Τindstagramming και submarining: Τα dating trends που πρέπει να προσέξεις

Τindstagramming και submarining: Τα dating trends που πρέπει να προσέξεις

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και το φετινό (αν και διαφορετικό), φέρνει στο προσκήνιο μια σειρά από νέες τάσεις στον κόσμο των ραντεβού. Το γεγονός, βέβαια, ότι πολλοί τις ακολουθούν, δεν σημαίνει ότι αξίζει να κάνεις και εσύ το ίδιο. Διότι τα dating trends στα οποία θα αναφερθούμε σήμερα, «άνθισαν» σε παγκόσμιο επίπεδο την περίοδο που πέρασε, δηλαδή τους μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων κληθήκαμε να μείνουμε στα σπίτια μας και… στραφήκαμε στην τεχνολογία για να ικανοποιήσουμε τις ερωτικές μας ανησυχίες.

Φυσικά, το γεγονός ότι αξιοποιήσαμε τις διαδικτυακές εφαρμογές γνωριμιών την εποχή του lockdown κάθε άλλο παρά αρνητικό είναι. Το πρόβλημα είναι, ωστόσο, πως ο τρόπος που κάποιοι χρησιμοποιούν την τεχνολογία -άθελά τους ή όχι- μπορεί να... πληγώσει.

Για να είσαι καλά «διαβασμένη» αναφορικά με όλα όσα ενδέχεται να συναντήσεις online ή και offline στις γνωριμίες που ενδεχομένως θα κάνεις φέτος το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα να μάθεις τι σημαίνει tindstagramming και submarining. Συνέχισε να διαβάζεις και οι απορίες σου, θα λυθούν.

Tindstagramming και προσοχή στα DM

Αν χρησιμοποιείς συχνά το Tinder ή εξετάζεις το ενδεχόμενο να δημιουργήσεις στο άμεσο μέλλον ένα προφίλ στη δημοφιλέστατη εφαρμογή γνωριμιών, τότε το tindstagramming σε αφορά.

Τι ακριβώς είναι; Σκέψου τα εξής: Δέχεσαι ένα μήνυμα στα social media και συγκεκριμένα στο Instagram. Δεν γνωρίζεις τον αποστολέα του, ωστόσο, λίγο αργότερα συνειδητοποιείς ότι έχει «τσεκάρει» τα προφίλ σου στο dating app που έχεις «κατεβάσει» στο κινητό σου. Αυτό σημαίνει ότι σου έχει κάνει… tindstagramming.

Πρόκειται για έναν όρο που προστέθηκε στο σύγχρονο dating «λεξικό» από το New York Magazine και δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό των λέξεων Tinder και Instagram.

Ουσιαστικά, εκείνοι οι οποίοι αρέσκονται στο tindstagramming, επιλέγουν τη συγκεκριμένη, διαδικτυακή μέθοδο για να φλερτάρουν επειδή δεν κατάφεραν να κάνουν match μαζί σου. Είδαν το προφίλ σου, έκαναν swipe right, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με εσένα. Ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω. Προσπάθησαν να… προσπεράσουν τους «κανόνες» του Tinder, βρήκαν το προφίλ σου στο Instagram και με σε αιφνιδίασαν με τα προσωπικά μηνύματα που σου έστειλαν.

Το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη μέθοδο διαδικτυακού φλερτ έγκειται στο ότι τα άτομα αυτά, θέλησαν να αγνοήσουν εντελώς το γεγονός ότι ηθελημένα ΔΕΝ έδειξες ενδιαφέρον για εκείνους και, έκανες swipe left μόλις είδες τα προφίλ τους -έδειξες ξεκάθαρα δηλαδή ότι δεν ενδιαφέρεσαι.

