Your Closet: Τα νέα fashion trends που δεν θα βαρεθείς να φοράς αυτό το φθινόπωρο

Your Closet: Τα νέα fashion trends που δεν θα βαρεθείς να φοράς αυτό το φθινόπωρο

Με την καθημερινότητα να έχει επιστρέψει στην κανονική της ροή και το εξωτικό μαύρισμα που αποκτήσαμε στις διακοπές να έχει πλέον ξεθωριάσει, όλα δείχνουν πως σύντομα θα καλωσορίσουμε το φθινόπωρο με τα πρωτοβρόχια του. Αυτό βέβαια δεν μας πτοεί καθόλου, καθώς δεν βλέπουμε την ώρα να «μηδενίσουμε» το κοντέρ, να αλλάξουμε εποχή και να αρχίσουμε πάλι από την αρχή! Ο Σεπτέμβρης άλλωστε, θεωρείται από πολλούς μία σημαντική περίοδος αλλαγών που μας προετοιμάζει για τους ερχόμενους μήνες.

Με άλλα λόγια, τώρα είναι η ιδανική στιγμή να ανανεώσουμε το περιεχόμενο της ντουλάπας μας, αναβαθμίζοντας τόσο στυλ όσο και τις εμφανίσεις μας. Όχι, δεν θα χρειαστεί να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε, είναι να ρίξουμε μία ματιά στις τάσεις που θα κυριαρχήσουν μέσα στους επόμενους μήνες και να βρούμε τους έξυπνους και οικονομικούς τρόπους να τις υιοθετήσουμε με κομμάτια που ήδη διαθέτουμε στην γκαρνταρόμπα μας. Έτσι, όχι μόνο θα αναβαθμίσουμε το στυλ μας, αλλά θα φοράμε και την τελευταία λέξη της μόδας!

Back to the 80’s με ροκ διάθεση

Τι κι αν διανύουμε τους τελευταίους μήνες του 2020; Η καρδιά και το στυλ μας παραμένουν αφοσιωμένα πίσω στα ένδοξα 80’s, που για μία ακόμη χρονιά θεωρείται από τις πιο hot τάσεις στον χώρο της μόδας. Αντλώντας έμπνευση από τα εμβληματικά outfit της Blondie και της Joan Jett, Πειραματιζόμαστε με τις δερμάτινες υφές, τις στενές, μεσάτες γραμμές και τους ογκώδεις ώμους, τολμάμε ένα πιο έντονο μακιγιάζ και δεν φοβόμαστε να εκφράσουμε μία πιο ροκ διάθεση εμπλουτίζοντας το σύνολό μας με μεταλλικές λεπτομέριες. Εναλλακτικά, μπορούμε να επενδύσουμε σε πιο streetstyle και κλασικά outfit, παρόμοια με αυτά της Sloane Peterson στην ταινία «Ferris Bueller's Day Off». Φαρδιές βερμούδες (μην βιάζεσαι να ανεβάσεις τα καλοκαιρινά σου), άνετα ankle boots ή αρβυλάκια σε συνδυασμό με ένα ριχτό jacket (με κρόσια ή χωρίς), ένα ρομαντικό top, ένα ζεστό cardigan ή ένα κολλεγιακό φούτερ, θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις σύγχρονες boho εμφανίσεις, εμπλουτισμένες με νοσταλγικές 80’s πινελιές.

Skirt suit συνδυασμοί για κάθε μέρα

Σύμφωνα με τους designers και τους στυλίστες, ένα two-piece κοστούμι δεν πρέπει να λείπει από τη ντουλάπα καμιά μας, καθώς είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλούς και ιδιαίτερα πρωτότυπους συνδυασμούς, για όλες τις ώρες τις ημέρας, από το πρωί στο γραφείο έως αργά το βράδυ. Παρόλα αυτά, φέτος περισσότερο από ποτέ, τα κοστούμια κάνουν μία δυναμική εμφάνιση στα περιοδικά και τις βιτρίνες της πόλης, ενώ συνδυάζονται με μονόχρωμες, μπεζ, γκρι, μαύρες και -για τις πολύ τολμηρές- καρό φούστες, δημιουργώντας chic skirt suit σύνολα. Έντονα χρώματα, ζωντανά μοτίβα, αυστηρές και «ασαφείς» φόρμες που «αγκαλιάζουν» κάθε σωματότυπο, ογκώδεις ώμοι και πιο στενές γραμμές, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που μπορούμε να επενδύσουμε. Δεν πειράζει να δώσουμε λίγα χρήματα παραπάνω, για να αγοράσουμε ένα σχέδιο καλοραμμένο και διαχρονικό, αφού το κοστούμι είναι ένα κομμάτι που δεν θα βγει ποτέ εκτός μόδας. Εάν ρίξεις μία ματιά στη παλιά ρούχα της μαμάς σου, θα καταλάβεις πολύ καλά τι εννοώ!

