Δέκα σημάδια που αποκαλύπτουν πως είσαι ακριβώς εκεί που πρέπει

Δέκα σημάδια που αποκαλύπτουν πως είσαι ακριβώς εκεί που πρέπει

Γιατί όπως είπε και ο σοφός Τόλκιν, «Not all those who wander are lost».

 

Τον τελευταίο καιρό αισθάνεσαι κάπως χαμένη σαν τη Ντόρι στο «Ψάχνοντας τον Νέμο»; Παρότι είσαι ο ίδιος άνθρωπος, η συμπεριφορά σου έχει κατά κάποιον τρόπο… μεταλλαχθεί, σε σημείο που ούτε εσύ η ίδια μπορείς να σε αναγνωρίσεις; Βρίσκεσαι σε ένα μόνιμο σοκ; Αυτές οι αλλαγές που προκύπτουν δεν είναι διόλου ευχάριστες αλλά είναι αναμφίβολα απελευθερωτικές; Δεν είσαι σίγουρη τι σε περιμένει ή τι να περιμένεις από εδώ και πέρα; Υπάρχουν φορές που έχεις την εντύπωση πως κανείς από τους γύρω σου δεν σε καταλαβαίνει και αυτό είναι που σε κάνει να θες να περνάς περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σου; Αισθάνεσαι πως έχεις χάσει τη «μπάλα» και η φάση σου είναι σαν μία δεύτερη αλλά πολύ πιο αγχωτική εφηβεία; Μην φρικάρεις!

Queen Chloe GIF from Queen GIFs

Το πιο πιθανό είναι πως σταδιακά, αποκόβεσαι επιτέλους από κοινωνικά στερεότυπα και κανόνες που έχουν θέσει οι άλλοι για σένα και αρχίζεις να οδήγησέ στο δικό σου προσωπικό μονοπάτι, στον δρόμο που καταλήγει εκεί που πρέπει να πας. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω υπάρχουν μερικά ατράνταχτα σημάδια, τα οποία αποκαλύπτουν πως όσο… σκοτεινά κι αν μοιάζουν τώρα τα πράγματα, σύντομα θα δεις ένα λαμπερό φως στην άκρη του τούνελ!

1. Δενείσαι 24/7 χαρούμενη

Για την ακρίβεια, κάποιες μέρες είσαι έτοιμη να εκραγείς από ευτυχία και κάποιες άλλες ας πούμε ότι θα ευχόσουν να σε είχε «καταπιεί» το πάπλωμα. Καλωσόρισες φίλη μου στην ρεαλιστική, ενήλικη ζωή! Σε αυτή τη φάση της ζωή σου -ειλικρινά- δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό από να μην νιώθεις κάθε δευτερόλεπτο ευτυχισμένη. Ας ελπίσουμε πως θα το συνηθίσεις σχετικά σύντομα, «αγκαλιάζοντας» τόσο τη λύπη όσο και τη χαρά σου.

2. Νιώθειςσυχνά άβολα;

Πιάνεις τον εαυτό σου να νιώθει συχνά «έξω» από τα νερά του; Παίρνεις αποφάσεις που σε απομακρύνουν από το comfort zone σου; Μπορεί αυτή η πρακτική να σε δυσκολεύει προσωρινά και να σε φοβίζει, όμως ταυτόχρονα σε βοηθάει να «μεγαλώσεις» δοκιμάζοντας διαρκώς νέα πράγματα και ανακαλύπτοντας τον εαυτό σου μέσα σε αυτά. Η επιτυχία και η ευτυχία -καλώς ή κακώς- δεν κρύβονται ποτέ στο πίσω μέρος της αυλής μας και στο τέλος αυτοί που καταλήγουν να τις κατακτούν, είναι μόνο εκείνοι που ήταν ανήσυχοι να δουν τι «κρύβεται» σε όλα αυτά τα σημεία που φοβόντουσαν να κοιτάξουν.

Hyperventilate Nervous GIF from Hyperventilate GIFs

3. Αναρωτιέσαιδιαρκώς που θα οδηγήσουν όλα αυτά;

Και καλά κάνεις φίλη μου! Είναι σημαντικό το μυαλό σου να… ταξιδεύει που και που από το παρόν στο μέλλον. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να συνειδητοποιήσεις πως σε περιμένουν υπέροχα πράγματα στη συνέχεια, για τα οποία όμως θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ στο παρόν.

4. Σε απασχολεί περισσότερο πως νιώθεις παρά πως φαίνεσαι.

Πιθανότατα δίνεις ακόμη μεγάλη σημασία στην εξωτερική σου εμφάνιση αλλά σίγουρα όχι όσο παλιότερα και μάλλον με έναν πολύ πιο ουσιαστικό τρόπο. Πλέον «καταναλώνεις» περισσότερη ενέργεια στην εύρεση δραστηριοτήτων και ανθρώπων που θα σε κάνουν ευτυχισμένη. Και επιπλέον, πλέον ξέρεις πως για να σε κάνει κάποιος να νιώσεις κατώτερη… χρειάζεται πρώτα τη δική σου συγκατάθεση.

