Ένα κινητό για την business πλευρά του εαυτού σου

Σοφία Μαυραντζά
Ένα κινητό για την business πλευρά του εαυτού σου

Τι να επιλέξεις και γιατί

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Είναι γνωστό -πλέον- πως έχω στενή σχέση με το κινητό μου τηλέφωνο. Πολύ στενή. Πιο στενή δεν γίνεται. Από το πρωί που ξυπνάω, στο κρεβάτι ακόμη, σκρολάρω στα ειδησεογραφικά sites μην τυχόν και συνέβη κάτι κοσμοϊστορικό όσο κοιμόμουν, μέχρι αργά τη νύχτα, πάλι στο κρεβάτι, λίγο πριν βυθιστώ στον ύπνο, για να σιγουρευτώ πως δεν έχασα κάτι στα social media. Είμαι -κυριολεκτικά- όλη μέρα συνδεδεμένη, είναι η προέκταση του εαυτού μου, το alter ego μου.

Και η αλήθεια είναι πως μου αρέσει να δοκιμάζω νέα μοντέλα, με κάθε φορά και περισσότερες δυνατότητες. Κάπως έτσι αποφάσισα να τεστάρω το Galaxy Note 10+. Η «ναυαρχίδα» της Samsung ήταν πλέον στα χέρια μου και εγώ ανυπομονούσα να αντιληφθώ πόσα μπορώ να κάνω με αυτό το κινητό, που περισσότερο έμοιαζε με… κόσμημα, στα χέρια μου. Ένα «κόσμημα» φτιαγμένο για κάθε γυναίκα που αγαπά την business πλευρά του εαυτού της.

Καταρχάς να εστιάσουμε στον απίστευτα λεπτό σχεδιασμό του. Το εξευγενισμένο μέταλλο και το γυαλί συνδυάζονται άψογα - με πλάτος μόνο 7,9 mm! Χωράει σε οποιαδήποτε τσάντα, ενώ η ελαφριά του κατασκευή σε συνδυασμό με το εργονομικό κράτημα, εγκαινιάζουν ένα νέο πρότυπο στον σχεδιασμό smartphones. Με λίγα λόγια είναι σχεδιασμένο να είναι τόσο όμορφο όσο ισχυρό είναι.

Και περνάμε σε πιο ειδικά χαρακτηριστικά.

Η πρώτη φωτογραφία από άλλο κινητό - Η δεύτερη φωτογραφία από το Samsung Note S10+

Κάμερα. Σε φωτεινές συνθήκες η απόδοση είναι εξαιρετική, τα χρώματα αποδίδονται πειστικά, με ωραία λεπτομέρειας και ευκρίνεια, ενώ τη νύχτα η λειτουργία Night Mode αποτελεί ένα πολύ καλό εργαλείο για να βελτιώσουμε το αποτέλεσμα στις δύσκολες φωτιστικές συνθήκες. Το Samsung Note 10+ διαθέτει ειδικά εφέ στο βίντεο και είναι το πρώτο smartphone που κάνει το βίντεο το ίδιο επικό με τη φωτογραφία

S pen. Προσωπικά απόλαυσα όσο τίποτα άλλο τις νέες δυνατότητες του S pen, το οποίο με βοήθησε να κρατώ σημειώσεις με τον γραφικό μου χαρακτήρα, τις οποίες το smartphone μετατρέπει σε κείμενο με το πάτημα ενός μόλις κουμπιού (ναι, οποιουδήποτε γραφικού χαρακτήρα). Έτσι, δεν χρειάζεται να χάνω χρόνο πληκτρολογώντας, καθώς απλά… σχεδιάζοντας πάνω στην οθόνη, έχω έτοιμο το κείμενό μου! Επιπλέον, με συγκεκριμένες κινήσεις του S Pen μπορώ να διαχειριστώ από απόσταση σχεδόν όλο το μενού της εφαρμογής της κάμερας, να μεταβώ στην επόμενη ή την προηγούμενη φωτογραφία στη γκαλερί των φωτογραφιών, να αυξήσω ή να μειώσω την ένταση του ήχου κ.ά.

