Το 24ωρο μιας tech lover εντός: Ανακαλύπτοντας τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα

Το 24ωρο μιας tech lover εντός: Ανακαλύπτοντας τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Τηλεργασία, virtual calls, online fitness. Τους τελευταίους δύο μήνες η καθημερινότητά μας άλλαξε σε βαθμό που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε και νέοι tech όροι έγιναν μέρος του καθημερινού μας λεξιλογίου. Ξαφνικά χρειάστηκε να στραφούμε στο διαδίκτυο και δη τα smartphone μας, όχι μόνο για την επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά και για μια σειρά από καθημερινές συνήθειες και υποχρεώσεις που έπρεπε και θέλαμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, ενώ μέναμε σπίτι.

Ακόμη και τώρα, λοιπόν, που οι περιορισμοί στην κυκλοφορία έχουν αρθεί, εξακολουθούμε να μένουμε εντός και να εργαζόμαστε, να γυμναζόμαστε, να διασκεδάζουμε, να παραμένουμε δραστήριες, να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας περισσότερο από το σπίτι!

Στη δική μου περίπτωση, αυτή η νέα, περισσότερο tech καθημερινότητα, με βοήθησε να ανακαλύψω μια σειρά από νέες επιλογές που δεν γνώριζα πως είχα και οι οποίες διευκόλυναν τη ζωή μου, τόσο σε ό,τι αφορά στην εργασία μου, όσο την ψυχαγωγία και την ευεξία μου. Πίστεψέ με, στη νέα αυτή ψηφιακή πραγματικότητα, ένα smartphone αρκεί για να δώσεις ώθηση στην καθημερινότητά σου, να αλλάξεις τον τρόπο που «αποτυπώνεις» την κάθε στιγμή και να αξιοποιείς κάθε δυνατότητα που σου δίνεται, προκειμένου να αναβαθμίζεις τη ζωή σου.

Δες στο βίντεο όλα όσα περιλαμβάνει πλέον το δικό μου 24ωρο στο σπίτι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας:


Morning glory

Λένε πως η δημιουργία μιας καθημερινής ρουτίνας είναι η καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει κάποιος για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα στη ζωή του. Και αυτό ακριβώς έκανα όταν τον περασμένο Μάρτιο ενημερώθηκα ότι στο εξής θα εργαζόμουν από το σπίτι. Το ξυπνητήρι στο smartphone μου χτυπά κάθε πρωί -εκτός Σαββατοκύριακου φυσικά- στις 8 το πρωί.

Τώρα που δεν βιάζομαι να τρέξω στο αμάξι για να αποφύγω την κίνηση στον δρόμο για το γραφείο, έχω τον χρόνο να απολαμβάνω με την άνεσή μου το πρωινό μου, καθώς και μερικές στιγμές ευεξίας πριν την τηλεργασία. Διότι κάθε πρωί και με ευλαβική προσήλωση, αφού κάνω πρώτα ένα γρήγορο σκρολάρισμα στα social media και απολαύσω το breakfast μου, πιάνω το Samsung Galaxy S20 μου, το τοποθετώ στο τραπεζάκι του σαλονιού και με τη βοήθεια του δωρεάν fitness app που έχω κατεβάσει στο κινητό ή του YouTube Premium, που παρέχετε για 4 μήνες δωρεάν σε όσους έχουν επιλέξει ένα από τα smartphone της σειράς S20, κάνω ένα 20λεπτο πρόγραμμα yoga ή pilates και γυμνάζομαι με λίγη βοήθεια από την τεχνολογία.


Αφού ξυπνήσω το σώμα μου, σειρά έχει η πρωινή βόλτα της Φρουφρού στη γειτονιά. Ένα τέταρτο εκτός σπιτιού αρκεί για να κάνει χαρούμενο το σκυλάκι μου, αλλά… και τη μητέρα μου -η οποία βρίσκεται μακριά μου και κάθε πρωί την ίδια ακριβώς ώρα, λαμβάνει τις καθιερωμένες φωτογραφίες από εμένα και το καθιερωμένο βίντεο με τη Φρου Φρου! Τα περιμένει γιατί θέλει όχι μόνο να ακούει, αλλά και να βλέπει πως είμαι καλά και… δεν της χαλάω χατίρι. Ένα Space Zoom στο νέο μου smartphone αρκεί για να δω κάθε λεπτομέρεια στις φωτογραφίες μου και να επιλέξω την καλύτερη. Με 64MP μπορώ να μεγεθύνω και να… μεγεθύνω, ξανά και ξανά και να εντοπίζω λήψεις που δεν ήξερα ότι υπήρχαν χάρη στο Space Zoom και την τεχνητή νοημοσύνης της κάμερας του κινητού μου.

