Επτά τρόποι για να γιορτάσεις και εσύ την Ημέρα Θετικής Σκέψης

Επτά τρόποι για να γιορτάσεις και εσύ την Ημέρα Θετικής Σκέψης

Τα positive tips που αξίζει να ακολουθήσεις

Ημέρα Θετικής Σκέψης. Μπορεί για κάποιους να αποτελεί μία ακόμη ξενόφερτη συνήθεια αλλά η αλήθεια είναι πως ό,τι μας κάνει καλό, αξίζει μία θέση και στη δική μας ελληνική πραγματικότητα, ακόμη και αν έρχεται από πολύ μακριά.

Από το 2003 μέχρι σήμερα και κάθε χρόνο στις 13 Σεπτεμβρίου, σε πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και τις ΗΠΑ η Ημέρα Θετικής Σκέψης γιορτάζεται και «αγκαλιάζεται» από εκατομμύρια ανθρώπους. Και αυτό διότι συνιστά μία υπέροχη αφορμή για να θυμηθούν πόσο σημαντικό είναι το έχει κάποιος ένα θετικό mindset, μία θετική νοοτροπία, δηλαδή να σκέφτεται με περισσότερο αισιόδοξο τρόπο σε καθημερινό επίπεδο, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντά.

Φέτος, λοιπόν, αποφασίσαμε να γιορτάσουμε και εμείς τη θετική αυτή ημέρα και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να το κάνεις και εσύ. Γιατί; Διότι μεταξύ άλλων, το λένε και οι ειδικοί. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με έρευνες που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας, η υιοθέτηση ενός θετικού και αισιόδοξου τρόπου σκέψης μπορεί να σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερα χρόνια καθώς ωφελεί την υγειά σου, σε πολλά επίπεδα. Με λίγα λόγια, η θετική σκέψη μπορεί να σου χαρίσει χρόνια ζωής.

Στις 13 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, δοκίμασε να πεις και εσύ «ναι» στην Ημέρα Θετικής Σκέψης ακολουθώντας τις ιδέες που συγκεντρώσαμε. Για να έχει ουσία και νόημα όμως, ο εορτασμός, φρόντισε να δεις την εφαρμογή των παρακάτω positive tips ως ένας είδος άσκησης την οποία θα επαναλαμβάνεις στο εξής όσο πιο συχνά μπορείς. Με αυτό τον τρόπο, θα καταφέρεις ενδεχομένως να γίνεις μία πιο αισιόδοξη γυναίκα και να βλέπεις τα πράγματα με μία περισσότερο θετική ματιά.

Ξεκίνα την ημέρα μετον πλέον θετικό τρόπο

Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσεις την Ημέρα Θετικής Σκέψης είναι να ξεκινήσεις τη μέρα σου με θετική διάθεση. Σήκω από το κρεβάτι και πίστεψε πως αυτή, θα είναι μια καλή ημέρα. Μην ξεχνάς πως ο τρόπος που σκεπτόμαστε ή αντιλαμβανόμαστε διάφορες καταστάσεις, επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την έκβαση των πράξεών μας. Αν πιστέψεις πως κάτι θα πάει καλά, μπορεί και να... πάει -παρά τις δυσκολίες που καλείσαι να αντιμετωπίσεις.

Κάνε μερικές θετικέςδηλώσεις για εσένα

Αφού φας το πρωινό σου και πιεις τον καφέ σου, πήγαινε μπροστά από τον καθρέφτη, κοίτα τον εαυτό σου στα μάτια (ναι, ακόμη και αν δεν έχεις προλάβει να μακιγιαριστείς) και άρχισε τις θετικές δηλώσεις. Θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι και θα σου χαρίσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι ώστε να πιστέψεις στον εαυτό σου. Τα παραδείγματα που ακολουθούν είναι απλά και ενδεικτικά όμως, σίγουρα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Σε κάθε περίπτωση και ειδικότερα αν αδυνατείς να εμπνευστείς, μπορείς να στραφείς στο YouTube για ένα positive thinking tutorial!

