Teleperformance Greece: Πώς είναι να εργάζεσαι σε ένα από τα Best Workplaces στην Ελλάδα!

Teleperformance Greece: Πώς είναι να εργάζεσαι σε ένα από τα Best Workplaces στην Ελλάδα!

Ρωτήσαμε και μάθαμε τα πάντα

Γράφει η Ειρήνη Πολλάλη

Ήταν το 2008 όταν η Αμάντα ξεκίνησε να εργάζεται ως απλή τηλεφωνήτρια στην Teleperformance Greece. Τότε ήταν μόλις 21 ετών και είχε ένα κοριτσάκι ενάμισι έτους. Σήμερα, 11 χρόνια μετά, η Αμάντα εξακολουθεί να εργάζεται στην ίδια εταιρεία. Πλέον όμως, όχι ως agent εξυπηρέτησης πελατών αλλά ως εργαζόμενη του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού -και αφού πρώτα πέρασε από τη θέση της supervisor ενός ολόκληρου τμήματος.

Η ίδια θεωρεί πλέον τους ανθρώπους της εταιρείας οικογένειά της και αισθάνεται τυχερή που εργάζεται σε ένα από τα Best Workplaces στην Ελλάδα! «Και πώς να μην νιώθει έτσι;», διερωτηθήκαμε όταν την περασμένη εβδομάδα επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ταύρο και το Μοσχάτο.

Ήρθαμε στον Ταύρο ή στην Silicon Valley;

Λίγα λεπτά παραμονής στο κτήριο της Πειραιώς αρκούσαν για να μας κάνουν να νιώσουμε πως βρισκόμασταν σε κάποια εταιρεία στο εξωτερικό. Βιβλιοθήκες, wellbeing χώροι για χαλάρωση και γυμναστική, πρόσωπα και φωνές από κάθε γωνιά του πλανήτη και μικρές «οάσεις» πράσινου παντού γύρω μας. Το σκηνικό στο Μοσχάτο γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό, μεταξύ άλλων, με τα βιοκλιματικά κτήρια και τα θεματικά καφέ. «Βρισκόμαστε στην Αθήνα ή την Silicon Valley;», αναρωτιόμαστε την ώρα που περιηγούμαστε στους χώρους της Teleperformance Greece, η οποία φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.

Και ναι, σίγουρα, δεν δυσκολευτήκαμε να κατανοήσουμε το γιατί -μεταξύ άλλων- η Teleperformance Greece βραβεύτηκε το 2018 και το 2017 ως καλύτερο Multilingual Hub στην Ευρώπη και το 2017 ως Best Place to Work στην Ελλάδα.

Οι χώροι της εταιρείας στον Ταύρο εντυπωσιάζουν

Στην περίπτωση, λοιπόν, που την περίοδο που διανύουμε αναζητάς εργασία -και δη μία θέση που θα σου δώσει την ευκαιρία να μάθεις πολύτιμα skills, να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου και να εξελιχθείς σε επαγγελματικό επίπεδο- ή επιθυμείς να εργαστείς και εσύ σε μία από τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, αξίζει να ρίξεις μία ματιά σε όσα έχουν να πουν οι νέοι και οι νέες που συναντήσαμε και εργάζονται στην Teleperformance.

Διότι μπορεί η ιστορία της Αμάντας να έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν αποτελεί το μοναδικό παράδειγμα εξέλιξης και επαγγελματικής ανέλιξης στην Teleperformance Greece. Αυτό τουλάχιστον είδαμε από κοντά την περασμένη εβδομάδα. Ιδού, λοιπόν, οι ιστορίες που μας έκαναν να δούμε την εργασία στην πρώτη εταιρεία επικοινωνιακών κέντρων στη χώρα μας -και αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη στην εγχώρια αγορά- με άλλο, σίγουρα πιο θετικό, μάτι και να μάθουμε, φυσικά, πώς είναι το να εργάζεσαι σε ένα από τα Best Workplaces στην Ελλάδα!

«Έρχομαι εδώ και αισθάνομαι ότι είμαι μετην οικογένειά μου»

Πριν από δύο χρόνια, η Χριστίνα, με καταγωγή από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, ξεκίνησε να εργάζεται στην Teleperformance Greece και όπως διαπιστώσαμε όταν μιλήσαμε μαζί της, δεν σκοπεύει να φύγει σύντομα από την εταιρεία. Και αυτό διότι κάθε πρωί που πηγαίνει στο γραφείο της, αισθάνεται πως συναντά την οικογένειά της.

