Τρεις εναλλακτικές και last minute επιλογές για να γιορτάσεις το Πάσχα

Τρεις εναλλακτικές και last minute επιλογές για να γιορτάσεις το Πάσχα

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Πάσχα. Μπορεί να μην είναι η αγαπημένη σου γιορτή όμως, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κλειστείς στο σπίτι μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί από το χωριό. Αυτή τη χρονιά, προσπάθησε να κάνεις πράξη μία από τις βασικές επιταγές της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης, δοκίμασε δηλαδή να δείξεις την αγάπη σου στους ανθρώπους γύρω σου… κάνοντας ό,τι «λέει» η καρδιά σου και τρώγοντας ό,τι «τραβάει» η όρεξή σου.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν χρειάζεται να κάνεις Πάσχα με τους γονείς και να ακούσεις για πολλοστή φορά τις ιστορίες του θείου ή να βρεθείς για ακόμη μία χρονιά «στον τοίχο» επειδή όχι μόνο δεν έχεις παντρευτεί -ενώ έχεις «πατήσει» τα πρώτα «-άντα»- αλλά δεν έχεις ΚΑΝ σύντροφο. Ούτε όμως, χρειάζεται να φας ξανά με το ζόρι «λίγη πετσούλα από το αρνάκι» ή να αναγκαστείς να φύγεις από το πασχαλινό τραπέζι για να μην μυρίσεις το κοκορέτσι -και στο τέλος να σε πουν και «ξινή».

Φέτος θα δείξεις την αγάπη σου στα αγαπημένα σου πρόσωπα, απολαμβάνοντας τις διακοπές του Πάσχα με τον δικό σου τρόπο και φροντίζοντας -ενδεχομένως διά της… απουσίας σου- να μην υπάρχουν καβγάδες και γκρίνια στο πασχαλινό τραπέζι. Στην περίπτωση που θέλεις πράγματι να μην περιοριστείς στα... ίδια και τα ίδια αυτή τη χρονιά, αλλά δεν μπορείς να βρεις την απαραίτητη έμπνευση για να αποφασίσεις τι θα κάνεις τελικά, εστίασε την προσοχή σου στην παρακάτω λίστα. Περιλαμβάνει τρεις εναλλακτικές και last minute επιλογές για να γιορτάσεις το Πάσχα -και ελπίζουμε πως τουλάχιστον κάποιος από αυτούς θα καλύψει τις ανάγκες σου.

Οργάνωσε μία vegan πανδαισία στο μπαλκόνι

Μπορεί μην είσαι vegan ή pescaterian, όμως είσαι γυναίκα εναλλακτική που λατρεύει να δοκιμάζει νέα trends τόσο όσον αφορά στη μόδα όσο και τη διατροφή. Φέτος, λοιπόν, πάρε την πρωτοβουλία να γίνεις η πιο alternative, πασχαλινή οικοδέσποινα. Δημιούργησε ένα γκρουπ στο Facebook και ρώτησε τους φίλους σου ποιοι βρίσκονται εντός ή εκτός πόλης. Όσοι δεν φύγουν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις μαγειρικές σου ικανότητες. Προσοχή, όμως: Φρόντισε να τους προειδοποιήσεις ότι το τραπέζι σου δεν θα περιέχει αρνάκι, κοκορέτσι ή μαγειρίτσα. Αντιθέτως, θα περιλαμβάνει μόνο πιάτα με τις πιο hip, vegan συνταγές.

Το πασχαλινό τραπέζι θα λάβει χώρα στο μπαλκόνι του σπιτιού σου ή την ταράτσα της πολυκατοικίας (αν έχεις αυτή τη δυνατότητα) και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου. Και αυτό διότι θα έχεις φροντίσει να πάρεις υπέροχες ιδέες από τις κορυφαίες vegan influencers των social media, τις οποίες και θα ακολουθήσεις για να στήσεις τα πιάτα σου και να οργανώσεις το τραπέζι σου. Η παρέα θα αισθάνεται σαν να έχει «ταξιδέψει» στο σπίτι μιας γνωστής instagram-ικής blogger και εσύ θα ευχαριστιέσαι που δεν θα χρειαστεί να ακούσεις τους δικούς σου να λένε: «Τριάντα χρονών κοπέλα και ακόμη δεν τρως κοκορέτσι». Και ναι, στο Διαδίκτυο θα βρεις αρκετές vegan συνταγές που θα σε καλύψουν. Τι θα έλεγες για ένα «πλούσιο» πιάτο με κινόα, σπαράγγια και κολοκυθάκια και dressing βασιλικού ή μία πεντανόστιμη vegan frittata (ναι, frittata χωρίς αβγά… γίνεται); Όλα αυτά συνοδευόμενα από φρέσκα, vegan cocktails, όπως cranberry mojito punch και cucumber gin martini!

