Slob-chic: Το στυλ της νέας καθημερινότητας που φέρνει την άνεση σε πρώτο πλάνο

Slob-chic: Το στυλ της νέας καθημερινότητας που φέρνει την άνεση σε πρώτο πλάνο

Παλιές φόρμες και φούτερ, πιτζάμες με χαριτωμένα αρκουδάκια και λουλουδάκια, κολάν και ρούχα που είχα να φορέσω πάνω από μία δεκαετία. Η μόδα στην εποχή της πανδημίας σίγουρα… δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Η αλήθεια είναι πως η νέα πραγματικότητα την οποία βιώνουμε, έχει φέρει την άνεση σε πρώτο πλάνο σε ό,τι αφορά στα outfits που επιλέγουμε να φοράμε καθημερινά. Είτε πρόκειται για την τηλεργασία, είτε για την χαλάρωση εντός ή την προπόνησή μας, οι επιλογές που κάνουμε όσον αφορά στην ενδυμασία μας, έρχονται από τα… βάθη της ντουλάπας μας. Πώς αισθανόσαστε για αυτό όμως; Δηλαδή για το ότι οι στυλιστικές μας επιλογές περιορίζονται πλέον σε πιτζάμες, ρόμπες, παλιά ρούχα και κολάν που δεν ενδεχομένως… δεν θα αντέξουν πολλές ακόμη προπονήσεις;

Από τη μία πλευρά, το να φοράμε κάθε μέρα πλέον ό,τι πιο άνετο υπάρχει στη ντουλάπα μας είναι για πολλές από εμάς μία μικρή «ευλογία». Ωστόσο, η νέα αυτή ενδυματολογική πραγματικότητα, έχει και τα αρνητικά της, όπως δηλαδή ότι μας κάνει να μην αισθανόμαστε τόσο chic και περιποιημένες, όσο θα θέλαμε.

Τις τελευταίες ημέρες, λοιπόν, όλο και περισσότερες φίλες και γνωστές μου στρέφονται στο διαδίκτυο για να ενισχύσουν τις γκαρνταρόμπες τους, όχι όμως με chic φορέματα, αλλά με stylish sportswear και ρούχα για τον ύπνο και τις στιγμές στο σπίτι.

Με λίγα λόγια, λοιπόν, τα νέα δεδομένα στη ζωή μας, φαίνεται πως έχουν δημιουργήσει μία νέα ενδυματολογική τάση, μία τάση που φέρνει τη stylish άνεση σε πρώτο πλάνο και «ακούει» στο όνομα slob-chic style ή αλλιώς, sloppy chic.

Το τι ακριβώς σημαίνει η λέξη «slob» και τι πρεσβεύει σε ό,τι αφορά στον τρόπο που επιλέγουμε και συνηθίζουμε να ντυνόμαστε αυτή την περίοδο, θα το μάθεις αμέσως. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία λέξη που περιγράφει, ως έναν βαθμό, την ακαταστασία και μια πιο… χαλαρή fashion νοοτροπία -όπως ακριβώς είναι το ντύσιμό σου τους τελευταίους μήνες που περνάς περισσότερες ώρες στο σπίτι. Τα sloppy outfits αποτελούν, λοιπόν, φαίνεται τον «κανόνα» στη νέα μας καθημερινότητα.

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν πως αυτό το trend που δημιουργήθηκε από τις ανάγκες της νέας πραγματικότητας θα φύγει, μόλις επιστρέψουμε ξανά στην κανονικότητα, όπως τη γνωρίζαμε πριν την πανδημία. Ωστόσο, αρκετοί είναι και εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η άνεση, η ελευθερία και η ανεμελιά που τα sloppy outfits και η slob fashion μας προσφέρουν, θα μας συντροφεύουν για αρκετά ακόμη χρόνια, φυσικά στην πλέον chic και αναβαθμισμένη εκδοχή τους.

Πώς θα δημιουργήσεις τη δική σου άνετη και stylish γκαρνταρόμπα

Το νέο αυτό trend, λοιπόν, που «γεννήθηκε» μέσα από τις νέες μας ανάγκες, φέρνει τα φούτερ, τα κολάν, τις φόρμες, τα αθλητικά τζάκετ και φυσικά, τις πιτζάμες σε πρώτο πλάνο στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο, η στροφή σε αυτά τα ομολογουμένως περισσότερο άνετα και χαλαρά ρούχα, γίνεται με έναν πιο stylish τρόπο και μέσα από πιο σύγχρονες επιλογές.

Είναι τα ρούχα που θα φορέσεις στη σύντομη προπόνηση εκτός σπιτιού για να νιώσεις κομψή, τα outfits που θα βάλεις για να αισθανθείς άνετη αλλά και περιποιημένη στο zoom meeting με τους συναδέλφους, οι πιτζάμες που θα φορέσεις για να νιώσεις like a queen καθώς χαλαρώνεις στο σπίτι ή το stylish κολάν και εκείνο το ζεστό, oversized φούτερ με τα οποία θα βγάλεις όλο το Σαββατοκύριακο.