Οι προσωπικές δεξιότητες, δηλαδή τα soft skills, που ανέπτυξε και συνεχίζει να αναπτύσσει κατά τη διάρκεια της εργασίας της στην εταιρεία -όπως το multitasking, η επικοινωνιακή άνεση, η οργάνωση και το να εργάζεται ως μέλος μίας ομάδας- είναι σίγουρα πολλές και αποδεικνύονται πολύτιμες για εκείνη.

Ωστόσο, για την ίδια, οι άνθρωποι «είναι 100%» το πιο θετικό κομμάτι της εργασίας της. «Είναι η οικογένειά μου. Έρχομαι εδώ και αισθάνομαι ότι είμαι με την οικογένειά μου. Προερχόμαστε από πολλά και διαφορετικά μέρη, ο καθένας έχει το δικό του backstory, και το γεγονός αυτό με εμπνέει…», ανέφερε, σημειώνοντας μάλιστα πως και οι «απίστευτοι χώροι» της εταιρείας, παίζουν τον ρόλο τους. «Xαίρεσαι απλά που μπαίνεις μέσα», μας είπε η Χριστίνα και εμείς, την καταλαβαίνουμε απολύτως.

Όσον αφορά στο τι συμβουλή θα έδινε σε έναν νέο άνθρωπο που αναζητά εργασία, η ίδια αναφέρθηκε στην εταιρεία της λέγοντας πως «το καλό με αυτή τη δουλειά είναι ότι μπορείς να ξεκινήσεις να εργάζεσαι και να κάνεις expand σε διάφορους τομείς». Όπως μας εξήγησε, από agent μπορείς να γίνεις supervisor σε διαφορετικά departments και γενικά, μπορείς να «ανέβεις» και να εξελιχθείς επαγγελματικά για να γίνεις αυτό που θέλεις.

Σίγουρα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλο το top management της εταιρείας, όλες οι θέσεις-κλειδιά των ανθρώπων της, καταλαμβάνονται από εργαζόμενους που ξεκίνησαν από το μηδέν και μάλιστα, σε ποσοστό που αγγίζει το 94%!

Η Χριστίνα εργάζεται δύο χρόνια στην Teleperformance Greece

«Όταν πιστεύεις κάτι, μπορείς να τοκαταφέρεις»

Για την Αμάντα, τα οφέλη του να εργάζεσαι στη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών στη χώρα, είναι πολλά και αναμφίβολα σημαντικά. Διότι πέρα από την πολύτιμη επαφή με ανθρώπους από πολλές και διαφορετικές εθνικότητες, που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει, η δυνατότητα του να μπορείς να δεις από πρώτο χέρι πώς λειτουργεί μία τόσο μεγάλη εταιρεία, όπως η Teleperformance Greece, είναι κάτι περισσότερο από σημαντικό.

«Μέσα από την εργασία στην Teleperformance βλέπεις πώς μπορείς να διαχειριστείς διάφορα προβλήματα και φυσικά να εξελιχθείς και εσύ η ίδια. Βλέπεις, επίσης, το πώς αναπτύσσεται η ίδια η εταιρεία», είπε, μιλώντας στο Queen.gr και συνέχισε: «Όταν ξεκίνησε η εταιρεία, οι εργαζόμενοι που απαριθμούσε μετρούνταν στα δάχτυλα των δύο χεριών και τώρα, ο αριθμός αυτός ξεπερνά τις 8.000 σε προσωπικό».

Η δική της ιστορία είναι σίγουρα ενδεικτική του πώς μπορεί ένας εργαζόμενος να εξελιχθεί επαγγελματικά στην Teleperformance Greece. «Ξεκίνησα να εργάζομαι το 2008, όταν ήμουν 21 ετών και έχω και ένα κοριτσάκι που τότε ήταν ενάμισι ετών», ανέφερε και πρόσθεσε: «Τώρα πια εργάζομαι στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού. Ξεκίνησα ως τηλεφωνήτρια πριν από 11 χρόνια και μετά από ενάμισι χρόνο εξελίχθηκα σε supervisor στο τμήμα μου, έχοντας υπό την επίβλεψή μου μία ομάδα 20 ατόμων».

Για την ίδια την Αμάντα, το εργασιακό περιβάλλον είναι πάρα πολύ σημαντικό για έναν άνθρωπο. Διότι, όπως μας είπε, έχει μεγάλη σημασία το αν ο εργοδότης ενδιαφέρεται για εσένα και το πόσο μπορείς να εξελιχθείς μέσα σε μία εταιρεία. Όσον αφορά στα skills που έχει πάρει καθόλη τη διάρκεια των ετών, όπως αποκάλυψε, την έχουν βοηθήσει πολύ, τόσο στην επαγγελματική όσο και την προσωπική της ζωή.

