Ευφυία και τεχνητή νοημοσύνη επιστρατεύονται για να απολαμβάνεις τις σειρές που αγαπάς με style

Σοφία Μαυραντζά
Ευφυία και τεχνητή νοημοσύνη επιστρατεύονται για να απολαμβάνεις τις σειρές που αγαπάς με style

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Πόσες φορές φαντάστηκες πως πρωταγωνιστείς στη σειρά που έχεις «κολλήσει» και πόσες ακόμη ευχήθηκες να μπορούσες να την απολαμβάνεις σε ακόμη καλύτερη ανάλυση από αυτή που η τηλεόρασή σου σου σερβίρει; Οι ήρωες σχεδόν να ζωντανεύουν όσο εσύ βρίσκεσαι στον καναπέ σου και επιπλέον να μην χάνεις ούτε… υποψία δράσης από ό,τι συμβαίνει εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά με βάση ένα καλογυρισμένο σενάριο. Αν η απάντηση είναι «άπειρες», τότε σε νιώθουμε!

Η οθόνη που βρίσκεται στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό σου είναι το alter ego σου κάθε βράδυ που γυρνάς στο σπίτι και επιτέλους αποχωρίζεσαι την άλλη, παντοτινή αγαπημένη σου, την… οθόνη του κινητού σου. Ναι, η τηλεόρασή σου είναι εκείνη που σου έχει «σταθεί» όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντάς σου παρέα κάθε ώρα της ημέρας.

Για αυτό και το Queen.gr βρέθηκε στην Μάλτα, ώστε να δει από κοντά όλες τις τελευταίες εξελίξεις για το μέλλον των τηλεοράσεων και σου φέρνει πρώτο τα νέα. Και είναι πολλά! Στο Samsung Forum 2020 παρουσιάστηκαν τηλεοράσεις που ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν «σχεδιάσαμε», όμως θα είμαστε σε θέση να τοποθετήσουμε στο σαλόνι μας σε περίπου 2 μήνες από τώρα. Τι εννοούμε:

Από τον stylish καναπέ σου κατευθείαν στο… Μουσείο

Αν είσαι λάτρης της τέχνης, πλέον θα μπορείς με υπερηφάνεια να βάλεις μία τηλεόραση «έργο τέχνης» στο σπίτι σου. Η σειρά Lifestyle τηλεοράσεων The Frame 2020, διευρύνεται με την προσθήκη μοντέλων 32’’ και 75’’ έτσι πλέον μπορείς να την αποκτήσεις και να νιώθεις πως τοποθετείς ένα πραγματικό έργο τέχνης στο σπίτι σου. Διαθέτει περισσότερα από 1.200 έργα από το Victoria & Albert Museum, ενώ το πλαίσιό της είναι μαγνητικό και διατίθεται σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα (άσπρο/μαύρο/καφέ/σημύδα), ώστε να μπορείς να επιλέξεις τι ταιριάζει στο δικό σου χώρο. Μάλιστα, με τη νέα λειτουργία ΑΙ για αυτόματη ρύθμιση, το Art Store της Τhe Frame είναι σε θέση να προτείνει έργο τέχνης σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις σου! Έτσι, ένα όμορφος πίνακας θα «αντικαθιστά» την τηλεόραση και εσύ ή οι καλεσμένοι σου, θα μπορείτε να απολαμβάνετε γνωστά έργα τέχνης σε απίστευτη ποιότητα και ευκρίνεια.

Από την άλλη, αν είσαι λάτρης του design, η τηλεόραση με πρωτοποριακό σχεδιασμό, The Serif, είναι η επιτομή του design. Με ένα ξεχωριστό πλαίσιο σε δύο χρώματα, Cloud White και Cotton Blue, θα διατίθεται σε 43’’, 49’’ και 55’’ και είναι ακριβώς ό,τι λείπει από το designάτο σπίτι σου, χωρίς να δημιουργεί την παραμικρή παραφωνία.

Αν ανήκεις στην Gen Z και το κινητό δύσκολα το αφήνεις από το χέρι σου, τότε ήρθε η ώρα να γνωρίσεις από κοντά την The Sero. Η επαναστατική, ολοκαίνουργια lifestyle τηλεόραση της Samsung περιστρέφεται οριζόντια και κάθετα, αλλάζοντας προσανατολισμό αυτόματα, ακριβώς όπως ένα smartphone. Έτσι, θα μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου περιεχόμενο, σε οποιοδήποτε προσανατολισμό οθόνης, συνδέοντας το smartphone σου.

Για εκείνες που κοιτούν ήδη το μέλλον κατάματα

Πολλά κορίτσια δηλώνουν «κολλημένα» με την τεχνολογία σε κάθε επίπεδο. Αν, λοιπόν, θέλεις να ξέρεις το μέλλον στις οθόνες, τότε σε πληροφορούμε πως θα είναι «φτιαγμένο» με MicroLED. Η αρθρωτή τεχνολογία των MicroLED δεν έχει όρια, όσον αφορά στο μέγεθος, την αναλογία, το πλαίσιο και την ανάλυση. Με λίγα λόγια, θα διαμορφώνεις εσύ την οθόνη ανάλογα με τις ανάγκες σου: Τετράγωνη ή παραλληλόγραμμη; Με διαθέσιμα μεγέθη από 75’’ μέχρι 292’’, οι MicroLED τηλεοράσεις προσφέρουν μια εξατομικευμένη, απαράμιλλη εμπειρία στην οικιακή προβολή. Και δεν είναι μία «προβολή στο μέλλον», αλλά μια πραγματικότητα που κάθε μέρα έρχεται όλο και πιο κοντά μας.

