Τα σημάδια που αποκαλύπτουν πως η ζωή σου σύντομα θα αλλάξει προς το καλύτερο!

Τα σημάδια που αποκαλύπτουν πως η ζωή σου σύντομα θα αλλάξει προς το καλύτερο!

Μην ξεχνάς: Ο σωστός δρόμος δεν είναι απαραίτητα και ο πιο εύκολος...

Κάθε μέρα αλλάζεις, μεγαλώνεις και όπως πιθανότατα έχεις καταλάβει, αυτό πολλές φορές μπορεί να γίνει μία εξαιρετικά επώδυνη και δύσκολη διαδικασία. Ναι, σίγουρα απολαμβάνεις στο έπακρο την ανεξαρτησία σου, το να έχεις τον απόλυτο έλεγχο και τον «πρώτο» λόγο στη ζωή σου. Συγχρόνως όμως, όλα αυτά τα κατορθώματα δημιουργούν υποχρεώσεις, προκλήσεις και mood swings που σε κάνουν να αμφιβάλεις για το κατά πόσο ήσουν έτοιμη να τις αντιμετωπίσεις, που σε κάνουν να αμφιβάλεις για τον εαυτό σου γενικότερα.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, είναι πως όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, μαζί με τα εμπόδια και τα δυσάρεστα συναισθήματα που επιφέρει η ενήλικη ζωή, είναι που θα σε βοηθήσουν στο τέλος να «ξαναγεννηθείς», να γίνεις από κάμπια… πεταλούδα. Κακά τα ψέματα, οι άνθρωποι που δεν εξελίσσονται, είναι εκείνοι οι οποίοι απλά πάτησαν από μόνοι τους «Pause» στη διαδικασία της ίδιας τους της εξέλιξης. Πώς το έκαναν αυτό; Αρνούμενοι να βιώσουν και να «αγκαλιάσουν» το ζόρικο και αναπόφευκτο κομμάτι που περιλαμβάνει η διαδικασία. Ακριβώς για να μην πέσεις στην ίδια λούπα με εκείνους και να καταφέρεις επιτέλους να βγάλεις «φτερά», παρακάτω ακολουθούν μερικά διόλου ευχάριστα παραδείγματα, τα οποία όμως αποδεικνύουν περίτρανα πως οδεύεις στο σωστό μονοπάτι για τη ζωή που θέλεις να ζήσεις!

Sometimes The Right Path Is Not The Easiet One GIF from Pocahontas GIFs

Τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο

Πάω στοίχημα πως στο παρελθόν, έχεις βιώσεις αρκετές φορές αλλά ίσως σε μικρότερη ένταση το ίδιο συναίσθημα που «τίποτε δεν είναι πλέον το ίδιο». Πιθανότατα όταν πέρασες σε μία σχολή χιλιόμετρα μακριά από το πατρικό σου, όταν μετακόμισες στο πρώτο σου σπίτι ή όταν ξύπνησες το επόμενο πρωί μετά τον χωρισμό σου από την πρώτη σου σοβαρή σχέση. Τέτοιες καταστάσεις που μας μετακινούν από τη βολή και την άνεσή μας, συνήθως μας κάνουν να αισθανόμαστε «ξένες», όχι μόνο σε σχέση με κάποιον τόπο, αλλά ακόμη και σε σχέση με την ίδια μας τη ζωή. Θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στα «γνωστά» γιατί εκεί που βρισκόμαστε αισθανόμαστε κάπως παρείσακτες, όλα μοιάζουν άγνωστα και πολύ, πολύ άβολα. Στο επίθετο «άβολα», λοιπόν, είναι που πρέπει να εστιάσεις. Γιατί όσο πιο άβολα είναι τα πράγματα, τόσο πιο ωφέλιμο είναι για εσένα! Σημαίνει πως έχεις περπατήσει πολύ μακριά από ό,τι θεωρείς «οικείο» ή ασφαλές και έχεις ξεφύγει από ένα γνώριμο μοντέλο ζωής που σου παρείχε τα προηγούμενα δύο. Καιρός λοιπόν, να σχεδιάσεις τη ζωή σου όπως εσύ θέλεις.

