Αυτά τα σημάδια σε παροτρύνουν να εμπιστευτείς τη διαίσθησή σου!

Αυτά τα σημάδια σε παροτρύνουν να εμπιστευτείς τη διαίσθησή σου!

ή... you are what you’ve been looking for!

Όλοι ανεξαιρέτως, άλλοι περισσότερο άλλοι λίγο λιγότερο, έχουμε βιώσει αυτό το γνώριμο αλλά κάπως περίεργο συναίσθημα, το οποίο εμφανίζεται συνήθως τη στιγμή που πρέπει να πάρουμε μία μικρή ή μεγάλη απόφαση. Δεν ξεκινάει από το κεφάλι, αλλά πηγάζει από το στομάχι και «ανθίζει» μέχρι το διάφραγμα. Τις περισσότερες φορές συμπίπτει με το γεγονός πως και εσύ η ίδια αισθάνεσαι σίγουρη για κάτι, ακόμη και αν αυτό το «κάτι» δεν έχει συμβεί ακόμη.

Όχι, δεν αναφέρομαι σε κάτι μεταφυσικό, αλλά στη δυνατότητα που έχει ο εγκέφαλός σου να προαισθάνεται κάτι, παρά το γεγονός πως αυτό δεν είναι άμεσα αντιληπτό. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνει, είναι να αναζητά παρόμοιες εμπειρίες, αναμνήσεις και περιστατικά που υπάρχουν ήδη στα «κιτάπια» του από το παρελθόν, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να σε προειδοποιήσει και να σου θυμίσει κάτι που έχεις ξεχάσει και μάλλον πρέπει να αποφύγεις.

Είτε γνωρίζουμε κάποιον και πρέπει να επιλέξουμε αν τον συμπαθούμε ή όχι, είτε είμαστε ένα βήμα πριν παραιτηθούμε από την παρούσα θέση εργασίας μας πηγαίνοντας σε μία καινούργια, αυτό το ιδιαίτερο feeling βρίσκεται εκεί, ακόμη κι αν εμείς βάζουμε τα δυνατά μας για να το αποβάλλουμε ή να το κάνουμε να σωπάσει. Αυτό που ίσως ξεχνάμε, είναι τα σοφά λόγια των μεγαλύτερων και πιο συγκεκριμένα των γιαγιάδων μας, οι οποίες φρόντισαν να μας γαλουχήσουν από μικρές επαναλαμβάνοντας τη φράση: «Να εμπιστεύεσαι τη διαίσθησή σου»! Και όντως, υπάρχουν μερικά ακλόνητα σημάδια που τελικά ενισχύουν τη θέση τους και τα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω.

Έχεις master στην ενσυναίσθηση

Δεν έχει σημασία πόσο πολύ ή λίγο γνωρίζεις κάποιον, εσύ είσαι πάντα σε θέση να καταλάβεις σε βάθος πως αισθάνεται και αυτός είναι ο λόγος που η παρουσία σου είναι κάτι παραπάνω από «πολύτιμη» στη ζωή του. Είναι ο ίδιος λόγος που οι γύρω σου έχουν την ανάγκη να μοιραστούν μαζί σου τα προβλήματά τους. Όταν μάλιστα είσαι σε θέση να «αποδεχθείς» το συναίσθημα του άλλου, χωρίς να φέρνεις αντιρρήσεις σε αυτό, τότε μπορείς να δώσεις και τις καλύτερες συμβουλές. Λίγοι γεννήθηκαν με το «χάρισμα» να μπορούν, πέρα από το να κατανοήσουν, να νιώσουν σε βάθος τους άλλους και πρέπει να αισθάνεσαι πολύ τυχερή που είσαι μία από αυτούς. Η ίδια σου η ενσυναίσθηση είναι το χαρακτηριστικό που προδίδει πως η διαίσθησή σου έχει περάσει σε ένα πιο εξελιγμένο level.

Mean Girls Karen GIF from Meangirls GIFs

Βλέπεις… μέσα στους άλλους

Βρίσκεσαι ανάμεσα σε μία πολυμελή παρέα, από την οποία έχεις εντοπίσει έναν τύπο που σε ενδιαφέρει λίγο παραπάνω. Την ίδια στιγμή βέβαια, μία γνωστή φωνούλα μέσα σου (ναι η διαίσθησή σου), επιμένει πως πίσω από το γοητευτικό χαμόγελο και το coolness, κρύβεται ένας άλλος εαυτός που ο τύπος προσπαθεί να κρύψει επιμελώς. Σαφώς όλοι αξίζουν μία ευκαιρία, τουλάχιστον μέχρι να τη χαραμίσουν από μόνοι τους, αλλά σε κάθε περίπτωση η διαίσθησή σου σε προειδοποίησε πως «Αυτός δεν είναι για σένα» ή «Αυτός δεν είναι αυτό που θέλει να δείχνει». Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλος σου αναγνωρίζει σε εκείνον κάποια «σημάδια» που έχεις συναντήσει ξανά στο παρελθόν και μάλλον δεν σου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Το αν θα λάβεις υπόψη τις προειδοποιήσεις του είναι ξεκάθαρα δική σου απόφαση. Ας ελπίσουμε μόνο να είναι η σωστή!

