάσεις το νερό σε ένα τσαγιερό και να το σερβίρεις προσθέτοντας στην κάθε κούπα από μία κουταλιά μέλι.