Get inspired: Οι εφαρμογές και τα websites που θα «ξεκλειδώσουν» τη δημιουργική σου πλευρά

Get inspired: Οι εφαρμογές και τα websites που θα «ξεκλειδώσουν» τη δημιουργική σου πλευρά

Τα ψάξαμε, τα βρήκαμε και στα προτείνουμε!

Αν υπάρχει κάτι που μας κάνει να χαμογελάμε κατά τη διάρκεια της περιόδου που διανύουμε, τότε αυτό είναι οι απίστευτα ευρηματικοί τρόποι με τους οποίους κάποιοι συνάνθρωποί μας, επιλέγουν να περνούν τον χρόνο τους εντός σπιτιού.

Ο Anthony Hopkins για παράδειγμα, μοιράστηκε ένα βίντεο στα social media (θα το βρεις παρακάτω) με τον ίδιο να παίζει πιάνο στη γάτα του, στην Ιταλία δύο γείτονες έπαιξαν ping pong από τα παράθυρα των σπιτιών τους, ενώ μια φίλη μου κρέμασε αρτιστίκ πανό στο μπαλκόνι της.

Τι κάνουμε όμως εμείς για να αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε εντός; Διότι μπορεί να μην υπάρχουν πλέον τα αυστηρά μέτρα που περιόριζαν το προηγούμενο διάστημα τις μετακινήσεις μας, ωστόσο, συνεχίζουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι και να φροντίζουμε για την ασφάλειά μας.

Αν δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις, λοιπόν, στον ελεύθερό σου χρόνο εντός, προσπάθησε απλά να διασκεδάσεις τον εαυτό σου όσο περισσότερο μπορείς! Δες το σαν ένα παιχνίδι στο οποίο δεν ζήτησες να λάβεις μέρος, αλλά πρέπει να παίξεις. Σε αυτό το παιχνίδι κερδίζει εκείνος που προστατεύει τον εαυτό του και τους γύρω του και συγχρόνως, απολαμβάνει στο έπακρο τις free στιγμές που διαθέτει! Αν πρέπει να επενδύσεις κάπου αυτή τη στιγμή, είναι στη δημιουργικότητα και τη φαντασία σου, είτε αυτές εκφράζονται στην κουζίνα σου είτε σε ένα χαρτί. Ανάλογα με τη δραστηριότητα που σε ενδιαφέρει, παρακάτω θα βρεις συγκεντρωμένες τις πιο inspirational ιστοσελίδες και εφαρμογές για να «σκοτώσεις» όσο πιο δημιουργικά μπορείς τον χρόνο σου.

Deep Breathing GIF from Tiredface GIFs

Για εσένα που μετράς τις στιγμές με «κλικ»

Μπορεί να περιφέρεσαι όλη μέρα στους τέσσερις τοίχους, αυτό όμως δεν σε εμποδίζει από το να τραβάς μοναδικά κάδρα του προσωπικού σου χώρου, να επεξεργάζεσαι παλιές φωτογραφίες και να «κυνηγάς» με τον «φακό» τα ηλιοβασιλέματα από το μπαλκόνι σου! Αν η φωτογραφική κάμερα είναι για εσένα μία προέκταση του εαυτού σου που δεν εγκαταλείπεις ούτε μέσα στο σπίτι, τότε το PHOTOMOSH είναι η online εφαρμογή που θα σε κάνει να δεις με μία διαφορετική ματιά τις εικόνες σου. Κάνοντας «κλικ» στην επιλογή mosh, η εφαρμογή παρουσιάζει παραλλαγές της εικόνας σου, θέτοντας φίλτρα αυτόματα και τυχαία, ενώ από τη στήλη στα δεξιά μπορείς να ορίσεις τις δικές σου ρυθμίσεις για να πετύχεις ακριβώς αυτό που θες. Εάν βέβαια επιθυμείς οι φωτογραφίες σου να είναι πηγή θετικής ενέργειας για τους άλλους, στο ImgfFlip μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου memes ή gifs και να τα μοιραστείς με μία παγκόσμια κοινότητα!

Clueless - Cher Taking Photos GIF from Clueless GIFs

Για εσένα που κρύβεσαι πίσω από τις λέξεις

Εάν κρατάς πάντα και παντού μαζί σου ένα σημειωματάριο, αν υπάρχουν κάποιες λέξεις που αγαπάς περισσότερο από κάποιες άλλες και από μικρή γέμιζες τετράδια με σκόρπιες φράσεις φίλων, στιχάκια και σκέψεις, τότε σίγουρα ξέρεις για το Dimoula Generator (BETA edition). Στη θέση του σου προτείνω το Dada Poetry Generator, μία σύγχρονη εκδοχή της κλασικής τεχνικής του cut up, πάνω στην οποία γράφτηκε το «Naked Lunch» του William Burroughs. Χρησιμοποιώντας κείμενα δικά σου ή άλλων, μπορείς να αλλάξεις τυχαία τη σειρά των λέξεων και με ένα «κλικ», να σκαρώσεις δικά σου ποιήματα. Εξίσου λειτουργικό είναι και το Cut Up Machine, ενώ το Poetry Games διαθέτει τις περισσότερες ασκήσεις από οποιοδήποτε άλλο. Εάν βέβαια θέλεις να φτιάξεις μία δική σου ιστορία από την αρχή, αλλά σου λείπει η έμπνευση, η καλύτερη «θεραπεία» για το writers block, είναι το Plot Generator, που θα βάλει τη σκέψη και τις σημειώσεις σου σε μία σειρά, για να κάνεις την αρχή.

