Τα βήματα που αξίζει να κάνεις αν θέλεις να βελτιώσεις τη ζωή σου!

Τα βήματα που αξίζει να κάνεις αν θέλεις να βελτιώσεις τη ζωή σου!

Τι θα γινόταν αν είχες εσύ τον ρόλο του σκηνοθέτη στην ταινία της ζωής σου;

Καλώς ή κακώς, η πραγματική ζωή δεν έχει καμία σχέση με τα κινηματογραφικά σενάρια που συναντάει κανείς στη μεγάλη οθόνη. Η ζωή δεν πρόκειται ποτέ να σου κάνει «πατ πατ» στην πλάτη και δεν θα σε συγχαρεί για τη σκληρή δουλειά που έριξες πάνω σε ένα project. Αντιθέτως, το πιο πιθανό σενάριο είναι να σου ρίξει τον καυτό καφέ πάνω στο νέο σου φουστάνι καθώς ξεκινάς να πας στο γραφείο ή να σε κάνει να χάσεις το λεωφορείο με απόκλιση ενός λεπτού. Ναι, η ζωή έχει έναν δικό της τρόπο να μας δείχνει μία το καλό και μία το κακό της πρόσωπο. Έχει έναν δικό της τρόπο απλά να… συμβαίνει.

Τι θα γινόταν όμως, αν συνέβαινε το αντίστροφο; Αν δηλαδή, αντί να συμβαίνουν πράγματα στη ζωή μας, γινόμασταν εμείς εκείνες που τα προκαλούσαν; Αν, δηλαδή, δεν αφήναμε τα πράγματα τόσο στην τύχη και παίρναμε για λίγο τον ρόλο του σκηνοθέτη; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν πως οτιδήποτε βάλουν με το μυαλό τους μπορούν να το καταφέρουν. Ισχυρίζονται πως υιοθετώντας το κατάλληλο mindset, έχοντας δίπλα τους τα κατάλληλα εργαλεία, προετοιμάζοντας τον εαυτό τους για κάθε ενδεχόμενο, κανένας στόχος δεν είναι για εκείνους μη επιτεύξιμος και κανένα εμπόδιο απροσπέλαστο.

Αν επιθυμείς να γίνεις και εσύ μία από αυτούς, τότε πρέπει απλώς να καταλάβεις τι είναι αυτό που θέλεις από τη ζωή σου. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα κάτι συγκεκριμένο, όπως για παράδειγμα το ότι θέλεις να γίνεις γιατρός. Μπορεί να είναι απλά ένα συγκεκριμένο μονοπάτι που θα σε βοηθήσει να γίνεις η γυναίκα που ονειρεύεσαι. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, παρακάτω υπάρχουν πέντε δοκιμασμένες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διαβείς όσο πιο «ανώδυνα» και εύκολα αυτό το μονοπάτι και θα δώσουν στη ζωή σου την τροπή που της αξίζει!

Βρες τον σκοπό σου

Κάποιες γυναίκες γεννήθηκαν για να γίνουν η Elizabeth Taylor, η Marie Curie, η Frida Kahlo, η Coco Chanel, άλλες για να φροντίζουν αδέσποτα γατάκια, άλλες για να κερδίζουν παγκόσμια μετάλλια, άλλες για να μεγαλώνουν παιδιά. Ποιος είναι όμως ο δικός σου σκοπός σε αυτή τη ζωή; Τι είναι αυτό για το οποίο προορίζεσαι; Σίγουρα υπάρχει κάποιο βαθύτερο ταλέντο ή ενδιαφέρον το οποίο σε καθορίζει ως άνθρωπο και προσωπικότητα. Μόλις το ανακαλύψεις, θα αισθανθείς λες και απέκτησες κάποια «μαγική» δύναμη. Αν πάλι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα, μπορείς απλά να καταγράψεις τις δραστηριότητες που σε ενθουσιάζουν, πράγματα που σου κινούν την περιέργεια και ασχολίες που δεν βαριέσαι ποτέ να κάνεις και δεν θα αργήσεις να βρεις ποιο είναι αυτό το «κάτι» στο οποίο αξίζει να αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο -ή ακόμη και όλη σου τη ζωή!

