The Milky Way: Μήπως τελικά είχε δίκιο η Κλεοπάτρα;

The Milky Way: Μήπως τελικά είχε δίκιο η Κλεοπάτρα;

Γιορτάζοντας απολαυστικά και εναλλακτικά την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος

Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία μέχρι σήμερα -εν έτει 2020- μας θυμίζουν αυτομάτως την Κλεοπάτρα. Η γαμψή μύτη, το μεγάλο πιγούνι και η μαύρη γραμμή γύρω από τα βλέφαρα, είναι τρία από αυτά. Το πιο χαρακτηριστικό όμως, σχετίζεται αναμφίβολα με τον μύθο πως περνούσε τον ελεύθερο χρόνο της χαλαρώνοντας σε πλουσιοπάροχα λουτρά από γάλα.

Αν η Κλεοπάτρα έκανε πράγματι μπάνιο με γάλα, τότε ήταν ουσιαστικά η πρώτη που είχε ανακαλύψει πως το γάλα αποτελεί, μεταξύ άλλων, έναν ισχυρό «σύμμαχο» για την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας.

Έκτοτε, έχουν πραγματοποιηθεί αμέτρητες μελέτες, που αποδεικνύουν πόσο δίκιο είχε η Κλεοπάτρα και συνεπώς, πόσο ευεργετικό είναι το γάλα για την προσωπική μας περιποίηση. Ακριβώς για αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (1η Ιουνίου), παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει «σπιτικές» μάσκες και DIY rituals, που θα σε βοηθήσουν να εντάξεις το γάλα στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου και να ανακαλύψεις την... Κλεοπάτρα που κρύβεις μέσα σου!

Για εσένα που θέλειςλαμπερή επιδερμίδα

Το πρωί που ξυπνάς το προσωπό σου είναι θαμπό και δείχνει κουρασμένο, ακόμη και αν συμπλήρωσες τις οκτώ απαιτούμενες ώρες ύπνου; Τότε, μην ξεχάσεις, αφού πλυθείς καλά και απομακρύνεις τη λιπαρότητα, τη σκόνη και τους ρύπους που έχουν συγκεντρωθεί στην επιφάνειά του προσώπου σου, να περάσεις ταμποναριστά την επιδερμίδα σου με έναν δίσκο ντεμακιγιάζ, τον οποίο θα έχεις βυθίσει νωρίτερα σε γάλα.

Εάν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή, ένας μήνας καθημερινής εφαρμογής, θα βελτιώσει την όψη του προσώπου σου. Όσο για εσένα που παρουσιάζεις έντονη λιπαρότητα, δοκίμασε να προσθέσεις και μερικές σταγόνες λεμονιού. Αφησέ το γάλα να στεγνώσει με τον αέρα πάνω στο πρόσωπό σου και έπειτα, εάν το επιθυμείς, ξέπλυνε με άφθονο νερό ή άσε το γάλα να λειτουργήσει όπως η κρέμα ημέρας σου!

Για εσένα που θες να εξαφανίσεις τα σημάδια του χρόνου

Όχι, δεν είσαι η μόνη. Όλες κοιταχτήκαμε κάποια στιγμή στον καθρέφτη και πιαστήκαμε εξαπίνης, παρατηρώντας πως οι ρυτίδες έκφρασης, είχαν χαραχτεί μια για πάντα γύρω από τα χείλη και κατά μήκος του μετώπου μας. Για να μην χρειαστεί να έρθουμε ξανά αντιμέτωπες με τα «σημάδια» του χρόνου, το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να ανοίξουμε το... ψυγείο μας! Αναμειγνύοντας κομμάτια μπανάνας με τρεις κουταλιές της σούπας γάλα, θα δημιουργήσουμε μία φυσική αντιγηραντική πάστα, την οποία θα εφαρμόσουμε στο πρόσωπο και τον λαιμό με κινήσεις μασάζ και θα περιμένουμε να δράσει για 15 λεπτά. Η συγκρεκριμένη homemade κρέμα, σε βάθος χρόνου, αναπλάθει την επιδερμίδα, ενισχύοντας την ελαστικότητα και μειώνοντας δραστικά τις λεπτές γραμμές, ειδικότερα αυτές που σχηματίζουν το «πόδι της χήνας» στην περιοχή των ματιών. Δεν έχει σημασία εάν η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή, ξηρή ή μεικτή. Μπορείς να τη χρησιμοποιείς όσο συχνά θες!

