Όταν έκανα yoga σε ένα wellness «σπίτι» στο μετρό του Συντάγματος

Όταν έκανα yoga σε ένα wellness «σπίτι» στο μετρό του Συντάγματος

Παρασκευή πρωί λίγο μετά τις 08.30 και όπως κάθε μέρα την ίδια ώρα, έτσι και αυτή, «πιάνω» τον εαυτό μου να ανεβαίνει βιαστικά τις σκάλες στο μετρό Συντάγματος. Μαζί με εμένα, κάνουν ακριβώς το ίδιο εκατοντάδες ακόμη Αθηναίοι οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν on time στα γραφεία και τα ραντεβού τους.

Rush hour στην Αθήνα και πραγματικά ανυπομονώ να πιω την πρώτη γουλιά από τον ζεστό μου καφέ, για αυτό και προχωρώ με βήματα γοργά προς την έξοδο. Λίγο προτού βγω από το μετρό, ωστόσο και με το μυαλό μου να βρίσκεται ήδη στα emails και τα meetings που με περιμένουν στην εταιρεία, μία γλυκιά και απίστευτα ήρεμη φωνή, με «μαγνητίζει» και με «τραβά» προς μία μικρή wellness «όαση».

«Εισπνοή. Γεμίζω καλά με οξυγόνο, γεμίζω με ενέργεια, εισπνέω βαθιά και εκπνέω… απελευθερώνω», λέει η φωνή η οποία συνοδεύεται από μία «ζεν» και ταξιδιάρικη μουσική.

«Βρίσκομαι στο μετρό στο Σύνταγμα ή σε κάποιο yoga session;», διερωτώμαι σε μία προσπάθεια να καταλάβω πού είμαι και τι συμβαίνει και όπως αποδεικνύεται, είμαι ταυτόχρονα και στα δύο.

Όταν η ώρα αιχμής παίρνειμια άλλη, πιο «ζεν» διάσταση

Γύρω από ένα wellness «καταφύγιο», ένα ξεχωριστό «σπίτι», στο ισόγειο του σταθμού -το décor του οποίου θυμίζει παρεμπιπτόντως κάτι από το wellness σπίτι των ονείρων μου- ο κόσμος στέκεται σχεδόν μαγεμένος. Τι παρακολουθούν όλοι; Το μάθημα yoga που λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια τους. Πολλοί εισπνέουν και εκπνέουν μαζί με την instructor που μέσα από το υπέροχο showroom της Praktiker προσπαθεί να δώσει μία «πνοή» ηρεμίας και χαλάρωσης στο πρωί μας.

Όλοι δείχνουν βιαστικοί όμως, οι περισσότεροι αποφασίζουν να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους σε αυτή την ιδιαίτερη εμπειρία χαλάρωσης. Το ίδιο κάνω κι εγώ και μερικά λεπτά αργότερα, αισθάνομαι ήδη τα πρώτα, ευεργετικά αποτελέσματα της πρωινής yoga. Τώρα, δεν περπατώ βιαστικά προς τις σκάλες ούτε σκέφτομαι τα emails και τα deadlines. Το μυαλό μου είναι «καθαρό» και η πρωινή ώρα αιχμής στο κέντρο της Αθήνας παίρνει ξαφνικά μία άλλη, πιο «ζεν» διάσταση.

Φυσικά, έπρεπε να μάθω τι ακριβώς «έπαιζε» με αυτό το wellness showroom στην καρδιά της Αθήνας με το minimal καθιστικό σπιτιού και τις ιδιαίτερες deco λεπτομέρειες. Όπως πληροφορήθηκα, λοιπόν, από τις 18 έως τις 26 Οκτωβρίου, θα φιλοξενηθούν μέσα στο υπέροχο αυτό καθιστικό πολλά ακόμη δρώμενα που θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια μας -και τα οποία, φυσικά, θα φροντίσω να μην χάσω. Από περισσότερα yoga sessions μέχρι standup comedy και από live μουσική μέχρι χορό! Καθημερινά από τις 08.30 μέχρι τις 21.00 το πρόγραμμα στο μετρό στο Σύνταγμα θα είναι «δυνατό».

Η mindfulness έμπνευση που χρειαζόμουν και τα trends που αλλάζουν το σπίτι

Στη δική μου περίπτωση, το δρώμενο που είχα την τύχη να απολαύσω την ώρα που «έτρεχα» στο μετρό στο Σύνταγμα δεν αποτέλεσε απλώς μία ολιγόλεπτη ευκαιρία για χαλάρωση πριν το γραφείο αλλά, στάθηκε η αφορμή να κάνω τις πολυπόθητες εκείνες αλλαγές στο σπίτι και την καθημερινότητά μου -και να αρχίσω να εκπληρώνω έναν-έναν, τους στόχους που έθεσα αυτόν τον Σεπτέμβρη! Και δύο από τους πλέον βασικούς μου στόχους, ήταν το να αλλάξω και να ανανεώσω το σπίτι μου και φυσικά, το να βάλω την άσκηση στη ζωή μου.

