Δέκα βήματα για να «απογειώσεις» το προφίλ σου στο Tinder

Δέκα βήματα για να «απογειώσεις» το προφίλ σου στο Tinder

Και να αποκτήσεις περισσότερα «ταιριάσματα»

Μπορεί ένας αλγόριθμος να σε βοηθήσει να βρεις τον έρωτα της ζωής σου; Άραγε, είναι εφικτό να ερωτευτείς ένα άτομο που βρίσκεται πίσω από μία οθόνη; Για εκατομμύρια γυναίκες και άντρες εκεί έξω, οι απαντήσεις και στα δύο παραπάνω ερωτήματα είναι θετικές και όπως όλα δείχνουν, για όλα «ευθύνεται» το Διαδίκτυο και δη, το «φαινόμενο» Tinder.

Ακόμη και αν δεν έχεις κάνεις τη εγγραφή σου στον πιο δημοφιλή ιστότοπο γνωριμιών, το πιο πιθανό είναι πως οι φίλες σου έχουν επιχειρήσει την αναζήτηση συντρόφου μέσω Tinder. Κάποιες βγήκαν ραντεβού, άλλες έμειναν στο chat-άρισμα και μερικές, έκαναν και σχέση. «Και γιατί όχι;», θα ρωτήσω εγώ. Στην εποχή του εγωκεντρισμού, στη δεκαετία που dating trends όπως το Stashing, το breadcrumbing, το ghosting, το pokemoning, το tuning, το benching και το freckling έχουν επικρατήσει, το online dating φαίνεται πως αποτελεί μία κάποια λύση. Διότι αν δεν έχεις χρόνο να ξενυχτάς κάθε βράδυ στα μπαρ της πόλης ή το απαραίτητο budget για να ξεκινήσεις ένα νέο χόμπι, τότε οι ερωτικές γνωριμίες μέσω smartphone αποτελούν την ιδανική επιλογή για να βρεις ένα νέο ταίρι. Φυσικά, ο διαδικτυακός έρωτας θέλει προσοχή και σίγουρα καλό είναι να είσαι προετοιμασμένη να απογοητευτείς πολύ από τους τύπους που θα «συναντήσεις» online.

Σε κάθε περίπτωση, είτε διαθέτεις λογαριασμό στο Tinder, είτε τώρα ετοιμάζεσαι να δημιουργήσεις έναν, τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να αναβαθμίσεις το προφίλ σου και να συγκεντρώσεις ακόμη περισσότερες καρδίες -και συνεπώς «ταίρια» και… κατακτήσεις. Αν είσαι single and ready to mingle, ακολούθησε ένα προς ένα τα παρακάτω βήματα και δεν θα χάσεις.

Βήμα 1ο:Πρόσθεσε στο bioσου κάτι αληθινό καιιδιαίτερο για εσένα

Μπορεί να απεχθάνεσαι το Game of Thrones, να είσαι fan της Ariana Grande, να παίζεις μπάσκετ κάθε Κυριακή στο γήπεδο της γειτονιάς σου, να λατρεύεις το φαγητό ή απλούστατα, να μην έχεις δει ποτέ Netflix. Αν θέλεις να ξεχωρίσεις στο Tinder πρέπει να βγάλεις εκεί έξω ένας μέρος από τη δική σου αλήθεια -φυσικά δεν αναφερόμαστε σε λεπτομέρειες για τη προσωπική σου ζωή! Σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες άντρες οι οποίοι θα ταυτιστούν με κάποια τις πληροφορίες που θα μοιραστείς στο προφίλ σου, θα αισθανθούν ότι έχουν να κάνουν με μία γυναίκα με άποψη και προσωπικότητα και θα θελήσουν να σε γνωρίσουν καλύτερα (όσοι φυσικά δεν αποζητούν μόνο σεξ από τις διαδικτυακές τους γνωριμίες). Να θυμάσαι πως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και πολλά από τα στοιχεία που εσύ θεωρείς μικρές σου αδυναμίες, είναι τελικά εκείνα που σε κάνουν να ξεχωρίζεις.

Βήμα 2ο:Να είσαι ξεκάθαρη για το τι ψάχνεις

Παραδέξου το. Δεν έφτιαξες προφίλ στο Tinder με σκοπό να βρεις απλώς μερικούς σεξουαλικούς παρτενέρ. Το ενδεχόμενο της γνωριμίας που θα εξελιχθεί σε έναν σοβαρό ερωτικό δεσμό, βρίσκεται πάντα στο μυαλό σου. Αν επιθυμείς, λοιπόν, να βρεις ένα καλό ταίρι για εσένα μέσα από τον γνωστό ιστότοπο γνωριμιών, προσπάθησε να είσαι ξεκάθαρη για το τι ψάχνεις. Γιατί να χάνεις χρόνο;

Βήμα 3ο:Περιέλαβε μία ανοιχτή ερώτηση στο προφίλ σου

Αφού συμπεριλάβεις στο προφίλ σου όλες τις πληροφορίες που θέλεις να αποκαλύψεις για τον εαυτό σου, «κλείσε» το bio σου με μία ανοιχτή ερώτηση προς κάθε ενδιαφερόμενο. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιο «ψαγμένο» ερώτημα. Για παράδειγμα, αφού αναφερθείς στις αγαπημένες σου τηλεοπτικές σειρές, μπορείς να θέσεις την εξής ερώτηση: «Ποια είναι οι σειρές με την οποίες ξενυχτάς εσύ τα βράδια;». Κάτι για να «λιώσει ο πάγος» μεταξύ σας… προτού καν τον γνωρίσεις!