Cutoutλεπτομέρειες που κολακεύουν

Εάν τα cutouts είναι ένα trend που έχεις συνδυάσει με την εφηβεία σου και διστάζεις να το υιοθετήσεις στην ενήλικη ζωή σου, να ξέρεις δεν είσαι η μόνη. Ωστόσο να ξέρεις πως βλέποντας τη Gigi Hadid με το απόλυτο wet look, λαμπερά χρυσά αξεσουάρ και το ντραπέ μαύρο φόρεμα που φόρεσε στην τελευταία πασαρέλα του οίκου Versace, θα αλλάξεις γνώμη αμέσως. Οι γυμνοί ώμοι, οι ασύμμετρα κομμένοι λαιμοί και τα άνισα μανίκια, είναι οι γεωμετρικές λεπτομέρειες που θα δώσουν extra πόντους sex appeal στις εμφανίσεις μας, αναδεικνύοντας συγχρόνως συγκεκριμένα σημεία του σώματός μας. One shoulder φορέματα φτιαγμένα από fluid υφές, τυλίγουν με κομψότητα τη σιλουέτα μας, απρόσμενα κοψίματα σε σημεία όπως τα πλευρά, το στέρνο και οι ώμοι, είναι δύο από τα cutout σχέδια που θα φορεθούν περισσότερο και αξίζει να δοκιμάσουμε.

https://www.instagram.com/p/B2rr7len8a6

Η πολύπλευρη παλέτατου φθινοπώρου

Δεν είναι τυχαίο που το classic blue ανακηρύχθηκε ως το επίσημο χρώμα της φετινής χρονιάς, αφού παραμένει ακόμη και την παρούσα σεζόν, μία από τις πιο hot τάσεις στον χώρο της μόδας, ενώ το συναντάμε και σε διαφορετικές εκδοχές, όπως το true blue και το strong blue. Εξίσου δυναμική είναι και η παρουσία του κόκκινου, το οποίο τίμησαν δεόντως στα τελευταία τους ντεφιλέ ο οίκος Michael Kors και η Givenchy, και το οποίο φοριέται σε ζεστούς τόνους, όπως το γήινο burnt henna και το μπουργκουρντί που μας χαρίζουν ένα πιο σοφιστικές ύφος, ακόμη και πιο φωτεινούς, όπως είναι το φλογερό samba και το mandarin red που «απογειώνουν» δυναμικά κάθε μας εμφάνιση. Μία απόχρωση που επίσης θα δούμε αρκετά αλλά δεν ξέρουμε αν θα την τολμήσουμε, είναι το ultramarine green, το οποίο συνδυάζεται πανεύκολα με καφέ, γκρι και μπεζ τόνους, ενώ με αποχρώσεις όπως το μελιτζανί ή το κίτρινο, δημιουργεί ανατρεπτικά color blocking παντρέματα.

All about your shoes

Κλείνοντας, οφείλουμε να κάνουμε μία αναφορά και στα παπούτσια που θα συνοδεύουν τα βήματά μας τους επόμενους μήνες. Εμπνευσμένα από τη δεκαετία των 90’s, τα σχέδια που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας, είναι σίγουρες οι μπότες που φτάνουν πάνω από το γόνατο, ανεξάρτητα εάν θα είναι στενές ή χαλαρές, καστόρ ή δερμάτινες, ενώ το ίδιο ισχύει και για κάθε σύγχρονη εκδοχή των brogues, δηλαδή των κλασικών δερμάτινων oxford. Σε κάθε περίπτωση, μεταλλικές λεπτομέρειες, αλυσίδες, έντονοι φιόγκοι, chunky σόλες και χοντρά άνετα τακούνια, είναι οι fashion «πινελιές» που θα «ντύσουν» με ακαταμάχητο στυλ κάθε μας βήμα!