Άντρας «κολλητός»: Γιατί κάθε γυναίκα χρειάζεται έναν;

Άντρας «κολλητός»: Γιατί κάθε γυναίκα χρειάζεται έναν;

Ο κολλητός σου είναι εκεί για ‘σένα, για τα εύκολα, για τα δύσκολα, για τα απρόοπτα και τα αναμενόμενα

Πολλά έχουν γραφτεί για το αν μπορούν μια γυναίκα και ένας άντρας να είναι πραγματικοί φίλοι και τι γίνεται όταν μπαίνει στη μέση ο σεξουαλικός παράγοντας και πόσο τραυματική εμπειρία ζει όποιος ερωτευτεί τον άλλον χωρίς ανταπόκριση… Εμείς σε αυτό το κείμενο θα σταθούμε στο γεγονός πως στην ουσία κάθε φιλίας βρίσκεται η πραγματική αγάπη και θα εξηγήσουμε γιατί κάθε γυναίκα «χρειάζεται» τουλάχιστον έναν άντρα «κολλητό». Φυσικά και έχουμε πάντοτε υπόψιν μας πως είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα «ο κολλητός» από την «κολλητή» και δεν περιμένουμε από αυτόν να απολαμβάνει μια μέρα μαζί μας στα μαγαζιά ή για νύχια και αποτρίχωση – χωρίς να αποκλείουμε τίποτα, φυσικά.

Τις περισσότερες φορές πρόκειται για έναν παιδικό μας φίλο, με τον οποίο μεγαλώσαμε μαζί και καθώς περνούσαν τα χρόνια βλέπαμε ότι δεν υπάρχει εκ μέρους κανενός διάθεση για κάτι άλλο πέρα από τη φιλία. Μπορεί να είναι ένας συμφοιτητής μας, με τον οποίο επίσης ταιριάξαμε εξαρχής χωρίς ρομαντισμούς, απλώς ως «πνεύματα». Μπορεί να είναι ακόμα και ένας συνάδελφος, μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε πληροί τα δικά μας κριτήρια περί φιλίας και γίνεται κατά κάποιον τρόπο «αδερφός». Ποια θέση έχει λοιπόν στη ζωή σου ένας άντρας φίλος και γιατί τον χρειάζεσαι ανάμεσα σε όλες τις γυναικοπαρέες σου; Τι σου προσφέρει και τι προσφέρεις εσύ σε αυτή τη σχέση;

Joey Friends GIF from Joey GIFs

1. Σε βοηθάει να καταλάβεις καλύτερα τους άντρες

Δες τον εαυτό σου κάπως σαν… κατάσκοπο «από μέσα». Παρατηρείς τον κολλητό και τον τρόπο που σκέφτεται και αποκωδικοποιείς αντρικές συμπεριφορές που σε βραχυκυκλώνουν – του τύπου, «απλώς δεν σκέφτηκε ότι έπρεπε να σου απαντήσει αμέσως»…

2. Αυτή η φιλία έχει πολύ λιγότερο «δράμα»

Δεν πρόκειται ποτέ να παρεξηγηθεί γιατί είπες τα hot νέα για το νέο boyfriend στη Μαιρούλα και όχι στον ίδιο και τα έμαθε από αλλού – αμέσως μια δραματική σκηνή λιγότερη. Όχι φυσικά πως δεν πρόκειται να τσακωθείτε, ίσως μάλιστα οι καβγάδες μεταξύ σας να είναι πολύ συχνότεροι και πολύ πιο έντονοι, όμως να είσαι βέβαιη πως θα το ξεπεράσετε αμέσως, την ίδια στιγμή και πως το πολύ δυο ώρες αργότερα δεν θα θυμάται καν γιατί τσακωθήκατε.


Friends Rachel GIF from Friends GIFs

3. Μπορείς να βασιστείς πάνω του

Είτε πρόκειται για βοήθεια με τη μετακόμιση, είτε για ψυχολογική υποστήριξη σε όποια φάση την χρειαστείς, ο άντρας φίλος σου είναι εκεί, βράχος. Τιμά τη φιλία σας με κάθε ευκαιρία και το έχει αποδείξει πως είναι άξιος εμπιστοσύνης, ακόμα και για τις πιο δύσκολες αποστολές.

4. Είναι πάντα ειλικρινής

Δεν μασάει τα λόγια του και το ξέρεις καλά. Είτε σου πάει, είτε δεν σου πάει το φόρεμα, θα σου το πει. Είτε σε απατάει ο φίλος σου, είτε όχι, πάλι από εκείνον θα ακούσεις την αλήθεια και μόνο. Σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και όταν πρόκειται να «εκτεθεί» ο ίδιος, θα σου πει την αλήθεια και ας τη διαχειριστείς εσύ όπως νομίζεις.

5. Είσαι άνετη όταν είσαι μαζί του

Βγάζεις τον βαθιά κρυμμένο σου εαυτό, που γουστάρει να πιει μια μπύρα και να ρευτεί – μπλιαχ, το ξέρω, αλλά ναι, το κάνουν και οι γυναίκες καμιά φορά και μάλιστα διασκεδάζουν κάνοντάς το. Φυσικά δεν θα το κάνουν με τις κολλητές – ίου, δεν θα το κάνουν με τον σύντροφο, θα το κάνουν όμως, πλήρως απελευθερωμένες με τον κολλητό.


Friends Joey Friends GIF from Friends GIFs

6. Είναι ο πιο αυστηρός σου κριτής

Πετάς στα σύννεφα με το καινούριο boyfriend, όμως ο κολλητός σου θα σου πει αμέσως και τα δικά του τα στραβά και τα δικά σου. Και θα σε προσγειώσει, κάτι πολύ απλά, απολύτως απαραίτητο σε μια σειρά περιπτώσεων, που φυσικά και γνωρίζεις καλά.

7. Σε «ξεμπλοκάρει»

Η «απλή» του σκέψη σε βγάζει από τον λαβύρινθο του γυναικείου μυαλού και με μία του ατάκα σε κάνει να δεις μπροστά σου τη μόνη αλήθεια, το προφανές, που όμως μόνη σου απλά δεν μπορείς. Εκεί που το μυαλό μιας γυναίκας κάνει διαδρομές χιλιομέτρων για να καταλήξει στο συμπέρασμα μετά από δεκάδες παρακάμψεις, εμπόδια και… φουρτούνες, το αντρικό μυαλό απλώς τραβάει την ευθεία και φτάνει στο ίδιο συμπέρασμα, άνετα, εύκολα και γρήγορα.


Phoebe Behind The Wheel GIF from Friends GIFs

Αν έχεις έναν άντρα κολλητό, σίγουρα αναγνώρισες τα χαρακτηριστικά του στην παραπάνω περιγραφή και ξέρεις καλά πόσο τυχερή είσαι που τον έχεις. Αν δεν έχεις, μπες στη διαδικασία να αποκτήσεις και δεν θα βγεις χαμένη, είναι βέβαιο!