Summer loading: Πώς θα προετοιμαστείς για το καλοκαίρι που έρχεται

Summer loading: Πώς θα προετοιμαστείς για το καλοκαίρι που έρχεται

Οι ιδέες που θα σου χαρίσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι

Με το καλοκαίρι να απέχει μία μόλις ανάσα και τη φετινή άνοιξη να μην θυμίζει σε τίποτα οποιαδήποτε άλλη έχεις βιώσει, δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα καλοκαιρινά σου σχέδια έχουν μπει σε δεύτερο πλάνο.

Ωστόσο, σίγουρα θα καταφέρεις να κάνεις τις βουτιές σου και φέτος το καλοκαίρι και δεν υπάρχει αμφιβολία πως αξίζει να εκμεταλλευτείς την περίοδο που διανύουμε προκειμένου να βγάλεις στην επιφάνεια την πιο λαμπερή πλευρά του εαυτού σου. Σήκω από τον καναπέ, άφησε για λίγο στην άκρη το smartphone σου και προσπάθησε να προετοιμάσεις το σώμα, την επιδερμίδα, τη γκαρνταρόμπα αλλά και την ψυχολογία σου για το καλοκαίρι που έρχεται.

Μπορεί η φετινή άνοιξη να πέρασε δίχως να το καταλάβεις και χωρίς να προλάβεις να φορέσεις τα ανοιξιάτικα outfits σου όμως, το καλοκαίρι πλησιάζει και έχεις κάθε λόγο να προετοιμαστείς καταλλήλως για τις ηλιόλουστες ημέρες που έρχονται, όπως έκανες άλλωστε τα προηγούμενα χρόνια.

Ιδού, πέντε ιδέες που θα σου χαρίσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι για να κάνεις την αρχή.

Χάρισε στο δέρμα σουτην ενυδάτωση και τη λάμψη που χρειάζεται

Τι καλύτερο μπορείς να κάνεις την περίοδο που διανύουμε από το να προσφέρεις επιπλέον τόνωση στην επιδερμίδα σου και να πεις «αντίο» στη θαμπάδα; Άρχισε να καταναλώνεις περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου να ενυδατώνεις το δέρμα σου και να του χαρίσεις μια επιπλέον λάμψη, ενώ εκμεταλλεύσου τον χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου για να ετοιμάσεις DIY beauty «συνταγές» που θα σε ανανεώσουν. Από ένα «σπιτικό» scrub με καστανή ζάχαρη, μέλι και αμυγδαλέλαιο σε μια ενυδατική και τονωτική κρέμα με αβγό, λάδι αμυγδάλου, αβοκάντο και μέλι. Στο διαδίκτυο θα ανακαλύψεις πολλά beauty tutorials με DIΥ λύσεις προκειμένου να χαρίσεις μια επιπλέον λάμψη στην επιδερμίδα σου αυτή την περίοδο, δίχως να ξοδευτείς.

Προετοίμασε τηνεπιδερμίδα σου για τον ήλιο

Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα παραμονής στο σπίτι, είναι σημαντικό να φροντίσεις να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου για μια ομαλή επιστροφή στην καθημερινότητα και την έκθεση στον ήλιο. Και σε αυτή την περίπτωση, η ενυδάτωση είναι σε πρώτο στάδιο το «κλειδί». Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις καθημερινά το δέρμα σου με τις κατάλληλες κρέμες, να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις απολέπιση για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Με αυτόν τον τρόπο θα της χαρίσεις μια πιο λεία όψη και θα μεγιστοποιήσεις τη δράση των προϊόντων ενυδάτωσης που χρησιμοποιείς. Ο καλύτερος τρόπος, ωστόσο, για να είσαι καλά προετοιμασμένη για τις ηλιόλουστες εξορμήσεις σου είναι να φροντίσεις να έχεις την κατάλληλη αντηλιακή προστασία. Κάνε, λοιπόν, τις online παραγγελίες σου για να βρεις τα αντηλιακά προϊόντα για το πρόσωπο και το σώμα που εξυπηρετούν καλύτερα τις δικές σου ανάγκες και μην ξεχνάς να τα χρησιμοποιείς κάθε φορά που θα βγαίνεις από το σπίτι.