Βήμα 4ο:Πόσταρε φωτογραφίες στις οποίες φοράς ανοιχτόχρωμα ρούχα

Και από τις πληροφορίες στο προφίλ σου, περνάμε στις φωτογραφίες που θα χρησιμοποιήσεις. Μπορεί να είσαι fan του μαύρου, όμως, αν θέλεις να έχεις πολλές κατακτήσεις στο Tinder, καλό είναι να πεις «όχι» στη μαυρίλα και «ναι» στα χρώματα. Τα ανοιχτά, λαμπερά και έντονα χρώματα -όπως το κόκκινο- ελκύουν τους άντρες. Άφησε, λοιπόν, το total black look για το Instagram.

Βήμα 5ο:«Ανέβασε» εικόνες στις οποίες κάνεις κάποιο χόμπι

Σε ό,τι αφορά στις φωτογραφίες σου, μην παραλείψεις επίσης να περιλάβεις στη συλλογή σου μερικά στιγμιότυπα στα οποία απεικονίζεσαι να επιδίδεσαι στα αγαπημένα σου αθλήματα ή χόμπι. Αν δεν έχεις κάποιο, φρόντισε να «αναβάσεις» στιγμές από τη ζωή σου που έχουν ενδιαφέρον και αποκαλύπτουν κάτι για εσένα: Από την επίσκεψή σου σε ένα μουσείο μέχρι τη βόλτα με τον σκύλο σου.

Βήμα 6ο:Βγάλε τα γυαλιά ηλίου, χαμογέλα και κοίτα την κάμερα

Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να γίνεις ακόμη πιο δημοφιλής στο Tinder; Να βγάλεις τα γυαλιά ηλίου, να αφήσεις εκτός πόζας το τσαχπίνικο και όλο νάζι βλέμμα, να χαμογελάσεις και να κοιτάξεις την κάμερα. Τα τέσσερα αυτά στοιχεία είναι αρκετά για να σου χαρίσουν αρκετές επιπλέον «καρδιές». Για το τέταρτο στοιχείο ειδικότερα, δηλαδή το να κρατάς οπτική επαφή με τον φωτογραφικό φακό όταν ποζάρεις, τα στοιχεία από το Tinder δείχνουν πως η εν λόγω τακτική μπορεί να σου προσφέρει περισσότερα «likes», σε ποσοστό που φτάνει το 20%!

Βήμα 7ο:Επίλεξε τη λειτουργία των «Έξυπνων Φωτογραφιών»

Άλλη μία κίνηση που αξίζει να κάνεις για να αναβαθμίσεις το προφίλ σου στο Tinder και να αυξήσεις τα διαδικτυακά σου ζευγαρώματα! Επίλεξε τη λειτουργία των «Έξυπνων Φωτογραφιών». Όταν ενεργοποιείς το συγκεκριμένο feature, το Tinder δοκιμάζει τις φωτογραφίες προφίλ σου για να βεβαιωθεί ότι έχεις πάντα στο προσκήνιο εκείνες τις οποίες είναι πιο πιθανόν να σύρει κάποιος δεξιά!

Βήμα 8ο:Κάνε τις σωστές… συνδέσεις

Έπειτα από τις φωτογραφίες, σειρά έχουν οι σωστές συνδέσεις. Ένα πραγματικά «έξυπνο» -και όπως φημολογείται αποτελεσματικό- tip αφορά στη σύνδεση του λογαριασμού σου στο Instagram με το προφίλ σου στο Tinder. Αν θέλεις, μάλιστα, να απογειώσεις το προφίλ σου στη γνωστή εφαρμογή γνωριμιών, αξίζει να το ενισχύσεις και με ένα δημοφιλές και αγαπημένο σου κομμάτι από το Spotify.

Βήμα 9ο:Πες το πρώτο «γεια» με ένα GIF

Μπορεί να μην το πιστεύεις, ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν πως οι πιθανότητες να λάβεις μία απάντηση από το άτομο με το οποίο έκανες «match» είναι κατά 30% αυξημένες αν αντί για απλό «γειά σου», επικοινωνήσεις για πρώτη φορά μαζί του με ένα GIF! Με αυτόν τον τρόπο θα του δείξεις πως έχεις χιούμορ και άνεση. Μπορείς, μάλιστα, να εμπνευστείς για το GIF που θα επιλέξεις, ρίχνοντας «μία ματιά» στο προφίλ του. Σίγουρα θα βρεις μία fun, κινούμενη εικόνα με ένα «δυνατό» στιγμιότυπο από την αγαπημένη του σειρά ή το άθλημα που λατρεύει (ή δηλώνει πως λατρεύει).

Βήμα 10ο:Φρόντισε να αποφύγεις τις κλισέ φράσεις

Δέκατη και τελευταία συμβουλή για εσένα που θέλεις να «τονώσεις» ερωτική σου ζωή μέσω Tinder. Αν επιθυμείς να ξεχωρίσεις, προσπάθησε να αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο στο προφίλ σου ούτως ώστε να το κάνεις ιδιαίτερο και να το κρατήσεις «καθαρό» από κλισέ φράσεις και ατάκες. Αν χρειάζεσαι έμπνευση, κάνε μία διαδικτυακή έρευνα για να ανακαλύψεις -και να χρησιμοποιήσεις- στο bio σου ένα «ψαγμένο» απόφθεγμα που σε εκφράζει.