Oh Yes IAm Writing It All Down GIF from Ohyesiamwritingitalldown GIFs

Για εσένα που δεν χορταίνεις να απολαμβάνεις

Είτε είσαι μία αθεράπευτη foodie, είτε η μαγειρική είναι το μεγάλο σου πάθος, το Extra Crispy είναι ο πιο εύχρηστος και «πλούσιος» τσελεμεντές μαγειρικής, που μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο! Μπορεί να μην περιλαμβάνει φαγητά για όλες τις ώρες της ημέρας και να εστιάζει συγκεκριμένα στο πρωινό και το brunch, ωστόσο, διαθέτει πρωτότυπα, εύκολα και νόστιμα πιάτα. Για εσένα πάλι, που έχεις πάντα μία τετράδα αβγά στο ψυγείο σου, το Get Cracking είναι η ιστοσελίδα που θα σου μάθει να φτιάχνεις τα πιο gourmet πιάτα, με το πιο παραδοσιακό υλικό! Αλήθεια, εσύ έχεις δοκιμάσει egg –in-a-hole με αβοκάντο;

Friends Joey GIF from Friends GIFs

Για εσένα που είσαι στην πρώτη γραμμή της μόδας

Σε ενδιαφέρει η μόδα και προσπαθείς να είσαι πάντα in style, ακόμη και όταν φοράς τις πιτζάμες σου; Τότε το Steal Her Style είναι η ιστοσελίδα που σου επιτρέπει να... τρυπώσεις στη γκαρνταρόμπα των αγαπημένων σου celebrities και να αντλήσεις αστείρευτη έμπνευση για να δημιουργήσεις δικούς σου stylish συνδυασμός. Ωστόσο, η σελίδα δεν περιορίζεται μόνο στα ρούχα ή τον τρόπο που μπορείς να τα σετάρεις, αλλά προτείνει και τρόπους για να υιοθετήσεις το ίδιο χτένισμα και μακιγιάζ με τις celebrities που ξεχωρίζεις, δημιουργώντας μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα! Επιπλέον, εάν αυτό το διάστημα έκανες μία αναδιοργάνωση στη ντουλάπα σου, να ξέρεις πως το Stylicious ή το Stylebook, είναι οι προσωπικοί σου online στυλίστες, που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις καινούργια outifit, με τα ρούχα που ήδη έχεις στη ντουλάπα σου.

Fashion! GIF from Yourefashion GIFs

Για εσένα που θες να στείλεις λίγο girl power

Από την εποχή που ξέσπασε το κίνημα #MeToo ή και πιο πριν, παρακολουθείς σταθερά το παγκόσμιο φεμινιστικό κίνημα, διαβάζοντας άρθρα και συμμετέχοντας εθελοντικά σε ομάδες για την προάσπιση της έμφυλης ισότητας. Μην ξεχάσεις, λοιπόν, να κάνεις μία διαδικτυακή βόλτα από το EveryDaySexism, την ιστοσελίδα στην οποία κορίτσια από όλον τον κόσμο, μοιράζονται ιστορίες και περιστατικά καθημερινού σεξισμού, ερωτήματα και σκέψεις γύρω από αυτόν. Η πλατφόρμα είναι εξαιρετικά εύχρηστη ακόμη και για εμάς που είμαστε αρκετά noobies, ενώ η μηχανή αναζήτησης μας βοηθάει να εστιάσουμε σε αναρτήσεις που έχουν σχέση με το θέμα που μας απασχολεί περισσότερο (πχ. μισθολογική ανισότητα, εκπαίδευση, οικογένεια, μέσα ενημέρωσης, κλπ.), επιλέγοντας και το αντίστοιχό «tag».

Now This Is What ICall ASquad Friends GIF from Nowthisiswhaticallasquad GIFs

Για εσένα που θες να την ακούσεις... στερεοφωνικά

Έχεις κουραστεί να ακούς κάθε μέρα τις ίδιες playlists ξανά και ξανά; Θέλει να ακούσεις κάτι που θα σε συγκινήσει; Γιατί δεν δοκιμάζεις να γράψεις τη δική σου μουσική; Με το free trial του Soundtrap που λειτουργεί σε ιστοσελίδα και εφαρμογή για το κινητό, έχεις στη διάθεσή σου χωρητικότητα για άπειρα demo, 900 λούπες, 210 μουσικά όργανα και ήχους, 150k ηχητικά εφέ. Ακόμη και αν δεν έχεις κάποια προηγούμενη επαφή με κονσόλες και προγράμματα παραγωγής ήχου, η πλατφόρμα είναι αρκετά απλή, ενώ περιέχει tutorials που θα διευκολύνουν την προσπάθειά σου.