7 πράγματα για τα οποία πρέπει να νιώθεις περήφανη

7 πράγματα για τα οποία πρέπει να νιώθεις περήφανη

Ένα κείμενο που θα σου θυμίζει όσα δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς.

Όλες λίγο-πολύ πέφτουμε σε «λακκούβες» της πραγματικότητας. Είναι εκείνες οι μαύρες τρύπες, τα σκοτεινά τούνελ που νιώθεις ότι βουλιάζεις μετά από ένα μικρό, δικό σου στραβοπάτημα. Νιώθεις τόσο ανίκανη και ντροπιασμένη, λες και γλίστρησες στο προαύλιο του σχολείου μπροστά σε όλους τους συμμαθητές σου, με τη διαφορά πως στην ενήλικη ζωή, το χτύπημα πονάει λίγο παραπάνω και η πληγή μερικές φορές αργεί να κλείσει. Όποιον και να απογοήτευσες, ακόμη και εσένα την ίδια, παρακάτω έχω καταγράψει 7 λόγους που οφείλεις να συνεχίσεις να νιώθεις περήφανη, ακόμη και όταν ο... κακός εαυτός σου δεν λέει να σε συγχωρήσει με τίποτα και επιμένει να σου λέει το αντίθετο.

Down The Rabbit Hole - Hole GIF from Hole GIFs

Για τους φίλους σου

Ακόμη και αν οι φίλοι σου είναι όπως ο Spike, o κολλητός του Hugh Grant στην ταινία «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ», οφείλεις να είσαι περήφανη για τον καθένα ξεχωριστά. Μπορεί να σου φαίνεται απλό, αλλά για μερικούς ανθρώπους είναι εξαιρετικά δύσκολο να δημιουργήσουν φιλίες, πόσο μάλλον να τις κάνουν να διαρκέσουν στο πέρασμα του χρόνου. Το γεγονός πως έχεις φίλους, σημαίνει πως υπάρχουν άνθρωποι που απολαμβάνουν την προσωπικότητά σου και κάθε λεπτό που περνάτε μαζί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να τους πάρεις για δεδομένους. Αξίζει να νιώσεις περήφανη για τον εαυτό σου, που κατάφερες να δείξεις σε κάποιους ανθρώπους πόσο υπέροχη είσαι και να τους κάνεις να σε αγαπήσουν για αυτό που πραγματικά είσαι. Σειρά έχει τώρα να καταφέρεις να αντιληφθείς τι είδαν εκείνοι σε σένα και να σε αγαπήσεις -μέσα από τα μάτια τους- ακόμη περισσότερο.

Για τις ικανότητές σου

Στο σχολείο είχες τους υψηλότερους βαθμούς στα Μαθηματικά και τη Χημεία; Στη θεατρική ομάδα ήσουν πάντα εκείνη που άκουγες τις περισσότερες φιλοφρονήσεις; Έχεις αμέτρητους ακόλουθους στο Instagram; Χορεύεις καλύτερα και από την Jennifer Grey στο «Dirty Dancing»; Μπράβο σου! Ό,τι και αν είναι αυτό. Δεν έχει σημασία αν αυτό το... κάτι είναι απαραίτητα αποδεκτό από την κοινωνία, ο καθένας είναι έξυπνος με έναν δικό του τρόπο. Υπάρχουν πράγματα που φέρεις εις πέρας με τρομερή ευκολία ενώ άλλους τους δυσκολεύουν πολύ. Να είσαι περήφανη για αυτά που μπορείς να κάνεις, για όσα γνωρίζεις και ακόμη πιο πολύ για εκείνα που έμαθες μόνη σου!

Για τη δημιουργικότητά σου

Ίσως είσαι μία οξυδερκής συγγραφέας ή μία πρωτοπόρα μαγείρισσα. Όποια και αν είναι η δημιουργική σου υπερδύναμη, θα πρέπει να είσαι περήφανη που όταν όλοι οι υπόλοιποι βλέπουν το απόλυτο τίποτα, εσύ από αυτό το τίποτα δημιουργείς κάτι. Για έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να ζωγραφίσει, να ράψει, τα βάψει τα νύχια του δεξιού του χεριού με το αριστερό, όλα τα παραπάνω είναι κάτι παραπάνω από θεαματικά. Όποιο και αν είναι το εμφανές ή κρυφό σου ταλέντο, αγκάλιασέ το! Ακόμη και όταν όλοι οι υπόλοιποι δεν το εκτιμούν, εσύ μην σταματήσεις ποτέ να είσαι περήφανη για αυτό. Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που σε κάνουν μοναδική.