Talent Is A Pursued Interest. In Other Words, Anything That You're Willing To Practice, You Can Do. GIF from Practice GIFs

Χαρτογράφησε το… μέλλον

Πόσες φορές έχεις ακούσει κάποιον να λέει: «Α! Η Ελένη είχε όραμα». Και όντως εκείνοι οι οποίοι έχουν «όραμα» -δηλαδή την ικανότητα να βλέπουν λίγο πιο μακριά από τους άλλους- είναι εκείνοι που συνήθως πετυχαίνουν τους στόχους τους -και υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό. Το να μπορείς να φαντάζεσαι πού θα βρίσκεσαι σε τρία, πέντε, δέκα χρόνια από σήμερα, είναι ένα από τα πιο «πολύτιμα» εφόδια στο «ταξίδι» που λέγεται ζωή. Είναι σαν να ξέρεις ποια είναι η δική σου «Ιθάκη», με τη διαφορά ότι είσαι σε θέση να γνωρίζεις περίπου πώς θα πας εκεί, όσο μακρύς ή δύσκολος και αν είναι ο δρόμος. Δεν είναι ανάγκη να έχεις ένα συγκεκριμένο και λεπτομερές concept στο μυαλό σου, το οποίο θα προσδιορίζει τη θέση που θα έχεις επαγγελματικά, το εισόδημά σου ή το σπίτι που θα μένεις. Αρκεί να είσαι σε θέση να γνωρίζεις τον τρόπο ζωής που σε φαντάζεσαι να ακολουθείς τότε.

Emperors New Groove Lead You Down The Path That Rocks GIF from Emperorsnewgroove GIFs

Γίνε ο προσωπικός σου CEO

Τι σημαίνει αυτό; Γίνε κυρίαρχος στην ίδια σου τη ζωή. Μάθε να αναλαμβάνεις τις ευθύνες για όλα εκείνα που κάνεις ή δεν κάνεις, για όλα εκείνα που συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν στη ζωή σου. Κακά τα ψέματα, μερικές φορές μας βολεύει και μας ανακουφίζει το να ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως σε αυτή την «ταινία», πρωταγωνίστριες είμαστε εμείς -και μόνο εμείς. Κανείς άλλος δεν καθορίζει την αφήγηση και το φινάλε εκτός από εμάς. Ναι, μπορεί η τύχη να μην είναι πάντα με το μέρος μας, μπορεί να μην είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ή να ελέγχουμε τις προθέσεις των άλλων αλλά, η ζωή μας δίνει πάντα την ευκαιρία να προσπαθούμε για το καλύτερο και να διορθώνουμε τα πράγματα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε εμείς, είναι να την… αρπάξουμε και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας!

Beyonce GIF from Imnotbossy GIFs

Βάλε «στο αθόρυβο» τη γνώμη των άλλων

Καθόλη τη διάρκεια της ζωής σου θα γνωρίσεις εκατοντάδες διαφορετικούς ανθρώπους. Και ο καθένας από αυτούς, με βάση τις εμπειρίες και την αντίληψη που διαθέτει, θα σχηματίζει και θα εκφράζει τη γνώμη του. Δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις πολλά για να το αλλάξεις αυτό, παρά μόνο να μην αφήσεις την άποψη ενός άλλου προσώπου να σου επιβληθεί «καπελώνοντας» τη δική σου και μπαίνοντας εμπόδιο σε αυτά που «λέει» η καρδιά σου. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να κριτικάρουν τους άλλους ή ακόμη χειρότερα, να τους κριτικάρουν χωρίς καν να τους γνωρίζουν. Αν δεν αφήσεις όλες αυτές τις απόψεις και τις γνώμες να επηρεάσουν την πορεία σου, τότε να είσαι σίγουρη πως θα γίνεις πιο ήρεμη και θα καταφέρεις να εκπληρώσεις τις επιθυμίες σου.

Lebowskiopinion My Opinion GIF from Lebowskiopinion GIFs

Πρόσεχε τον τρόπο που σου μιλάς

Όλοι έχουμε στόχους, όνειρα, επιθυμίες και ικανότητες. Έχει μεγάλη σημασία όμως, να γνωρίζεις πως όσο χρησιμοποιείς μία παθητική ή χειρότερα αρνητική «γλώσσα» απευθυνόμενη στον εαυτό σου, ο δρόμος που θα διαλέξεις (όποιος και αν είναι αυτός), θα είναι πολύ δύσκολος και επώδυνος. Έχουμε αναφέρει ξανά ότι ο εσωτερικός μονόλογος που υπάρχει στο κεφάλι μας, είναι ο τρόπος μας να μας «προγραμματίζουμε». Όταν ξυπνάς κάθε μέρα και σκέφτεσαι πως δεν θα τα πας καλά στο γραφείο, άμεσα αυξάνεις τις πιθανότητες να αποτύχεις. Όταν επισημαίνεις στον εαυτό σου πόσο ανίκανο τον θεωρείς, αυτόματα υποτιμάς όλες τις ικανότητες που κανονικά θα έπρεπε να «δουλεύουν» για να πετύχεις τον στόχο σου. Προσπάθησε να αντικαταστήσεις όλα τα παραπάνω με φράσεις που θα σου υπενθυμίζουν πόσο εύκολα είναι όλα. Αρκεί να θέλεις να είναι!

One Tree Hill Peyton Sawyer GIF from Onetreehill GIFs