Πρωινοί τύποι: Ζουν ανάμεσά μας και απλά... δεν υπάρχουν!

Πρωινοί τύποι: Ζουν ανάμεσά μας και απλά... δεν υπάρχουν!

Τι κρύβεται πίσω από κάθε τέλειο πρωινό τύπο;

Τι κοινό έχει η Oprah Winfrey, η Michelle Obama, η Kate Hudson και η Kim Kardashian με τον Elon Musk, τον Bill Gates, τον Jeff Bezos και τον Mark Zuckerberg; Εκτός από δισεκατομμυριούχοι και απίστευτα επιτυχημένοι, οι παραπάνω διάσημοι κύριοι και κυρίες έχουν ένα ακόμη στοιχείο που τους συνδέει: Όλοι τους είναι πρωινοί τύποι! Άλλοι ξυπνούν στις 5 τα ξημερώματα και άλλοι στις 7 το πρωί. Το στοιχείο-«κλειδί», ωστόσο, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι πως σε ό,τι αφορά στην καθημερινή, πρωινή τους ρουτίνα, κανένας δεν μένει μέχρι αργά στο κρεβάτι.

Ναι, για κάποιους από τους πλέον επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο, το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται ακριβώς στο πρωινό ξύπνημα. Και αυτό διότι προκειμένου να προλάβουν όλα όσα περιλαμβάνει το απαιτητικό τους πρόγραμμα και ταυτόχρονα, να μπορούν να απολαμβάνουν τις δικές τους αγαπημένες καθημερινές «ιεροτελεστίες», γνωρίζουν πως το ξυπνητήρι δεν μπορεί να «χτυπήσει» μετά τις 9.

Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο. Αρκεί να αναφέρουμε πως σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Ρόχαμπτον στο Λονδίνο, οι πρωινοί τύποι είναι πιο υγιείς και περισσότερο ευτυχισμένοι αλλά και… αδύνατοι. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τη βρετανική έρευνα που είδε το «φως» της δημοσιότητας πριν από μερικά χρόνια, όσοι δεν αγνοούν το ξυπνητήρι, φέρνουν πιο γρήγορα εις πέρας τις υποχρεώσεις τους και τα πηγαίνουν καλύτερα στην εργασία τους. Αντιθέτως, εκείνοι οι οποίοι δεν σηκώνονται νωρίς από το κρεβάτι, φέρονται να έχουν αυξημένες πιθανότητες να αισθανθούν στρες στη ζωή τους καθώς και να αποκτήσουν παραπανίσια κιλά.

Τι θα κερδίσεις αν γίνεις και εσύ πρωινός τύπος

Πώς γίνεται όμως κάποιοι άνθρωποι να λειτουργούν τέλεια ακόμα και νωρίς το πρωί; Ποιο είναι το «μυστικό» για να γίνεις και εσύ πρωινός τύπος; Τι κρύβεται, τέλος πάντων, πίσω από κάθε τέλειο πρωινό τύπο;

Ένα βίντεο για τους πρωινούς τύπους που κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του Διαδικτύου κίνησε την περιέργειά μας και στάθηκε αφορμή να αρχίσουμε να κάνουμε το δικό μας early bird challenge, δηλαδή να αρχίσουμε να ξυπνάμε λίγο πιο νωρίς τις καθημερινές και φυσικά, να μην μένουμε μέχρι τη 1 το μεσημέρι στο κρεβάτι τα Σαββατοκύριακα. Και ναι, μια εβδομάδα ήταν αρκετή για να κατανοήσουμε γιατί κάποιοι από τους πλέον επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο «τιμούν» το πρωινό ξύπνημα, ακόμη και όταν οι υποχρεώσεις τους δεν «τρέχουν».

Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να μάθεις το «μυστικό» των πρωινών τύπων και κυρίως, να κατανοήσεις τι θα κερδίσεις αν τελικά αρχίσεις να ξυπνάς κάθε μέρα λίγο πιο νωρίς.

#1 Θα απολαμβάνεις με την άνεσή σου ένα τέλειο πρωινό

Μπορεί οι ειδικοί να εμφανίζονται διχασμένοι σε ό,τι αφορά στο πόσο ή το τι πρέπει να τρως κάθε πρωί όταν ξυπνάς, ωστόσο, ένα καλό και δη απολαυστικό πρωινό, μπορεί να σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να φέρεις εις πέρας τις υποχρεώσεις σου και ταυτόχρονα, να «ανεβάσει» τη διάθεσή σου. Δικαιολογίες, φυσικά, δεν υπάρχουν για τους πρωινούς τύπους. Αν ξυπνάς κάθε πρωί νωρίς, θα έχεις στη διάθεσή σου τον απαραίτητο χρόνο για να προσφέρεις στον εαυτό σου -και ενδεχομένως στον σύντροφό σου- ένα απολαυστικό πρωινό. Το δικό μας early bird μενού περιέχει πλέον απολαυστικά pancakes με ταχίνι, μπανάνα, τριμμένο μπισκότο και μέλι. Και ναι, αυτές οι τηγανίτες αρκούν για να μας αποζημιώσουν για το γεγονός πως σηκωνόμαστε από τα κρεβάτια με το πρώτο «χτύπημα» του ξυπνητηριού.