Όσο για τη ΦρουΦρού, μπορεί να μην κάθεται ήσυχη στη βόλτα, ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη του Samsung Galaxy S20 σταθεροποιεί το βίντεο μου, όπως μια πραγματική action cam. Σταθερά. Πολύ σταθερά. «Super Steady» σταθερά. Τόσο tech κορίτσι έγινα.


Τηλεργασία και χαρά

Η ώρα έχει πάει 10 το πρωί και σειρά έχει η τηλεργασία. Ετοιμάζω μια κούπα καφέ, κάθομαι, όσο πιο αναπαυτικά μπορώ, μπροστά από το laptop μου και… μέχρι τουλάχιστον τις 6 το απόγευμα τα emails δεν σταματούν να φεύγουν και να έρχονται. Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως την περισσότερη ώρα κατά τη διάρκεια της τηλεργασίας την περνώ μπροστά από το smartphone μου. Διότι όταν δεν μπορείς να συναντήσεις τους συναδέλφους σου, τότε τα επαγγελματικά video calls και τα online meetings γίνονται ο «κανόνας» στη νέα εργασιακή σου καθημερινότητα. Με την ενσωμάτωση του Google Duo στις επαφές μου, τα video calls μου έπαιρναν μόλις 2-3 κλίκ για να ξεκινήσουν.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, αν συνεχίζεις και εσύ να εργάζεσαι από το σπίτι είναι άκρως σημαντικό να φροντίσεις να έχεις δίπλα σου ένα «έξυπνο» τηλέφωνο που σου επιτρέπει να κάνεις ποιοτικές και ξεκούραστες βιντεοκλήσεις και παράλληλα, διαθέτει μπαταρία που διαρκεί. Το Samsung Galaxy S20 που χρησιμοποιώ, για παράδειγμα, διαθέτει και «έξυπνο» σύστημα διαχείρισης μπαταρίας και προσαρμόζεται στις συνήθειες χρήσης μου, εξοικονομώντας ενέργεια, ώστε να μην βγαίνω εκτός σε κανένα video call με τους συναδέλφους.


Extra tip: Η δική μου συμβουλή σε ό,τι αφορά στην τηλεργασία, πάντως, είναι να μην παραλείψεις να κάνεις download στο κινητό σου και ένα free app παραγωγικότητας για να παραμένεις παραγωγική και συγκεντρωμένη κάθε ημέρα. Στη δική μου περίπτωση, το Forest: Stay Focused και το Evernote με βοήθησαν να μην χάνω deadlines και να αποφεύγω τους online περισπασμούς -όπως το σκρολάρισμα στο Facebook και τα μηνύματα στο Messenger από τους φίλους.

After work bliss

Τα emails δεν σταματούν ποτέ να έρχονται, ωστόσο, το γεγονός ότι εργάζεσαι από το σπίτι, δεν σημαίνει πως πρέπει να βρίσκεσαι μπροστά από τον υπολογιστή από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μετά την τηλεργασία, το δικό μου 24ωρο στο σπίτι περιλαμβάνει χαλάρωση και δημιουργικότητα.


Και χαλάρωση για εμένα, σημαίνει απογεύματα στο σαλόνι ή το μπαλκόνι και beauty tutorials ή βίντεο με συνταγές στο YouTube Premium από το κινητό. Ό,τι και αν ετοιμάζω, είτε πρόκειται για ένα DIY beauty scrub με μαύρη ζάχαρη είτε για ένα smoothie με μπανάνα, φροντίζω να το μοιράζομαι με τις φίλες μου. Και χάρη στο 8K Video Snap του Samsung Galaxy S20, αποτυπώνω στιγμές σε εξαιρετικά υψηλή ανάλυση και μάλιστα, μετατρέπω κάθε καρέ στιγμιότυπα σε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, κάθε φορά που τραβάω ένα βίντεο. Ό,τι ακριβώς χρειάζομαι για να κάνω share τις DIY δημιουργίες μου στα social media και τις ομαδικές συζητήσεις στο Messenger με τις κολλητές.