Βίωσε μία yoga retreat εμπειρία

Μήπως το τελευταίο διάστημα τα νεύρα σου δεν είναι σε καλή κατάσταση; Μήπως αισθάνεσαι ότι η ψυχολογία σου είναι «πεσμένη» ή πως χρειάζεσαι να πάρεις λίγο χρόνο για να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου και τα θέλω σου; Τότε η επιλογή του να «αποδράσεις» σε ένα ελληνικό παραθαλάσσιο παράδεισο για να απολαύσεις μία yoga retreat εμπειρία είναι η ιδανική -έστω και αν διαρκέσει μία μόνο ημέρα. Μπορεί να μην έχεις κάνει ποτέ yoga. Το γεγονός αυτό όμως, δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να δοκιμάσεις αυτή την εναλλακτική επιλογή διακοπών.

Μία έρευνα στο Διαδίκτυο -και δη το facebook- αρκεί για να βρεις ένα yoga retreat θέρετρο, κάποιο ξενοδοχείο που φιλοξενεί yoga events ή μία ομάδα η οποία οργανώνει αντίστοιχες εκδρομές σε νησιά ή όχι μόνο. Θα ηρεμήσεις, θα καθαρίσεις το μυαλό σου, θα γνωρίσεις κόσμο, θα εξελίξεις τα social skills σου και θα ξεχάσεις -ή θα καταφέρεις να αντιμετωπίσεις με καλύτερο τρόπο- τον Κωστάκη που σε πλήγωσε. Ενδεχομένως οι φίλοι και οι συγγενείς σου θα παραξενευτούν με την απόφασή σου και θα θεωρήσουν ότι κάτι σου συμβαίνει. Εξήγησέ τους πως έχεις ανάγκη από ξεκούραση. Όποιο είδος yoga και αν επιλέξεις -Asthanga, Vinyasa, Aerial, Anusara- το σίγουρο είναι πως αυτή η εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη. Τι μπορεί να συγκριθεί με στιγμές πνευματικής και σωματικής χαλάρωσης κάτω από τον ελληνικό ήλιο και δίπλα στο κύμα; Δεν θα συμβεί κάτι αν για μία χρονιά δεν δώσεις το «παρών» στις πασχαλινές, οικογενειακές μαζώξεις.

Απόλαυσε ένα boozy brunch σε ένα πάρκο ή μίαπαραλία

Ενδεχομένως η εν λόγω πρόταση για να απολαύσεις το Πάσχα δίχως αρνί, κοκορέτσι και θείους, να φαντάζει ολίγον τι ξενόφερτη, ωστόσο, μπορεί πολύ εύκολα να γίνει 100% ελληνική. Στην περίπτωση δε που σκοπεύεις να γιορτάσεις για πρώτη φορά το Πάσχα με τους φίλους σου -όπως αξίζει να κάνεις κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής σου- σίγουρα θα σε ενθουσιάσει. Την Κυριακή του Πάσχα, λοιπόν, ρίξε στο τραπέζι την ιδέα του boozy brunch. Είναι το breakfast που «παντρεύεται» με το lunch και συνοδεύεται από νόστιμα και ελαφριά cocktails ή φρέσκα mocktails (δηλαδή, cocktails χωρίς αλκοόλ).

Θα πας με την παρέα σου σε ένα πάρκο -ακόμη και η Αθήνα διαθέτει πολλές επιλογές (βλ. Εθνικό Κήπο)- ή σε μία παραλία και όλοι μαζί, θα απολαύσετε bagels, scrambled eggs, homemade croque madame, burger, σάντουιτς με αβγό ή ακόμη και με avocado toast. Πρόκειται για μία τάση χιπστερική η οποία αναμφίβολα φαντάζει κάτι περισσότερο από απολαυστική και χαλαρή. Γιατί να μην τη δοκιμάσεις, λοιπόν;

Εναλλακτικές επιλογές υπάρχουν. Ακόμη και για εσένα που συνηθίζεις να παίρνεις τις αποφάσεις σου την τελευταία στιγμή. Αυτό το Πάσχα, λοιπόν, μην κλειστείς στο σπίτι και μην πας στο οικογενειακό τραπέζι με αρνητισμό. Κάνε αυτό που αισθάνεσαι ότι έχεις ανάγκη για να ηρεμήσεις και γέμισε την καρδιά σου με αγάπη!