Κάνε διατροφικές επιλογές που θα χαρίσουν φυσική λάμψη στην επιδερμίδα σου

Οι διατροφικές επιλογές που κάνεις την περίοδο που διανύουμε διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία της επιδερμίδα σου για την έκθεση στον ήλιο. Στην περίπτωση που θέλεις να προσφέρεις μια φυσική λάμψη στην επιδερμίδα σου και ταυτόχρονα, να της χαρίσεις επιπλέον προστασία από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία, δοκίμασε να εντάξεις στο καθημερινό σου μενού τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε και καροτενοειδή. Τα καροτενοειδή αποτελούν κάποιους από τους πλέον σημαντικούς «συμμάχους» σου στη «μάχη» ενάντια στη φθορά του χρόνου, ενώ έχουν αποδεδειγμένες φωτοπροστατευτικές ιδιότητες και μπορούν να χαρίσουν μια επιπλέον λάμψη στην επιδερμίδα σου. Κάνε μερικές αλλαγές στη διατροφή σου και άρχισε να καταναλώνεις περισσότερα τρόφιμα τα οποία είναι πλούσια σε καροτενοειδή, όπως τα καρότα, οι γλυκοπατάτες, η κολοκύθα, τα μάνγκο και η παπάγια! Όσον αφορά στη βιταμίνε Ε, αξίζει να γνωρίζεις ότι έρευνες έχουν δείξει πως η συγκεκριμένη βιταμίνη αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τους ιστούς του σώματος από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Και όπως ενδεχομένως έχεις διαβάσει, οι ελεύθερες ρίζες συνδέονται -μεταξύ άλλων- με την πρόωρη γήρανση. Καλό είναι, λοιπόν, να γνωρίζεις ότι κάποιες από τις πλέον σημαντικές πηγές βιταμίνης Ε είναι το έλαιο σόγιας, το αραβοσιτέλαιο, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα φουντούκια, οι ηλιόσποροι και διάφορα λαχανικά, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο.

Ανανέωσε online τηγκαρνταρόμπα σου

Ένας ακόμη «έξυπνος» τρόπος για να προετοιμάσεις την εμφάνιση και τη διάθεσή σου για το καλοκαίρι είναι το να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου για να ανανεώσεις τη γκαρνταρόμπα σου. Κατέβασε τα περσινά καλοκαιρινά σου ρούχα από το πατάρι, κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα για να αποφασίσεις ποια θα κρατήσεις και ποια όχι και χρησιμοποίησε το διαδίκτυο για να κάνεις εγκαίρως τις online παραγγελίες σου. Μελέτησε τις τάσεις της μόδας που θα επικρατήσουν αυτό το καλοκαίρι και προμηθεύσου με καλοκαιρινά outfits από την άνεση του σπιτιού σου. Εναλλακτικά, σε περίπτωση που δεν είσαι ακόμη έτοιμη να κάνεις τις καλοκαιρινές σου αγορές, δοκίμασε να ετοιμάσεις μια λίστα αναφορικά με τα ρούχα και τα μαγιό που θα ήθελες να φορέσεις τους μήνες που έρχονται. Η συγκεκριμένη διαδικασία, θα σε βοηθήσει να «ανεβάσεις» τη διάθεσή σου.

Για σένα νοιάσου καιγυμνάσου από το σπίτι

Τέλος, αν θέλεις να προετοιμαστείς εγκαίρως για το καλοκαίρι που έρχεται, τότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίσεις τη σιλουέτα και την ευεξία σου. Στρέψου στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο YouTube ή σε fitness εφαρμογές που θα «κατεβάσεις» στο κινητό σου προκειμένου να τονώσεις το σώμα σου. Τριάντα λεπτά την ημέρα αρκούν για να γυμναστείς από το σαλόνι σου, ακόμη και αν δεν διαθέτεις εξοπλισμό γυμναστηρίου στο σπίτι. Φυσικά, καλό είναι να εντάξεις στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπόνησής σου το power walking ή το τζόκινγκ για να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις πιο άμεσα και να «ανεβάσεις» τη διάθεσή σου.