Πέντε tips για να κρατάνε περισσότερο τα σουκού σου

Πέντε tips για να κρατάνε περισσότερο τα σουκού σου

Ωραία που ‘ναι η Κυριακή, μα να ‘ταν πιο μεγάλη...


Πόσες φορές σου έχει τύχει να ξυπνάς Δευτέρα πρωί και η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό είναι «Πότε πρόλαβε και πέρασε το Σαββατοκύριακο»; Υποθέτω αρκετές, σε εμένα συμβαίνει τουλάχιστον. Ωστόσο υπάρχει ένα… μυστικό, το οποίο μπορεί να κάνει τα σουκού σου να μοιάζουν ατέλειωτα, μακρόπνοα και κυρίως ξεκούραστα. Το μόνο που πρέπει να μάθεις να κάνεις, είναι έναν καλό και προσεκτικό προγραμματισμό. Αντίθετα με το τι θεωρούν οι περισσότεροι, το να φουλάρεις το πρόγραμμά σου με δραστηριότητες, όχι μόνο δεν σου επιτρέπει να ξεκουραστείς, να περάσεις σε μία γρήγορη ανασυγκρότηση της εβδομάδας που παρήλθε και να οργανωθείς για την εβδομάδα που έρχεται, αλλά συγχρόνως σου δίνει την εντύπωση πως το Σάββατο και η Κυριακή… συμπυκνώθηκαν! Και αναμφίβολα κανείς δεν θέλει κάτι τέτοιο. Εμείς πάντως σε καμία περίπτωση.

HEEELLLLL NO GIF from Jenniferlawrence GIFs


Παρόλα αυτά, υπάρχουν τρόποι να παραμείνεις δημιουργική και παραγωγική, αφιερώνοντας χρόνο σε δραστηριότητες που σε «γεμίζουν», δοκιμάζοντας και βλέποντας νέα πράγματα, χωρίς να νιώθεις όμως πως το σουκού θα εκπνεύσει πριν καν προλάβεις να πεις τη λέξη «σουκού». Αν αναρωτιέσαι ποιοι είναι αυτοί, παρακάτω έχουμε καταγράψει μερικούς.

Μας ευχαριστείς από Δευτέρα!

Μην κάνεις -περίπου-τίποτα

Ναι, το Σαββατοκύριακο είναι για ξεκούραση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως πρέπει να πιαστεί το κορμί σου, ξαπλωμένο στον καναπέ μπροστά από μία αναμμένη οθόνη. Μπορεί μία μέτρια προς καλή σειρά να είναι το απόλυτο comfort food αλλά παρακολουθώντας το ένα επεισόδιο μετά το άλλο, να είσαι σίγουρη πως οι μέρες και οι νύχτες, θα διαδέχονται η μία την άλλη ανάμεσα σε τίτλους αρχής και τέλους, έτσι πριν καν το καταλάβεις θα είναι κιόλας Δευτέρα. Ένα πλάνο, ακόμη και μικρό, είναι αυτό που σου χρειάζεται για να χαλαρώσεις αλλά και να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου. Μπες στη διαδικασία να ανακατατάξεις υποχρεώσεις και προτεραιότητες από το βράδυ της Παρασκευής. Μέσα σε αυτά, συμπεριέλαβε μία νέα εμπειρία ή δώσε στον εαυτό σου το pampering που έχει τόσο ανάγκη. Μήπως να πας μία βόλτα από τους γονείς σου, ενισχύοντας το family bonding;