Something Might Have Gone Wrong GIF from Cooking GIFs

Για όλα εκείνα που σε κάνουν outsider

Δεν έχεις δει το Pulp Fiction; Δεν σου αρέσει η pizza; Δεν έχεις καταφέρει να ολοκληρώσεις ούτε ένα κεφάλαιο από βιβλίο του Ντοστογιέφσκι; Καλώς ήρθες στον κόσμο των «outsiders», εδώ που μπορείς να νιώσεις άνετα, ακόμη και αν δεν είσαι αρκετά «ψαγμένη», ακόμη κι αν δεν έχεις ιδέα ποιος είναι ο George Lucas ή ακόμη και νομίζεις πως η λέξη Bukowski είναι σιρόπι για το βήχα. Σημασία έχει ότι είσαι όσο «ψαγμένη» χρειάζεται για να βρίσκεις βαρετά αυτά που βρίσκουν «ψαγμένα» ή διασκεδαστικά όλοι οι υπόλοιποι. Κανείς δεν πέθανε επειδή προτίμησε τα chick flicks από τη σιωπή του Tarkovsky και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να μας αρέσουν τα πράγματα που αρέσουν στους άλλους, ούτε να νιώθουμε άβολα να ξεστομίσουμε μπροστά σε κόσμο ότι ΔΕΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ γιατί μερικοί από εμάς βρίσκουμε κουραστικές τις περιγραφές του, προτιμάμε τον Henry Miller και είμαστε περήφανοι και καλά με αυτό. Drop mic.

Για τα οικονομικά σου

Ξέρω, περνάς τις περισσότερες ώρες τις μέρας σε ένα γραφείο ή πίσω από έναν πάγκο που δεν είχες φανταστεί ποτέ και δεν θέλεις με τίποτα να βρίσκεσαι. Μπορεί η απασχόλησή σου να είναι κάτι που δεν το επίλεξες και αναγκάστηκες να το κάνεις, όμως θα πρέπει να είσαι περήφανη για αυτή. Γιατί αυτή σε κάνει αρκετά υπεύθυνη, ώστε να ξυπνάς πολύ νωρίς το πρωί και να διασχίζεις αλλάζοντας τρία μέσα μεταφοράς την πόλη για να πληρώσεις το σπίτι σου, τους λογαριασμούς σου, τα προς το ζην και γενικότερα να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου! Τα χρήματα που κερδίζεις μπορεί να μην είναι πολλά (προς το παρόν) αλλά σου επιτρέπουν να είσαι «κυρία» του εαυτού σου και τα κερδίζεις με την αξία σου. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει τίποτα πιο αξιοθαύμαστο!

Money Show Me The Money GIF from Money GIFs

Για τη βοήθειά σου

Μέσα σε μια απαιτητική καθημερινότητα που μας αναγκάζει και μας ρυθμίζει να σκεφτόμαστε -σχεδόν- μόνο τον εαυτό μας, εσύ κατάφερες να δεις πέρα από τη… μύτη σου. Ξέρεις πως την ίδια στιγμή που γκρινιάζεις πως δεν έχεις τίποτα να φορέσεις, κάποιος εκεί έξω δεν έχει όντως τίποτα να φορέσει και όμως δεν έμεινες εκεί όπως θα έκαναν οι περισσότεροι. Δεν αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου ως μονάδα αλλά ως ένα μικρό κομμάτι ενός μεγαλύτερου συνόλου. Ξέρεις πως βοηθώντας κάποιον, από την αδερφή σου, την κολλητή σου, τη μαμά σου μέχρι έναν εντελώς άγνωστό που βρίσκεται σε ανάγκη, δίνεις την πιθανότητα κάποιος σε κάποια άλλη άκρη του κόσμου να σκεφτεί και να κάνει κάτι ανάλογο. Μπορεί να μην είσαι αυτή που θα αλλάξει τον κόσμο, αλλά είσαι η αλλαγή που θες να δεις σε αυτόν. Αλήθεια, ποιος την είχε πει πρώτος αυτή την ατάκα;

Για τις αντοχές σου

Να είσαι περήφανη για όλα εκείνα τα εμπόδια που έδειχναν ανυπέρβλητα και τα άφησες πίσω, για τις φορές που νόμιζες ότι «δεν πάει άλλο» και όμως κατάφερες και πήγες παρακάτω. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την ικανότητα να ξεπερνάνε κάποιες καταστάσεις και εσένα καμία αποτυχία ή αναποδιά δεν ήταν αρκετά δυνατή, ή μάλλον πιο δυνατή από εσένα, ώστε να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σου. Τελικά, ήσουν πάντα πιο δυνατή από τις καταστάσεις, όσο κι αν αυτές σε τρόμαζαν. Όπως έλεγαν και οι Destiny’s Child « I am a survivor» και μπορεί να μη σε λένε στο επώνυμο Knowles, αλλά τα κατάφερες και σου το αφιερώνω.

Im A Survivor GIF from Destinyschild GIFs