Free Online Games: Πρωτότυπες και challenging προτάσεις για τις πιο pro παίκτριες

Free Online Games: Πρωτότυπες και challenging προτάσεις για τις πιο pro παίκτριες

Αν δεις οτι δυσκολεύεσαι, μπορείς πάντα να καλέσεις... ενισχύσεις!

Σίγουρα καμία από εμάς δεν είχε φανταστεί ότι θα γινόταν χαρακτήρας από βιβλίο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, αλλά όπως λένε και οι σοφοί Άγγλοι «When life gives you lemons…», υποθέτω γνωρίζεις τη συνέχεια. Το οποίο σημαίνει πως ακόμη και αν ζούμε μία σύγχρονη εκδοχή του «Love in times of cholera» (το οποίο έχει γίνει ταινία με τον Javier Bardem), που μας θέλει να μένουμε σπίτι για το καλό της ανθρωπότητας, μας δίνεται ταυτόχρονα η ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά με τον εαυτό μας. Όσο κι αν θέλουμε να είμαστε κοντά σε αυτούς που αγαπάμε και να μοιραστούμε μαζί τους την αγωνία μας, ειδικά όσες από εμάς μένουν μακριά από το πατρικό τους, είναι προτιμότερο να τους προστατεύσουμε μένοντας σπίτι και ανακαλύπτοντας κάθε δυνατό σύγχρονο τρόπο επαφής που έχουμε στη διάθεσή μας.

Με άλλα λόγια, ζέστανε καφέ και δώσε ραντεβού με την κολλητή σου για ένα πρωινό catch up στο skype, φτιάξε μία ψηφιακή κάρτα για τη μαμά σου που είναι μακριά και ανησυχεί για εσένα, προκάλεσε τον μπαμπά σου σε μία πατρίδα τάβλι online, ζήτα από τον αδερφό σου να σου διδάξει τα μυστικά του στο Pro. Κι όμως, έχεις σκεφτεί μήπως αυτή η απρόβλεπτη καραντίνα, είναι η αφορμή να ανακαλύψεις τα κρυφά skills που έχεις στο gaming ή να… ξεσκονίσεις τον θρόνο της «Queen of the Lan»; Σε όποια από τις δύο κατηγορίες και αν ανήκεις, παρακάτω θα βρεις μία λίστα με τα πιο απολαυστικά, free και online παιχνίδια, για να «σκοτώσεις» διασκεδαστικά τον χρόνο μόνη σου ή με «συμμάχους»!

Για σένα που είσαι ακούραστηπολεμίστρια

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρω πρώτο το League of Legends και το Dota 2, αν και είμαι σχεδόν βέβαιη πως όλο και κάπου θα τα έχει «πάρει» το αυτί σου. Για αυτό έχω να σου αντιπροτείνω το Smite. Πρόκειται για μία παραλλαγή των κλασσικών MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) -για αυτό και κοντράρει στενά τα δύο παραπάνω παιχνίδια- η οποία προσανατολίζεται περισσότερο στην κοινότητα που δημιουργούν οι gamers, παρά στο ίδιο το game. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως υστερεί σε δράση, αφού από τους 51 καλοσχεδιασμένους θεούς (μέσα σε αυτούς και η αγαπημένη μας Mulan), επτά διαφορετικών μυθολογιών (ελληνική, κινέζικη, αιγυπτιακή, νορβηγική, ινδική, ρωμαϊκή, μάγια), ο δικός σου πρέπει να είναι εκείνος που στο τέλος κάθε μάχης, θα κερδίσει τους πιο πολλούς... πιστούς worshipers. Δοκίμασε το και αν δεις ότι σου ταιριάζει, προσκάλεσε την κολλητή, τον φίλο, τον αδερφό σου, να παίξετε παρέα!