Dakota Fanning Sunglasses GIF from Dakotafanning GIFs

5. Ηαπόρριψη είναι κάτι που δεν σε φοβίζει

Ναι, σε κάνει να νιώθεις άβολα, δεν σου αρέσει καθόλου και συνεχίζεις να κάνεις ό,τι μπορείς για να την αποφύγεις αλλά, ξέρεις πως να την αντιμετωπίσεις και αρνείσαι να την αφήσεις να σε παραλύσει, όπως θα γινόταν παλιότερα. Στο παρελθόν έκανες και δοκίμασες αρκετά πράγματα που σε άφησαν εκτεθειμένη στην απόρριψη και όλες αυτές οι εμπειρίες σε βοήθησαν μακροπρόθεσμα να γίνεις πολύ πιο θαρραλέα. You go girl!

6. Δενχρειάζεται να απευθυνθείς στους γονείς σου για το οτιδήποτε

Οι γονείς σου εξακολουθούν να υπάρχουν στη ζωή σου, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες συμβουλές, την υποστήριξη και την καθοδήγηση που μόνο ένας γονιός μπορεί να προσφέρει. Ωστόσο είσαι -επιτέλους- ενήλικη και αυτό σημαίνει πως όταν θες κάτι πολύ, πρέπει να βρεις τον τρόπο να το κερδίσεις ή να το καταφέρεις μόνη σου. Ή τουλάχιστον έτσι αισθάνεσαι και αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα!

Hug Parents GIF from Babydory GIFs

7. Ξέρειςπως η επιτυχία χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια

Οι άνθρωποι, ειδικά σε μικρότερες ηλικίες, πιστεύουν πως η επιτυχία είναι μία «αναλαμπή» που διαρκεί στιγμιαία και έρχεται από τη μία μέρα στην άλλη. Εσύ όμως δεν έπεσες στην «παγίδα». Πλέον έχεις καταλάβει πως ο λόγος που δεν έχουν καταφέρει όλοι εκεί έξω να πετύχουν, είναι γιατί δεν υπήρξαν όσο πρόθυμοι χρειάζεται να προσπαθήσουν να κατακτήσουν αυτό που ήθελαν και γιατί τα πρώτα «σκαλοπάτια» για να τη φτάσεις δεν είναι τόσο «γοητευτικά» όσο η κορυφή. Είσαι όμως ακόμη διατεθειμένη να προσπαθήσεις, έτσι;

8. Oι σχέσεις σου αποτελούνται από άτομα που όντως σου προσφέρουν πράγματα

Ο χρόνος είναι κάτι πολύτιμο και δεν σκοπεύεις να τον σπαταλήσεις για κοινωνικές ιεραρχίες και ανθρώπους που επιμένουν να τις συντηρούν λες και πηγαίνουμε ακόμη σχολείο. Όχι, καλώς ή κακώς δεν είμαστε πια στο Γυμνάσιο και δυστυχώς ο χρόνος που μπορείς να διαθέσεις για τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν είναι ελάχιστος. Ακριβώς για αυτό, τον αφιερώνεις με ανθρώπους που σε θαυμάζουν και τους θαυμάζεις, που σε αγαπάνε για αυτό που είσαι και χαίρονται να σε βλέπουν να γίνεσαι όλο και καλύτερη.

Hug GIF from Hug GIFs

9. Η έννοιατης διασκέδασης έχει αλλάξει πολύ με το πως την είχες στο μυαλό σου

Προφανώς απολαμβάνεις ακόμη τα πάρτι, τις ατελείωτες βόλτες και την έντονη κοινωνική ζωή, όμως δεν «χάλασε» και ο κόσμος αν το Σαββατόβραδο σε βρεις αγκαλιά με ένα καλό βιβλίο ή σε κάποιο φιλικό σπίτι να παίζεις επιτραπέζια. Δεν «κρέμασες» ακόμη τα γάντια σου στη νυχτερινή διασκέδαση, αλλά προτιμάς να πας σε ένα ήσυχο μέρος με καλό φαγητό, που εκτός από λαχταριστές γεύσεις θα χορτάσεις και από ενδιαφέρουσες συζητήσεις μαθαίνοντας καινούργια πράγματα που θα διευρύνουν τους ορίζοντές σου.

10. Παλεύειςακόμη με την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια

-Ευτυχώς- δεν είσαι τέλεια και ακόμη υπάρχουν μέρες που νιώθεις πως «χάνεις» τον εαυτό σου. Η ανασφάλεια, η ανεπάρκεια και η αμφιβολία, είναι τα συναισθήματα που θα γίνουν η κινητήριος δύναμη για να μετατραπείς λίγο αργότερα στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Οπλίσου με υπομονή και μην ξεχνάς να έχεις πίστη σε σένα!

Believe GIF from Thepolarexpress GIFs