Το θεματικό καφέ Africa στις εγκαταστάσεις στο Μοσχάτο

«Επειδή μου αρέσει πολύ να εξελίσσομαι, φρόντιζα να διαβάζω πάντα ό,τι νέο κυκλοφορεί και στην αγορά και στην εταιρεία και να χρησιμοποιώ ό,τι μου παρέχει η εταιρεία για να βελτιώνω τον εαυτό μου και την ομάδα μου», είπε η Αμάντα.

Πράγματι, πέρα από τα soft skills, οι εργαζόμενοι στην Teleperformance Greece, έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν και πολύτιμα hard skills, μιας και η εταιρεία εκπαιδεύει διαρκώς. Για την ακρίβεια, το κάθε τμήμα ξεχωριστά προσφέρει συνεχείς εκπαιδεύσεις και training μέσω διάφορων προγραμμάτων. Έτσι, όλοι όσοι απασχολούνται εσωτερικά στην εταιρεία, αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες, με πολλές από αυτές, μάλιστα, να σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες. Σήμερα, από το τμήμα του HR της εταιρείας, η ίδια αισθάνεται όμορφα για το γεγονός ότι μπορεί μέσα από την εργασία της να διευκολύνει την εργασιακή καθημερινότητα των συναδέλφων της και ειδικά των ατόμων που έρχονται από το εξωτερικό και ξεκινούν τη ζωή τους από το μηδέν.

«Είναι πολύ σημαντικό να βοηθώ αυτά τα άτομα και να μπορώ να τα καθοδηγώ με τις σωστές βάσεις, ώστε να βιώνουν ευχάριστα και ομαλά την ελληνική πραγματικότητα», είπε, ενώ δεν παρέλειψε να μοιραστεί μαζί μας και τη δική της πολύτιμη συμβουλή για τους νέους και τις νέες που αναζητούν εργασία στην Ελλάδα του σήμερα.

Ποια είναι αυτή; Το να πιστέψουν στον εαυτό τους και να μην νιώσουν ποτέ μειονεκτικά διότι, «όταν πιστεύεις κάτι, μπορείς να το καταφέρεις, ό,τι και να γίνει, όπως συνέβη στη δική μου περίπτωση». «Όταν ξεκίνησα να εργάζομαι ήμουν μικρή, είχα και μία κόρη. Ο κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει τις δικές του δυσκολίες, ωστόσο, εγώ δεν το έβαλα ποτέ κάτω. Πίστεψα στον εαυτό μου και άρχισα να μαθαίνω διότι οι γνώσεις είναι πολύ σημαντικές. Ακόμη πιο σημαντικοί όμως, είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω σου». Και εμείς συμφωνούμε απολύτως μαζί της.

Η Αμάντα ανήκει σήμερα στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της Teleperformance Greece

«Οι άνθρωποι γύρω μου, μου δίνουνκίνητρο και με εμπνέουν»

Η Alison ήρθε στην Ελλάδα από τις Φιλιππίνες πριν από μερικά χρόνια. Και παρά το γεγονός ότι δεν μιλούσε την ελληνική γλώσσα, κατάφερε να βρει εργασία και μάλιστα, σε μία θέση που την έχει βοηθήσει να αποκτήσει σημαντικές δεξιότητες κατά τη διάρκεια των δύο ετών που βρίσκεται στην Teleperformance Greece.

Για την ίδια, οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεται σε καθημερινό επίπεδο είναι εκείνοι οι οποίοι την εμπνέουν και της δίνουν κίνητρο να γίνεται ακόμη καλύτερη κάθε μέρα.

Τι μας είπε όταν τη ρωτήσαμε για τα skills που έχει πάρει μέσα από την εργασία της και πώς πιστεύει ότι θα τη βοηθήσουν στο μέλλον; Για την Alison, η οποία σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις, το κομμάτι της επικοινωνίας ήταν και είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Η Alison ήρθε στη χώρα μας από τις Φιλιππίνες

«Ήρθα από Βραζιλία και για την ώρα, δεν σκοπεύω να φύγω»

Μία από τις ιστορίες που μας εντυπωσίασε, ήταν και εκείνη του Vinicius από τη Βραζιλία. Ο ίδιος κατάγεται από το Σάο Πάολο και σήμερα μένει μαζί με την Βραζιλιάνα σύζυγό του στον Άλιμο, για να βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, όπως και στην πατρίδα του.