Για σένα που σκέφτεσαιout of the box

Είσαι εκείνη στην οποία στρέφονται οι φίλοι της όταν αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα; Λατρεύεις τους γρίφους και «παίζεις» τον κύβο του Ρούμπικ στα δάχτυλα; Τότε είσαι η κατάλληλη συνάδελφος για τον ντετέκτιβ Dale Vandermer, ο οποίος ξυπνά σε ένα άγνωστο και κάπως... σουρεαλιστικό δωμάτιο (απίστευτα περίτεχνων γραφικών), έχοντας πάθει ολική αμνησία. Το «Cube Escape: Paradox» είναι ουσιαστικά ένα εικονικό και πολύ πιο περίπλοκο escape room, στο οποίο σκοπός είναι να βοηθήσεις τον Vandermer να μπορέσει να λύσει τους γρίφους που αποκαλύπτουν πώς βρέθηκε εκεί και να μπορέσει στο τέλος να αποδράσει. Τι λες; Θα τα καταφέρεις;

Για σένα που έχειςστρατηγική

Είσαι αποφασιστική, δεν φοβάσαι να ρισκάρεις και σκέφτεσαι διπλά κάθε σου κίνηση; Τότε τα παιχνίδια στρατηγικής είναι σχεδιασμένα για να γίνουν το φυσικό σου περιβάλλον! Θα το διαπιστώσεις παίζοντας το «Fallout Shelter», μία πιο ζουμαρισμένη, sci-fi εικονική «πραγματικότητα»… της πραγματικότητας που ζούμε αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για ένα παιχνίδι προσομοίωσης, το οποίο διαδραματίζεται σε ένα αφιλόξενο post apocalyptic σκηνικό από ραδιενεργά και πυρηνικά απόβλητα, το Vault. Σκοπός του παιχνιδιού είναι, οι κάτοικοι του Vault να καταφέρουν να επιβιώσουν υπό τη δική σου καθοδήγηση, ενώ ανά διαστήματα απειλούνται από πυρκαγιές, και επικίνδυνες μεταλλάξεις ζώων.

Για εσένα που κυνηγάςτην περιπέτεια

Όταν ήσουν μικρή ήθελες να γίνεις σούπερ ηρωίδα; Αντιμετωπίζεις τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής ατρόμητη και με θάρρος; Τότε πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσεις τον μικρό Chris Eriksen, τον δεκάχρονο πρωταγωνιστή του «The Awesome Adventures of Captain Spirit»! Ο λόγος που το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι τόσο δημοφιλές στην κατηγορία του (narrative adventure game), πέρα από την καλογραμμένη διακλαδιστική αφήγηση και τη δυνατότητα εξατομίκευσης της εμπειρίας του παίκτη μέσω επιλογών που καθορίζουν την έκβαση του παιχνιδιού, είναι το γεγονός πως μας «ταξιδεύει» πίσω στην παιδική μας ηλικία, μέσα από τα μάτια του μικρού Chris και του alter ego του, του Captain Spirit, που έχει ένα τεράστιο οπλοστάσιο υπερδυνάμεων. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η παρέα τους, θα σε βοηθήσει να δραπετεύσεις για λίγο από την πραγματικότητα και να συνεχίσεις ακόμη και μέσα στο σπίτι το διασκεδαστικό κυνήγι της περιπέτειας!

Για σένα που είσαι παραδοσιακήκαι old school

Αν καμία από τις παραπάνω επιλογές δεν σε εμπνέει αρκετά για να «βουτήξεις» στον διασκεδαστικό κόσμο του online gaming, υπάρχουν αμέτρητες διαθέσιμες all time classic επιλογές, όπως το σκάκι (για το οποίο μπορείς να βρεις δωρεάν μαθήματα/turorials), η Monopoli, η «αθάνατη» δηλωτή, η «Ναυμαχία» και o Super Mario που έπαιζες μικρή στο Game Boy. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς πάντα να ξεσκουριάσεις τις... ολυμπιακών διαστάσεων επιδόσεις σου στο Tichu, ακόμη και αν δεν είσαι πλέον φοιτήτρια, προσκαλώντας τις φίλες σου από το πανεπιστήμιο για έναν γύρο όπως παλιά σε μία από τις ειδικά σχεδιασμένες πλατφόρμες που υπάρχουν στο διαδίκτυο!

Κλείνοντας, μην ξεχνάς πως όσο κρίσιμα και αν είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, στο χέρι μας είναι να συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή με όποιον τρόπο μπορούμε και να επωφεληθούμε από τον ελεύθερο χρόνο που μας δίνεται. Συνέχισε να παρακολουθείς τις εξελίξεις με ψυχραιμία, να προστατεύεις τον εαυτό σου μένοντας σπίτι και να είσαι σίγουρη πως οι δύσκολες μέρες θα περάσουν πολύ πιο γρήγορα από όσο πιστεύεις.