Ανάσταση στο σπίτι: Πώς θα περάσεις και μόνη σου καλά

Ανάσταση στο σπίτι: Πώς θα περάσεις και μόνη σου καλά

Το Μεγάλο Σάββατο σε... Home Alone Edition

Στην περίπτωση που πέρυσι το Πάσχα είχες υποσχεθεί στον εαυτό σου ή ευχηθεί να μην επισκεφτείς για μία ακόμη χρονιά το χωριό και να μείνεις στην πόλη ή να ταξιδέψεις σε έναν περισσότερο κοσμοπολίτικο προορισμό της Ελλάδας, μακριά από θείους, θείες και γνωστούς, ίσως τώρα θέλεις να αναθεωρήσεις ή να πάρεις πίσω την ευχή σου.

Το φετινό Πάσχα δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο. Θα το περάσεις στο σπίτι και στην περίπτωση που δεν συγκατοικείς με κάποιον ή δεν μένεις με την οικογένειά σου, μόνη σου.

Το διαφορετικό, βέβαια, δεν είναι απαραιτήτως και κακό. Διότι όπως πολύ καλά έχεις αντιληφθεί τις τελευταίες εβδομάδες, είναι σημαντικό να δίνεις νόημα και ουσία στην κάθε σου ημέρα, ακόμη και τώρα που δεν μπορείς να βγεις εκτός σπιτιού, να ταξιδέψεις ή να συναντήσεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Και επειδή είναι σημαντικό να κρατάμε κάποιες παραδόσεις και να δημιουργούμε νέες αναμνήσεις με κάθε αφορμή, καλό είναι να μην περάσεις το Μεγάλο Σάββατο ξαπλωμένη στον καναπέ και «κολλημένη» στις σειρές και τα social media.

Υπάρχουν αρκετές και δη last minute επιλογές για να γιορτάσεις το φετινό Πάσχα -ακόμη και αν είσαι μόνη σου- και η λίστα που ακολουθεί θα σου προσφέρει την απαραίτητη έμπνευση για να περάσεις όμορφα, κάνοντας Ανάσταση στο σπίτι.

#1 Φτιάξε τη δική σουλαμπάδα

Ανάσταση χωρίς λαμπάδα δεν γίνεται. Στην περίπτωση, λοιπόν, που δεν πρόλαβες να αγοράσεις online τη λαμπάδα σου, μπορείς να αξιοποιήσεις τον ελεύθερό χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου για να ετοιμάσεις τη δική σου DIY πρόταση και μάλιστα, σε χρόνο «ντετέ». Τα βήματα για να ετοιμάσεις μια handmade λαμπάδα είναι απλά. Ξεκίνα επιλέγοντας τι χρώμα θέλεις να έχει η λαμπάδα σου και διάλεξε ένα κερί σε αυτή την απόχρωση. Αν δεν έχεις κεριά στο σπίτι, σίγουρα θα βρεις στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς σου. Πάρε μια κατσαρόλα, βάλε σε αυτή λίγο νερό και τοποθέτησε μέσα ένα μπρίκι το κερί σε κομμάτια (ή το γυάλινο βαζάκι αν το κερί που πήρες). Βρες επίσης κάποιες παλιές κορδέλες, σπάγκο, μερικά αποξηραμένα λουλούδια ή χρυσόσκονη. Σίγουρα κάτι από τα παραπάνω θα υπάρχει σε ένα από τα ντουλάπια του σπιτιού σου. Χρησιμοποιώντας ένα φιτίλι από κάποιο παλιό κερί και δημιουργώντας το δικό σου καλούπι από αλουμινόχαρτο ή μια συσκευασία που θυμίζει κάτι από κερί ή λαμπάδα, θα πετύχεις τον στόχο σου. Αν έχεις κρατήσει μια παλιά λαμπάδα δε, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο εύκολα αφού το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να τη διακοσμήσεις. Μια ματιά στο YouTube αρκεί για να ανακαλύψεις τα κατάλληλα tutorials.

