Πέντε ταλαντούχα κορίτσια που αξίζει να ακολουθήσεις στο Instagram

Πέντε ταλαντούχα κορίτσια που αξίζει να ακολουθήσεις στο Instagram

Για να ξεχειλίζει η homepage σου έμπνευση και εικόνες!

Ακόμη κι αν ο αντίχειράς σου έχει πιαστεί από το ατελείωτο σκρολλάρισμα, η homepage σου στο Instagram επιμένει κατ’ εξακολούθηση στις ίδιες κοινοτυπίες. Παλιές πόρτες εισόδου από το κέντρο της πρωτεύουσας (λες και εμείς δεν έχουμε πόρτα στην πολυκατοικία μας), αβοκάντο κομμένα στη μέση, πιτσιλιές από millennial pink στην μπανιέρα, αιγαιοπελαγίτικα παράθυρα, Kardashian, Jenner, Hadid & Co, ξεχασμένες συμφοιτήτριες και συνάδελφοι σε στιγμές μέτριας επιτυχίας, πολύχρωμα γεύματα που ούτε να γευτείς μπορείς ούτε καν να μυρίσεις, αδικαιολόγητα πρόσφατα θρόουμπακ, μία παρέλαση από γραφικότητες που σε κάνει να θέλεις να απέχεις και συγχρόνως να αναρωτιέσαι: «Ήταν πάντα ο διαδικτυακός κόσμος τόσο βαρετός»;

Όχι, όχι, σε καμία περίπτωση δεν ήταν τόσο βαρετός. Ίσως να έγινε από όταν ο καθένας απέκτησε τη δυνατότητα να αγοράζει online και ετοιμοπαράδοτη τη δική του αισθητική, σε μία προσπάθεια να δώσει στον λογαριασμό του ένα ξεχωριστό και δημοφιλές vibe, το οποίο βέβαια τελικά κατέληγε να θυμίζει άλλα εκατομμύρια που είχαν ήδη προηγηθεί και άλλα τόσα που θα ακολουθούσαν. Όπως και να έχει, μέσα σε έναν κόσμο που κατάφερε να κονσερβοποιήσει ακόμη και το προσωπικό γούστο, μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό από φίλτρα και εσθέτικς, υπάρχουν πέντε ταλαντούχα κορίτσια που η αυθεντική και μοναδική αισθητική τους το «κρατάει» ζωντανό και αξίζει το «follow» σου χωρίς δεύτερη σκέψη! Ετοιμάσου λοιπόν να ξεχειλίσεις από έμπνευση και χορταστικές εικόνες!

Harley Weir

Πρώτη και καλύτερη στη λίστα η Λονδρέζα φωτογράφος και σκηνοθέτης Harley Weir, η οποία έχει δημιουργήσει έναν ξεχωριστό δικό της μικρόκοσμο στον απέραντο γαλαξία του ίντερνετ μέσω του λογαριασμού της στο Instagram και τον οποίο μοιράζεται μαζί με άλλους 302.000 followers. Μέσα από τις εικόνες της δεν κατορθώνει μόνο να απαθανατίσει την ακατέργαστη θηλυκότητα, αλλά να βάλει και τον θεατή σε μία συνειρμική, βαθιά σκέψη γύρω από αυτές. Έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, από το Άμστερνταμ μέχρι τη Νέα Υόρκη, ενώ έργα της έχουν χρησιμοποιηθεί από περιοδικά όπως το εμβληματικό DAZED και από εταιρίες όπως η Calvin Klein. Τα λόγια για την Weir είναι περιττά, καλύτερα να μας μιλήσει η ίδια λοιπόν μέσα από το έργο της.

Ana Leovy

«Viva Mexico» αναφωνεί όποιος πέφτει πάνω στον λογαριασμό της Ana Leovy, η οποία πιο συγκεκριμένα διαμένει και εργάζεται στο Κανκούν. Προπτυχιακά σπούδασε graphic design στη χώρα της και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Βαρκελώνη. «Παίζει» κυρίως με ακρυλικά, γκουάς και ακουαρέλα, ενώ τα έργα της ανοίγουν διαλόγους γύρω από θέματα που απασχολούν την ίδια όπως η γυναικεία ενδυνάμωση, η έμφυλη ισότητα, η καθημερινή ζωή, η μόδα και η κουλτούρα. Οι ως επί το πλείστον γυναικείες φιγούρες της, προκύπτουν από τολμηρά γεωμετρικά σχήματα, είναι δυναμικές και γεμάτες αυτοπεποίθηση, άλλοτε χαρούμενες άλλοτε θλιμμένες, εκπέμποντας πάντα την ίδια πηγαία ζεστασιά και «κατοικώντας» μοτίβα που η πραγματικότητα μπερδεύεται με τη φαντασία. Δεν υπάρχει αμφιβολία, θα τη λατρέψεις!

