Μαξιμαλισμός, φιόγκοι και padded στέκες: Οι νέοι «κανόνες» στην ομορφιά και τη μόδα

Μαξιμαλισμός, φιόγκοι και padded στέκες: Οι νέοι «κανόνες» στην ομορφιά και τη μόδα

Οι τάσεις που δεν θα καταφέρεις να αποφύγεις 

Από το 2010 έως το 2020 είδαμε, δοκιμάσαμε και υιοθετήσαμε πολλές τάσεις στους τομείς της μόδας και της ομορφιάς. Κάποια από τα εν λόγω beauty και fashion trends άξιζαν την προσοχή μας. Άλλα πάλι, μας κάνουν μέχρι σήμερα να αισθανόμαστε ολίγον τι άβολα κάθε φορά που μια φωτογραφία από το πρόσφατο ή πιο μακρινό παρελθόν εμφανίζεται στο timeline μας για να μας υπενθυμίσει πως δεν χρειάζεται να ακολουθούμε στα «τυφλά» τις τάσεις της κάθε σεζόν.

Με το 2020 να βρίσκεται, ωστόσο, εδώ και να μας καλεί να υποδεχθούμε με έναν «αέρα» ανανέωσης και φυσικά, κομψότητας τη νέα δεκαετία, αξίζει να βάλουμε κάτω από το μικροσκόπιό μας τις κορυφαίες τάσεις στους τομείς της μόδας και της ομορφιάς που έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους -και το πιθανότερο είναι πως δεν θα καταφέρεις να μην δοκιμάσεις φέτος.

Αν βιάστηκες να ρίξεις μια «ματιά» στη λίστα που ακολουθεί, να σου υπενθυμίσουμε πως καλό είναι ποτέ να μην λες… ποτέ. Άλλωστε, πόσα beauty και fashion trends που υποσχέθηκες ότι δεν θα δοκίμαζες ποτέ, κατέληξες να λατρέψεις;

Σε κάθε περίπτωση, εμείς οφείλουμε να σημειώσουμε πως σε ό,τι αφορά στη μόδα και κυρίως την ομορφιά φέτος, ο μαξιμαλισμός είναι το «κλειδί». «Όσο μεγαλύτερο, τόσο καλύτερα», λοιπόν, αλλά και όσο λιγότερο, ακόμη πιο καλά. Με λίγα λόγια, το 2020, ο μαξιμαλισμός συνδυάζεται άψογα με τον μινιμαλισμό στη μόδα και την ομορφιά για να σου προσφέρει ένα ιδιαίτερο, εντυπωσιακό και ταυτόχρονα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Ιδού όσα αξίζει να προσέξεις!

Οι μεγάλοι φιόγκοι στα μαλλιά και τα ρούχα

Στην περίπτωση που έκανες πρόσφατα μια εξόρμηση στα αγαπημένα σου fashion καταστήματα, τότε πιθανότατα παρατήρησες πως τους πάγκους και τα ράφια με τα αξεσουάρ είχαν κατακλύσει πολύχρωμοι, μεγάλοι φιόγκοι για τα μαλλιά καθώς και ότι παντού γύρω σου υπήρχαν μπλουζάκια με oversized φιόγκους. Με μία πρώτη ματιά, το συγκεκριμένο fashion trend ενδεχομένως σου προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα. Ίσως διότι σου θύμισε τον τρόπο που σε έντυνε η μητέρα σου στις γιορτές του σχολείου ή γιατί απλούστατα δεν θέλεις να μετατραπείς σε μία νέα εκδοχή της Lady Gaga. Τα καλά νέα είναι πως οι φιόγκοι στα μαλλιά και τα ρούχα επιστρέφουν το 2020 στην πλέον chic εκδοχή τους. Προτίμησε να επιλέξεις τη μονοχρωμία, να αποφύγεις το γκλίτερ και τις πολύ girly λεπτομέρειες και θα διαπιστώσεις πώς ένας φιόγκος -και δη μεγάλος- μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα κομψό look που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Οι έντονοι χρωματικοί συνδυασμοί στα μάτια