-Πιστεύω και εμπιστεύομαι τον εαυτό μου

-Μπορώ να καταφέρω ό,τι σκέφτομαι

-Είμαι όμορφη και δυναμική

-Επιλέγω να αγαπώ και να σέβομαι τον εαυτό μου

-Είμαι καλά και τίποτε δεν μπορεί να με βλάψει

-Ό,τι αναζητώ βρίσκεται ήδη μέσα μου

-Ξέρω πως θα τα καταφέρω ό,τι και αν συμβεί


Φρόντισε νασυναντήσεις μόνο αισιόδοξα άτομα

Μπορεί στο γραφείο να μην έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις να συναναστραφείς μόνο με άτομα που σκέφτονται με θετικό τρόπο, ωστόσο, έπειτα από την εργασία σου, φρόντισε να συναντηθείς με τους πιο θετικούς και αισιόδοξους φίλους σου. Σίγουρα υπάρχει κάποιος που βλέπει το καλό όταν όλοι γύρω του τα βάφουν μαύρα, που βρίσκει τη δύναμη να χαμογελά και να αναπτερώνει το ηθικό των φίλων του, ακόμη και όταν στη ζωή του επικρατεί το απόλυτο χάος. Κανόνισε το ραντεβού σου και γιόρτασε την Ημέρα Θετικής Σκέψης με τους πιο αισιόδοξους ανθρώπους!

Δείξε ευγνωμοσύνη για όσα έχεις

Δεν χρειάζεται να έχεις την τέλεια εργασία, το πιο μοντέρνο σπίτι, έναν φανταστικό μισθό ή τα πιο stylish ρούχα για να αισθάνεσαι τυχερή. Ζεις, έχεις γύρω σου ανθρώπους που νοιάζονται για σένα, απολαμβάνεις κάθε μέρα τις μικρές χαρές της ζωής και έχεις τη δυνατότητα να προσπαθείς και να παλεύεις για όσα θέλεις να πετύχεις. Οι παραπάνω λόγοι είναι αρκετοί για να αισθάνεσαι και να δείχνεις την ευγνωμοσύνη σου σε εκείνους που σε αγαπούν και σε στηρίζουν αλλά και στην ίδια τη ζωή.

Πες «ναι» σε βιβλία, podcasts και ταινίες που σου δίνουνθετικά κίνητρα

Αν αισθάνεσαι κουρασμένη και δεν έχεις χρόνο για socializing, δοκίμασε να διαβάσεις ένα βιβλίο, να δεις μία ταινία ή να ακούσεις ένα podcast που μπορούν να σου χαρίσουν θετικά κίνητρα και να κάνουν λίγο πιο αισιόδοξη τη διάθεσή σου. Μία αναζήτηση στο Διαδίκτυο -με τα κατάλληλα keywords, φυσικά- θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις μερικές εξαιρετικές για εσένα επιλογές.

Φρόντισε να είσαιευγενική -τουλάχιστον με κάποιον

Ένας ακόμη υπέροχος τρόπος για να γιορτάσεις την Ημέρα Θετικής Σκέψης είναι το να είσαι απλώς ευγενική με κάποιον, ακόμη και αν πρόκειται για ένα άτομο που δεν γνωρίζεις. Στην περίπτωση που διακρίνεσαι για τους καλούς σου τρόπους, δοκίμασε να είσαι λίγο πιο ευγενική με έναν συνάδελφο με τον οποίο ενδεχομένως δεν διατηρείς τις καλύτερες σχέσεις.

Απλώς χαμογέλα!

Τέλος, η καλύτερη και πιο απλή κίνηση που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου και τους γύρω σου είναι το να χαμογελάσεις. Φρόντισε απλώς να χαμογελάς και να είσαι ευγενική και περισσότερο αισιόδοξη κάθε μέρα και όχι μόνο στις 13 Σεπτεμβρίου. Η Ημέρα Θετικής Σκέψης είναι απλώς το πρώτο βήμα στον δρόμο για την ανακάλυψη του πιο αισιόδοξου εαυτού σου, της γυναίκας εκείνης που πιστεύει στον εαυτό της κάθε μέρα και προσπαθεί να βλέπει πρώτα την καλή και θετική πλευρά όλων των ανθρώπων και των πράγματων, ακόμη και αν γνωρίζει τα εμπόδια και τις «παγίδες» που μπορεί να συναντήσει στο διάβα της!