Extra tip: Για τα ψεγάδια, τις κοκκινίλες και τις πανάδες, δοκίμασε να αντικαταστήσεις τη μπανάνα με παπάγια και πρόσθεσε στο μείγμα μία κοφτή κουταλιά της σούπας μέλι.

Για εσένα που θέλεις μαλλιά που λάμπουν από υγεία

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι μια από τις αγαπημένες μας εποχές, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τα μαλλιά μας, τα οποία είναι εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία και χρειάζονται επιπλέον περιποίηση και κυρίως, ενυδάτωση. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να τα περιποιηθούμε, γλιτώνοντας τις... «τσιμπημένες» θεραπείες και την αναμονή του κομμωτηρίου, είναι να εφαρμόσουμε σε αυτά μία DIY κρέμα μαλλιών με βάση το γάλα! Για να την πραγματοποιήσεις θα χρειαστείς ½ κούπα γάλα, μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Αφού ανακατέψεις καλά το μείγμα σου, θα το βάλεις στο πρόσωπο, κάνοντας κυκλικές μαλάξεις και θα το αφήσεις για 20 λεπτά έως ότου δράσει. Έπειτα θα ξεπλύνεις με άφθονο νερό. Το γάλα θα τονώσει τα ταλαιπωρημένα σημεία της τρίχας, το μέλι θα «θωρακίσει» την υγρασία στα μαλλιά και το ελαιόλαδο θα «θρέψει» τη ρίζα. Να είσαι σίγουρη πως σε λιγότερο από έναν μήνα, τα μαλλιά σου θα δείχνουν πιο υγιή και λαμπερά από ποτέ.

Για εσένα που χρειάζεσαι επειγόντως ένα αναζωογονητικό scrub

Είναι ήδη Ιούνιος και εσύ συνεχίζεις να φοράς ακόμη υφασμάτινα παντελόνια και τζιν, γιατί οι γάμπες και οι φτέρνες σου, χρειάζονται επειγόντως μία γερή απολέπιση; Γιατί να είσαι στο «περίμενε» από το κέντρο αισθητικής, όταν μπορείς να κάνεις μια σπιτική και φυσική απολέπιση σε όλο το σώμα; Αυτή τη συνταγή θα την ετοιμάσεις σε ελάχιστο χρόνο και είναι εξαιρετική στις περιοχές με σκληρύνσεις. Οι κόκκοι της μαύρης ζάχαρης απομακρύνουν εύκολα τα νεκρά κύτταρα, ενώ το φυτικό βούτυρο, επειδή είναι πλούσιο σε βιταμίνες και λιπίδια, μαλακώνει και θρέφει σε βάθος τις πιο ξηρές περιοχές του σώματος. Το βούτυρο κακάο ή το καριτέ μπορείς να τα βρεις ή να τα παραγγείλεις σε μεγάλα φαρμακεία. Εφάρμοσε το μείγμα σε φτέρνες, πέλματα, γόνατα και αγκώνες και θα δεις μεγάλη διαφορά. Για να την προετοιμάσεις, θα χρειαστείς δύο κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη, μία κούπα γάλα, δύο κουταλιές της σούπας (κοφτές) βούτυρο και εφόσον το επιθυμείς, μερικές σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο με αντισηπτικές ιδιότητες, όπως η λεβάντα, η μέντα και το δεντρολίβανο. Αφού ομογενοποιήσεις το μείγμα σου, θα το εφαρμόσεις σε όλο το σώμα, επιμένοντας με κινήσεις μασάζ στα δύσκολα σημεία, όπως οι αγκώνες, οι φτέρνες και οι πατούσες.

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γιορτάσεις φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος. Το σίγουρο είναι πως αν δεν θέλεις να το πιεις, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις το γάλα προς όφελος της ομορφιά σου -και φυσικά, με μέτρο. Find your beautiful milky way!