Alice In Wonderland Home GIF from Aliceinwonderland GIFs

Έχει χαθεί εντελώς η μαγεία

Ω ναι! Αυτό κι αν είναι επίπονο. Να βλέπεις όλα εκείνα που κάποτε λάτρεψες, να χάνουν κάτι από τη λάμψη τους και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό. Όσο κι αν παριστάνεις στους γύρω σου πως ο ενθουσιασμός σου για αυτά έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα, κατά βάθος είσαι αρκετά μεγάλη ώστε να γνωρίζεις πως οι Red Hot Chili Peppers δεν είναι η καλύτερη μπάντα όλων των εποχών, ο Kerouac δεν ήταν σίγουρα o καλύτερος γραφιάς από τους beat και η μεγάλη αδερφή της κολλητής σου είναι λιγότερο cool, ακόμη κι από την ίδια την κολλητή σου. Ακόμη και οι συναντήσεις με τους φίλους σου έχασαν στην πορεία κάτι από τον αυθορμητισμό τους, τα inside joke σας κάτι από τη σπιρτάδα τους. Δυστυχώς, ο απογαλακτισμός μας από πράγματα που μας μεγάλωσαν και αγαπήσαμε στο παρελθόν πονάει σαν πέσιμο από ποδήλατο, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίος, αν θέλουμε να μάθουμε να τσουλάμε like a pro.

Bewitched Magic GIF from Bewitched GIFs

Aaaaaaall by myself

Καθώς εσύ παλεύεις με θεούς και δαίμονες να ανακαλύψεις ποια είσαι, που πας και ποιο το νόημα στο rollercoaster που αποκαλούμε «ζωή», είναι εξαιρετικά δύσκολο να συναναστρέφεσαι ανθρώπους που γνωρίζουν καλά αυτό που ήσουν, πριν αρχίσεις να μετουσιώνεσαι στην «ενήλικη» μορφή σου. Όλοι την ώρα εκπλήσσονται από τις αντιδράσεις ή τα λεγόμενά σου και εσύ προσπαθείς μάταια να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Ναι, οι φίλοι μας μπορούν να γίνουν ανυπόφοροι όταν τους παραδεχόμαστε πως προτιμάμε να μείνουμε σπίτι από το να πάμε μαζί τους για μπύρες, όμως στην προκειμένη το «σπίτι» και γενικότερα ο χρόνος που περνάμε με τον εαυτό μας, ηθελημένα ή όχι, είναι το ζεστό κουκούλι μέσα στο οποίο «δουλευόμαστε». Το καλό με τις περιόδους απομόνωσης από τους άλλους, είναι πως χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι, οι φίλοι και οι παρέες ξεσκαρτάρονται ως διά μαγείας, για να μείνουν στο τέλος μόνο εκείνοι που αξίζουν πραγματικά την παρουσία μας στη ζωή τους.

Single Alone GIF from Single GIFs

Νιώθεις πως έχεις κολλήσει

Νιώθεις μία μικρή ενοχή που παρά τον ιδρώτα που έχεις ρίξει τόσα χρόνια για να πετύχεις τα όνειρά σου, εσύ συνεχίζεις να μην κάνεις «πατ πατ» στον εαυτό σου και να μην σου αναγνωρίζεις τίποτα. Ταυτόχρονα, λούζεσαι πάλι από ιδρώτα (κρύο αυτή τη φορά) στη σκέψη και μόνο του πόσο σκληρά θα χρειαστεί να δουλέψεις για τον επόμενο μεγαλεπήβολο στόχο σου. Με άλλα λόγια, νομίζεις πως έχεις «κολλήσει» σε ένα μεταίχμιο όπου, αυτό που κάποτε επιθυμούσες έχει γίνει ένα «τίποτα», ένα δεδομένο χωρίς σημασία και η συνέχεια που ονειρεύεσαι σου μοιάζει «βουνό» που φοβάσαι να διασχίσεις. Εγώ στη θέση σου, θα παράτεινα για λίγο ακόμη τις καλοκαιρινές διακοπές (τι κι αν είναι τέλη Σεπτέμβρη) και έπειτα θα έπαιρνα την απόφαση να πάω παρακάτω, στο επόμενο μεγάλο βήμα. Γιατί στην πραγματικότητα, αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι κολλημένη είναι το γεγονός πως δεν γνωρίζεις τι σε περιμένει στη συνέχεια.

Tinker Bell GIF from Trapped GIFs