Αν «μελετάς» και ακολουθείς τα wellness trends της κάθε σεζόν, τότε πιθανότατα γνωρίζεις πως η γυμναστική στο σπίτι αποτελεί μία από τις κορυφαίες τάσεις των δύο τελευταίων ετών και με βάση τις προβλέψεις, θα παραμείνει στην κορυφή και το 2020. Ουσιαστικά, σήμερα το σπίτια μας μετατρέπονται σε χώρους χαλάρωσης, περισυλλογής και άσκησης. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται πια να στριμώχνεσαι και να ιδρώνεις στο γυμναστήριο. Αρκεί ένα instructional βίντεο στο YouTube ή ένα live-streaming πρόγραμμα για να κάνεις γιόγκα στο σπίτι!

Για να έχεις, βέβαια, το αποτέλεσμα που θέλεις, καλό είναι να διαμορφώσεις καταλλήλως και τους χώρους σου, επιλέγοντας απαλές αποχρώσεις που αποπνέουν ηρεμία και φυσικά, τα κατάλληλα έπιπλα και τα απαραίτητα διακοσμητικά, όπως εκείνα που θα δεις στο πρωτότυπο showroom της Praktiker στο Σύνταγμα και στον νέο Κατάλογο Σπιτιού της Praktiker, τα οποία πραγματικά θα σε εμπνεύσουν.

Ναι, το σπίτι μας αλλάζει και όπως φαίνεται, η αλλαγή αυτή γίνεται για το καλό μας!

Αν θέλεις, λοιπόν, να κάνεις και εσύ ένα ευχάριστο διάλειμμα από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου, να χαλαρώσεις, να διασκεδάσεις και παράλληλα, να εμπνευστείς, παίρνοντας μάλιστα υπέροχες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σου -και όλα αυτά στην «καρδιά» της Αθήνας- κάνε μία στάση στο showroom της Praktiker την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο μετρό του Συντάγματος.

Μπορεί να πετύχεις και εσύ μία yoga instructor να κάνει μάθημα μέσα στο σπίτι ή να απολαύσεις ένα φανταστικό θέαμα με μία μπαλαρίνα να χορεύει με φωτισμό led. Μπορεί, επίσης, να γελάσεις με την καρδιά σου παρακολουθώντας έναν κωμικό να κάνει standup comedy show ή να «μαγευτείς» ακούγοντας έναν μουσικό και μία ερμηνεύτρια να τραγουδούν αγαπημένα κομμάτια. Όλα αυτά μέσα στο μετρό του Συντάγματος.

Το σίγουρο είναι πως το show που θα δεις, θα σου δώσει την έμπνευση που χρειάζεσαι για να κάνεις τις αλλαγές που θέλεις στην καθημερινότητα και το σπίτι σου.

Κάθε μέρα έως τις 26 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα, από τις 08.30 μέχρι τις 09.00, από τις 10.30 μέχρι τις 11.00, από τις 17.00 μέχρι τις 17.30 και από τις 20.45 μέχρι τις 21.15 τις καθημερινές και το Σάββατο στις 11.00, τις 17.30 και τις 20.45, θα έχεις την ευκαιρία να μυηθείς στον κόσμο της yoga, να ακούσεις live μουσική, να γελάσεις με standup comedy και να χορέψεις! Το σίγουρο είναι πως δεν θα βαρεθείς ούτε λεπτό. Κάνε ένα pause, ακόμη και αν είναι... rush hour!

Αναλυτικό Πρόγραμμα Δρώμενων, 22 έως 26 Οκτωβρίου

Τρίτη 22.10

›08:30-09:00, Yoga Session

›10:30-11:00, Acoustic Live

›17:00-17:30, Stand Up Comedy

›20:45-21:15, Led Ballerina

Τετάρτη 23.10

›08:30-09:00, Yoga Session

›10:30-11:00, Acoustic Live

›17:00-17:30, Led Ballerina

›20:45-21:15, Stand Up Comedy

Πέμπτη 24.10

›08:30-09:00, Led Ballerina

›10:30-11:00, Acoustic Live

›17:00-17:30, Stand Up Comedy

›20:45-21:15, Yoga Session

Παρασκευή 25.10

›08:30-09:00, Yoga Session

›10:30-11:00, Acoustic Live

›17:00-17:30, Stand Up Comedy

›20:45-21:15, Led Ballerina

Σάββατο 26.10

›11:00-11:30, Yoga Session

›17:30-18:00, Led Ballerina

›20:45-21:15, Stand Up Comedy

#PraktikerHellas #PraktikerHome #Praktikergoesdowntown #allazeitospiti