Ώρα για chat, Netflix και relax

Έπειτα από μια «γεμάτη» ημέρα εντός, η ξεκούραση κρίνεται απαραίτητη. Το ίδιο και μερικές στιγμές ψυχαγωγίας και ουσιαστικής επικοινωνίας με τους αγαπημένους μου. Κάθε βράδυ λίγο μετά τις 8, λοιπόν, σειρά έχουν τα video calls για κουβέντα με την αδερφή, τη μητέρα μου και τις φίλες μου. Μπορεί ακόμη να μην έχουμε καταφέρει να βρεθούμε από κοντά όμως, χάρη στην τεχνολογία, δίνουμε κάθε βράδυ ραντεβού.

Μιλάμε για το τι μαγειρέψαμε, για το πώς πήγε η εργασία και φυσικά, για το τι θα δούμε στο Netfilx. Οι προτάσεις για binge-viewing ακολουθούν η μία την άλλη. Ό,τι και αν αποφασίσω ότι θα περιλαμβάνει τελικά το «μενού» στο Netflix, μπορώ να «κατεβάζω» αστραπιαία μια ολόκληρη σεζόν από όποια σειρά θέλω και να την απολαμβάνω σε υψηλή ανάλυση και ευκρίνεια στο Samsung Galaxy S20. Τα διπλά stereo ηχεία απογειώνουν το αποτέλεσμα. Simple as that.


Δημιουργώντας και κρατώντας αναμνήσεις λίγο πριν την «καληνύχτα»

Έντεκα το βράδυ και τα φώτα στην πόλη αρχίζουν να σβήνουν. Είναι η ώρα που οι σκέψεις αρχίζουν να με κατακλύζουν. Τις κάνω στην άκρη και προσπαθώ να χαλαρώσω ξανά. Κλείνω το Netflix και ανοίγω την κάμερα του κινητού μου. Τα μηνύματα για «καληνύχτα» αρχίζουν να έρχονται. Μπορεί να ήμασταν και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε μακριά ο ένας από τον άλλον, αλλά η σκέψη μας είναι πάντα στους αγαπημένους μας. Δεν φοβάμαι όμως τη νύχτα, ούτε και το κινητό μου και μια νυχτερινή selfie πριν την ώρα του ύπνου είναι ο πιο απλός και ταυτόχρονα γλυκός τρόπος για να δείξω σε εκείνους για τους οποίους νοιάζομαι, ότι τους σκέφτομαι.

Τόσες λήψεις, τόσες εικόνες, τόσα στιγμιότυπα. Αν δεν το ζούσα, δεν θα μπορούσα να πιστέψω πως ένα 24ωρο εντός, μπορεί να είναι τόσο «γεμάτο». Δεν θέλω να κάνω delete σε καμία από αυτές τις αγαπημένες στιγμές που μοιράστηκα ή απαθανάτισα για εμένα. Ευτυχώς, το Samsung Galaxy S20, με αποθηκευτικό χώρο έως 1.1ΤΒ, χωράει έως και 750.000 αγαπημένες φωτογραφίες μου οπότε, δεν χρειάζεται να διαγράψω καμία. Άλλωστε, κάθε tech κορίτσι γνωρίζει πως η διαγραφή είναι τόσο... ντεμοντέ πια!


Μπορεί, λοιπόν, να επιστρέφουμε με βήματα δειλά στη γνώριμη ρουτίνα μας, μπορεί η περίοδος που πέρασε να έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μας όμως, θέλω να θυμάμαι κάθε στιγμή. Διότι αυτούς τους μήνες που μένω σπίτι, έμαθα πως ακόμη και αν τα δεδομένα στη ζωή μας αλλάζουν, υπάρχουν πάντα τρόποι και επιλογές για να συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας συνήθειες και να μένουμε πιστές στις υποχρεώσεις μας. Αν υπάρχει δε ένα «μάθημα» που όλοι και όλες πήραμε αυτούς τους δύο μήνες, είναι πως η ψηφιακή εποχή είναι εδώ και εμείς, είμαστε ήδη μέρος της. Διότι εν έτει 2020, ένα smartphone αρκεί για να εργαστούμε εξ αποστάσεως, να γυμναστούμε, να διασκεδάσουμε και να δημιουργήσουμε τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Να ανοίξει, δηλαδή, μπροστά μας ένας ολοκαίνουργιος tech κόσμος γεμάτος απεριόριστες δυνατότητες. Όλα αυτά με το «άγγιγμα» μιας οθόνης.

Το Google Duo είναι εμπορικό σήμα της Google LLC.Τα Facebook και Messenger είναι εμπορικά σήμερα της Facbook Inc. Ο όρος Netflix είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της Netflix, Inc.

Sponsored by Samsung.

Tags
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232099