#2 Θα ξεκινάς την ημέρα σου με πρωινή γιόγκα

Αν απορείς πώς οι influencers που «ακολουθείς» στο Instagram και η συνάδελφός σου η Χριστίνα που ζει στο Παγκράτι καταφέρνουν να κάνουν κάθε πρωί πριν το γραφείο γιόγκα στο σπίτι (και μάλιστα με την άνεσή τους), τότε ήρθε η ώρα να μάθεις το μυστικό τους: Ξυπνούν νωρίτερα από εσένα! Αφού πιουν μια ζεστή κούπα με τον αγαπημένο τους καφέ Nescafé Classic, πατούν το play στο YouTube και εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες των προγραμμάτων που βλέπουν στο Διαδίκτυο. Σε 20 λεπτά έχουν γυμναστεί, έχουν χαλαρώσει το σώμα και το μυαλό τους και είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τα πάντα, ό,τι και αν «σκάσει» στο email τους. Είναι ζεν και φαίνεται.

#3 Θα πηγαίνεις για τζόκινγκ με τον σκύλο σου

Τι άλλο θα κερδίσεις αν δοκιμάσεις να γίνεις πρωινός τύπος; Στην περίπτωση που έχεις κατοικίδιο, θα μπορείς να ακολουθήσεις ένα από τα κορυφαία fitness trends των τελευταίων ετών: Το jogging με τον σκύλο! Με λίγα λόγια, θα καταφέρεις να συνδυάσεις το τερπνόν μετά του ωφελίμου, αφού και τον σκύλο σου θα κάνεις χαρούμενο και το σώμα σου θα γυμνάζεις.

#4 Θα προλαβαίνεις το λεωφορείο χωρίς να τρέχεις και να ιδρώνεις

Αν αποφασίσεις να μπεις και εσύ στο κλαμπ των πρωινών τύπων, θα κάνεις λίγο περισσότερο άνετη την καθημερινότητά σου και σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις σου. Διότι αντί να σηκώνεσαι την τελευταία στιγμή και συνεπώς, να τρέχεις (πολλές φορές με τα τακούνια) και να ιδρώνεις για να προλάβεις το λεωφορείο ή όποιο άλλο μέσο μεταφοράς χρησιμοποιείς, θα φτάνεις στη στάση στην ώρα σου και μάλιστα, θα βρίσκεις και θέση στο λεωφορείο. Με λίγα λόγια, θα μετακινείσαι άνετη, όπως κάθε urban queen!

#5 Θα φτάνεις «στην τρίχα» στο meeting

Τελευταίος και αναμφίβολα σημαντικός λόγος που μας έκανε να δούμε το πρωινό ξύπνημα με μία άλλη, περισσότερο θετική ματιά. Δοκίμασε να ξυπνάς νωρίτερα από το συνηθισμένο κάθε πρωί και θα διαπιστώσεις πως θα έχεις στη διάθεσή σου όλο τον χρόνο για να ντυθείς κομψά, να περιποιηθείς το hairstyle σου και να προσέξεις περισσότερο το μακιγιάζ σου. Θα φτάνεις, δηλαδή, πάντα κομψή και απαστράπτουσα στο meeting και θα κερδίζεις τις εντυπώσεις! Διότι θα έχεις προλάβει να βάλεις το τέλειο κραγιόν για όλες τις ώρες και να χαρίσεις την απαραίτητη επιπλέον λάμψη στα μαλλιά σου, εκείνη τη glam «νότα» που σε κάνει να αισθάνεσαι πιο αποφασισμένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση από ποτέ! Στα πλεονεκτήματα του πρωινού ξυπνήματος περιλαμβάνεται και το γεγονός πως θα έχεις δώσει στον εγκέφαλό σου τον απαραίτητο χρόνο να «ξυπνήσει». Και αυτό σημαίνει πως θα είσαι περισσότερο δραστήρια και δημιουργική στο γραφείο.

Μα τι κρύβεται, τέλος πάντων, πίσω από κάθε τέλειο πρωινό τύπο;

Όπως διαπιστώσαμε στην πράξη, λοιπόν, οι πρωινοί τύποι είναι πάντα στην ώρα τους και είναι πάντα «στην τρίχα». Ναι, κανένα λεωφορείο δεν θα τους προσπεράσει, θα φτιάξουν τηγανίτες στις 06.45 και θα συνδυάσουν τη βόλτα με τον σκύλο με το τζόκινγκ.

Με λίγα λόγια, οι πρωινοί τύποι απλά... δεν υπάρχουν! Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που έχουν ήδη πιει μια κούπα Nescafé Classic! Δες, λοιπόν, το βίντεο που ακολουθεί και εμπνεύσου. Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να γίνεις και εσύ μέλος του morning club και να ξεκινάς κάθε μέρα τον κόσμο με την πιο πλούσια και απολαυστική γεύση!

Sponsored by Nescafé