Πώς έφτασε και γιατί μετακόμισε στην Ελλάδα; Ο ίδιος μας είπε πως όλα ξεκίνησαν όταν θέλησε να ζήσει μία περιπέτεια εκτός συνόρων.

«Πήγα αρχικά στις ΗΠΑ με την τότε σύντροφο και σήμερα σύζυγό μου και στη συνέχεια, αντί να επιστέψουμε στη Βραζιλία, αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα, την Ιταλία. Όσο ήμουν εκεί, μου έγινε μία προσφορά για εργασία από την Teleperformance Greece, στην οποία και εργάζομαι από τον Νοέμβρη του 2017», είπε στο Queen.gr ο Vinicius.

«Δεν είχαμε κάτι να χάσουμε, το είδαμε σαν μία περιπέτεια. Θελήσαμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό από το να επιστρέψουμε πίσω στη Βραζιλία», αποκάλυψε, σημειώνοντας μάλιστα πως από την πρώτη στιγμή ένιωσε απίστευτα ευπρόσδεκτος στη χώρα μας και φυσικά, στην εταιρεία στην οποία εργάζεται.«Όταν πρωτοήρθα ένιωσα πραγματικά ευπρόσδεκτος. Ακόμη και αν δεν μιλάω τη γλώσσα, προσπαθώ να τη μάθω, ενώ εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι την πρώτη μου μέρα στην Teleperformance, ένιωσα σαν να ξεκινάω εργασία όχι σε μία άλλη χώρα, αλλά στη δική μου», είπε, αναφερόμενος στο international το εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας.

Μάλιστα, το αρχικό του σχέδιο ήταν να μείνει στην Ελλάδα έναν μόλις χρόνο, αλλά για την ώρα αισθάνεται αρκετά ευχαριστημένος για να πάρει την απόφαση να φύγει. «Στην αρχή σκεφτόμασταν με τη σύζυγό μου να μείνουμε έναν χρόνο, αλλά τώρα έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια και δεν ξέρω τελικά πόσο ακόμη θα μείνουμε, για να είμαι ειλικρινής. Είμαστε χαρούμενοι, ευχαριστημένοι εδώ, έχουμε μία καλή ζωή εδώ», είπε ο Vinicius, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι θεωρεί πολύ σημαντικά τα hard και τα soft skills που συνεχώς εξελίσσει εντός της Teleperformance.

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε πως πράγματι, η εταιρεία βοηθά χιλιάδες ανθρώπους που επιθυμούν να εργαστούν σε αυτή, να μετεγκατασταθούν στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, τους παρέχει, μεταξύ άλλων, δωρεάν εισιτήρια, δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία και βοήθεια στο να βρουν σπίτι μέσω μεσιτών -χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους ίδιους!

Ο Vinicius εργάζεται στην εταιρεία από το 2017

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να πάρεις μία γεύση από το πώς είναι να εργάζεσαι σε ένα από τα Best Workplaces στην Ελλάδα!

Προσφέροντας σημαντικές παροχές, οι οποίες περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- προγράμματα για τα παιδιά, ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, πολιτικές ένταξης και ενσωμάτωσης εργαζομένων κάθε εθνικότητας, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε συνεργασία με διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία και την ίδια ώρα, διοργανώνοντας συνεχώς υπέροχες δράσεις και στηρίζοντας την τοπική κοινωνία, δεν θα ήταν υπερβολή να γράψουμε πως σε ό,τι αφορά στην Teleperformance Greece, πρόκειται για έναν πολυεθνικό εργοδότη ο οποίος έχει αναδείξει τη χώρα μας σε διεθνή εργασιακό προορισμό.

Οι εγκαταστάσεις της Teleperformance Greece στο Μοσχάτο

Το σίγουρο είναι πως με οκτώ κτηριακές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα -έξι εκ των οποίων βρίσκονται σε διάφορες περιοχές των Αθηνών, μία στη Θεσσαλονίκη και μία στα Χανιά- και με περισσότερους από 8.400 εργαζόμενους από 91 διαφορετικές εθνικότητες (να σημειώσουμε πως το 60% είναι Έλληνες) να εξυπηρετούν πελάτες σε 143 αγορές και σε 36 διαφορετικές γλώσσες, αξίζει την προσοχή σου!