Αν θέλεις μία νέας γενιάς τηλεόραση με ευφυία

Η Q950TS είναι η κορυφαία QLED 8K TV της Samsung για το 2020. Προσφέρει πρωτόγνωρη τεχνολογία και ασυναγώνιστη εμπειρία θέασης, συνδυάζοντας απαράμιλλη ποιότητα εικόνα και ήχου, ευφυείς δυνατότητες ΑΙ και premium σχεδιασμό. Διευρύνει το οπτικό πεδίο του θεατή, με σχεδόν αόρατο πλαίσιο από άκρη σε άκρη, καθώς με την επαναστατική τεχνολογία Infinity Screen η οθόνη αγγίζει το 99%. Η Q950TS QLED 8K TV της Samsung, με ένα εκπληκτικά λεπτό προφίλ 15χιλιοστών καθόλο το μήκος και 6 ενσωματωμένα ηχεία, δίνει άλλο νόημα στη φράση «εκπληκτική οθόνη», αφού εξαλείφει τα όρια μεταξύ της τηλεόρασης και του περιβάλλοντος χώρου, για να δημιουργήσει την απόλυτη εμπειρία ψυχαγωγίας. Και έχεις και τρεις επιλογές: 65’’, 75’’ και 85’’.

Παράλληλα, η Samsung παρουσίασε τις νέες Q900TS και Q800T, διευρύνοντας έτσι τη σειρά των QLED 8K τηλεοράσεων. Τα νέα μοντέλα διατίθενται σε μεγέθη από 55’’ μέχρι 98’’, εξασφαλίζοντας πως υπάρχει μια 8Κ τηλεόραση για κάθε ανάγκη και χώρο.

Ας μην ξεχνάμε και τις QLED 4Κ τηλεοράσεις που εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικές προτάσεις του συνολικού χαρτοφυλακίου τηλεοράσεων της Samsung. Μάλιστα, το 2020 φέρνει μια ολοκληρωμένη γκάμα 4Κ τηλεοράσεων με τα μοντέλα Q60T, Q70T, Q80T, Q90T και Q95T να διατίθενται σε μεγέθη από 43’’ ως 85’’ ίντσες.

Δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για αδιαπραγμάτευτη εμπειρία θέασης

Αυτό που πραγματικά διαφοροποιεί τη σειρά 2020 είναι οι βελτιωμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI) «Smart Screen». Οι εξής λειτουργίες «ευθύνονται» για την αδιαπραγμάτευτη εμπειρία θέασης:

Quantum Dot AI, για να αναβαθμίσει οποιοδήποτε περιεχόμενο, καθώς ανεξαρτήτως της τρέχουσας ανάλυσης του, το περιεχόμενο μπορεί πλέον να προβληθεί σε 33 εκατομμύρια pixels.

Adaptive Picture που εξασφαλίζει την τέλεια ποιότητα εικόνας, ανεξάρτητα από το αν η τηλεόραση παρακολουθείται σε σκοτεινό ή φωτεινό δωμάτιο.

Active Voice Amplifier που εξαλείφει τον περιβάλλοντα θόρυβο. Αναγνωρίζει, αυτόματα, τις παρεμβολές και προσαρμόζει ανάλογα τη στάθμη του ήχου.

Objecting Tracking Sound+ (OTS+) για δημιουργία τρισδιάστατου ηχητικού εφέ, με αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης.

Q-Symphony, η εφαρμογή των πολλαπλών ηχείων, για πλουσιότερο και πληρέστερο περιβάλλοντα ήχο.

Συνδεδεμένη προβολή για να μην αφήνεις ούτε sec το κινητό από τα χέρια σου

Αν ανήκεις κι εσύ στο club «Δεν αφήνω το κινητό από τα χέρια μου», τότε σου έχουμε φανταστικά νέα, καθώς η Samsung ανακοίνωσε, επίσης, νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών που χρησιμοποιούν οθόνες με διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων οι:

Multi-View, για εσένα που χρησιμοποιείς συχνά άλλες συσκευές, ενώ παρακολουθείς τηλεόραση. Αυτή η λειτουργία σου επιτρέπει να συνδέσεις την κινητή σου συσκευή σε μια μεγαλύτερη οθόνη, με τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε 14 διαφορετικές μορφές διάταξης για δύο οθόνες!

Tap View, η οποία διευκολύνει περισσότερο από ποτέ τη σύνδεση smartphone σε τηλεόραση. Έτσι θα μπορείς να αναπαράγεις την οθόνη του τηλεφώνου σου στην τηλεόραση, ακουμπώντας απλώς τις συσκευές μεταξύ τους!

Η τεχνολογία κάθε μέρα εξελίσσεται και πώς μπορούμε εμείς να μείνουμε εκτός; Here we come!