Passion For Fashion: Η Mαρία Πολιτίδου μας εξηγεί πώς είναι να γίνεται η μόδα τρόπος ζωής

Διονυσία Καλαποθαράκου
Passion For Fashion: Η Mαρία Πολιτίδου μας εξηγεί πώς είναι να γίνεται η μόδα τρόπος ζωής

Ανάμεσα στους άλλους ρόλους της, η περιγραφή που έχει στο Instagram η πανέμορφη Θεσσαλονικιά Fashion Influencer/Βοutique Owner, αναφέρει τους όρους «Fashion Lover» και «Traveler» και με ένα γρήγορο scroll down στο account της καταλαβαίνεις πως τα καταφέρνει με επιτυχία και στoυς δύο.
Από τη Διονυσία Καλαποθαράκου

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τον κόσμο της μόδας;

Πάντα με ενδιέφερε η μόδα και παρακολουθούσα τις διεθνείς τάσεις. Ξεκίνησα να εργάζομαι ως μοντέλο και στη συνέχεια αποφάσισα να δημιουργήσω τον δικό μου χώρο στη Θεσσαλονίκη, τη Viama Boutique. Έχοντας το δικό μου κατάστημα, κατάφερα να συνεργαστώ με κορυφαίες ελληνικές εταιρείες και να σχεδιάσω τις δικές μου συλλογές, κάνοντας το όνειρό μου πραγματικότητα.


Έχεις υπάρξει μοντέλο, σχεδιάστρια μόδας, fashion owner αλλά και Instagram Ιnfluencer, ποιος «ρόλος» είναι πιο κοντά σε εσένα;

Οι παραπάνω «ρόλοι» είναι για μένα η καθημερινότητά μου. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο από αυτά, γιατί όλα τα κάνω με την ίδια ενέργεια και πάθος. Δεν αποτελούν μόνο κομμάτι της δουλειάς μου αλλά και μέρη της ζωής και του εαυτού μου.


«What you wear is how you present yourself to the world, especially today, when human contacts are so quick. Fashion is instant language.» M.P.

«Το τι φοράς είναι το μέσο που επιλέγεις να παρουσιάσεις τον εαυτό σου στον κόσμο, ειδικά σήμερα που η επικοινωνία έχει γίνει τόσο γρήγορη, η μόδα είναι η πιο άμεση γλώσσα», τάδε έφη Miuccia Prada. Για εσένα τι σημαίνει «μόδα» και τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;

Μόδα για μένα σημαίνει φαντασία, άποψη, καινοτομία. Είναι σπουδαίο να μπορείς να ξεφύγεις από το συνηθισμένο και να εμπνευστείς μία νέα, ξεχωριστή δημιουργία. Παρακολουθώ τη διεθνή και την εγχώρια fashion σκηνή, χωρίς όμως πάντα να την ακολουθώ πιστά. Προτιμώ να διατηρώ το προσωπικό μου ύφος, επιλέγοντας νέα σχέδια που να ταιριάζουν πάνω απ’ όλα προσωπικότητά μου και να μπορώ να τα υποστηρίξω.


Διατηρείς κατάστημα με ρούχα στη Θεσσαλονίκη αλλά και online shop, ποιο είναι το κριτήριο επιλογής σου για να φτάσει ένα fashion item στις προθήκες σου;

Το βασικότερο κριτήριο μου είναι η ποιότητα. Με ενδιαφέρει πραγματικά οι γυναίκες να χαίρονται τα ρούχα μας και να απολαμβάνουν να τα φορούν. Απευθυνόμαστε σε σύγχρονες γυναίκες, γι’ αυτό επιπλέον επιλέγω κάθε χρόνο για τη Viama Boutique σχέδια μοντέρνα, ξεχωριστά και άνετα.


Σύμφωνα με τα κομμάτια που έχεις αυτήν τη στιγμή στο κατάστημά σου, ποιος είναι για εσένα ο αγαπημένος σου συνδυασμός ρούχων για πρωί αλλά και για βράδυ;

Προτιμώ σχέδια άνετα που να μπορώ να τα φορώ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ιδανικές επιλογές για μένα είναι μίνι φορέματα, με ωραία κίνηση και ανάλαφρα υφάσματα, που συνδυάζονται εύκολα το πρωί με sneakers αλλά και το βράδυ με ψηλοτάκουνες γόβες.


Πώς θα περιέγραφες το στυλ σου;

Θεωρώ πως δεν με χαρακτηρίζει απόλυτα ένα συγκεκριμένο στυλ. Μου αρέσει να δοκιμάζω και να πειραματίζομαι με νέα σχέδια, γι’ αυτό βασικό μου κριτήριο είναι απλά να νιώθω όμορφα μέσα σε αυτά. Μπορεί να με δεις το καλοκαίρι με φορέματα σε bohemian style, στις εξωτερικές μου δουλειές επιλέγω casual outfits και στη βραδινή μου βόλτα αγαπώ να φοράω ένα κομψό μαύρο φόρεμα.


Instagram και μόδα: πώς συνδυάζονται;

Το instagram είναι το μέσο για να μπει η μόδα στην καθημερινότητα του κόσμου. Παλαιότερα η μόδα ήταν για λίγους. Τώρα μπορεί κανείς πολύ εύκολα και γρήγορα να δει διαφορετικά στυλ, εναλλακτικούς συνδυασμούς, νέες τάσεις, να πάρει ιδέες, να συγκρίνει σχέδια και να διαλέξει αυτό που του ταιριάζει.


Tι πιστεύεις πως είναι αυτό που πραγματικά κάνει ένα account να ξεχωρίζει;

Το περιεχόμενο. Ένα σύγχρονο, πλούσιο, προσεγμένο περιεχόμενο πάντα έχει κάτι να δώσει στο κοινό που το ακολουθεί. Μόνο αν εσύ ο ίδιος αγαπάς το περιεχόμενο που παράγεις θα κερδίσεις και την εμπιστοσύνη του κόσμου.


Aν έπρεπε να διαλέξεις ένα επίτευγμά σου για το οποίο νιώθεις αληθινά περήφανη ποιο θα ήταν αυτό;

Ξεκίνησα μόνη μου από το μηδέν να κάνω αυτό που αγαπάω, να ασχοληθώ με την μόδα και να καταφέρω να πραγματοποιήσω τους στόχους μου δημιουργώντας το δικό μου κατάστημα. Νιώθω αληθινά περήφανη που στα τόσα χρόνια οι πελάτισσες δεν σταμάτησαν στιγμή να μας εμπιστεύονται και να μας εκδηλώνουν όλο και περισσότερο την αγάπη τους.


Μελλοντικά επαγγελματικά σχέδια;

Καθημερινά δεχόμαστε στα social media μηνύματα από γυναίκες όλης της Ελλάδας και της Κύπρου που ενδιαφέρονται για τα σχέδια της Viama Boutique. Για τον λόγο αυτόν έχουμε επενδύσει στο κομμάτι του ηλεκτρονικού καταστήματος, δημιουργώντας εκ νέου ένα νέο, πιο εύχρηστο e-shop, που μπορεί να εξυπηρετήσει και να συμβουλέψει όλες τις γυναίκες από όπου και αν βρίσκονται.


Μία γυναίκα για να είναι καλοντυμένη πρέπει να…

Mη μιμείται τις άλλες γυναίκες αλλά να εμπνέεται από αυτές. Μόνο διαμορφώνοντας τη δική της στυλιστική ταυτότητα μπορεί να εκπέμψει ομορφιά και αυτοπεποίθηση.

Info: @viama_boutique, @mara_politidou