Plus: Αν ταιριάζει στην αισθητική σου το ηθογραφικό έργο της Ana, μην παραλείψεις να περάσεις μία βόλτα και από το ντόπιο account της «δικής» μας γέννημα θρέμμα Thekyveli που συνδυάζει κάτι από Νέα Υόρκη, Αθήνα και Ικαρία.

Rupi Kaur

Στα δύσβατα «χωράφια» της ποίησης τώρα, το όνομα της Ινδής μετανάστριας του Καναδά Rupi Kaur (στην οποία έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα) κατέκλυσε το Tumbrl πίσω στο 2013, το Instagram το 2014 και τις ιδιωτικές βιβλιοθήκες παγκοσμίως με το πρώτο της βιβλίο «Μέλι και Γάλα» έναν μόλις χρόνο αργότερα. Η ποίηση της είναι ολιγόστιχη, προσωπική, σύγχρονη και χαρακτηρίζεται από μία φυσική απλότητα, παρόμοια με τις εικόνες που χρησιμοποιεί για να εκφράσει έντονα συναισθήματα και διαχρονικές έννοιες στον χώρο της λογοτεχνίας, όπως η οικογένεια, ο έρωτας, η δημιουργία και η μοναξιά. Εκτός από την ποιητική συλλογή που αναφέρθηκε παραπάνω, έχει κυκλοφορήσει και το «The Sun and Her Flowers», ένα coming-of-age έργο που ενδείκνυται για όσους αναζητούν μία πρώτη επαφή με την ποίηση, αφήνοντας όμως αδιάφορους και «μουδιασμένους» τους λίγο πιο έμπειρους αναγνώστες.

Honey Long

Πίσω στα εικαστικά πάλι με τη Honey Long, το άλλο μισό της Prue Stent που μαζί συμπράττουν στο καλλιτεχνικό και πρωτοποριακό ντουέτο «Honey and Prue», το οποίο είναι ενεργό εδώ και μία δεκαετία. Η Long μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Μελβούρνης και Σύδνεϋ, ενώ τον υπόλοιπο καιρό προσπαθεί μέσω παραδοσιακών ή ψηφιακών τρόπων να αποτυπώσει τις χιλιάδες αποχρώσεις της θηλυκότητας. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιεί τη φωτογραφία, την performance και τις εγκαταστάσεις για να αφηγηθεί ιστορίες που πάντα κρύβουν για τον θεατή μία διόλου προφανή -από την πρώτη ματιά- έκπληξη. Μία γρήγορη ματιά στον λογαριασμό της, θα σε πείσει πως όχι μόνο αξίζει το «follow» σου αλλά και λίγη παραπάνω προσοχή στην κάθε εικόνα της ξεχωριστά.

Diane Dal-Pra

Last but not least στη λίστα, η ανεπιτήδευτη παριζιάνικη φινέτσα της ζωγράφου και art director Diane Dal-Pra, η οποία περιλαμβάνει στο βιογραφικό της συνεργασίες με επιβλητικά ονόματα, όπως του οίκου Gucci, έχει 10.900 πιστούς ακόλουθους στον λογαριασμό της στο Instagram και συγκαταλέγεται στο «καυτό» αίμα που πηγάζει στα καλλιτεχνικά σοκάκια του Παρισιού. Οι έντονες στρογγυλεμένες φόρμες, τα προσεκτικά διαλεγμένα χρώματα και τα ολόσωστα σχήματα, συνθέτουν σύγχρονα και διαχρονικά πορτρέτα γυναικών του σήμερα, πορτρέτα που θα μπορούσαν να είναι αυτοαναφορικά ή και όχι, καθώς στην πραγματικότητα θυμίζουν κάτι από όλες μας. Χρησιμοποιώντας παλαιότερες αλλά και πιο σύγχρονες τεχνικές, δημιουργεί ένα παιχνίδι με τον χρόνο πηγαίνοντας «μπρος-πίσω», από τον κυβισμό του 20ου αιώνα, πίσω στην Αναγέννηση και από εκεί κατευθείαν στο σήμερα. Σύμφωνα με την ίδια, η ζωγραφική άρχισε να την απασχολεί όταν ήταν πλέον αρκετά μεγάλη ώστε να στηρίξει το πινέλο στα δάχτυλά της.