Μπορεί μέχρι σήμερα να μην είχες νιώσει την ανάγκη να αισθάνεσαι όμορφη και περιποιημένη ακόμη και όταν βρίσκεσαι όλη μέρα στο σπίτι και κανείς δεν σε βλέπει όμως, όσο περισσότερες ώρες περνάς εντός, ενδεχομένως θα σε κάνουν να κατανοήσεις ότι ακόμη και όταν ντύνεσαι μόνο για εσένα, μπορεί να είναι ωφέλιμο για την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση σου, να φοράς outfits που εκτός από άνετα είναι και στυλάτα.

Αυτό που μπορείς να κάνεις, λοιπόν, προκειμένου να καλύψεις τη νέα αυτή ανάγκη και να περάσεις ευχάριστα τον χρόνο σου εντός, είναι να στραφείς στο διαδίκτυο προκειμένου να «εξοπλίσεις» τη νέα σου, slob-chic γκαρνταρόμπα, με επιλογές που θα σε συντροφεύουν στην τηλεργασία, την προπόνηση εκτός και εντός σπιτιού και φυσικά, τις στιγμές χαλάρωσης ή εκείνες που μοιράζεσαι με τον σύντροφό σου στο σπίτι.

Στην περίπτωση όμως, που επιθυμείς να αξιοποιήσεις τα δεδομένα της εποχής για να κάνεις οικονομία, δεν έχεις παρά να ψάξεις βαθιά στη ντουλάπα σου ή να ρίξεις μία ματιά στην αποθήκη ή το πατάρι του σπιτιού σου, προκειμένου να δημιουργήσεις εκ νέου μία cosy γκαρνταρόμπα, με ρούχα που έχεις ξεχάσει πως είχες.

Δοκίμασε να κάνεις αρχικά μια εκκαθάριση προκειμένου να αποφασίσεις ποια παλιά ρούχα που βρίσκονται στο σπίτι αξίζει να κρατήσεις και ποια όχι. Όσα δεν επιθυμείς ή δεν μπορείς να φορέσεις, επειδή δεν σου πηγαίνουν λόγω μεγέθους, μπορείς να τα συγκεντρώσεις σε μία γωνία και να τα δωρίσεις. Μία διαδικτυακή αναζήτηση θα σε βοηθήσει να βρεις οργανισμούς και συλλόγους στους οποίους θα δώσεις τα ρούχα που δεν θέλεις και εκείνοι με τη σειρά τους, θα τα χαρίσουν σε άτομα που τα έχουν ανάγκη. Στην περίπτωση που διαθέτεις και αρκετά παλιά ρούχα τα οποία, ωστόσο, δεν είναι σε καλή κατάσταση ώστε να τα προσφέρεις σε κάποιον συνάνθρωπό σου, μπορείς να τα πας για ανακύκλωση ρούχων. Και σε αυτή την περίπτωση, ένα googlάρισμα αρκεί για να σε βοηθήσει να μάθεις πού αξίζει να απευθυνθείς.

Αφού καταλήξεις, λοιπόν, στα ρούχα που με σιγουριά δεν χρειάζεσαι και δεν μπορείς ή δεν θέλεις να φορέσεις ξανά, θα περάσεις στα παλιά ρούχα που δεν μπορείς ακόμη να αποχωριστείς. Με αυτά ακριβώς τα ρούχα, λοιπόν, θα δημιουργήσεις τη νέα, slob γκαρνταρόμπα σου, ακόμη και αν χρειαστεί να κάνεις ορισμένες μετατροπές. Δες αυτή τη διαδικασία ως μία αφορμή για να αξιοποιήσεις ευχάριστα και δημιουργικά κάποιες από τις ελεύθερες ώρες που έχεις στο σπίτι.

Στο YouTube θα βρεις πολλά βίντεο που θα σε βοηθήσουν, βήμα-βήμα, να μετατρέψεις για παράδειγμα ένα παλιό κολάν σε biker shorts ή να δημιουργήσεις ένα τοπ για το σπίτι και τον ύπνο ή μία άνετη φούστα από ένα παλιό πουκάμισο. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς απλώς να προσπαθήσεις να σετάρεις τα παλιά σου ρούχα, ώστε να δημιουργήσεις με αυτά διάφορα, ταιριαστά σύνολα για κάθε σπιτικό occasion: Από την προπόνηση στην τηλεργασία και από την ξεκούραση στις ρομαντικές στιγμές εντός.

Slob-chic, λοιπόν, και έχεις κάθε λόγο να απολαύσεις στο έπακρο αυτή τη νέα ενδυματολογική «τάση», όσο κρατήσει. Το σίγουρο είναι πως όσο και αν σου έχουν λείψει τα stylish φορέματά σου και τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σου, καλό είναι να απολαύσεις την ευκαιρία που σου δίνεται τώρα, να βάζεις κάθε μέρα την άνεση σε πρώτο πλάνο!