Ανακαλύπτοντας τις dating συνήθειες της νέας digital πραγματικότητας

Ανακαλύπτοντας τις dating συνήθειες της νέας digital πραγματικότητας

Μήπως είσαι single and ready to mingle;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το τελευταίο διάστημα, η κοινωνική μας ζωή πλήττεται σφόδρα. Ωστόσο, γνωρίζουμε καλά πως είναι σημαντικό να περιορίσουμε τις κοινωνικές μας επαφές, προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, ακόμη και τώρα που οι περιορισμοί στην κυκλοφορία αίρονται.

Πώς όμως η πανδημία του COVID-19 επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει την ερωτική μας ζωή; Για εκείνους που ζουν μόνοι και οι τελευταίοι δύο μήνες τους βρήκαν single ή σε μία «φρέσκια» σχέση ή φλερτ, τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα. Τα καλά νέα είναι όμως, ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τον έρωτα, ακόμη και στην εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ναι, πλέον καλούμαστε να βιώσουμε μια περισσότερο digital καθημερινότητα και να γίνουμε μέλη ενός ψηφιακού κόσμου -τον οποίο ενδεχομένως θα γνωρίζαμε σε μερικά χρόνια από τώρα αν η πανδημία δεν είχε ξεσπάσει και αν δεν έπρεπε να παραμείνουμε περισσότερο εντός για το καλό όλων μας. Ωστόσο, το σίγουρο είναι ακόμη πως έχουμε στη διάθεσή μας επιλογές που μπορούν να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε ή ενδεχομένως να αναβαθμίσουμε την ερωτική μας ζωή.

Η λίστα που ακολουθεί μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη για όλες εσάς που αυτή την περίοδο βρίσκεστε σε σχέση εξ αποστάσεως ή είστε single and ready to mingle!

Οργάνωσε ένα virtual dinner σε μια βραδιά video date


Αν διατηρείς σχέση εξ αποστάσεως ή δεν μπορείς να συναντήσεις τον σύντροφό σου λόγω των νέων συνθηκών, τότε μάθε πως οι επιλογές για διασκέδαση εξ αποστάσεων, είναι αρκετές. Τι θα έλεγες αν οργάνωνες κάθε βράδυ ή ανά δύο ημέρες ένα online δείπνο με τον σύντροφό σου; Καθορίστε μια συγκεκριμένη ώρα και δώστε ραντεβού στις οθόνες σας. Απολαύστε το φαγητό σας και ένα ποτήρι κρασί και μιλήστε για όλα όσα σας απασχολούν και κυρίως, όλα όσα θέλετε να κάνετε μαζί όταν η καθημερινότητά σας επιστρέψει σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς. Μέσα από αυτές τις video date βραδιές, θα καταφέρετε να παραμείνετε κοντά και ενδεχομένως, να περιορίσετε το άγχος που και οι δυο αισθάνεστε.

Απολαύστε εξαποστάσεως έναν μαραθώνιο σειρών ή μια κινηματογραφική βραδιά

Μπορεί να μην έχετε ακόμη τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε αγκαλιασμένοι εκείνη τη σειρά που και οι δυο θέλατε να ξεκινήσετε ή μια νέα ταινία όμως, μπορείτε να το κάνετε ταυτόχρονα. Κάθε βράδυ, την ίδια ώρα, πατήστε μαζί «play» και παρακολουθήστε το ίδιο περιεχόμενο στις οθόνες σας. Κατά τη διάρκεια του series marathon ή της κινηματογραφικής σας βραδιάς, δοκιμάστε να κάνετε ολιγόλεπτες παύσεις προκειμένου να πραγματοποιήσετε μια βιντεοκλήση μέσω FaceTime, Skype ή Viber για να συζητήσετε τις τηλεοπτικές εξελίξεις! Το σίγουρο είναι πως θα έρθετε ακόμη πιο κοντά.

Ανταλλάξτε ερωτικές online επιστολές

Ένας ακόμη τρόπος για να καταφέρετε να κρατήσετε τη νέα σας σχέση «ζωντανή» ενώ βρίσκεστε μακριά, είναι να προσπαθήσετε να εκφράζετε συχνά τα συναισθήματα που τρέφετε ο ένας για τον άλλον μέσω διαδικτύου. Τα περασμένα χρόνια, οι ερωτευμένοι εξέφραζαν τον έρωτά τους μέσω επιστολών και αυτό ακριβώς καλείσαι να κάνεις και εσύ τώρα -με λίγη βοήθεια από την τεχνολογία φυσικά. Ένα ερωτικό email συνιστά μια εξαιρετική ιδέα για να μην σβήσει λόγω απόστασης, η φλόγα που «καίει» ανάμεσά σας.

Κάντε ερωτικές… αποστολές

Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να δείξεις στον νέο σου σύντροφο ή το φλερτ σου το ενδιαφέρον σου την περίοδο που διανύουμε; Να δοκιμάσεις να τον εκπλήξεις ευχάριστα με μία ξεχωριστή αποστολή στην πόρτα του. Δοκίμασε να του στείλεις ένα δωράκι ή ακόμη και ένα απολαυστικό food delivery. Σίγουρα θα εκτιμήσει την κίνησή σου και θα ενθουσιαστεί με την εφευρετικότητα και τον αυθορμητισμό σου.

Στρέψου σε dating πλατφόρμεςγια singles

Στην περίπτωση που την περίοδο που διανύουμε είσαι single, δεν χρειάζεται να απογοητεύεσαι. Αν αισθανόσουν έτοιμη να αρχίσεις να βγαίνεις ξανά ραντεβού, αλλά τα νέα δεδομένα ανέτρεψαν τα σχέδια σου, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως μπορείς ακόμη να κάνεις dating και να… προετοιμάσεις το έδαφος για τις καλύτερες ημέρες που έρχονται. Οι εφαρμογές γνωριμιών, τα γνωστά σου dating apps, θα σε βοηθήσουν σε αυτή την περίπτωση. Δοκίμασε να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό στο Tinder και μπορεί το φετινό καλοκαίρι να σε βρει δεσμευμένη. Φυσικά, το Tinder δεν είναι η μοναδική dating εφαρμογή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Το Facebook Dating, η νέα εφαρμογή του Facebook για ραντεβού, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Εναλλακτικά, μπορείς να «κατεβάσεις» το Badoo ή μεταξύ άλλων το OkCupid.

Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν αρκετές επιλογές για να κρατήσεις την ερωτική σου ζωή «ζωντανή» την περίοδο που διανύουμε. Η άρση των περιοριστικών μέτρων, μας επαναφέρει σταδιακά στην προ COVID-19 εποχή. Ωστόσο, η επιστροφή μπορεί να καθυστερήσει. Είτε είσαι single, λοιπόν, είτε βρίσκεσαι σε μια νέα σχέση, προσπάθησε να διατηρήσεις το ερωτικό σου ενδιαφέρον, ακόμη και αν η τεχνολογία αποτελεί για την ώρα το μοναδικό μέσο για να πετύχεις τους dating στόχους σου.