Τι πρέπει να φωτογραφίσεις φέτος στις διακοπές σου

Σοφία Μαυραντζά
Τι πρέπει να φωτογραφίσεις φέτος στις διακοπές σου

Οι διακοπές έφτασαν, ξεκινούν (αν δεν ξεκίνησαν ήδη). Εσύ έχεις βάλει πλυντήριο, έχεις σιδερώσει, έχεις πακετάρει και σκέφτεσαι ήδη τι θα φωτογραφίσεις (και πώς θα φωτογραφηθείς), ώστε να έχεις «φωτογραφίες-ψυγείο» τουλάχιστον για έναν μήνα (μη σου πω μέχρι τα Χριστούγεννα). Με λίγες αλλά έξυπνες κινήσεις (που θα διαβάσεις παρακάτω) θα σε βοηθήσουμε να κάνεις τις σωστές λήψεις, για έναν ζηλευτό Instagram λογαριασμό. Ακολούθησε πιστά τις συμβουλές μας και δεν θα χάσεις!

Τοπία

Τα τοπία είναι απαραίτητα για τον εξής απλό λόγο: Δεν γίνεται να ποστάρεις παντού τον εαυτό σου (και τη μούρη σου). Δεν είπαμε να κάνεις το γύρο του νησιού και να φωτογραφίσεις και το τελευταίο βοτσαλάκι. Αλλά, να, όπως και να το κάνουμε λίγα τοπία λειτουργούν ως «γέφυρες» ανάμεσα στις φωτογραφίες σου. Άσε που είναι χρήσιμα για τους επόμενους (φθινοπωρινούς) μήνες. Όποτε, λοιπόν, δεις ηλιοβασίλεμα/ξημέρωμα, θέα από ψηλά, ωραία πόρτα κλπ, σήκωσε το κινητό και πάρε μία λήψη.

Φαγητά

Τα φαγητά δεν μπορούν αν λειτουργήσουν ως φωτό-ψυγείο, δυστυχώς, ωστόσο αν η λήψη σου είναι καλή (φωτογραφίζουμε το θέμα είτε από πολύ κοντά είτε κατοψικά με συμμετρία στο πιάτο), τότε μπορεί επάξια να αντικαταστήσει μία οποιαδήποτε φωτογραφία με θέμα το μπλε της θάλασσας. Άλλωστε, από θάλασσα το TL θα «μπουκώσει» τον Αύγουστο. Make a difference!

Selfies

Όχι άλλες selfies σε θάλασσες και ακτές! Τέρμα, όχι, δεν το διαπραγματεύομαι. Σε είδαμε σε σέλφι όλο το χειμώνα, μέσα στο αμάξι, όσο ήσουν κολλημένη στην κίνηση (και θα σε ξαναδούμε). Δεν χρειάζεται να σε δούμε και με το μαγιό, τα γυαλιά και το μαντήλι στα μαλλιά. Ο στόχος είναι να σε δούμε στην παραλία σε αυθόρμητες ή μη πόζες, που κάποιος άλλος θα βγάλει για εσένα. Άσε τις σέλφι στην άκρη, λοιπόν και πόζαρε σαν κανονικό μοντέλο που μόλις άφησε την πασαρέλα και βγήκε στη στεριά.

Ζώα

Ό,τι ζώο και να συναντήσεις, από τις παραδοσιακά ξαπλωμένες στα κυκλαδίτικα στενά γάτες, μέχρι δελφίνια στο δρόμο για την Τήνο και γλάρους που έρχονται στο κατάστρωμα να ζητιανέψουν ένα κράκερ, προσπάθησε να τα απαθανατίσεις σε ένα φωτογραφικό κλικ.

Πρόσωπα

Ναι, ο ψαράς που ξεψαρίζει τα δίχτυα, ο καβοδέτης που πιάνει να δέσει τον κάβο και η κυρία που πουλά καλαμπόκια είναι πρόσωπα που με τον κατάλληλο φωτισμό, τη σωστή γωνία και χρησιμοποιώντας το πιο ατμοσφαιρικό φίλτρο, θα δώσουν στο λογαριασμό σου μία εσάνς ανθρωποκεντρικής, χωρίς να χρειάζεται να προβάλλεις συνέχεια τον εαυτό σου ή τις φίλες σου.

Water sports

Δεν υπάρχει τίποτα πιο cool από μία κοπέλα που επιδίδεται σε θαλάσσια σπορ. Πιάσε ό,τι μπορείς και βάλε την κολλητή σου να σε φωτογραφίσει πάνω στη σανίδα, κάτω από τη σανίδα, όσο κάνεις σκι πάνω στα κύματα, όσο κάνεις τραμπάλα πάνω στη σαμπρέλα. Γενικά, προσπάθησε να τα δώσεις όλα και θα δεις τα likes να πέφτουν βροχή.

Προγραμματίζονταςτο αύριο

Οι διακοπές σε λίγες εβδομάδες τελειώνουν αλλά εσύ σκέφτεσαι ήδη τις επόμενες, όπως και τις φωτογραφίες που θα βγάλεις σε αυτές; Στα plus, θα σου προτείνουμε τα μέρη εκείνα που μαγνητίζουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και είναι η επιτομή του Instagram κοινού. Οι ταξιδιώτες τα έχουν στην λίστα των περιοχών που θέλουν να επισκεφθούν έστω και μία φορά στη ζωή τους. Ποια είναι, τέλος πάντων, τα πιο δημοφιλή στα social media «θαύματα του κόσμου» σε όλο τον πλανήτη;

Η παρακάτω λίστα έχει διαμορφωθεί έπειτα από ανάλυση στον αριθμό των θέσεων του Facebook, τους οπαδούς στο Twitter, τα hashtags στο Instagram και τα καρφιτσώματα σε Pinterest. Για δες:

Τατζ Μαχάλ, Ινδία – 94 βαθμούς

Τσιτσέν Ιτζά, Μεξικό – 92 βαθμούς

Μάτσου Πίτσου, Περού – 89 βαθμούς

Κολοσσαίο, Ιταλία – 88 βαθμούς

Σινικό Τείχος, Κίνα – 81 βαθμούς

Λυτρωτής Χριστός, Βραζιλία – 81 βαθμούς

Πέτρα, Ιορδανία – 77 βαθμούς

Τα αποτελέσματα αυτής της ανάλυσης κατατάχθηκαν στη συνέχεια στον Social Engagement Index 2019 (δείκτης για την κοινωνική εμπλοκή), ο οποίος περιλαμβάνει 100 σημεία με δημοφιλή αξιοθέατα και τοποθεσίες.

Ωστόσο, μην ξεχνάς πως η τάση θέλει τη δημιουργία νέων δρομολογίων σε αναδυόμενους προορισμούς πολυτελείας με τοπικούς ξεναγούς που θα δείξουν στους επισκέπτες ό,τι πιο συναρπαστικό. Για παράδειγμα, ο όρος πολυτέλεια στα ταξίδια έχει ξεπεράσει τα καθιερωμένα και σήμερα η διαμονή σε μια σκηνή σε κάμπινγκ στην άγρια φύση της Ουγκάντα είναι πολυτελείς διακοπές. Ετοιμάζεις ήδη βαλίτσες;