Relaxing Chilling GIF from Relaxing GIFs

Σχεδίασεκαλά, προγραμμάτισε λίγα

Αυτό σημαίνει πως δεν είναι απαραίτητο να κάνεις τα πάντα και να τους δεις όλους μέσα σε μόλις δύο μέρες. Βάζοντας τα ραντεβού σου το ένα «καπάκι» μετά το άλλο και τρέχοντας από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη για να προλάβεις την Χ, Ψ υποχρέωση, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα καταφέρεις ούτε να ξεκουραστείς, ούτε να απολαύσεις το Σαββατοκύριακο σου. Ναι, μπορεί να θέλεις να δηλώσεις σε κάθε εκδήλωση το «παρών», αυτό όμως στην πραγματικότητα δεν θα σε ωφελήσει. Τρεις με πέντε δραστηριότητες ημερησίως, είναι ο αριθμός «κλειδί» που θα σου επιτρέπει να ζεις την κάθε στιγμή, να επενδύεις έξυπνα το χρόνο σου, χωρίς αυτός να «γλιστράει» μέσα από τα χέρια σου.

Joker Plan GIF from Thedarkknight GIFs

Πες «αντίο»στην… Κυριακίλα

Ξέρεις, εκείνο το θλιβερό blue feeling, αυτή τη μάστιγα που σε πιάνει όταν σκέφτεσαι πως την επόμενη ημέρα, μετά από τέτοιο εκρηκτικό ξεσάλωμα, θα επιστρέψεις στο γραφείο. Όχι, δεν είσαι τεμπέλα, αντιθέτως αγαπάς πολύ την απασχόλησή σου και ακόμη και άτομα σαν εσένα μπορεί να την «πατήσουν» και να πέσουν στην παγίδα των Sunday blues. Με το να μελαγχολείς από το μεσημέρι της Κυριακής, σκεπτόμενη το… Γολγοθά από deadlines που περιμένει να σε καλωσορίσει για τη νέα εβδομάδα, δεν θα κερδίσεις τίποτα, αντίθετα θα προκαταβάλεις μία εβδομάδα που δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμη. Προσπάθησε να μην τροφοδοτείς αυτό το… ύπουλο συναίσθημα, σε καταβάλλει χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.

Monday Blues 70s GIF from Mondayblues GIFs

Τόλμησεκάτι που σε τρομάζει

Όσο περισσότερα πράγματα τολμάς και δοκιμάζεις, τόσο ο κόσμος σου θα «ανοίγει». Προσκάλεσε μία φίλη-στήριγμα που ξέρεις πως ποτέ δεν λέει όχι σε ό, τι περιλαμβάνει αδρεναλίνη και περιπέτεια, απολαύστε παρέα μία αναρρίχηση, μία πεζοπορία, μία βραδιά καραόκε βρε αδερφέ. Οτιδήποτε μόνη σου, δεν θα είχες το θάρρος να κάνεις. Αν κάθε μήνα καταφέρνεις να κάνεις έστω ένα πράγμα που μέχρι πρότινος φοβόσουν, σταδιακά θα φοβάσαι όλο και λιγότερα πράγματα. «Σπρώξε» τον εαυτό σου να βγει έξω από το comfort zone σου, είναι ένας τρόπος να αποδείξεις στον εαυτό σου πως «μπορείς» και αυτό από μόνο του είναι ένα δραστικό boost αυτοεκτίμησης.

Afraid Sleep GIF from Afraid GIFs

Δημιούργησεδικές σου τελετουργίες

Η λέξη «τελετουργία» μπορεί για την κάθε μία από εμάς, να έχει μία διαφορετική σημασία. Για κάποια μπορεί να είναι ένας μακρύς περίπατος με το σκύλο της, ένα χαλαρωτικό πολύωρο bath με «πλούσια» αρώματα και έλαια, ένα πολύ… ψαγμένο και gourmet δείπνο, το διάβασμα ενός «χορταστικού» βιβλίου με την αγαπημένη της μουσική να παίζει στη διαπασών. Όλες αυτές οι «τελετουργίες» είναι που δίνουν στον εγκέφαλό μας το αναγκαίο pause έπειτα από μία εβδομάδα σε πολύ… υψηλές ταχύτητες και εντάσεις. Συγχρόνως, όταν κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας, εκείνος μας το ανταποδίδει, αυξάνοντας κατακόρυφα τη παραγωγικότητά μας!

Julia Roberts Bath GIF from Prettywoman GIFs