Για πολλές γυναίκες το tindstagramming αποτελεί μία ολίγον τι ύπουλη μέθοδο online flirting, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται αισθητή ως ένα είδος έλλειψης σεβασμού για τις επιλογές του άλλου. Μάλιστα, φαίνεται ότι πολλοί άνδρες οι οποίοι αποφασίζουν να εφαρμόζουν τη μέθοδο του… tindstagramming για να προσεγγίζουν γυναίκες, όχι μόνο επικοινωνούν μαζί τους μέσω άμεσων μηνυμάτων για να τις γνωρίσουν καλύτερα, αλλά απαιτούν από εκείνες να τους εξηγήσουν ουσιαστικά τους λόγους για τους οποίους τους απέρριψαν στην εφαρμογή γνωριμιών. Αρκετοί δε, δεν μένουν μόνο στο Instagram, αλλά «βομβαρδίζουν» τις γυναίκες που θέλουν προσεγγίσουν μέσω email ή στο Twitter και το Facebook. Αρκεί να αναφέρουμε ότι έρευνα του 2018 αναφορικά με τις διαδικτυακές συνήθειες των ανδρών ηλικίας 18-35 ετών, έδειξε πως το 14% των συμμετεχόντων, χρησιμοποιούσαν τα social media για να κάνει online stalking σε γυναίκες.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσεις το tindstagramming. Φρόντισε απλώς να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να κάνεις τα απαραίτητα μπλοκαρίσματα, την επόμενη φορά που θα σου συμβεί.

Πώς το submarining πήρε τη θέση του zumping

Από το tindstagramming περνάμε στο submarining, μία online dating συνήθεια που είναι γνωστή και ως zombieing και ήρθε για να πάρει τη θέση του zumping -το οποίο αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου που μείναμε σπίτι λόγω Covid-19.

Βλέπεις, κατά τη διάρκεια της περασμένης άνοιξης, όταν και η πανδημία βρισκόταν σε έξαρση σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλά ζευγάρια τα οποία δεν συγκατοικούσαν, αντιμετώπισαν δυσκολίες στη σχέση τους. Το ίδιοι και πολλοί singles, οι οποίοι χρειάστηκε να στραφούν αποκλειστικά στο διαδίκτυο για να κάνουν νέες γνωριμίες.

Από το WhatsApp μέχρι το FaceTime και το Zoom. Η τεχνολογία μας βοήθησε να μείνουμε σε επαφή και να διατηρήσουμε το ερωτικό μας ενδιαφέρον «ζωντανό». Ωστόσο, το πρώτο (όχι και τόσο θετικό) dating trend της εποχής του κορονοϊού δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή του. Ήταν το zumping και ήταν «σκληρό». Διότι όπως αποδείχθηκε, πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις συνθήκες που επικρατούσαν προκειμένου να αποχωρήσουν από μία σχέση, όσο πιο εύκολα και ανώδυνα γινόταν, δηλαδή όχι πρόσωπο με πρόσωπο. Οι χωρισμοί μέσω Zoom, messenger ή βιντεοκλήσεων (στην καλύτερη περίπτωση) έγιναν ο «κανόνας».

Η καραντίνα τελείωσε και τη θέση του zumping, πήρε το submarining. Μπορεί η ονομασία του να μην σου θυμίζει κάτι, όμως πιθανότατα μία περιγραφή αρκεί για να αισθανθείς ότι έχεις πέσει και εσύ… θύμα ανελέητου submarining.

Πότε σου κάνει κάποιος submarining; Όταν κάποιος αρχίζει να απομακρύνεται από εσένα χωρίς δικαιολογίες και σταματά να απαντά στα μηνύματά σου στα social media για να επιστρέψει και να σε «κυνηγήσει», μόλις τον έχεις ξεπεράσει. Σκέψου τα υποβρύχια που βυθίζονται στον ωκεανό… μόνο και μόνο για να αναδυθούν ξανά στην επιφάνεια, σε ανύποπτο χρόνο.

Είτε γίνεται λόγω βαρεμάρας, είτε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος ή ανασφαλειών, το σίγουρο είναι πως το submarining μπορεί να πληγώσει -πολύ.

Το σίγουρο είναι πως αν κάποιος ενδιαφέρεται για εσένα, δεν εξαφανίζεται από τη μία στιγμή στην άλλη, ακόμη και αν πρόκειται να κάνει ξανά την εμφάνισή του λίγο καιρό αργότερα. Πρόσεχε απλώς να σκεφτείς διπλά το αν θα απαντήσεις στα μηνύματά του έπειτα από το submarining. Ας ελπίσουμε ότι φέτος το καλοκαίρι, καμιά μας δεν θα μάθει από πρώτο χέρι τι σημαίνει tindstagramming και submarining.