Supergirl Kara Zorel GIF from Supergirl GIFs

Δεν «παίζεις» με την ασφάλειά σου

Υπάρχουν μερικές φορές που η διαίσθησή σου βαράει σειρήνες, κόκκινα καμπανάκια και αυτό συμβαίνει όταν πρόκειται για ένα θέμα που αφορά στην ασφάλειά σου. Θυμήσου απλά όλες εκείνες τις φορές που προτίμησες να πάρεις ταξί από το να γυρίσεις σπίτι με τα πόδια, τον άγνωστο τύπο που είχες την εντύπωση πως σε ακολουθεί και μπόρεσες να αποφύγεις ακούγοντας έναν βαθύ εσωτερικό μονόλογο που φώναζε «Τ-Ρ-Ε-Ξ-Ε». Ναι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είσαι ζωντανή απλά διότι έχεις οξυμένη διαίσθηση. Προφανώς ο τύπος μπορεί να ήταν απλά ένας άκακος κύριος που είχε βγει για τον νυχτερινό του περίπατο, όταν όμως διακυβεύεται η ζωή σου και ανάγεται σε ζήτημα «ζωής και θανάτου» κυριολεκτικά το αν θα εμπιστευτείς τη διαίσθησή σου, καλύτερα να την ακούς. Τις περισσότερες φορές δυστυχώς δεν έχει άδικο.

Scared Boo GIF from Scared GIFs

Σε κατευθύνει κάπου συγκεκριμένα

Το εξής παράδοξο με τη διαίσθηση είναι πως πολλές φορές προσπαθεί να μας βάλει στον «ίσιο» δρόμο, αλλά εξαιτίας της ανικανότητάς μας να «διαβάσουμε» τα σημάδια που μας στέλνει, τα αγνοούμε παίρνοντας το λάθος μονοπάτι και καταλήγοντας μονίμως στο πιο ακατάλληλο σημείο. Αν το μυαλό σου επιλέγει από μόνο του να γυρίζει γύρω από την ίδια σκέψη, είτε αυτή η σκέψη σου είναι αρεστή είτε όχι, πάρε τον χρόνο σου να αναλογιστείς πως σε κάνει αυτή η σκέψη να αισθάνεσαι και από που προκύπτει. Η διαίσθηση δεν είναι μία λειτουργία που σχετίζεται με το «λογικό» τμήμα του εγκεφάλου, αλλά αντίθετα λειτουργεί πιο υποσυνείδητα, εμφανίζοντας σκέψεις κυριολεκτικά από το «πουθενά», οι οποίες βέβαια μαρτυρούν πολλά για εμάς. Να είσαι σίγουρη πως μία από αυτές μπορεί να είναι και η απάντηση στο πρόβλημα που σε ταλαιπωρεί τόσο καιρό.

Kermit The Frog Looking For Directions GIF from Kermitthefrog GIFs

Αισθάνεσαι αβεβαιότητα όταν το αγνοείς

Τις φορές που έχεις ακολουθήσει τις προτροπές της διαίσθησής σου, αισθάνεσαι χαρούμενη, ήρεμη και κατά κάποιον τρόπο σίγουρο πως έκανες το καλύτερο. Όσες φορές όμως έχεις αποφασίσει να την αγνοήσεις, ένα «κύμα» αβεβαιότητας έρχεται να σε ταράξει και αναρωτιέσαι ξανά και ξανά αν έκανες τελικά τη σωστή επιλογή ή έπρεπε να εμπιστευτείς τη φωνή της διαίσθησης, όσο αβέβαιη κι αν ακουγόταν. Η επιλογή που κάνεις σε περιπτώσεις όπως αυτή, είναι συνήθως μία επιλογή ασφαλής αλλά λανθασμένη. Η αβεβαιότητα που αισθάνεσαι είναι ο τρόπος της διαίσθησής σου να σου επισημάνει πως πρέπει πάντα να κάνεις αυτό που λέει η καρδιά σου και όχι αυτό που σου υποδεικνύει ο φόβος σου.

Decisions Decisions GIF from Mileycyrus GIFs

Γεμίζεις έμπνευση!

Τις στιγμές που η διαίσθησή σου αποφασίζει να «ανοίξει» τα χαρτιά της, είναι συνήθως εκείνες που εσύ η ίδια έχεις εμπνευστεί από κάτι, ένα motivational βιντεάκι στο YouTube, τα σοφά λόγια κάποιου που θαυμάζεις και εκτιμάς βαθιά. Αυτά τα λόγια είναι που θα βάλουν στη σωστή τροχιά τις σκέψεις σου και στη συνέχεια θα πυροδοτήσουν τη σπίθα τη διαίσθησης για να σε παρακινήσει μέσω ενός συναισθήματος όπως η χαρά ή η ανυπομονησία στο κατάλληλο μονοπάτι. Ναι, μπορεί να χρειαστεί να περάσουν χρόνια μέχρι να μάθεις να ακούς τη διαίσθησή σου, αλλά ποτέ μην ξεχνάς πως «you are what you’ve been looking for»!

Hello Inspiration Hi GIF from Helloinspiration GIFs