Και από τη μόδα περνάμε στην ομορφιά και με λίγη έμπνευση από τα κορυφαία ντεφιλέ σου προτείνουμε να μην διστάσεις φέτος να προσθέσεις χρώματα όπως το έντονο μπλε και το πορτοκαλί στο μακιγιάζ σου. Το πιο δημοφιλές beauty trend της χρονιάς σε θέλει να επενδύεις στις σκιές ματιών και να συνδυάζεις δύο ή και τρεις έντονες και διαφορετικές αποχρώσεις για να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Για να βρεις τις πιο έντονες αντιθέσεις, μπορείς απλούστατα να βασιστείς στον τροχό των χρωμάτων! Στη λίστα με τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για το 2020 και σε ό,τι αφορά στην περιοχή των ματιών, να σημειώσουμε ακόμη πως οι χρωματιστές μάσκαρες ματιών, οι neon αποχρώσεις στις σκιές καθώς και οι μεγάλες (προφανώς ψεύτικες) βλεφαρίδες είναι «in».

Τα μαλλιά της Billie Eilish

Όσο και αν λατρεύεις το ombre look, το 2020 θα κληθείς να πάρεις ένα μεγάλο… χρωματικό ρίσκο σε ό,τι αφορά στα μαλλιά σου. Φαίνεται πως η Billie Eilish δεν κατάφερε απλώς να μας επηρεάσει με τη μουσική της αλλά, είχε τη δύναμη να κάνει το παράξενο για πολλούς στυλ της να αποκτήσει εκατομμύρια θαυμαστές στον κόσμο. Τι σχέση έχει η Billie Eilish με τα μαλλιά σου; Αρκεί να αναζητήσεις μερικές φωτογραφίες της στα social media για να δεις τις έντονες ρίζες της. Αν δεν μπορείς να σκεφτείς τον εαυτό σου με ένα τόσο έντονο hair look, μπορείς να προτιμήσεις να κάνεις μερικές ιδιαίτερες χρωματικές αλλαγές στις άκρες των μαλλιών σου.

Οι oversized στέκες γιατα μαλλιά

Θυμάσαι εκείνη τη μεγάλη, φουσκωτή στέκα που φορούσε η μητέρα σου σε όλες τις φωτογραφίες από τα 80s; Αυτή την oversized στέκα θα φορέσεις και εσύ φέτος -ενδεχομένως στην πιο κομψή και βελούδινη εκδοχή της. Ο κανόνας του «the bigger, the better» ταιριάζει άψογα σε ό,τι αφορά στα αξεσουάρ για τα μαλλιά σου το 2020. Και στην περίπτωση της oversized στέκας, ωστόσο, θα φροντίσεις να τη φορέσεις σε συνδυασμό με ένα απλό σύνολο για να είσαι κομψή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή. Να θυμάσαι πως και σε ό,τι αφορά στις fashion εμφανίσεις σου, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, ακόμη και αν είναι… μεγάλες.

Ναι στο gloss, όχι στο glitter

Τέλος, αν θέλεις να είσαι «μέσα στα πράγματα» το 2020, καλό είναι να αφαιρέσεις από το νεσεσέρ ομορφιάς σου οτιδήποτε περιέχει glitter και να εντάξεις σε αυτό περισσότερα glossy προϊόντα. Με λίγα λόγια, καλείσαι να πεις «όχι» στο sparkle look και «ναι» στις gloss εμφανίσεις. Το σημείο «κλειδί» σε ό,τι αφορά στο μακιγιάζ σου τη νέα χρονιά είναι η λάμψη. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, η απλότητα θα κάνει τη διαφορά. Είτε πρόκειται για το μανό σου, είτε για το highlighter, τις σκιές ματιών ή το κραγιόν που χρησιμοποιείς, το glitter είναι «εκτός».