#2 Κάνε ένα beauty make over και προετοιμάσου για το βράδυ τηςΑνάστασης

Τι θα έκανες το Μεγάλο Σάββατο αν μπορούσες να γιορτάσεις την Ανάσταση εκτός; Πιθανότατα θα απολάμβανες μια ημέρα γεμάτη beauté και θα αναζητούσες το outfit που θα φορούσες. Το ίδιο ακριβώς θα κάνεις και τώρα, λοιπόν. Βγάλε τις πιτζάμες και τις φόρμες και μετέτρεψε το σπίτι σου σε ένα beauty spa. Κάνε ένα απολαυστικό μπάνιο με άλατα, απέκτησε την πιο απαλή επιδερμίδα με ένα DIY body scrub, βάλε τις κρέμες και τα σέρουμ σου, βάψε τα νύχια σου και αρωματίσου. Με λίγα λόγια, περιποιήσου λίγο περισσότερο τον εαυτό σου για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου και να δώσεις μια πιο ξεχωριστή διάσταση στην ημέρα σου. Είναι σημαντικό να αισθανθείς πως αυτή η ημέρα διαφέρει από τις άλλες και να δημιουργήσεις νέες πασχαλινές αναμνήσεις εντός σπιτιού.

#3 Βάψε αβγά, φτιάξεκουλουράκια και ετοίμασε ένα απολαυστικό πιάτο για την Ανάσταση

Ακόμη και αν αποφάσισες την τελευταία στιγμή να γιορτάσεις την Ανάσταση στο σπίτι, έχεις στη διάθεσή σου χρόνο για να ετοιμάσεις ένα πασχαλινό έδεσμα μόνο για εσένα. Αν θέλεις να αξιοποιήσεις δημιουργικά τις ώρες σου το Μεγάλο Σάββατο, δοκίμασε να βάψεις αβγά, να φτιάξεις μόνη σου τσουρέκι ή να ετοιμάσεις τη συνταγή της γιαγιάς ή της μαμάς σου για εκείνα τα απολαυστικά κουλουράκια. Όσο για το αναστάσιμο δείπνο, δεν χρειάζεται να φτιάξεις την παραδοσιακή μαγειρίτσα για να το απολαύσεις. Ετοίμασε απλώς την αγαπημένη σου συνταγή -ακόμη και αν πρόκειται για scrambled eggs με μπέικον και αβοκάντο.

#4 Δώσε online ραντεβού για ένα virtual αναστάσιμο δείπνο με τους δικούς σου

Ανάσταση χωρίς τα αγαπημένα σου πρόσωπα δεν γίνεται. Τα καλά νέα είναι πως με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορείς να γιορτάσεις μαζί τους εξ’ αποστάσεως. Φόρεσε τα καλά σου και δώσε ένα online ραντεβού με τους αγαπημένους σου για να ανταλλάξεις ευχές και να απολαύσεις ένα virtual αναστάσιμο δείπνο μαζί τους. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αισθάνεσαι μόνη σου αυτή τη βραδιά και δεν θα επιτρέψεις στο γεγονός ότι μένεις σπίτι να σε κάνει να «προσπεράσεις» ουσιαστικά το φετινό Πάσχα.

#5 Οργάνωσε ένα virtual πάρτι με την παρέα

Αφού ανταλλάξεις ευχές με την οικογένειά σου και απολαύσεις το αναστάσιμο δείπνο με τη διαδικτυακή τους συντροφιά, θα συνεχίσεις τη βραδιά σου με τους φίλους σου. Γέμισε με λίγο κρασί το ποτήρι σου και οργάνωσε ένα virtual πάρτι με την παρέα. Μπορεί ο καθένας να βρίσκεται σπίτι του όμως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να διασκεδάσετε μαζί. Ένας θα αναλάβει τον ρόλο του DJ και οι υπόλοιποι, θα λικνιστείτε στους online ρυθμούς του.

#6 Πες «ναι» σε μια online βραδιά με φίλους, παντομίμα καικαραόκε

Τέλος, στην περίπτωση που δεν έχεις διάθεση για χορό ή κουβέντα, αλλά θέλεις να διασκεδάσεις μαζί με τους φίλους και τις φίλες σου, ακόμη και αν βρίσκεστε μακριά ο ένας από τον άλλον, υπάρχουν πολλές διαδικτυακές επιλογές στις οποίες μπορείς να στραφείς με ένα απλό, ομαδικό video call. Μια εξαιρετική ιδέα που θα σας χαρίσει μοναδικές στιγμές γέλιου, είναι να παίξετε παντομίμα ή να οργανώσετε μια online βραδιά καραόκε.

Ό,τι και αν επιλέξεις να κάνεις, να θυμάσαι πως καλό είναι να μην «κολλήσεις» και αυτό το βράδυ με σειρές στον καναπέ. Το ζήτημα είναι να δώσεις ένα άλλο νόημα σε αυτή τη βραδιά και η συντροφιά των φίλων σου -έστω και η διαδικτυακή- είναι πάντα μια καλή ιδέα. Σε κάθε περίπτωση, stay home and stay safe!