Από τους Grandmillennials στους flexitarians: Τα trends του 2020 που πρέπει να γνωρίζεις

Από τους Grandmillennials στους flexitarians: Τα trends του 2020 που πρέπει να γνωρίζεις

Τι έρχεται στη ζωή μας 

Και τι δεν έφερε το 2019, που έμοιαζε με χρονιά σε… roller coaster, αλλά και τι φέρνει στις ζωές μας το 2020, που προβλέπεται εξίσου συναρπαστικό σε διάφορους τομείς! Η τεχνολογία κάνει άλματα και «σπρώχνει» την κοινωνία μας στο μέλλον, ενώ ταυτόχρονα γίνεται πάλι μόδα η επιστροφή στο παρελθόν, με διάφορους τρόπους και μορφές. Κι ενώ ο άνθρωπος ετοιμάζεται να κατακτήσει το διάστημα, στη Γη αναζητά όλο και περισσότερους τρόπους για να έρθει σε επαφή με τη φύση, να γνωρίσει τις ρίζες του και να κατανοήσει το νόημα της ύπαρξής του, ακόμα και σε επίπεδο καθημερινής ζωής.

Ας δούμε λοιπόν τι μας φέρνει το 2020 και τι θα γίνει trend τη νέα χρονιά:

1. Μπάνιο με γάλα

Το μπάνιο με γάλα θα είναι must το 2020, όπως προβλέπουν όχι μόνο τα μεγαλύτερα κέντρα σπα όλου του κόσμου, αλλά και το ίδιο το facebook, αναλύοντας τι αναζητούν περισσότερο οι χρήστες του. Δεν πρόκειται φυσικά για κάτι καινούριο, αφού από την εποχή της… Κλεοπάτρας, που έκανε μπάνιο σε γάλα γαϊδούρας, το μπάνιο σε γάλα ήταν γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στην ανθρώπινη επιδερμίδα. Σήμερα το μέσο κόστος μιας τέτοιας θεραπείας στις ΗΠΑ είναι στα 135 δολάρια, και συνήθως περιλαμβάνει και ένα σκραμπ μελιού σε όλο το σώμα. Το 2018, σε συνέντευξή της η Μαράια Κάρεϊ αποκάλυψε πως και αυτή κάνει το μπάνιο της σε γάλα και, καλό είναι, να προετοιμαστείτε καθώς όλα δείχνουν πως μέσα στο 2020 θα το κάνετε κι εσείς!

Nicki Minaj Look Back GIF from Nickiminaj GIFs

2. Grandmillennial και το στυλ του σπιτιού της γιαγιάς επιστρέφει

Κι όταν λέμε της γιαγιάς, μπορεί να εννοούμε και της προγιαγιάς! Έπιπλα – αντίκες, αλλά και πατρόν υφασμάτων από τις δεκαετίες του 1920 και του 1930 κάνουν την επανεμφάνισή τους στα σύγχρονα σπίτια μας και στολίζουν το χώρο, όπως παλιά. Το στυλ ονομάζεται grandmillennial –κι αυτός είναι ένας όρος που πρέπει να γνωρίζετε γιατί πλέον θα τον συναντάται παντού. Το κόνσεπτ είναι να φέρουμε στο σήμερα τη ζεστασιά και την αρχοντική ομορφιά του 1920, όλα αναβαθμισμένα για να ταιριάζουν και να εντάσσονται στο 2020. Αρχίστε να ψάχνετε τις αποθήκες και τα παλιά σπίτια των γιαγιάδων στο χωριό!

Thumbs Up GIF from Grandma GIFs

3. Συγκατοίκηση, η «λύση του μέλλοντος»

Η τάση είναι ανερχόμενη κυρίως για τις αμερικανικές μεγαλουπόλεις, αλλά ισχύει το ίδιο και για τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Εκεί όπου το κόστος ζωής είναι εξαιρετικά ακριβό για να το υποστηρίζει ένας μόνος του, πλέον τα μεγάλα μεσιτικά γραφεία κάνουν το εξής: Ενοικιάζουν κρεβατοκάμαρες με κοινόχρηστο σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα και μπάνιο. Στην Νέα Υόρκη –για να έχετε μια εικόνα των μεγεθών και των τιμών που ισχύουν– μέσα στο 2019 ενοικιάστηκαν από ένα μόνο μεσιτικό γραφείο 1.500 τέτοια σπίτια με τιμές που ξεκινούν από τα 1.300 δολάρια το μήνα! Είναι η «λύση του μέλλοντος» για όσους θέλουν να ζουν στο κέντρο των μεγαλουπόλεων με ένα κόστος στο οποίο μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Friends Chandler GIF from Friends GIFs

4. Διαστημικόςτουρισμός με «ιδιωτικές αποστολές»

Ναι δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για διαστημικό τουρισμό και για ταξίδια στο διάστημα, οι ειδικοί εκτιμούν όμως ότι το 2020 είναι πράγματι η χρονιά που οι συσχετισμοί θα αλλάξουν. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι για πρώτη φορά μέσα στο 2020, η NASA έχει ανακοινώσει ότι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα είναι διαθέσιμος για επισκέπτες από τη Γη σε «ιδιωτικές αποστολές αστροναυτών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Υπολογίζεται πως η κάθε ημέρα στο διάστημα θα κοστίζει 35.000 δολάρια –που σημαίνει και πάλι ότι το ταξίδι θα είναι για λίγους. Εκτιμάται όμως ότι ενώ μέχρι σήμερα στο διάστημα έχουν βρεθεί συνολικά περί τους 550 ανθρώπους, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ραγδαία μέσα στο 2020.

Jumping Space GIF from Jumping GIFs

5. Επιστρέφουν τα 90’s και στις οθόνες μας

Τα 90’s επιστρέφουν –αν έφυγαν και ποτέ, δηλαδή. Τώρα όμως, έρχονται ξανά στις οθόνες μας με αγαπημένα καρτούν όπως το «Animaniacs», αλλά και το «ThunderCats» που λέγεται πως θα προβληθούν μέσα στην χρονιά που ξεκίνησε. Από κοντά και οι καλτ σειρές που σφράγισαν τη δεκαετία, όπως το «Saved By the Bell» και το «Party of Five», «Πριν χτυπήσει το κουδούνι» και «Μόνοι στο σπίτι», στα ελληνικά!

Ballerina Leap GIF from Ballerina GIFs

6. Ευέλικτη διατροφή και flexitarians

Έχουμε όσους ακολουθούν τη διατροφή vegan, έχουμε τους vegetarians, έχουμε κι αυτούς που στη διατροφή τους περιλαμβάνουν τα πάντα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τάση για το 2020 είναι η «ευέλικτη» διατροφή. Αυτοί που την ακολουθούν ονομάζονται flexitarians και ουσιαστικά τρώνε τα πάντα, αλλά με μέτρο. Δεν αποκλείουν δηλαδή εντελώς τα ζωικά προϊόντα από το τραπέζι τους, αλλά τα καταναλώνουν σε περιορισμένες ποσότητες, δίνοντας βάρος σε άλλα, vegan προϊόντα. Έτσι επιτυγχάνουν τα πλεονεκτήματα και μιας vegan διατροφής και των ζωικών προϊόντων.

Eating Food GIF from Eating GIFs

Έξι βασικές τάσεις που θα καλωσορίσουμε στη ζωή και την καθημερινότητά μας μέσα στο 2020. Ας είμαστε διαβασμένες και καλά προετοιμασμένες, γιατί… το μέλλον είναι εδώ!'

Tags