Κινηματογραφική Οθόνη Infinity-O. Σε συνδυασμό με έναν μικροσκοπικό selfie φακό κάμερας, η οθόνη Dynamic AMOLED είναι ιδανική για χρήση σε όλες τις συνθήκες, ενώ προσφέρει υψηλή ποιότητα, μεγάλη λεπτομέρεια και κορυφαία απεικόνιση των χρωμάτων. Επίσης, ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος είναι κάτω από την οθόνη και αυτό δίνει επιπλέον «χώρο» χωρίς να περιορίζει την ευχρηστία της συσκευής. Και να προσθέσω το εξής σημαντικό: Η οθόνη μειώνει την κούραση των ματιών και τις διαταραχές του ύπνου, αφαιρώντας το επιβλαβές μπλε φως σε επίπεδο pixel, χωρίς να επηρεάζεται το χρώμα. (Τώρα σκρολάρω ακόμη περισσότερο πριν κοιμηθώ)!

Game launcher. Ή με μία λέξη: Έπος. Ασχετως αν παίζεις ή όχι παιχνίδια, με αυτη την εφαρμογή θα παίξεις (και στο λέω εγώ που μέχρι πρότινως δεν έπαιζα). Απίστευτη ευκρίνεια, απίστευτη ταχύτητα, απίστευτα παιχνίδια.

Με τη δυνατότητα "Φαγητό" που υπάρχει στην κάμερα του Samsung Note 10+

Healthy App. Επιπλέον, η εφαρμογή Samsung Health (ήδη κατεβασμένη στο κινητό), ήταν ό,τι πιο χρήσιμο για την πρωτεϊνούχα διατροφή που ακολουθώ αυτό το διάστημα. Σε κάθε γεύμα προσθέτω τα στοιχεία (πχ. 10.00 πμ, muffin) και μου βγάζει τις αντίστοιχες θερμίδες, καθώς και τον υπολογισμό τους σε πρωτεΐνη/υδατάνθρακα/λιπαρά κλπ. Και όλα αυτά στη λογική ημερολογίου.

Αποθηκευτικός χώρος. Έχεις πάντα μαζί σου το laptop χωρίς actually να έχεις μαζί σου το laptop, καθώς τα Galaxy Note10 και Note10+ ανεβάζουν τον πήχη στη μνήμη των smartphone με διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο έως 512 GB τον οποίο μπορείς να επεκτείνεις μέχρι και 1 TB επιπλέον.

Ακουστικά και μπαταρία. Μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι πως στο Note 10+ δεν υπάρχει πλέον η «κλασική» θύρα για υποδοχή ακουστικών (3,5 χιλιοστά) αλλά τα ακουστικά συνδέονται στη θύρα USB Type-C που υπάρχει. Σύμφωνα με τη Samsung, το αποτέλεσμα είναι επιπλέον 100 mAh στην μπαταρία που φθάνει στο Note 10+ τα 4300 mAh. Στα συν η υπέρ-ταχεία φόρτιση. Σε μόλις 30 λεπτά.


Συνοψίζοντας, το Samsung Note 10+ είναι το όνειρο για κάθε businesswoman που όπου κι αν σταθεί κρατά το κινητό της είτε για να βγάλει μία φωτογραφία για τα social media, είτε για να στείλει ένα mail, είτε για να ετοιμάσει μια παρουσίαση, είτε για να κρατήσει μία σημείωση για το αυριανό meeting, είτε ακόμη και για να παίξει ένα παιχνίδι για να διώξει την ένταση έπειτα από μία δύσκολη μέρα στο γραφείο. Είναι το "εργαλείο" που όλες χρειαζόμαστε.